Излъгаха ме, много ме излъгаха! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Излъгаха ме, много ме излъгаха!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3184 пъти
Искам да соделя моята история, от която нека се поучат много хора за да не попаднат в момето положение.
Преди 10 години, може и малко повече, аз и моята приятелка/ вече бивша/ започнахме работа в заведение като сервитьорки. Условията бяха добри, работехме и имахме и договри, осигуровки, ползвахме си отпуските.
Собственикът беше млад, несемеен мъж, но родителите му много помагаха в заведението.
До тук - добре!
Беше през пролетта на 2007 година, собственикът, ме помоли да му поръчителствам за потребителски заем.
Познавахме се, вече 7 години работехме заедно, не ме е излъгал никога за нищо. Съгласих се. Сумата беше 5 000 лв. Плати го, и след време пак ме помоли.... поодвумих се малко, но се съгласих.... сумата беше 12 000 лв. Незнам защо не искаха втори поръчител. И този го плати, всичко 6 точки, работи и плаща.
2010 годинаа работата намаля и реши да направи разширение на заведението и каза, че ще тегли голям заем Даже си ипотекира и жилището, но незнам защо, пак искаха поръчители. Станахме аз и моята приятелка.
Сумата беше 50 000 лв.
Отидохме в банката, после при нотариуси, даже ми даде и 50 лв за услугата. За собственото ми закопаване!
Всичко мина и замина и след седмица отивам на работа и какво да видя... нови собственици. А аз и стария персонал се озъртаме в невидение. Общо 7 човека.
От тук-там разбрахме, че нямаме работа вече, има тотална смяна на всичко, но къде е собственикът ни, сиреч нашия работодател? ! Никой нищо не ни каза.
Разотидохме си, кой с псувня, кой сучудване, а аз с топка в стомаха. Приятелката трябваше да бъде втора смяна на работа. Звъня да и кажа, а хазайката и ми казва, че вчера вечерта е заминала с... кого? !
Ами с моя работодател, а никога не са демонстрирали връзка, отношения или нещо друго!
И аз започнах да се интересувам да си търся работа на друго място.
След 3 месеца идва ми съобщение, че кредитът на който станах поръчител станал изискуем и аз трябва да го заплащам. Имам съученичка адвокат, свързах се с нея. Оказа се, че г-н.... собственикът ми е подарил заем за 50 000 лв с всички лихви, такси, само едно въже не ми е оставил. Сетих се за 50-те лева, които ми даде, та те били за въжето, или за нещо друго, или за успокоителни, че като получа известието да не получа инфаркт.
Ще попитате - ами нали е оставил жилище като ипотека? !
Ох, ами той в един и същи ден продал жилището и ипотекирал и взел кредита.
И избягаха. С моята приятелка, която също беше гарант.
Сега останах само аз. Избягали в Норвегия, това го знам с точност.
Вчера получих призовка от съдебен изпълнител. Отидох и въобще не съм обяснявала нищо, защото никой не се интересува от подробности
Просто казах, че не работя, нямам какво да ми вземат, пари и в банка нямам. Да не ми изпращат писма, просто няма смисъл.
И така. Какво правим? ! Може ли банката да си ги намери в чужбина и да ме оставят мен? Няма ли опция всеки да си понесе своя дял? Каква е моята вина, освен, че съм се доверила?
Майка му и баща му, които работеха в заведението, заминали в някакво балканско село от където са и до там. Нямат никаква заинтересованост какво се случва.
Моля ви, ако някой е имал подобен случай с избягл в чужбина длъжник, а и гаранта му с него, да сподели.
Моля ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4d880e2d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каква е моята вина, освен, че съм се доверила?

САМА СИ ОТГОВОРИ ХАХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕН ЧОВЕК :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f5a12c6768
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ха-ха, наивните били много бе! Хвани и си потърси адвокат и го съди за измама, знам ли - банката си е вързала гащите иначе, ти ще отговаряш.
Добрата новина - избягай и ти в чужбина, след 10 г. ще ти е опростен кредитът. Преди беше до живот, благодари на Дянков, че въведе новия закон.
Друг варянт е в следващите 10 г. да работиш на минимална заплата или на черно - да не притежаваш нищо и т. н.
Банката най-вероятно ще отпише кредита след 2-3 г. и ще спрат да те притесняват, но имат правното основание да искат от теб парите в следващите 10 г., а ти после да ги искаш от този човек.
Истината е, че той е измамник. Ако банката не може от теб да вземе нищо, те ще заведат дело срещу него за измама и само гледай как ще го върнат с белезници...
СПОКОЙНО, никой нищо не може на теб да ти стори като нямаш нищо. Търси си работа на морето, където да има бакшиш и плащане на ръка и си свиркай и бъди благодарна, че ти се случи сега, за да си вземеш поука - представи си да беше направила тази глупост на 50-60 г., ако имаше деца, семейств... сега хващай влака на някъде и си свиркай!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: acf0d19883
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   бихте ли ми препоръчали адвокат?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 72af849590
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В един ден хем ипотекирал апартамента -хем го прадал. Малеее, тоя е голям мошенник, кой нотариус е изповядал сделката. Веднага реагирай отиди и кажи, че си разбрала, че е изчезнал с парите и те е нахендрил теб. Ама веднага, как така ще плащаш чужди задължения. кажи, че си била измамена, заплашена или каквото там се сетиш.
Не мога да ти препочъчам адвокат. В кой град е това?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d6d423cad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Тегли още един кредит и им прати наемен убиец. Може и сама да ги освиткаш, в Норвегия затворите са супер луксозни, ще си поживееш малко на чужда сметка.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ed17c70f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И мен ме направиха така авторке. Един приятел изтегли 10 000 лв. и аз му станах гарант с чичо му. След 2 седмици момчето напусна България и след още няколко седмици ни заваляха писамцата и на нас :)

И аз и чичо му направихме едно и също нещо - всичко на наше име прехвърлихме на други, а парите от банките изтеглихме не, че бяха много, но все пак. Рботихме и 2-та на частно без договори даже - какво да ми вземат, на какво да ми направят запор :)

Банката като видя, че не може с нас да си вземе левчето - започна да търси виновника и го намери... в последствие си плати сам всичко.

ПС: Щом някой те ебава - ти почни да го преебаваш. Не се оставяйте толкова лесно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8a8ef41720
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Много незрели и осъдителни коментари. Авторке, не им обръщай внимание. Замисли се, ти не си виновна за злоупотребата - ти си жертва. Не знам какъв е закона в такива случаи, но може и да е добре консултация с адвокат. За собствена консумация прочети това:

Според Закон за задълженията и договорите, които урежда правата и задълженията на поръчителите и длъжника по заема поръчителят е задължен солидарно с главния длъжник. Ако поръчителите по дадено задължение са няколко всеки от тях отговаря за цялото задължение, освен ако има съглашение за разделянето му (чл. 141 от ЗЗД). Ако има такова съглашение, задължението се разделя по равно между лицата, които са поръчителствали. В противен случай банката - кредитор има право да предяви иск срещу всеки един поръчител по заема, като обикновено се избира този, при който съществува най-голяма вероятност за удовлетворяване на вземането, т. е. този, които е най-платежоспособен. Друга възможност е банката да предяви вземанията си срещу първият поръчител от списъка (по ред на поръчителство). В този случай кредиторът отправя задължението към първия по ред от списъка с поръчители по кредита, без да се има в предвид тяхната платежоспособност. Принципно в този случай се следва последователността на поръчителите, т. е. който е записан на първо място започва пръв да плаща. Ако той не е в състояние да прави това, започва втория и т. н.. Споменатия принцип обаче не е абсолютен и не е задължително да се спазва – банката може да реши да се обърне първо към последния или към втория поръчител без да спазва някаква последователност. Въпреки това, ако се следва последователността като добра позиция, която може да избере бъдещия поръчител е последната по ред. Също така според чл. 122 от ЗЗД „Кредиторът може да иска изпълнение на цялото задължение от когото и да е от длъжниците. Предявяването на иск срещу един солидарен длъжник не засяга правата на кредитора спрямо останалите съдлъжници. ”.

Максималната сума, която може да бъде удържана е в пряка зависимост от получаваните доходи. Тази максимална сума се определя от чл. 446 (1) от ГПК „Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа. "

И за обица поръчител ставай само, ако имаш покритие и никога на хора с повече пари или власт от теб(в случая твой работодател - това е закон Божи). Ти никога не си имала 50 000, затова е грешен ход, но Бог вижда всичко - всяко нечестие и отмъщава за това.
Ако те принудят, плащай си вноските и знай, че всичко е в Божиите ръце. Може точно това да е твоето изпитание - принудена по нечестен начин да подпишеш облага за друг - приеми го и чакай възмездието, което Бог ще въздаде на виновниците и моли се, както за себе си, така и за тях. Всичко има смисъл, който сега може и да не разбираме, но е важен за бъдещия вечен живот в името на истината.
Блажен е този, който е излъган, измамен, поруган и т. н. в име Божие, което означава в името на истината.
Истината ще възтържествува, но всяко нещо с времето си.
Бог да те закриля.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 42e3a4cd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте, аз съм авторката. извинявам се първо за правописните грешки, които съм на направила, но бях много ядосана.
Г-н... в един и същи ден, през два часа, продал апартамента, и го ипотекирал. Майсторска работа!
Доколкото ми стана ясно, новите собственици, останали в шок, но те първи изповядали сделка, и били в правото си да имат жилището. А то съвсем не било малко, около 120 кв. в масивна кооперация. Мога само да им съчувствам.
А на мен кой да съчувства? !
Ядосвам се на себе си, толкова ли съм била заблудена и заспала, че не съм забелязвала нищо? !
Но истината е, че г-н.... собственикът до последно беше коректен с всички нас, дори последните месеци осигуровки ни е платил, заплатите един ден преди това ни плати, платил си е всички разходи по осигуровките ни, само договорите оставил счетоводител и адвокат, по ликвидацията на фирмата му, да довършат. Абсолютно, на пръв поглед, коректна история.
Явно, ме е наблюдавал, разбрал е, че нямам нищо на мое име, и няма да ме търсят.
Да, ама НЕ! Ето, че ме потърсиха и то как!
Опитах се да влезна в диаголаг с адвоката, но той каза, че нищо не можа да ми каже, тъй като имал съвсем други правомощия от г-н.... собственика бивш!
Има и друга неприятна новина, която получих пък от моята адвокатка - че не могат сега да го издирят в чужбина. И, че едва ли и Интерпол ще се ангажират, трябвали много солидни доказателства, не бил убиец или престъпник по наркодела, не бил заплашил държавата.
Това се таксувало като гражданско-частно дело.
Объркана съм! Много съм объркана, а повече ми тежи, че така ме излъгаха.
Незнам откъде и как да започна пак живота си. Много ми е трудно. Да, ще отида след седмица-две на морето, сигурно ще си намеря и работа, все нещо ще започна, на 28 години съм, мислех, че вече е крайно време да имам и семейство.... но какво семейство сега, какъв товар ще имам в някакъв нов живот? ! Срамувам се дори да споделя с родителите, които са толкова честни и трудолюбиви хора. Дори ме е срам да отида при тях. Аз също, в живота си до сега, не съм присвоила от никой нито стотинка, нито каквото и да е било. Може да съм премълчавала, но никого не съм излъгала, не съм подвела, не съм опозорила така.
Много ми е тежко и трудно от това нелепо падение, много!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 60e9c4f77e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мило момиче, нищо не можеш да направиш освен да последваш съветите на №6.
Искам да попитам №7 като е запознат със законите - кой ги спазва?
Аз бях осъдена за 1 телефон от преди 9 год без да знам че го имам. След толкова време са ми издирили банковата сметка за заплатата /без да съм уведомена че изобщо са ме съдили/ и я блокираха. Също без да ме уведомят. Разбрах когато не можах да си изтегля заплатата и 2 дена занимавах служителите на банката да разберат защо не мога да тегля.
Оказа се че съм осъдена за 70 лв да платя 700лв.
И знаете ли никой не ме попита дали имам с какво да платя. Просто ми спряха заплатата от 200лв чисто. Живеехме сама с тези пари защото съпруга ми е без работа и тях загубихме докато се издължим.
Така че тези таблици които показвате по закон са само на книга.
Тогава говорих с ЧСИ за да плащам разсрочено и подадох молба. Казаха че ми е разгледана молбата и ми е разрешено да плащам само по 50лв на месец но за да ми вдигнат запора в/у всички пари трябва да внеса първата вноска. Взех заем и ги внесох.
Така си и остана : не стига че не ми вдигнаха запора ами след като ми взеха цялата сума от заплатата не ми приспаднаха или върнаха тези 50лв които внесох допълнително. Така е и до днес-6 мес след като ми взеха парите без да ми оставят дори стотинки за хляб.

От кредиторите спасение няма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8a8ef41720
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм №7
и не писах, за да парадирам със "закони"(човешки), а писах само за да се има предвид какъв "им е закона" на нечестивците.
Но това не е Божия Закон, който е истина и любов. Точно това се и опитвам да кажа, че човешките закони са създадени за да оправдават нечестните дела на хората и да ощетяват невинни и доверчиви хора, но Божииите Вечни Закони(които почти никой не спазва) са различни и малко хора ги спазват. Авторката е пример за това. Като едно невинно и доверчиво агне, тя от доброта и любов(защото е расла в такава среда непозната за огромна част на съвременните хора) е решила да помогне на "изпадналия в нужда". А този вълк в овча кожа(защото е изглеждал ката непорочна овчица) я изяжда в първия удобен случай - без никакво съчувствие за последиците от това зверство, нито пък някакъв намек за това какво мисли да направи. Това е пъклено дело и е за осъждане - Бог знае и вижда и наказанието Му идва с Него(никой да не се съмнява в това). Защото всеки един от нас се явява на съд със собствените си дела(това което е вършил през живота си. ) Може цял живот да си бил праведен, ако последното ти дело е кражба и измама - нищо от предишните ти дела не се зачита - получаваш огън. Цял живот може да си бил безчестник, но ако проумееш че това не е угодно на Бог твой и се разкаеш и спреш - от най-голям грешник може да станеш избранник Божи(всичко е записано в сърцето). Някой може да говори, че е променен, но делата и сърдечните му помисли го пресъздават и осъждат. Също насилието и измамата не са от Бог.
И не сме ние, които осъждаме други хора(ние осъждаме делата им - не самите хора), защото както е писано плътта е слаба-безволева, но Духа е този който следваме. И оттук - какъв е Духът в нас - Божи ли е, или сатанински? Всеки изпълнен с Божи Дух мисли как да угоди на брата си и да му помогне(без дори да се усъмни в безчестие), а този който подхожда с недобросъвестност и безчестие си го трупа единствено на собствен гръб. Има една поговорка: "Вола рие, рие, па си го хвърли на главата", което напълно съответства с поведението на хората.
Искам да завърша отговора с обнадеждение за тези, които се уповават на истината(което е Бог) - НИКОГА НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА БЪДЕТЕ ЕДИН ОТ БЕЗЧЕСТНИЦИТЕ! Отстоявайте истината докрай и Бог ще ви възнагради. Иисус Христос е казал, че който е верен докрай той ще бъде спасен.
А Истината Божия излиза наяве и ще я види цял свят - Тя идва от изток и от небето - от Бог.
Човешката власт е на свършване, защото настъпва часът на истината - Божията власт, която и беше предопределена от създаването на света. Хората са равни помежду си, без да си създават богове измежду себе си и да им се кланят(нито пък на вещи и др. ), затова природното равновесие ще се възстанови от Бог за всеки, който Му се уповава и има страх, а останалите ще опитат изгарящото Божие наказание.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8a8ef41720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До авторката, пак съм №7 - на първо време отстрани се от тази адвокатка, защото и тя ще те скубе за пари, за да ти дава "полезни" или безполезни съвети. По- добре се свържи с банката кредитор и разговаряй със шефа им, дали няма възможнст те да помогнат в случая. В края на краищата заема е от тях, и наблегни на това, че ти си жертва и си измамена - може да има някаква помощ от тяхна страна.
Бог да ти помага.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bc12d8e941
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, горе главата. Сигурна съм, че ще оправиш всичко. Няма да е лесно, ще имаш тичане и разправии... На първо време те съветвам да се консултираш с адвокат. Потърси из форумите за някой коректен. Също така съвета на номер 11 не е лош- отиди направо до банката. Успех! Ти нищо лошо не си направила. Не се обвинявай!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5dd0457a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Здравеи ще се представя като емигранта :) ми сложи ли са ти го яко моя случаи е подобен обаче с вазелин в случая едва ли ще можеш да се оправиш за мои савет е да го намериш и да го счупиш от боу щото да чакаш на държавата тва е губене на време и то после не е сиг дали ще получиш нещо такива боклуци като шефа ти са за убиване

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 42e3a4cd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравейте, прочетох всички постове много внимателно.
Нямам думи да опиша възмущението си.
Към авторката - в неизгодна позиция си, ще има да те преследват много време, а ако и един път не те намерят - ще те търсят и при родителите ти, и на всички възможни места по роднини. Това е много нечестно и несправедливо, но за съжаление - истината.
Дори и да не поддържаш връзка и отношения с близки - те научават какво се случва около теб.
Незнам колко е законно, но често в съседния апартамент е имало скандали между съпрузи заради дългове на сина на сина на жената от предишния и брак. А той дори не е поддържал отношения с тях поне 25 години, но ЧСИ ги е посещавал и ги е търсил да му вземат книжата. По-късно се чу, че бил в Канада, но дългът му в Бг стои.
Гореспоменатия виновник за всички действия няма да се връща в БГ 10-15 години, тук през това време ще го издирват, търсят и накрая някой ще затвори папката с документацията. нервите и проблемите ще останат само за теб! За съжаление - това е горчивата истина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker