Трябва ли хлябът да се продава? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли хлябът да се продава?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1717 пъти
Трябва ли хлябът да се продава? България трябва да бъде първата държава, да приложи Божествения закон на земята – хлябът да се дава даром. Голямо проклятие виси върху човечеството. – Защо? – Защото продават хляба – великото благо в живота. Абсолютно забранено е да се продават хлябът и брашното. Трябва ли след всичко това да питате защо светът е лош, защо хората са лоши? Първото условие, което трябва да се спазва, е да се дава хлябът без пари. Няма по-голямо безчестие от това да купуваш и продаваш хляб. Знаете ли колко хора са продали възвишеното и благородното в себе си само за хляба? Обличате се добре, с хубави шапки и цилиндри, а вашите сестри гният в порока! За един хляб продават своята чест! Ние трябва да оправим това. Ако това разбиране не се промени, в бъдеще животът ще стане сто пъти по-лош от сегашния.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: b801f0e5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чувала съм, че въздухът и водата са човешко право и второто не трябва да се продава - тук може човек да каже - ами да, но хлябът?
Какъв Божий закон те гони - не си ли чел 10-те Божий заповеди - там не пише нищо за безплатен хляб и това не е случайно - и Господ знае, че който не работи, не трябва да яде, а хлябът е с пари.
То хубаво де хайде да го сторим без пари - всички ще продължаваме да искаме да ядем хляб, но кой будала ще иска да го прави? Представяш ли си, че действително забраним продажбата на жито и хляб... Ами накарай тогава някой да засади нивите с жито и да продава хляб - просто кооперациите ще засеят царевица или друга култура и хляб в страната няма да има.
Познато?
През 1997 г. на правителството на БСП му дойде идеята да напечата пари, да ги раздаде на пенсионери и социално слаби и в същото време да замрази цените на основните хранителни продукти. Производителите просто изнесоха цялата реколта от жито и в страната настана глад и хаос, защото имаше милиони левчета в обръщение и милиони пенсионерчета, които искат да лапат хляб, но никой не беше готов да им го продаде за напечатаните им хартийки. Хляб нямаше за никой. Правителството изкара някакви военновременни резерви, продаде каквото можа, за да внесе жито, но пак не стигаше хляба за населението. Населението щурмува парламента и изхода го знаем... Нито народът стана по-сит, нито хлябът по-евтин - само където гладувахме 2 години заради експериментите на някои комуняга и неговите предизборни обещания да увеличи десеторно пенсии и социални помощи. Накрая нямаше хляб за никого.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: afd5df2279
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами добре, отивай на село, гледай жито, произвеждай хляб и го раздавай после безл=платно да видим как става тая работа.... Брей, много сектатни, много чудо! 21 век сме, в какви глупости вярвате още????

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 33e81eb7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторе Прочети народната приказка "Мързеливият" и си помисли не става ли въпос за теб и за хората които защитаваш!?
Хлябът е плод на човешки труд, който е задължително да се плаща.
Вярвам никой от четящите не би ти отказал, ако идеш да сееш, да жънеш, да мелиш, да месиш, да опечеш хляб и да ни го дариш безпланто ако може и по къщите да го разнесеш, ще е най добре, но надали ти би бил съгласен да работиш безплатно?
Водата №1 е безплатна, но на извора. Ако я искаш у дома на кранчето, трябва да заплатиш труда на хората, които ще се погрижат за това твое удоволствие, да ти я донесът у вас.
За въздухът в близките столетия предричам, че правнуците ни ще плащат, защото сега всеки от нас мърси, а никой не му се плаща за почистването на въздуха.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7f2fd81629
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като някой нарече БСП - комунисти и ме избива на смях. Явно хората масово повтарят като Жако. Те и същите папагали докараха скъпия хляб в България. Иначе със написаното от автора съм напълно съгласен.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b801f0e5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 3 - именно! Съгласна съм с теб, но водата и днес се предоставя практически безплатно на най-най-бедните /циганите/, за да не пламнат още по-големи зарази. От 2 години някъде достъпът до чиста вода е признат от ООН за Човешко право и, ако спрем водата на някои хора ще им нарушим човешките права - но както казва ти - у нас на всеки ъгъл безплатна вода от разни извори и нея пратически я има и безплатно.
Нашият народ в миналото явно е бил по-мъдър, щом е имал поговорки като „Който не работи, не трябва да яде“. Днес просто излиза на улицата и троши... , което струва на данакоплатците 600 000 лв. до сега. До кога бе господа утописти ще правите глупости?
Безплатен хляб търсете в Северна Корея!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a5b5560388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това за хляба беше май цитат от Учителя.
Той също така е казвал, че частната собственост е най-голямото зло.
Да, плащаме за водата и земята, за слънцето и въздуха само дето още не плащаме, защото няма как да ги оградят и приватизират.

Честно казано не разбирам как само хляба да е безплатен. Ако хляба е безплатен трябва всичко да е безплатно, да не съществуват пари и собственост. Този, който работи и дава без пари трябва съответно и да получава без пари, всичко е навързано. Но каквото и да говорим, за съжаление няма как да стане с това ниво на съзнание, не сме дорасли.

Комунизма - една прекрасна идея, в ръцете на хора, които не са дорасли да я осъществят - видяхме какво стана.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 33e81eb7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5 Ако имаш данни къде се предоставя вода безплатно, то това е чиста дискриминация на българското население. Ако става въпрос за моя град веднга пускам дело за дискриминация срещу ВИК.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: faceca1ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе/авторке, времето на Иисус е отминало отдавна. Сигурно се чудиш защо на никой площад няма човек, който да раздава безплатен хляб и да произвежда от един хляб 100 или повече. Е, живеем във време, което е пълно с алчност и безсмислени постъпки! Не можеш да очакваш всенародно спазване на повелите на Божия син в наши дни, когато религията отдавна не е на почит. Впрочем дали през Средновековието хлябът е бил безплатен? Ако тогава при видимото надмощия на църквата не е бил, защо сега да бъде различно?
Няма да навлизам в дискусии дали хляба, водата и въздуха са или трябва да бъдат безплатни. Причината е, че в тези капиталистически времена никой не дава каквото и да е даром и няма изгледи тази практика да се промени в идните 100-200 години, ако още ни има на Земята. Защо да си чешем езиците на общо основание? Случайно да познаваш поне 60% от населението на Земята? А да имаш гаранции, че същите биха били съгласни с подобна идея за хляба? Е, тогава как ще променяш света? Една птичка пролет не прави. А и дори да ставаше с една птичка, нахалството на някои хора няма граници и месеци след промяната повечето хора ще искат безплатно плазмени телевизори, скъпи коли и т. н. А когато свършат с платените удоволствия, ще очакват да получават исканата/искания от него/нея жена/мъж да бъде с тях само защото нашият претенциозен хубостник се е родил преди години. А ако ти обясня колко хора се продават не заради хляба, а заради уискито, цигарите, бирата, наркотиците и т. н.... Сигурно вярваш, че всички просяц, които те молят за хляб при получаване на пари отиват да си купят именно това. Блажени са верующите!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b801f0e5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   7 - във всеки град и село има не само цигани, но и много българи, които не си плащат водата. Забранено е да ти я спират май, знам ли, но си зависи от управата на ВиК. Винаги на циганите (и преди 89-та) са ползвали вода без пари, а преди и ток така. За токът не съм съгласна, но вода нека си ползват, защото не искам да пламват епидемии и да потъваме в лайната и мръсотиите им - живеем с тези хора, вода трябва да имат.

Иначе и аз намирам комунизмът за чудесна идея, но за съжаление е пълна утопия. Ако направиш всичко без пари, няма да има нищо. Но няма лошо - нека мечтаем. Комунизмът иначе е взаимствал мното от Християнството затова и са го забранили - две еднакви религии нещо стават с една в повече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5b4d4a930a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тази тема е абсолютна провокация. Всеки сам ТРЯБВА да изработва хляба си, и да не се лакоми за чуждо. Точно това ни учи Библията, а не каквото автора ни натрапва. Това което пишеш не е вярно. Посочи цитат от Библията, където пише и учи това което ни внушаваш.
Имай страх от Бог, защото търпението Му ще свърши - време няма. Всичко нечестно от този свят е обречено, и това е казано в Библията. А човек може и без хляб да живее, но без слово - умира.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eeabe30584
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бог няма-ама съм съгласен с Автора,че хлябът не трябва да се продава-и не само той...

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 90bff86906
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ти знаеш ли как се прави хляб? И колко труд се иска докато стане. А сега иди на полето и кажи на хората които работят там в най-голямата жега, че трябва да работят безплатно, защото видиш ли нямат право да продават продукцията си. Ще си късметлия, ако просто се отървеш с някоя псувня и не те набият. Защо не поработиш ти на полета, защо не минеш през целия процес от засяването на реколтата до изпичането на хляба и после да обясняваш, че трябва да се дава даром? А и нали се сещаш какво ще стане с икономиката ако хлябът се раздава без пари? Масово хората, които ги мързи да работят ще спрат да го правят, защото и тъй и тъй оцеляването им е гарантирано ще си имаме едно чудесно общество от търтеи, което ще стои и ще си чака хляба, а работещите ще стават все по-малко и по-малко и накрая вече никой няма да има хляб, защото просто няма да има глупаци, които да искат да работят и да го произвеждат. Така, че ти не гледай РИМ, да там на тълпите се е давал безплатен хляб, ама цялата империя е работила за да имат те този хляб на масата си. А ние тук си нямаме империя и ако всички спрем да работим, защото държавата е длъжна да ни храни безплатно, само за няколко дни ще настане хаос. Така, че слез на земята и си дай сметка, че животът не е устроен така и за да получиш трябва да вложиш. Разбери нищо на тоя свят не става без труд! И това е от как свят светува, че даже и животните влагат труд. Защото ако лъвът цял ден лежи и не положи усилие да хване плячката си накрая просто ще умре от глад! Т. е. и това е вид труд! А ти предлагаш точно това, да си имаме маса безделници, които не влагат никакво усилие и просто чакат някой друг да се потруди да произведе нещо и да ги нахрани. Мисля, че и сега си имаме достатъчно такива практикуващи професия "трайно безработен" и "самотна майка на 10 чавета", които просто лежат и чакат някой да се погрижи за тях. И цялото общество започва да се задъхва, защото вече на 1 работещ се падат няколко неработещи и не знам още колко ще можем да караме така. Така моля слави си розовите очила и виж цялата картинка и как това безплатно даване на хляб ще се отрази на зялото общество. С две думи ще е катастрофа!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 080f295006
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Никъде в Библията не пише, че хлябът трябва да е без пари!
Ти защо не отидеш да произвеждаш жито, да го мелиш, да го месиш и даваш хляба без пари???
Те комунистите и те така го мислиха - взеха на селяните житото, за да хранят „работниците“ в градовете и умряха 6 милиона само в Русия, само за 1 зима и се сещате, че другата година никой не засява нивите...

Може да има купони за безплатни или намалени хранителни продукти (не само хляб! ) за най-бедните. Тук съм съгласна, но само с хляб не се живее. У нас трябва да са по-високи социалните помощи за истински нуждаещите се, а за злоупотребяващите да има затвор. Намален (не безплатен! ) хляб трябва да има за пенсионерите с пенсия под 350 лв. да кажем и така нататък - има механизми, но аз примерно мога да си позволя да си плащам хляба и ми е кеф да си купувам най-хубав хляб от една ръчна пекарница и искам да я има и утре

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 672898874f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Пълна простотия... като искаш да живееш по библейските измислици си живей, но недей да налагаш изключително малоумното си мнение над другите.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3816fee56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Злоба, че злоба. Авторът е искал да каже, че хляб се дава на всеки нуждаещ се безплатно!
Има механизми. Например пшеницата да се наложи като задължителна култура и процент от нея да се иззема. Взима се процент и от хлебопекарните заводи. От там всеки хранителен магазин се задължава на процент. Така че всички пенсионери и социално слаби, инвалиди да се сдобиват с процент, за определено време.


А социално слабите при определени правила лесно могат да бъдат изхвърлени. Обаче всичко това става с държавна намеса и контрол, който в днешната система не може да се осъществи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker