Бяхме приятелки, а тя се отдръпна, когато забременях - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бяхме приятелки, а тя се отдръпна, когато забременях
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2834 пъти
Имам една колежка от университета. Аз завърших висшето си образование, но сега уча магистратура. На 25г. съм. Тя също. Аз съм омъжена, а тя живее на семейни началал с приятеля си. Започнахме много да се разбираме и съответно да ходим на упражнения заедно, да излизаме извън университета. Станахме малко по - близки и разбрах, че и тя иска да има бебе. Ние с мъжа ми точно правехме опити. Оплака ми се, че при тях не се получавало и много искала да забременее. Опитвах се да и давам съвети и да съм съпричастна. След един месец разбрах, че съм бременна и и споделих. Тя се зарадва, но се отдръпна от мен. Не ме търсеше, на лекции сядаше пак до мен, но ме игнорираше и не ми говореше. Преди няколко дена и писах по скайп, а тя не ми отговори, после се отписах и по - късно влезнах пак и видях, че малко след като съм и писала е влезнала - разминали сме се и е написала на профила си "Ей, боклуци мръсни! " и така и не ми писа повече...
Мислех, че сме приятелки, а сега такова отношение. Чудя се как да постъпя... Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 32f03d261a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно е много завистлива и ти завижда, че ти си забременяла. Не ти трябва такава приятелка..

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 90a4d505fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно подкрепям номер 1. Забрави я, все едно, че не съществува.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f405b65f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Един въпрос - нямаш много опит със скайпа, нали....
Не знам дали си наясно, че след като се отпишеш, а тя не е на линия - ТЯ НЕ получава твоето съобщение.. Получава го едва, когато и ти си на линия, но ако е следващ ден или има и други съобщения може да мине незабелязано.
За "Боклуци мръсни" е ясно, че е на политическа основа, имайки предвид сегашните събития - написала го е на профила си, не на теб, още повече в този момент не е виждала съобщението ти и изобщо не е свързано с теб.

Подозирам, че се е отдръпнала не от завист, а защото не й е комфортно да й даваш съвети на тази болна тема. Може като я напътстваш даже да й става обидно и засрамено.
Аз самата имам 2 деца и доста от моите приятелки имат проблем със зачеването, затова съм много внимателна и темата за децата е табу между нас, освен ако те имат нещо да ми кажат.
Споделяли са ми само, че с годините много им натежава това всеобщо очакване кога най-после ще се случи бременността - а това така ги травмира, че може да провокира безплодие, само от напрежение и стрес.

Тъй като сега ти предстои нещо много красиво - бъди снизходителна и не се страхувай от приятелката си. Просто сега теб те вълнува едно, а нея друго, но не се вгорчавайте взаимно, приказвайте си на други теми и нещата ще се оправят, ще видиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 657bd44c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много лесно- зарежи я и ти. Аз не разбирам какво си и виновна ти, че тя не може да забременее, след като ти си успяла. Това си е чиста проба завист. Казвам ти от личен опит - бягай от такива хора. Те могат да са с теб, когато си по-зле от тях или сте на едно ниво, но в момента в който имаш нещо повече от тях започва злобата и завистта и игнорирането. Аз от много такива приятелки съм си напатила- точно същия модел на поведение. В последствие ги зарязах и се чувствам много по-добре. Такива хора са голямо зло и те карат да се чувстваш виновен, когато ти имаш нещо, а те не. В случая трябва да си спокойна заради бременността и не ти трябва някой да ти вменява чувство на вина и да те кара да се чувстваш зле - прекъсни всякакъв контакт. Откъде да знаеш дали тази твоя "приятелка" не е правила аборт и не може да забременее, а сега ти завижда затова че ти си бременна. Наистина много беди ще си спестиш, ако премахнеш хора от този тип от живота си.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b6453bf878
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, има някаква завист. Това се случи и на дъщеря ми.
Нейна приятелка, която споделяше с нея много свои съкровени неща, намери начин да се скара с дъщеря ми, когато тя(дъщеря ми роди).

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a6de28b1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз например направих същото, когато моя близка приятелка забременя - оттдъпнах се. И не защото и завиждам, а защото знаех че я губя. Загубих две от най-добрите си приятелки след като те забременяха. И двете когато родиха просто се изгубиха. Не искаха да излизаме никъде, не ме канеха и в тях и тн. И това близо година след раждането, да не кажа някой че съм ги тормозила през първите месеци. После се отказах да опитвам - явно хората когато родят и се отдават напълно на децата и забравят за приятелите си, поне това е бил моя опит.

Та когато и трета моя приятелка забременя просто не исках да минавам през същото. По-добре да прекъсна отношенията ни сега, отколкото да страдам по-късно. И съм наясно, че вероятно не всички хора са еднакви, но при мен си беше защитна реакция.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 32f03d261a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 3, грешиш. Когато човека, на който пишеш не е на линия не му изпраща съобщението, но в момента, в който се логне му го изпраща, ако и ти си на линия.. Един вид изчакване се получава, така че тя е получила съобщението сто%, но просто завижда...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f405b65f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 8, точно същото казах -
1. Авторката е изпратила съобщение, докато приятелката не е била на линия.
2. Когато приятелката е влязла в скайпа - авторката е извън линия вече и съобщението НЕ е получено, нито видяно.
3. Приятелката си е написала статус Боклуци мръсни - явно свързано с нещо, което я вълнува в момента - написала го е докато авторката все още не е на линия и съобщението й продължава да НЕ е получено, така че няма никаква логика да е свързано точно с нея!
3. Авторката влиза и вижда написания статус, смятайки, че е адресиран към нея!???
4. Едновременно с това става видимо и нейното съобщение, НО!!! Да не забравяме, че тя не живее сама, а компютърът е общ, съобщението е получено и видяно от човека, включил компютъра с автоматично логване в скайпа. Този човек може да е нейният съпруг.
5. От тук нататък вече изчезва сигналът, показващ ново съобщение и жената абсолютно може да не го е видяла.

Пиша тези неща с пълното съзнание, че виртуалното общуване води до огромни недоразумения и интриги. Безброй пъти ми се е случвало някой да ми е сядал на компютъра и да не ми съобщава, че са ми писали - и така разни съобщения потъват завинаги. Други ги виждам случайно с голямо закъснение.
Който желае да общува - да не разчита на интернет и до последно да не вярва на очите си!

PS - Мразя някой в скайпа да ме дебне дали ще отговоря, все едно не знае, че може всичко да стане и не съм срастнала с компютъра, за бога! Примерно съм излязла за 2-3 часа, оставям компютър включен, а някой ми пише упорито и се редят: къде си, и пиши два реда, бе човече, яд, обиди, недоверие и прочие :(
Простимо е само за хора, които са от вчера в интернет. За зрели хора е непонятно.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0a30d8a1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   И при мен е същото като при номер 7. Едната ми приятелка, с която бяхме много близки, забременя преди 2 години и усетих как малко по малко започна да се вълнува от други неща, да търси мнението и компанията на други бременни или вече родили жени. И с другата ми приятелка беше почти същото. Тя не ме търсеше да се видим или да излезем и естествено и влизах в положение, все пак има по-важни неща от мен. Няколко пъти се уговаряхме да излизаме, когато времето беше хубаво, но все се случваше да отида до тях и да останем там, защото или малката ще заспи или ще плаче или нещо друго. Никога не ми е пречело, просто осъзнах, че ние вече нищо не си споделяме, не си говорим за друго освен за детето и. При твоята приятелка ще е още по-болезнено имайки предвид, че на нея все още не и се случва това щастие.
Обаче сега, когато на мен ми предстои да стана майка разбирам и двете си приятелки и усещам, че предпочитам да вляза в някой форум за бъдещи майки и да се информирам за малкото човече в корема ми, отколкото да изляза на кафе с една позната, която е далече от тази вълна и в главата и са само дискотеки, мъже и т. н.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9940cf67ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Стига сте ревнували от новородени! Приятелките ви си имат достатъчно проблеми и стрес с новото майчинство. Това е голяма промяна в живота им, все пак. Проявете малко разбиране и си намерете някое хоби, или се обадете на друга приятелка, когато наскоро родилата ви приятелка ви откаже да излезете...

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: dc1e239b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам колежка, която е бременна. Радвам се за нея, все пак са го искали с мъжа й от доста време, НО, има едно НО НЕ ИСКАМ да СЛУШАМ и обсъждаме постоянно бремеността й, ДОРИ КОГАТО ЯДЕМ. Гнус ме е, не искам да слушам за раждания, разксъвания, болки, бебета. Имам чувствителен стомах плюс това е адски дразнещо всеки разговор да се върти колко нея. Сякаш аз не съществувам и съм някакъв психиатър, кошче за душевни отпадъци и т. н. Жените след като забременеят и след това се променят, замисли се дали не правиш като моята колежка и това да я отблъснало от теб.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a6de28b1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 11 - никой не ревнува, цялата тема е че приятелката се е отдръпнала от нея и се опитваме да обясним на авторката, че за това може да има причини, различни от завист.

Стрес е, така е, но в крайна сметка нали приятелите са за да си помагат в трудни времена, а не да се отбягват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker