Въпрос за лаптоп и кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за лаптоп и кола
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1423 пъти
Колата ми/Опел Корса дизел 1. 7Д-1998 г. / и лаптопа ми Acer Extensa на 3 години и половина, не са при мен почти една година /заложени са/. Сега предстои след 2-3 дни да си ги взема. Какво трябва да направя първо-за колата, да и направя ли някакъв профилактичен преглед, не са сменяни спирачките и ангренажния ремък, от което ме е страх. Алтернаторът беше проверяван преди година, беше ок, тогава взех нов акумулатор Монбат 75А-може ли да се е скапал за тая година? За лаптопа-дали трябва да го занеса в сервиз да го прегледат вътре дали е ок, иначе аз и сама мога да си го преинсталирам. Може ли нещо да е сдало багажа от седене за 1 година? Мисля си, че при всички случаи нещо ще е отишло на кино-и за колата, и за лаптопа, макар че само са седели
Колата я имам взета втора ръка от почти две години, а лаптопът беше купен нов. Беше сменена водната помпа преди година и половина. Опелът е стоял на открито през цялото това време. Пален е рядко, последно преди зимата за половин час.
Какво мислите, дайте ми съвет кое първо да направя, когато си ги взема, защото наистина не знам... а и като ги платя и взема, после няма да ми останат много пари, за да се разпростирам в ремонти, специално за колата, а и ГО и техническият преглед ще ми глътнат веднага още над 100 лв...
Иначе първото, което смятам да направя, е веднага да отида на празно място и да тренирам да карам и паркирам, защото ме е страх, че съм загубила, дори и да е малко, усета и навика с колата. Имам само 5 години стаж зад волана, не са 30, и човек отвиква лесно...
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 70b18b6bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кофти, че са я зарязали колата на открито. Поне е само за една година. Препоръчвам ти да вземеш със себе си някой приятел, който проявява интерес към колите, да я огледа, да покарате и да изслушаш и неговото мнение. На прегледа съществува голям шанс да си измислят, че всичко трябва да се сменя дори ако си е съвсем наред, особено ако им кажеш „не разбирам, моля, проверете“.

За лаптопа - стига да не са го ритали и подмятали нищо няма да му има. Единственото, което може да се скапе от само себе си при висене в някой шкаф, е батерията, но и там има бая условности. Подготви се, че може да й е паднал капацитетът донякъде.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0072737853
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За лаптопа - шибано, но той е морално остарял вече и на стойност е 1/4 от това, което си платил - другият път купувай или заложени неща, или втора ръка. Лаптопът трябва да го пуснеш и да заредиш update-тите и толкоз. Виж батерията, дали се е съсипала.
За колата - зареди акомулатора, но най-вероятно трябва нов, виж маслото и гумите и КАРАЙ. Ако имаш 5 г. стаж, няма как да си забравил да караш - карай със самочувствие. Направи си пълно каско, ако те е страх. За твоята кола няма да е много.
И чистосърдечен съвет от мен - друг път недей да живееш над възможностите си. Простирай се според чергата и я карай по-скромничко. Колата си е лукс. Лаптопи има страхотни на старо. В първите години най-много и двете неща губят от стойността си.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2bb551835e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря на писалите.
Забравих да напиша, че батерията си беше зле и когато заложих лаптопа. С Уиндоус 7 е. Сега се чудя дали направо да го преинсталирам или да го почистя с програми, или да ходи в сервиз. Безпокои ме двд-устройството, че не беше в ред, а сега, година по-късно, едва ли се е оправило само... така и не се научих да преинсталирам с флашка, а само с диск...
Номер 2, жена съм, и то не много млада. Животът ми е бил нелек и колелото се е въртяло... ту добре, ту зле.... Преди 2 години имах парички, малко, взех си колата... мислех, че ще работя и ще се оправя, но после останах безработна дълго време и едва от половин година имам сравнително добра и най-вече постоянна работа, да чукна на дърво. Никой няма кристално кълбо да види какво ще му се случи... в тия години загубих баща си;мъжът ми беше далеч, сега поне той се върна в живота ми...
Никога не съм си падала по скъпи или нови вещи... лаптопът всъщност е единственото изключение-взех го чисто нов. И сега имам съвсем обикновен телефон Самсунг, за 30-тина лв, скромен компютър с невисоки параметри, малка уредбичка, взети втора употреба, мебелите ми също са втора ръка, а телефон с тъчскрийн не бих пожелала, дори да е подарък... колата ми е нужна освен всичко, защото работя далеч от къщи, пътят ми до работа е над час и половина.... пиша всичко това, за да придобиеш малка представа какъв човек съм, макар че е трудно, предполагам... вие по-младите сменяте вещите щом излезе нещо ново, аз не мога така, дори и да имах повече пари... Не ме притеснява изобщо, че и колата, и лаптопът са морално остаряли-важното е да ми вършат работа. Не мисля да продавам нито едно от двете неща. Знам колко трудно съм ги запазила една година и точно затова са ми скъпи, не само в парично отношение.
Имам много добър приятел от доста години и явно ще се наложи да го повикам да прегледа колата, знам, че разбира и има кола, сам си я поддържа.... макар че за жена съм далеч по-грамотна технически от своя пол, ще го помоля да ми помогне и да я прегледа.
На техническия преглед могат ли да ме върнат, между другото? Я за за спирачки, я за скорости, я за нещо друго?
Авторката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker