Искам куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам куче
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 11845 пъти
Здравейте :) На 13 години съм момиче :) Сигурно доста тъпо ви звучи но искам куче. Как да накарам нашите да ми вземат? Баща ми горе долу лесно ще се навие защото преди е имал куче но то умря за съжаление когато бях много малка. А мама само като и казах се понацупи леко и винаги ако повдигна въпроса за куче тя пак така леко се смущава. Аз съм обещала че само аз ще се занимавам с него ще го храня ще го къпя ще го разхождам. Аз не съм като другите деца които ще си оставят кучетата на родителите защото им е писнало.

Напротив ще го гледам като детенце. Има и друг проблем татко би се навил за голямо куче (немска овчарка, ротвайлер, пит-бул) а мен тези кучета ме плашат в буквалният смисъл. Аз искам йоркшийски териер или булонка защото предишното ни куче беше такова.

Моля ви помогнете ми искам кученце просто винаги съм искала. Може би защото нямам нито сестра нито брат и ще ми е хубаво когато съм сама в къщи да има някого с когото да си губя времете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8ef2a2214b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си мила, но първо добре си помисли дали НАИСТИНА можеш да му посветиш време и грижи. Да не стане така, че да започнеш да го пренебрегваш за разходки и внимание. Това не е плюшена играчка, а живо създание, което се нуждае от грижи и любов. Щом те притесняват големите породи, избери нещо по. дребничко. По лесно е за гледане и няма "да те влачи по улицата" вместо ти да го разхождаш. Чудесно е, че искаш куче!
Опитай се да убедиш родителите ти щом сте имали куче, да изпълнят мечтата ти. Има толкова нещастни, осъдени души" по приютите и такива, които страдат по улиците. Ще направиш едно същественци щастливо. Браво, момиче, дерзай!
Успех ти желая.
Аз взех едно куче преди 13 години. беше на две седмици. Аз също нямам братя и сестри, то ми е дългогодишев верен приятел.

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: b5c6287507
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Съвет: Ако те питат какво искаш за рождения ти ден или именен ден и т.н казвай само едно-куче ! При мен стана!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 760f8dbc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо- кучето не е играчка, а живо същество. Докато е мъничко изисква много грижи, прегледи, ваксини... Трябва да го научиш да си изгради навици, а докато това стане ще цапа :) Заради това майка ти се смущава и мръщи. Също така когато стане време за разходки те трябва да са редовни. На вън може да вали, да духа или пък да е голям студ, но ти трябва да го разходиш. Ако си сигурна, че ще се отнасяш отговорно и зряло към животинчето се опитай да убедиш и родителите ти. Проучи си в интернет всякаква информация за първи грижи и т. н. и когато говориш с тях вметни и тези неща, които си научила. По този начин ще им покажеш, че осъзнаваш отговорността. Кажи на майка ти, че няма да цапа вечно, а съвсем кратко време и обещай, че ще и помагаш. Помисли добре за породата. Йоркитата са сладки, но и скъпички. Относно малките породи- те са много по-лесни за гледане. Но ако баща ти настоява за голямо- измислете някакъв компромис, някоя по-средна на ръст, но не бойна порода, за да не се плашиш все пак :)) Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 дни
hash: 2873d3d7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Аз също много искам куче и не ми дават. Обичам малките породи като Кавалер Кинг Чарлз шпаньол-любими са ми! Пробвай всичко възможно и ще стане. При мен е по-трудно, защото в момента имам 5 свинчета 3 от тях са бебета и сестричка. Както кзах пробвай всичко което ти е наум! Пуснах и аз тема, но никой не е отговорил все още. Като отговорят може и оттам да гледаш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: 41eaec7e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Нищо лично, но си малка и надали ще успееш да си наложиш една воля, отговорност и сериозност по отношение на кучето и грижите за него, колкото и да твърдиш, че ще бъдеш такава.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f7e4b77648
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ее това е... аз от 13 годишна искам куче... вече съм на почти 17 и продължавам всеки ден да се боря с нашите! Успех ви пожелавам и на вас ;))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 98f9d0091d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравейте, сега аз да си кажа проблема...
Една приятелка от моя клас има котка и куче...
Аз толкова се влюбих в кучето, че и аз поиках но майками е твърдо не а баща ми е 50% навит... Проблема е, че живеем в апартамент с котка, но според мен не е проблем да живеят заедно... Аз обещах всичко, че аз ще дам парите аз единствено ще праавя всичко за него няма да искам нищо повече всичко обещах и само чух `Ще видим`или `Има време`А рождения ми ден е след 2 месеца... Та как да ги обедя? Разберете да имам котка но това беше грешка исках куче но мама се превърза бързо към нея... ПОМОЩ!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5b111c7dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кучето е много хубаво. Опита ли да ги накараш като им каза, че кучето преди всичко е пазач.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e28d84627d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Хубаво е, че искаш. Аз бях на 11 когато баща ми ми подари за рождения ми ден куче. Едно много сладко порода пинчер е. Помня, че много бях харесала кучето на една моя съученичка и братчето и (те имат по едно куче двамата, а не само едно)... От тогава само за кучета говорех и баща ми реши да ми вземе едно. И така не е трудно да се гледа просто иска повече внимание. Аз лично го държа в моята стая макар че имаме още 3 свободни. Баща ми спи или в спалнята или във всекидневната за това остава доста място. Като е по-топло (като тези дни например) го пускам на двора или малко на терасата. За храната след работа баща ми му донася аз не ходя да купувам, защото не знам каква точно. Отивам само, ако той (баща ми) ми каже какво точно трябва да взема. :) Дано се решат да ти вземат късмет!!!! ;)


Йоана

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 06d7e12251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Който, подaрявa кученце моля некa ми дaде :( мaмa и тaтко сa съглaсни пък и aз ще го гледaм много и ще го рaзхождaм и хрaня всеки ден и ще се зaнимaвaм с "новото ми приятелче"

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9f16e6b203
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Йона мерси за желанието ти да ми помогнеш надувам се да имам куче! :) Ако решат да ми вземат ще ти кажа по скоро ще кажа на всичките!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7449404d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много е хубаво че има толкова хора, които искат кучета и аз съм една от тях. Това изобщо не е глупаво. Кучетата са оникални създания, които изикват много грижи и внимание, те могат да станат наи добрия приятел на човека и да му бъдат верни винаги, това е моето мнение за кучетата и вярвам че и много от вас мислят така. Сажелявам всички които нямат кучета и се надявам скоро да ги получат. И аз самата нямам и се надявам да получа скоро, много благодаря на всички за добрите савети, молете родителите си и вярвам, че те накрая ще изпълнят желанието ви. Лека вечер.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d1b1166c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз също много исках куче въпреки, че имаме котка. Молих родителите си, приказвах само за кучета коя порода ми харесва, защо, как ще се грижа за кучето и т. н. Засипвах ги с информация за породата лабрадор, казвах им, че ми харесва повече черния лабрадор. Показвах на родителите си обяви за черен териер. И накрая на именния ми ден баща ми и майка ми излязоха много рано, без да ги усетя. Вечерта се върнаха с голяма кутия и я скриха, но аз ги видях в огледалото, но се направих, че не съм ги видяла. Котката избяга и се качи на пияното. Родителите ми ми дадоха кутията, отворих я и видях кученцето ( черен лабрадор). Много се зарадвах. Беше женско. Котката ни я гледа от пияното, след 30 минути слезе и се доближи бавно, подуши я и кучето я подуши. Но котката се стресна и пак се качи на пияното. Играх си с кучето и след 1 час се умори, и заспа. След 10 минути котката слезе легна на метър от него, кучето се събуди. Котката настръхна, но кучето се навря при нея и двете животни заспаха сгушени заедно. Сега кучето ми е на 3 месеца.
Така, че пробвай да говориш за любимата си порода куче и ги засипвай с информация, може и да се получи. Късмет с родителите ти, дано скоро да имаш куче.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6b0d31a34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Аз съм Бети. На 10 години. И аз много искам да имам куче. Опитах да ги обедя... Но не става. Опитах с бележи, песни и плач. Сигурно звучи малко тъпо а? Наште казаха след 2-3 години, защото имам 2 заека, 2 костенурки и за жалост не успях. Но не спирайте да се умолявате все някога ще ги разобедите. И вие дайте някои идеи. Благодаря ви!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6b0d31a34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравейте на 10 години съм. Аз също много исках куче. Пробвах с бележки и т. н.... Но не стана. Пожелавам ти късмет.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a51fd2e843
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Здравей! Значи ти искаш куче, е ако още не си го получила значи си в червената категория. Аз също бях там, спокойно Докажи ?, че няма да го оставиш както някои други деца и го знам от личен опит. Аз лично имах същия проблем, но не се отказвах и постоянно ? го натяквах. Ти трябва да ? докажеш, че никой не може да те разубеди от това за кучето. Но аз го исках много силно всеки ден плаках без мама да знае и една вечер ме хвана как плача и ? дожаля. По-късно същата вечер тя дойде и аз тихо отидох до нея и я попитах"Мамо последно съгласна ли си за кученце? "Тя каза ДА! Тогава се разплаках отново и се разбрахме да е мини бигъл, защото не се скубе и си е изгубило ловните умения и не се нуждае от по-голямо пространство! Остана само един проблем-откъде да намерим женски мини бигъл?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aec9c0db0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

23.   Виж сега. Ще ти оцясня моя случай. Още от малка аз исках куче, но мама и тате отказваха. Когато станах 4 клас те ми взеха Джак Ръсел. За съжаление то правеше бъркотия на всякъде и аз не можех да се грижа за него. Точно вчера, когато имахве гости с приятелката ми направихме план, с който тя да си вземе куче, а аз да си върна Ръсела. След много хитрини и увъртания мама и тате се съгласиха и сега септември ще си го върна обратно. Мислех че е невъзможно те да се убедят, но ето че стана. Пробвай нещж такова. Успех!:)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aec9c0db0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Пак съм аз коментар 23 сега имам друг проблем!! Здравейте! Много искам да ми помогнете! Имам три кучета- Кане Корсо, Дакел и Джак Ръсел. Проблемът е с Джак- Джак ръселът. Преди няколко дни маа и тате ми обещаха да върнат Джак в апартамента ми, тъй като той беше на село. Преди това беше в нас като малък но мама и тате го махнаха защото правеше поразиий. Сега те ми обещаха да ми го върнат и да опитаме отново. Днес само че мама ми каза че е по- добре да си вземем ново, но аз не искам защото 4 куче ще ми е много. Аз искам само едно куче на което да отдам цялата си любов и грижи а не на 4. Много искам Джак да се върне. Забравих да добавя че мама и тате знаят че аз ще се грижа и че с това нямам проблеми, но проблемът е че ги е страх че Джак пак ще почне да се изхожда вкъщи ( в което аз съм напълно сигурна че няма да направи защото вече е свикнал да прави това навън а пък и съм пробвала) и да скача по дивана и такива неща. Моля ви помогнете ми възможно най- скоро. Благодаря предварително!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4e607b321f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Кажи им че ще завършиш над 5 за годината аз пробвах и стана тази г. Ще ми вземат куче а ако не стане събирай пари намери си евтинокуче но не от магазин помоли от някой магазин за кашон вземи го и се прибери ако увас има'някой кажи че си намерила кашона пред вашата врата а ако няма никой звънни и кажи на майка ти че има кашон с куче пред вратата ти и не можеш да го оставиш майка ти няма да'изд. И ще се съгласи аз така ще правя в най скоро време

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0b4df999e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Здравей! Аз бях също така мрънках на мама и тати за куче някъде около 3 години е най накрая стана но сега искам Акита Ину не знам как подхождаш но ти казвам да направиш така да бъдеш отличничка и да бъдеш с тях добра подходи търпеливо и когато сядате на маса започни да говориш и в изреченията си добавяй и думата куче кажи им, че много ще се грижиш за него и, че няма да хвърлиш работата на тях дано моят коментар да ти бъде полезен! Късмет

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 49f751bec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Аз съм на 12 години и имам куче на 3 години. Повечето грижи поемам аз, но когато съм много заета, майка ми и баща ми ми помагат. За да се съгласят родителите ти намери начин да им докажеш, че си достатъчно отговорна. Събери парите за него сама като мен и доказвай отговорността си. Чисти жилището вместо тях и им носи добри оценки. Дано ти вземат куче!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3cfc74b6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Здравейте! Имам същия проблем с огромното желание за куче, но тук идва още един доста голям проблем... Моите родители искат да се разделят.. Ако живея при майка ми няма да мога да имам куче, защото тя изпитва страхотен ужас и изпада в паника само като види някое малко по-голямо куче на улицата... Ако живея при баща ми може да си взема куче. Моят баща обаче пътува през около месец и мама трябва да идва при баща ми или аз да ходя при нея, за да не съм сама. Но няма как да остава кучето само и няма как да съм с кучето и с майка ми в един апартамент.. И сега не знам какво да правя. Много ще се раздвам ако някой от вас ми даде някакъв съвет. Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f91e2ba0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Здравейте!
Винаги съм искала кученце, малка порода като пинчер, йоркшерски териер и т. н. Имала съм хамстер и се грижих добре за него и за това мисля, че съм готова за куче. Наближава рождения ми ден и не успях да измисля нищо за подарък и се сетих, че единственото ми желание е кученце. Наясно съм какви грижи изисква едно куче, но аз много искам да полагам нужните грижи за него като храна, разходка и много други нужди. Ако някой е имал такъв проблем, но вече има куче моля да сподели как се е справил с убеждението :-). Благодаря

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f91e2ba0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Здравейте!
Винаги съм искала куче. Имах хамстер и мисля, че съм се грижила добре за него и за това мисля, че съм готова да имам куче. Наближава рождения ми ден и не можах да измисля подарък, сетих се, че единственото ми желание е кученце ( малка порода като пинчер йоркшерски териер и т.н. ). Наясно съм, че това не е играчка изискват се грижи, любов, разходки. Аз искам да се грижа за него за да бъде щастливо. Ако някой е имал такъв проблем, но вече има куче ( или друг любимец )моля да сподели как се е преборил с прожлема. Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0073cbf710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   здравейте аз съм Лили и съм на 11 аз много искам куче обичам малките породи като шпиц така нататък майка ми е в Чужбина и с само с баща ми той и съгласен но мама НЕ как да я убедя ПОМОЩ ако някой има идея моля да каже.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: df77e51816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Здравей,
Аз не исках куче, но исках много папагал. Всеки ден четях по форуми, гледах обяви, четях информация и постоянно им натяквах примерно, , Мамо, знаеш ли че слънчевата аратинга е много умна и игрива птица, , и някакви такива. След около 3 месеца ги убедих. Тогава баба имаше РД и ние попринцип оставаме да спим на село, но този път не останахме. Тръгнахме доста рано и аз се учидих минахме от др път. И спряхме колата пред някаква къща и влезнахме и там ни чакаше човек с две бебета папагалчета. Толкова бяхасладки избрахме си едното и се прибрахме. Беше невероятно. Така че, заливай родителите си с инфо и може би ще ти вземат. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9b860139e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Здравейте и аз имам проблем с огромното желание и малката надежда. Искам куче от малка порода, но майка ми и баща ми не се навиват по никакъв начин моля за идея. Сигурна съм, че мога да се справям с всичките грижи покрай кучето.

С цялото си сърце благодаря!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 571c35a923
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Здравейте аз също имам такъв проблем и постоянно я моля и доказвам колко съм отговорна много искам кокер шпаниол малка порода са също са доста игриви и много верни. Мама не ми дава никакво куче каквото и да и кажа. Моля ви ако и вие сте имали такъв проблем помогнете ми.
Предварително благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b344618a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Ами виж какво наистина знам че ще звуча банално но се надявам наистина да помислиш над думите ми. Кучето наистина е много примамливо и затова повечето деца не искат и да чуят за отказване. Но наистина помисли добре дали ще можеш да му отделиш достатъчно време не казвам че не можеш но мисля че не е достатъчно да имаш представа само на теория. Ако все пак мислиш че ще се справиш помисли над другия минус на кучето-не живее дълго. Много е трудно да преживееш смъртта на куче. Все едно да умре твой близък. Но ето какво ти искаш съвет как да навиеш ваште и аз ще ти дам. Имам подобен проблем така че ти влизам в положението. Виж сега нашите също не искаха куче защото не бяха сигурни дали ще се справя тъй като са гледали куче и знаят че не е лесно. Но ето какво. Използвах слабостта на баща ми тъй като той имаше проблем с това че искам куче а на мама и е все едно. И така помолих ги да ми дадат шанс да се докажа и те ми дадоха една задача няма да уточнявам каква. Виж не казвам че от първия път ще стане повдигай темата веднъж седмично и започни с плюсовете на кучето но давай и минуси като потвърждаваш че ще се справиш с тях защото ако пропуснеш да споменеш минусите ще решат че нямаш представа за отговорността която поемаш. Избирай внимателно деня за разговор ако седмицата е натоварена пропусни. Обработвай ги внимателно. Накрая ще се навият. С теб много си приличаме но аз обичам големите кучета и този юни да не урочасам нещата но ще се сдобия с доберман. Е пожелавам ти от цялото си сърце късмет.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1a96636d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Здр. моите родители не се навиват да ми купят куче аз имам морско свинче успях да го спечеля като не спирах да ги тормозя и да повтарям искам морско свинче пробвах същото с искам куче веднъж се ядосах и отидох до един познат взех си 1000лв. и си купих едино бебе булдог и го скрих в колата докато се прибрахме и щом се прибрахме го показах на майка ми и баща ми майка ми се ядоса хвана го и го изхвърли на улицата, а баща ми нищо не каза. След това като майка ми се успокои го прибро и повярвайте подариго на бебето на съседите а то е на 2год. много се разстроих

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9079a68841
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Не гледайте отговорите преди да се отговорили на въпросите, иначе няма да ви е интересно! И така:

1. Напиши името на човек от срещуположния пол.
2. Кой е любимия ти цвят от тези – Жълт, черен, зелен, син или червен.
3. Първият ти инициал: А-P, Л-Р, С-Я.
4. Месецът ти на раждане.
5. Кой цвят харесваш повече-черен или бял.
6. Напиши името на човек от същия пол като теб.
7. Любимото ти число.
8. Калифорния или Флорида.
9. Кое харесваш повече: Езерото или океанът.
10. Напиши желание.

Отговорите:

1. Това е името на човека, в който си истински влюбен.
2. Ако си избрал:
Червено – Ти си жив и изпълнен с любов.
Черен – Ти си скромен и агресивен.
Зелен – Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствие.
Син – Ти си човек със спонтанен характер.
Жълт – Ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.
3. Ако инициалът ти е:
А-Р – Имаш много приятели и любов в живота.
Л-Р – Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще.
разцъфне.
С-Я – Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.
4. Ако си роден през:
Януари-Март – Годината ще е много добра и ще разбереш, че си се.
влюбил в този, който не си очаквал.
Април-Юни – Ще имаш силна връзка, но тя няма да трае дълго.
Юли-Септември – Ще имаш незабравима година с много промени.
Октомври-Декември – Годината няма да е от най-добрите, но ще.
откриеш сродна душа.
5. Ако избереш:
Черно – Живота ти ще тръгне в различна посока, ще има много.
промени и ще се радваш на тях.
Бяло – Ще намериш приятел, който ще ти се доверява и ще.
направи всичко това, но може и да не го разбереш.
6. Това е най-добрият ти приятел.
7. Това е броят на близките ти приятели, които ще имаш в живота.
8. Ако избереш:
Калифорния – Обичаш приключенията.
Флорида – Романтична душа си.
9. Ако избереш:
Езерото – Верен си на приятелите и си малко резервиран.
Океан – Ти си спонтанен и обичаш местата с много хора.
10. Желанието ти ще се сбъдне, ако пуснештова в друг форум до 1 час

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 11e38c6fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Здравей, аз съм на 12 и бях със абсолютно същата история като твоята! Направи като мен. Аз лично си събирах пари и накрая си взех кученце порода Лабрадор от за 280 лв. когато го заведох вкъщи майка ми беше там а тате беше на работа. Щом мама го видя откачи, хвана го и го изхвърли на улицата, после си поговорихме доста и я убедих, търсихме го по улиците и накрая една наша съседка която обожава животните го беше прибрала, понеже го търсихме и по съседите, е тя ми го върна. В началото мама не го обичаше много, но щом минаха 2 седмици и свикнахме, кажи на майка ти, че и тя така ще свикне :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 215a9d5b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Здравейте при мен проблема е друг. Баща ми ми купи куче, но голямо и мен ме е страх от него. Винаги съм искала малка бяла болонка, обаче вече няма шанс да ми дадат. МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ec9fe21cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Здравейте, аз съм почти на 12 и до мента цял живот съм мечтала за куче, може да прозвучи доста шантаво, но кучето е моята единствена мечта. Доста е трудно да се сдобия с такова животинче, понеже имам заек, хамстер, рибки и вълнисти папагали (Знам че е много, но вкъщи, не е мизерия, предполагам, както някои от вас си мислят). Не мисля да ги оставям, въпреки това мое огромно желание за куче! Искам да ви споделя, че искам Кавалер кинг чарлз шпаньол или Чихуахуа. Опитвала съм с какво ли не, но не става! Ще поема всички грижи за него, но кой ми вярва? ! Родителите ми казват че не искат куче, защото цапало и маркирало територия навсякъде, но аз мисля, че кучето е като човека, щом го къпеш, чистиш след него и му помогнеш да си изгради навици, няма да е така! Все питам да ми звемат само когато починат всичките ми животни, но - НЕ! Моля помогнете ми!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: eed7411042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Здравей! Разбирам те наистина много добре. Аз също съм като теб, но сега не говорим за мен, а за теб

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c1ce6aeedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

59.   Аз искам бял среден немски шпиц. При мен не е много лесно. Живея в апартамент, но имам кучета на село. Аз съм отговорна, но много често ходя на екскурзии за повече от два дена. Приятелите ми имат:заек, злобно и недружелюбно куче, а останалите или не могат да се грижат или не им разрешават. Опитвала съм като бях малка с много животни, но имах алергия от:косми(козина), рибешка храна, пера...
Мисля, че ти обаче ще ги убедиш с дълъг разговор и проучвания, за съответната порода.
Ако някой има съвети за моя случай, моля да даде съвет.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 16c14ec79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

60.   Здравей! Имам същия проблем на 11 съм и съм доста отговорна. От 4 години всеки ден повтарям за куче няма никакво значение каква порода. При теб е по-лесно единия е почти съгласен. При мен и двамата са твърдо НЕ. И плус това живеем в апартамент.


Успех дано да успееш!! ❤❤❤

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 423f1810e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

61.   Имам същия проблем. Мисля, че може да се разберете с родителите ти да се грижиш известно време за друго куче. /например на приятел или приятелско семейство, на село може би

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5682621f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

62.   Може да звучи банално, но аз съм поредната, която си мечтае да има куче и знам, че коментара ми е малко дълъг, но имам нужда от съвет!
И аз много искам куче. На 14 съм. Макар че по принцип всички деца минават през тази фаза, майка ми мислеше, че и това ще отмине, защото като малка исках и котка, но сега не искам, защото тя само яде и спи и се привързва към дома, а кучето обича стопанина си. Наясно съм с грижите, мога да му отделям време за храна, разходки и обучение, да го дресирам да знае команди и да ме слуша, както и да го уча на хигиенни навици. Знам, че нещата няма да станат веднага, иска се много постоянство и търпение. Майка ми е имала куче, но изобщо не е успяла да го накара да я слуша и е правело много бели и се оправдава, че кучето е огромен ангажимент и е като заточение за следващите 15 години. Аз знам, че съм готова, но кай да ми вярва.... По принцип много искам лабрадор, но те са много палави и искат пространство, а при мен става дума за апартамент и майка ми каза, че повече би се навила за нещо от сорта на бигъл или джак ръсел териер, които аз също много харесвам като порода, но не съм сигурна дали се поддават на дресировка лесно. И все пак тя каза, че като стана на 18 и живея сама, съм могла да си взема колкото кучета искам.... но аз не искам да чакам дотогава. Баща ми не знам какво би казал, но на него няма да му е проблем, защото работи в Англия. Сестра ми също много иска куче, на 21 е, но съм сигурна, че е достатъчно отговорно и по скоро просто би се радвала на кучето докато аз поемам цялата грижа. Ходя на училище от 8. 30 тъй че не ми е проблем да ставам към 7 да го разходя... в предишното ми училище попринцип станах към 7 и пак бих свикнала. Ще му чистя и поразиите, които ще са само в началото докато се научи на графика на разходките. Ще правя всичко.... но само да ми вземат куче... И инфо давах, относно породата и грижите, но тя пак НЕ! Моля ви, дайте някакви съвети!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4217f73a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

63.   Здравей, кажи на майка ти да ти взимат куче за седмица и тя ще види колко са добри и може и да и хареса. Не и натяквам защото само ще се нерви. Аз имах същия проблем и от 5 години исках куче и накрая се съгласиха на едно уж за малко и после се влюбиха в кучетата. Чуй сега наистина е голяма отговорност да си имаш куче и ако мислиш че ще се справиш помоли родителите си за куче замалко но не като им натяквам а с хубави рисунки и отзад на листа да пише причини е поРади което искаш. Аз до казах че съм готова за куче като се грижи много по - добре и поемах цялата отговорност за хамстера ми.
Успех : )

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4217f73a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

64.   Ето един съвет на всички тези които искате кучета но не ви дават. Имате ли други животни? Ако имате тогава докажете на роди телците си с тях че сте отговорни. Искайте куче и не се отказвайте. Както казах, аз сложих рисунки на сладур ски кучета и отзад причини от които да си вземем. След всичко това ако родителите ви не са чак толкова твърдо НЕ ги помоле те за куче например за седмица. Ще видите колко ще им хареса и после ще ви вземат завиваги.

Дано и вие да имате такъв късмет ❤❤❤❤

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: eddb942fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

67.   Здравей приятелче! Аз имам куче, което се вписва към името, , питбул". Поради неизвестната му порода, защото е създадено от много кучета и все бойни ние го наричаме питбул.

Това го пиша, защото не е препоръчително да взимаш големи кучета като немски овчарки, питбули, добермани, каракачанки и т. н.

Аз до момента и единствено съм гледал и все още гледам питбул, което ми е първо куче и вече знам какъв е характера на един питбул. Те са адски обичливи, но и много агресивни понякога към членове от семейството, ако не му дадеш това, което желае. Дразниш ли го ще те ухапе без да мисли, защото тия типове кучета не мислят, че могат да те наранят, те прост го правят. Като си наумят, че ще ухапят еди кой си ще го направят без да мисли за друго. В много случаи при питбулите се налага да ги биеш. Това е едно от нещата при тези кучета, които трябва да се прилагат, защото, ако ти нямат страхът дори и малко ще пострадаш някой ден.
Мисълта ми, е че всички големи кучета са такива като питбулите. Дори и немската овчарка, която се смята за едни от най - умните кучета също не мисли за последствията толкова.
За големите кучета има много факти, за които ще обмислиш да не вземаш голямо куче.

П. С. преди да вземеш куче си харесай някоя порода от Интернет и тогава купувай. Знай обаче, че миниатюрните кучета са адски скъпи и варират от цени от 700 лв и нагоре, В зависимост от породата.

Хубаво е да си информирана за кучето, което ще стъпи първите си крачки у вас.

Успех и знай, че с желание всичко се постига. Докажи на родителите си, че си твърде голяма и отговорна за кученце. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b2f15189b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

68.   Щом баща ти харесва големи кучета тогава го помоли за хъски те са много дружелюбни аз имам такова куче не са никак опасни нито страшни

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b072ec0784
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

69.   взимаш един бълхарник от улицата и го влачиш за опашката към вас :D

 
  ...
преди: 6 години, 27 дни
hash: bc084b8e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

71.   Въпреки, че темата е стара, ще оставя и аз един коментар. И аз много исках куче и се молих около 6, 7 години на нашите, да си вземем куче, наскоро се отказах и сега ще кажа защо. Знам, че всички, които искате кучета си казвате, че наистина ще се справите, аз също си казвах така..
1-во Разходка по 3, 4 пъти на ден.. лесна работа - НО! Всеки път когато разхождате вашето куче, всяко улично куче, ще подскача, ще ви лае, а може дори и да се нахвърли върху вашето куче! Тогава какво ще направите! Как ще ги разтървете!
2-ро Храната.. м да доста е лесно, просто му сипваш в купичката, ок. Обаче за тази храна се плаща. И аз си мислех, че храната е до 50, 60лв на месец, ама не храната започва от минимум 100лв на месец. Отделно трябва да му купувате и някакви лакомства от време на време..
3-то Къпане. Всеки път след разходка трябва поне лапите да му миете. Това добре, НО това куче трябва да се къпе и цялостно.. за това трябва да му купите и препарат/шампоан, трябва да го къпете 2 пъти в месеца, това означава, че ще трябва и място където да го къпете. Вана, душкабина и т. н. Няма как да го изкъпете навън на тревата...
4-то Внимание. Да, да всеки си мисли - "ама разбира се, че ще му обръщам внимание. ще го обичам много"- да, всеки, който иска куче си го казва, ок. НО кучетата се привързват, не могат дълго време да стоят сами.. това означава, че докато сте на училище някой ще
трябва да го гледа и да му обръща внимание. Също лятото, ако тръгнете на почивка няма вариант, в който, да не вземете кучето, то трябва да е с вас или да го оставите на някой да го гледа, но ако няма кой.. взимате го. Ок взимате го, но нали отивате на почивка, ами това, което изредих горе ще трябва и там да го правите.
5-то Ветеринар. Кучетата трябва да се кастрират, което струва 100-200лв, също се ваксинират, което също е 20лв (на месец, не съм много сигурна) отделно всеки месец, поне трябва да се води на преглед, което е още 15-20лв на месец. Ако случайно се разболее от нещо (зависи от какво ) лекарствата ще струват 50-150лв, а ако е по-сериозно може и повече.
Нека сега сметнем, колко лв ще излиза това куче на месец :
Храна (ако е от най-евтината) 100лв
Аксесоари (панички, шише за вода за навън, каишка, нашииник, клетка, за да го видите на ветеринар или изобщо да го пренасяте някъде) 100лв
Разходи за ветеринар - трябва да придвижите минимум 150лв на месец за ветеринар
Шампоани, четки за ресане на козина и т. н. - 30лв
Легло, играчки и т. н. - 50лв
Това са основните неща, не дай си Боже да се разболее още 100, 150лв
Общо излиза около - 400, 500лв на месец, това е минимум!
Когато го вземете трябва кастрация - 100-200лв, трябва паспорт, документи и т. н. - 250лв още когато го вземете :-)
Не убеждавам никой, да не си взима куче, но то наистина не е играчка! След всичко прочетено, помислете отново, дали ще можете да се грижите и да осигурите добър живот на това куче :-)
Според мен морско свинче е много добър избор за домашен любимец, ако искате нещо, което да не изисква кой знае какви грижи и разходи и да може да си го гушкате. Гледат се доста лесно :-) Всеки решава сам, ако смятате, че можете това всичко посочено горе да го осигурите, на кучето.. ОК :-)
Пропуснах да кажа, че ако ще взимаш породисто куче, а не улично още 100-400лв за кучето, зависи какво ще е :-)

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c56369351b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

72.   Стани временен дом за куче и ,ако се справиш си го задръж.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1a5294c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

73.   Аз, имам същия проблем и опитвам всичко! Направила съм поне 50 презентации, но не искад да ги чуят! ПОМОЩ! Казах им( на родителите ми), че ще направя всичко, че аз ще го платя НЕ, че аз ще го разхождам, храня и тн. НЕ! Вече нямам повече идеи! Не знам какво да правя!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker