Уличната политика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Уличната политика
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1381 пъти
Защо младите се обвързват с политика и какво ви е мнението за уличната политика

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3a9b0e8174
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Младите се обвързват с политика, защото ще трябва да живеят в следващите 60 г. в тази страна и имат проблем с това 60-годишните да им определят бъдещето.
Иначе съм положително настроена към „уличната политика“ по принцип. „Глас народен-глас Божий“, но въпросът е, че настоящите протести могат да се окажат дори вредни за страната. Най-големият им проблем е, че нямат лидери, не търпят учени и успели хора сред себе си и затова са много лесна плячка за популисти и платени, не може да се води диалог с тях и не могат да се организират в оргранизация, която да надживее протестите. Времето ще покаже. Аз 2007 г. подкрепях протестите, но те бяха унищожени в зародиш, защото тогавашното правителство окошари народа, но сегашните протести не подкрепям. Историята и времето ще покажат кой прав-кой крив, важното е, хората да имат възможност за „улична политика“ изобщо. Това също е част от протестите.
Колкото до младите - не вярвам, че те са в основата на протестите днес. Те просто са инструменти в ръцете на други хора, използвани и ще бъдат изхвърлени след употреба.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 530d99bc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм сравнително млад човек.

За разлика от повечето ми връстници протестирам, не защото ще ми се наложи да живея тук, през следващите 60 години, а защото ще ми се НАЛОЖИ да емигрирам.
По същата причина, поради която и родителите ми.

И ако по протести срещам хора, с шише бира в ръка, крещящи "искаме пари, искаме пари", аз лично протестирам с/у две неща: 1. Високите цени на т. нар. зелена енергия, която в ЕС е в пъти по-ниска от тукашната. 2. Срещу това, че не се мисли за народа, че не се чува думата му. Прост пример, пак обвързан с цени - време е да се сложи праг на максималната цена. Да речем на нещо простичко, например кашкавалът.

В заключение мога само да кажа, че наистина се срамувам, че ми се налага да протестирам редом с хора, дето крещят "искаме пари", без никакъв аргумент, излезли, ей така, да не се делят..
И така, хубаво е, че до някаква степен сме единни, но.. Не вярвам да има някаква промяна.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 60cc2a8389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ще има голяма полза от подобни протести, само ако те се канализират и избистрят исканията си. Това на практика не се получи, от пяната на вълните изплуваха неподходящи хора, смятайки се за лидери. Когато им предложиха, младите да си направят народна партия, те започнаха да бягат от отговорност. Смятам, че на този етап, те са с анархичен отенък(щом бягат от отговорност), карат я на принципа" НЕ ЗНАМ КАК ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ, НО НЕ Е ТАКА"!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3a9b0e8174
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 2
„ аз лично протестирам с/у две неща: 1. Високите цени на т. нар. зелена енергия, която в ЕС е в пъти по-ниска от тукашната. 2. Срещу това, че не се мисли за народа, че не се чува думата му. Прост пример, пак обвързан с цени - време е да се сложи праг на максималната цена. Да речем на нещо простичко, например кашкавалът. “
Съжалявам, но и двете ти искания са абсурдни и ще ти кажа, защо
1-во В България цените на електричеството са 3 ПЪТИ по-ниски от тези в Германия. Не е вярно и, че зелената енергия имала по-високи субсидии от там или от другите страни в ЕС. Съгласна съм обаче, че не е работа на такава бедна страна като България да дава субсидии за зелена енергия - ЕС трябваше да отдели пари за такива субсидии. Питам се обаче, защо не протестирахте по времето на Тройната коалиция, когато тези договори и решения са били подписани и се питам кой има интерес от протестите днес?

2-ро Държавата може да определи горница на цените само при монополи като при ЕРП-тата, ВИК и т. н. На пазара на хранителни продукти монополи няма. България е член на ЕС, Световната Търговска Организация и ако почнем да налагаме такива цени, ще трябва да излезнем от горните организации и да плащаме мита за всяко нещо, което експортираме в света. Границите ще се затворят за български граждани, а нашите продукти няма да можем да изнасяме повече в половината свят. СТО не е само ЕС - там влизат всички нормални страни в света - Китай, Русия, страните от Южна и Северна Америка и т. н. Ако почнем да правим такива номера, сме обречени на икономическа изолация. Например само в град Пловдив работят над 1500 души в козметичната промишленост, а продукцията се изнася за Русия и Китай на сто процента. Тези хора автоматично остават без работа, ако излезнем от СТО, а в България няма пазар за толкова много козметика.

Ето защо не ви подкрепям - защото вярвате на популисти, вместо да се обявите срещу корупцията в Съдебната система, престъпността, шуро-баджанащината в страната. За мен зад протестите стоят по-висши интереси, а протестиращата Улица е използвана и инструментизирана от хора като Алексей Петров. Да не говорим, че няколкото хиляди протестиращи са малцинството в страната. Има милиони хора, които мислят по друг начин и това ще се види на изборите.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4d6d3fe6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №2 Едни въпрос: Кой ще произвежда мляко на 30ст в бг, ако на теб ти сложат таван на цената на кашкавала 10лв например? Като исакш да ядеш евтин кашкавал, отглеждай крави! Ставай н 5 сутринта дой. Направи си мандра и яж колкото искаш кашкавал. Но да стоиш в града и да ставаш сутрин чак в 10ч и да искаш евтин кашкавал, това е нагло!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 80bdd57e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   2 до 5 - уважаеми, ти кога за последно яде български кашкавал, от българско мляко? !
Повечето ни неща са внос. И ако не вярваш, защо тогава по магазините гледаме надписи "гръцки дини, гръцки домати" и т. н., докато нашето производство гние, защото на някой си не е угодно то да стигне до паз. мрежа! Факт!

4 - сравнявайте с други държави, окей. Но вземете под внимание техните стандарти. В класациите все вървим близичко с Румъния. Е, нямаше ли да по-удачно да направиш сравнението си с нея, защото дори и те са по-добре от нас? ! Седнал/а да ми говори за Германия, хаха.

Интересно ми е вие как допринасяте за благото на държавата? ! Протестирате ли с/у нещо? ! Или пък За нещо? !

Всъщност е излишно да се говори. Имам чувството, че българинът не иска да е добре или по-точно иска да отхвърли всяко мнение, без дори да има свое. Овчедушие му казали.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 60cc2a8389
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Одобрявам активността на младите и желанието им да поемат бъдещето си в свои ръце. За съжаление, те са в първите редици при сблъсък с полицията и те обират негативите, а после нагли тарикати изплуват като медузи и показват гадните си физиономии, претендирайки за лидери на протестите. Днес гледах по телевизията една такава гадна муцуна, не знам как се казва, но беше най отвратителната физиономия по време на протестите за синята зона за паркиране. Една беззъба маймуна, сега се опитва да яхне протеста на младите, това е жалко. Млади хора, ако искате да успеете в протестите, такива муцуни ги изритвайте веднага. Над 40 годишни, нямат работа при Вас, те са провокатори, такива искат само да Ви използват!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker