Единак съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Единак съм
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2163 пъти
На 19 съм и през целия си живот до момента трудно намирам добри приятели. Преди да тръгна на детска градина си бях срамежлив, но от първи клас нататък вината не беше съвсем моя. В основното училище винаги се намираше кой да ми се подиграва за нещо. В гимназията с надявах да се променят нещата, но и тогава бях затворен в себе си. Чаках първо някой да ме заговори. Мислех, че имам добри приятели, на които мога винаги да разчитам, но може би греша. Винаги намирам интриганти и такива, които понякога ме отбягват, без да знам защо. Попитах някои хора и не искаха да ми кажат причината. Вече нямам пълно доверие на никого. Много е тежко. Това дори ми пречи на мотивацията за успешен и вълнуващ живот, така както съм го планирал. Може след време да се махна от вкъщи и да заживея номадски и самостоятелен живот. На никого не съм потрябвал.
Не искам онлайн запознанства, а мнение. Ще се радвам ако ми отговорят хора, които са минали по този път.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7ac15a89b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си сам. Искам да ти кажа, че по-добре да си сам, отколкото да си с някакви отрепки или интриганти. Имай надежда и бъди добър и забавен.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 311acd1429
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Искам да ти кажа, че и аз се чувствам така. В днешно време просто парите стоят в основата на почти всяка ценностна система и е много трудно сред толкова много материалисти да намериш един, дори и един истински приятел, за котото духовното е по-важно от материалното. Но аз вярвам, че всеки човек си намира своето място, където се чувства щастлив. Така, че не спирай да вярваш, че ще си намериш истински приятел, или приятелка. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 275eb71352
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора:

Знам, че за всеки човек има сродна душа, но сякаш повече ме притеснява това, че проблемът може и да е в мен, без дори да съм наясно какъв е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1ffd82f44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, пише ти човек, който като млад е преживял същото, мнението ми се промени, когато прочетох 5 пъти /за да вникна в нея/ книгата "как да печелим приятели и да влияем на другите".
Вината е в самите нас, искаме хората да се интересуват от нас, без ние да се интересуваме от тях. Всеки човек на този свят е зависим от това някой да се интересува от него. Ако успееш, да се научиш, да изслушваш и да се интересуваш от другите, без да ги занимаваш със себе си, ти ще имаш най-много приятели, които биха били готови на всичко за теб.
Образователната ни система куца именно там, не ни учи как да общуваме.
"Можеш да спечелиш повече приятели за два месеца, като искрено се интересуваш от другите, отколкото за две години, като се опитваш да ги накараш да се заинтересуват от теб. "
"Помнете, че хората с които разговаряте се интересуват стотици пъти повече от себе си, от собствените си желания и проблеми, отколкото от вас и вашите проблеми.
За един човек собствения му зъбобол означава повече от бедствен глад в Китай, причинил смъртта на хиляди хора. Пъпката на врата му го занимава повече от петдесет земетресения в Африка. "

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6857a0df57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз от много години съм по тоя път, причината си е в мен - много съм капризен в подбора на близки и не се чувствам комфортно всред непознати, с които нямаме общо привличане. Не върви само аз да ги харесвам или само те мен да харесват, трябва взаимност иначе е мъчение и губене на време. Трява да се направи един сайт за запознанства на по-претенциозни като нас. Но има и хора, които са си по-добре сами.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 746965c348
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   До номер 4: с други думи трябва да си затворен в себе си така ли е?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1ffd82f44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №6 Не, не е така! Самото словосъчетание "затворен в себе си" означава ограничаване, дори липса на контакти с хора.
А тук става въпрос за това, да спреш да занимаваш хората с твойта пъпка или проблем с приятелката и да се занимаеш с тяхния проблем. Прочети книгата и ще разбереш. Не става въпрос да мълчиш, но и е грешка да даваш не поискани съвети.
"Не можеш да научиш човека на нищо. Можеш само да му помогнеш да го открие вътре в себе си." Галилео
Не говори много. Внимавай да не те разберат погрешно!
Интригантите и хората, които те отбягват, просто вече знаят прекалено много инфо за теб, за твойте занимания, за това какво мислиш. Те си имат техни проблеми, ти с разкази за себе си и твоите занимания, ги натоварваш, затова те отбягват. Просто изслушвай без да прекъсваш слушай с интерес и ще видиш, че твоите проблеми са много по малки от хорските.
Представи си, винаги когато искаш да разкажеш нещо за себе си и за твойте размисли, все едно, хората около теб са сладкари в цех за торти, а ти им разказваш за бизнеса с автомобили! Те биха ли искали да чуят твоя разказ? Не, много повече биха искали да чуят, нова рецепта на френски сладкар за торта от моркови. Но те те изслушват, мислейки вече лоши неща за теб, трябват им още един два такива разказа и ти си аут от следващото излизане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker