Приятели в живота трябват, а аз не мога да ги намеря... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятели в живота трябват, а аз не мога да ги намеря...
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 7601 пъти
В последно време така стане, че останах без ежедневни приятели. Иначе съм момче на 20, възраст, която ако ме виде някой какво пиша ще се спука от смях, но това е моя живот.
В момента седя през повечето време у дома и се чудя какво да правя. Избягвам компютъра, но не вярвам в него да е проблема. Така се отскубнах от хората, че се чувствам неловко, когато сред мен има хора. Не знам от къде да започна и как да започна, за да излезе от тази дупка...

От малък град съм, бях и добър ученик, не бях от "зубърите". Дори имаше период, в който работих, но така или иначе не можах да си намеря трайна среда. Не съм лош човек, но явно това за сега не ми помага.

Тук не говоря за гадже, а за голяма среда, където има и момчета. Защото приятели в живота трябват, а аз не мога да ги намеря. Всички се развличат, а аз не.

Постоянно се ядосвам за глупости. При това положение и празниците не са празници и ми става кофти, когато дойдат.

Не мисля пак да почвам работа. По- добре ще е, да почна да уча в друг град. НО проблема си остава, нямам почти никакви приятели и не зная дали ще продължа за напред по същия начин. Самата мисъл, че всичко ще си остане така ме погубва. Станал съм страшен песимист за себе си. Кажете ми какво да правя? Характера ми е от затворените, как мога да се променя ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: aaad3c4332
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   В същото положение съм (с малки изключения). Момиче съм, от голям град (София) и въпреки това приятелките ми се броят на пръсти, а истински такива просто липсват. Мисля, че всичко идва от характера и отношението ти към другите. От там мисля че идва и моят проблем :)

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: fa8fa5b759
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Абе ти си хвани едно гадже,да се плескате по цял ден,пък после да видиме лошо ли ще ти е.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 3ceb0c89dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Според мен замини някъде в чужбина, в страна с различен манталитет и започни живота си на чисто.Мисля, че това ще ти помогне.Успех!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1e9c64184f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами... аз имам един въпрос - как мислиш, че ще намериш приятели?
(то май този въпрос излезна реторичен, защото така или иначе по - надолу ще ти дам отговора).

Защо не мислиш да започваш работа? Не мислиш ли, че точно това може да те предразположи към нови запознанства и следователно съм някакво приятелство? Същото важи и за ученето ти в друг град...
Приятелите, няма да почукат на вратата, ти трябва да положиш усилия да ги намериш, да ги опознаеш и да ги съхраниш.

Опитай се да започнеш работа някъде и ще видиш, че между теб и колегите ти все ще се създадат някакви взаимоотношения. С едни ще са по - силно изразени, с други - не, и от там нататък сам ще можеш да прецениш кой ти е приятел и кой познат... Кой става да поредното кафе и кой за духовна (както и физическа) подкрепа.
От опит глава не боли.
Знаеш какво трябва да направиш на теория, приложи го и на практика.

"Не съм лош човек, но явно това за сега не ми помага." - напротив - помага. Има хора, които го оценяват, но има и такива, които злоупотребяват с добротата ти, но това ще го разбереш след няколко "приятески" разочарования. Нищо - не се отчайвай, бори се!

№3 - Всеки 5-ти човек се чувства самотен (тоест без приятели). Ако всеки един от тях избяга в чужбина, какво ще стане?? Бягството ли е начина? Или така ви е по - лесно? Винаги ли, когато ви е трудно вие бягате? Защо не се изправите срещу проблема и не се опитате да го решите?
Затова затъваме, защото бягаме. Защото хората, които стискат зъби и се борят, за да постигнат нещо, се броят на пръсти.
Когато вървим... вървим с дни и изведнъж пред очите ни се появи дупка не е нужно да я заобикаляме, можем да я прескочим - схванахте ли?
(Сори за метафората, не ми се обясняваше на дълго и широко).
(И дано не съм била прекалено груба, просто... май така си говоря).
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: ba4a1e723d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Просто се отпусни - всички сме минавали през тези "дупки. Моята трая едно година. няма страшно - само нопред и главата горе. Незнаеш кога и от кой храст ще изкочи заека. Споко преживява се само не се отчайвай.

 
  ...


...
преди: 15 години, 23 дни
hash: f93fedee04
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Пич,приятелите не се търсят,но когато се държиш като отшелник никак не си помагаш.Живота е кратък,граби с пълни шепи,забавлявай се!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 60f52a958b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не си от затворените, няма такъв тип хора, учим се да общуваме с другите и да създаваме приятелства още в детската градина. Всички хора имаме едно общо нещо което ни обединява и ни кара да сме заедно и това е че сме хора, затова има градове, градчета селца и къщите са една до друга и хората живеят заедно именно заради общуването а не по отделно пръснати по горите.Всички хора имат нужда да общуват с други хора.
Проблемът ти 99,99% се нарича социофобия, (страх от хора).
Най-вероятно си имал някакви тежки периоди в детството и това е довело до по ниско самочувствие, което пък те е накарало да се чувстваш по различен и те е отделило от обществото което не те разбира.
Не си единичен случай, много хора имат твоят проблем, ако прочетеш повече по този въпрос сам ще намериш най-добрия начин да се оправиш.Всички искаме да общуваме, някой просто не можем да го правим пълноценно, колкото и да го искаме.Аз също имам този проблем и е жалко че разбрах едва наскоро, какво точно ми има а вече съм на 23.

Успех и не си губи времето.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 5e88a35616
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз много се вълнувам когато си намеря приятели

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 20369a0873
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Търсенето и намирането на приятели е загуба на време - рано или късно всеки те предава и разочарова. По-добре да впрегнеш усилията си в самоусъвършенстване и да се научиш да се справяш сам без да разчиташ на някой.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8125e9040c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Без истински приятели се загубва вкусът на живота, от мен да го знаете.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 321f366b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И аз съм така. Но имам само 6 приятелки, но искам и още да имам. Как да започна да си намирам нови приятелки? Благодарява ми предварително за съветите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 628f3cbd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз нямам никакви приятели. Имах няколко преди време, малко, но достатъчно. Но с някои си развалихме отношенията, с други просто се отдалечихме без конкретни негативни поводи. Сега съм си предимно сам и като цяло съм свикнал. Но понякога ми се иска да имах компания и въобще си давам сметка, че човек трябва да има кръг от близки хора, в противен случай започваш да психясваш и да си фантазираш повече от необходимото. Но не е толкова лесно да се намерят приятели, трябват умения и усещане с кои хора ще си допаднеш. Но не мисля, че има вечни отношения и приятелства, рано или късно хората се разделят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 485c887b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   На 59 години съм и освен семейството, други приятели почти нямам. До скоро имах един приятел-съвойник, който ме разочарова напълно, защото е интересчия и егоист. За половин година сме се чували само два пъти. В работата колегите са много по-млади и не мога да установя дълготрайна приятелска връзка, за съжаление. Поне да имах някакви свестни роднини, а те не ми са се обаждали от дълги години. Някакъв съвет? Мисля, че всички тука, които страдаме от липса на приятели, може да станем добри познати, а после и приятели!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker