Да се върна ли в родния си град? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да се върна ли в родния си град?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1417 пъти
Здравейте, преди време бях писал 1 история за това как дойдох заради годеницата ми в П. и си намерих работа и всичко беше точно, а тя ме заряза. Много хора ми писаха да се връщам да се махам и др. НО аз останах вече 2 месеца ще станат от както се разделихме.
Вече преодолях раздялата и всичко, е става ми гадно някой път като чуя някоя балада, но всичко е наред попринцип.
Проблема е че още се колебая дали да се върна или да продължа. Живея под наем и всичките ми разходи са към 200 лв. без да включвам храната, а аз взимам 400.

Работата ми тука е страхотна, в международна фирма, има ред, дисциплина и най-важното отношение към персонала, обучения, бонуси, тийм билдинги, кафета и чайове на корем.
Проблема е че нямам никакви приятели, момчетата с които работя са от села и пътуват всеки ден, а другите са по възрастни със семейства и така с тях не мога да излизам.
От 8 до 5 съм на работа и докато се прибера и изкъпа стане 6, 6. 30 и не ми остава много време за личен живот, пък и дори да имах повече време парите ме спъват живея си с към 180 лв за целия месец и трябва и да ям, камо ли ако си купа дрешка...
С две думи работя и само толкоз, чувствам се нещастен и подтиснат, всеки ден едно и също ида на работа прибера се изморен и това е.

Ако се върна ще съм си с приятелите, ще ми е по-добре но сигурно ще ми е трудно да си намеря работа, защото в северна България е ужас.

Не знам какво да правя, мисля да си пусна предизвестието и да се прибера след месец, но ме е страх да не допускам грешка, знам ли.

Моля за съвет, мъж съм на 23 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4ea97e84b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако родният ти град е по-голям и предлага по-големи възможности за реализация - ами връщай се. Ако ли не, къде си тръгнал? При мама и тати?
Ако работата ти е хубава и учиш нови неща, ако има възможност за кариера (ако има по-добри длъжности), те съветвам да останеш. Не е лесно за млади хора. Студентите живеят например с по-малко пари от теб, но правят нещо за квалификацията си. Ако ти не учиш, но и спреш да работиш, какво бъдеще ще имаш?
Парите са малко, но ако не работиш на смени и събота и неделя, защо не си потърсиш втора работа? Защо не попиташ за повече часове при работодателя си и не споделиш с шефа си, че паричките не ти стигат? Същост ти трябват едни 100-150 лв. допълнително, за да си добре. Ами за шефът ти е по-добре ти да работиш малко повечко, отколкото да плаща на нов работник заплата осигуровки. Ако ти не си поишкаш, кой ще ти даде?
Иначе.... в София заплатите са други, а за 200 лв. и там можеш да си наемеш стаичка...
В никакъв случай не се връщай при мама и тати, защото може да е леко и меко, но така не се става мъж и не се пораства. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 86a0ed8891
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:
Аз не съм глезено лайно, още на 3 тата седмица след бала се хванах барман, после продавач, после по морето ходих, в 1 магазин за мебели работих, установих се в Билла цели 2 години си седях и дойдох тука и си намерих работа.
Не съм искал пари на наще от както съм почнал да си работтя, даже им плащах 1 година заема. Имам стаж града е Плевен, по-малък е и по трудно се намира работа но сигурно ще се справя. Просто самотата ме убива...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 55fd308830
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо си осигури там работа и тогава напускай и се върни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker