Празни мисли на един празен човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Празни мисли на един празен човек
преди: 14 години, 10 месеца, прочетена 3929 пъти
Добър вечер, скъпи читатели!
Едва ли ще се впечатлите много от написаното, очевидно е, че нямам много за казване. По-надолу ще прочетете горчивата житейска равносметка на един посредствен тип на средна възраст, който навремето си мислеше, че ще превземе света. Впоследствие стана пленник на собствената си посредственост и се предаде на битието си.

Момчето-красавец, което беше магнит за женските погледи, постепенно се превърна в хилав и отблъскващ чичко със зачервени от пиене очи и нос. Младият бунтар, който впечатляваше с дързостта и ума си сега няма сили да фрасне юмрук в мутрата на началника си, нито да го победи в спор.
Начетеният студент със собствено мнение сега е кабинетен плъх, който не може да вземе собствено решение.

След такова шеметно падение, ясно е, че сгреших някъде. Къде точно - не знам. Знам само, че сега съм синоним на думата апатия. Мисля, че вече пея лебедовата си песен, никой няма нужда от мен. "I am far beyond my prime".

Връстниците ми отдавна станаха съпрузи и бащи, аз не. Карат коли, живеят в собствени апартаменти. Аз гоня автобуса и плащам наемни вноски. Явно в живота никой не може да те провали така, както ти сам би могъл.
Ако имах възможност, с удоволствие бих върнал лентата двайсетина години назад.
Обаче не ми е писано да имам такава възможност. Затова сега ще си допиша невзрачните писания, ще загася компютъра, ще си сипя поредната чаша уиски, ще отворя нова кутия цигари, ще си пусна любимите Пинк Флойд и ще се отдам на това, което мога да правя най-добре- нищото.

Мисля да правя така вечер след вечер, докато онзи с косачката най-накрая дойде при мен. Така и така вече нямам работа тук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 месеца
hash: b4da01aed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Aман от бездарници
всеки ден се борим за нещо по добро
никой не ти е виновен

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: d591815dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно малко и никакво човече, изгубено във нищото и чакащо някой да го намери (в случая "онзи" с косачката) -позната история.

Имаш два варианта:

Можеш да се примириш с това... Да продължаваш да поркаш всяка вечер, да пушиш цигара след цигара, и да се вайкаш и самосъжаляваш, че не си постигнал нищо. Да гледаш приятелите си и да си блъскаш главата... да гониш автобусите и при всеки изпуснат да се изяждаш от яд и отново да се чудиш защо се е получило така.
Тоест можеш да продължиш със досегашния си живот - да съществуваш някъде изгубен сред нищото...

Другото, което можеш да направиш е... да промениш някой неща в себе си. Направи го за самия себе си.
До голяма степен песимистичните чувства са те докарали до тук. Завладяват съзнанието ти и вече се имаш за безполезнен. Е, не мисли така.
Можеш да спечелиш в спора с шефа си... стига да положиш нужните усилия.
... Вместо да се наливаш всяка вечер и да слушаш депресиращи простотийки, се занимавай с нещо. Ако искаш обърни повече внимание да работата си... усъвършенствай се. Или се занимавай с нещо друго, което ти допада, за да си запълваш времето и да знаеш че не бездействаш.
За жена и коли също не мисля, че ти е късно. Ако се влюбиш и на 70г. да си, няма да подминеш тази тръпка просто така. Макар и за малко, ще искаш да я изживееш, така че... не се отчайвай. Намериш ли половинката си, отдай се на нея.
Много работи можеш да направиш, за да се отървеш от това положение... Но се иска най - вече желание. Имаш ли го, от там нататък е лесно. Ти се познаваш най - добре и ако смяташ, че трябва да направиш нещо по - различно от "нищото", можеш да го постигнеш, но с упоритост, желание и... малко оптимизъм.

Е, това е.
Успех...
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 4d93efb082
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пич, почти всички са така, не се коси. Посредствени имам предвид. И всички те са си мислели някога, че ги очаква невероятна съдба, а после са останали разочаровани. Някои пък си мислят (или поне се опитват да убеждават другите), че я изживяват, и точно те са най-жалките.

Това не значи обаче, че животът не може да бъде хубав. Ето тука ти е грешката - много си заслепен от лустрото и си мислиш, че само бляскавите неща си заслужават.

Гони си автобуса и се радвай, ако го хванеш! Ако не можеш да си позволиш да си изгубиш работата (което е нормална житейска ситуация за много хора), фрасни началника си в разказ - виждам, че писането ти се удава. А вечер очевидно правиш нещо - пиеш, пушиш и слушаш музика. И какво като другите са улегнали - ти това ли искаш? Не е ли пък най-посредственото нещо на света да спазиш реда на живота точка по точка?! Някои още биха те нарекли бунтар. Но не разчитай много на това, де - просто се отпусни и си гледай посредствения кеф:)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 4d93efb082
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, вече като зачета някой коментар, който от първата дума обещава да се проточи дълго и безсмислено, знам, че отдору ще е подписан със SFA...

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 79b5a71837
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трябва да си наясно какво искаш, битието ни в по-галямата си част си го създаваме ние. И аз навремето много харесвах Пинк Флойд, но сега не мога вече да ги слушам... Те фактически ти казват, че няма изход. Каквото и да правиш, изход няма. А това не е точно така...
А за шефа, и аз дълги години му треперех и не смеех да кажа гък...
Накрая това ми писна и реших, че вече не ми пука за тях, не ми пука вече и за колегите, които като мен си треперят за стола под задника, търпят всичко, търпят ужасните условия, и си мълчат...
Реших, че не искам да бъда като тях. Че, ако се наложи, на всеки ще кажа какво мисля, след което ще си взема шапката и ще се махна. И така до следващата работа и следващия път...

Та, ако знаеш какво точно искаш, има шанс да го постигнеш. Ако не знаеш, ще стане каквото стане...
Твоите познати най-вероятно са искали кола и семейство, и го имат. Ако това искаш, не е късно.

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 2c31dd3f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   №4 - Спокойно, от днес ще се побирам в няколко изречения, специално заради теб... (пак ли знаеше, че това е от мен?)
SFA

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 4d93efb082
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 4 до SFA: Ако вкараш и малко мисъл, направо няма да те позная...

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: c115135994
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе, мисля че проблемът ти е, че не правиш нищо, което ти носи удоволствие. Да, човек прави едни планове, а после става друго. Нали знаеш, че живота в крайна сметка преeбава всички. Та ти си просто един от многото.

Спор с шефа всеки може да спечели, ако е прав естетвено. И аз съм се карал с шефове и съм ги преборвал, но пак не съм си сбъднал мечтите. Горе главата, гледай позитивно на всичко.
Номер 4, има спасение - не чети коментарите.
Ale

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: e77ab5f05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Глупак!

Нищо не е загубено, докато ние не решим така!
Ако продължавааш да се самосъжаляваш и да се вайкаш, за проваления си живот, той ще продължи да бъде такъв.

И на 50 години да си не е късно да направиш поне НЕЩО със скапания си жалък животец.
Най- малкото можеш да се опиташ да сложиш край на цигарите и алкохола. Ако успееш това ще ти донесе поне малко облекчение и ще ти покаже, че все още ставаш за нещо.

Ще ме извиниш за грубите ми думи, но щом говориш така значи си от онези които вече са се предали на течението на живота и не им пука накъде отиват. Е, какво ще ти коства, вмесно да се оплакваш и да се жалваш тук, просто да се стегнеш малко и да заплуваш?!

Помни, никога не е късно!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 67962051ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оппа! Един ми казва глупак, друг бездарник. Май си го заслужих. Тези реакции като че ли ме изкараха малко от летаргията, защото си мисля, че не съм нито глупав, нито бездарен. Но явно съм толкова апатичен, че в очите на хората изглеждам така.

Май съм имал нужда някой просто да ме разтърси. Е, разтърсихте ме. Ще се опитам да се стегна и да се променя. Но няма да спра с цигарите, уискито и хубавата музика- единствените символи на свободата, които съхраних досега. Ако се откажа от тях, значи да плюя на себе си. Номер две, извинявай че го казвам, но човек, който нарича Флойд "депресарски простотийки", не е дорасъл да ми дава съвет. И какво като са депресари, дай да се откажа от тях, за да слушам някакви веселяшки инфантилни песнички, така ли? Все едно да смениш Ролс-Ройс за Жигула. Или да жертваш интелекта за фалшивия блясък. Или да предпочетеш псувните на Стоичков пред перото на Яворов.

Както и да е, мисля занапред да правя повече неща, които са ми на сърцето. В последните години ми се налагаше само да се съобразявам с нещастници. Повече не желая да бъда "малко и никакво човече, изгубено в нищото". Ще я карам с рогата напред и ще си напусна работата - тя е източникът на повечето ми проблеми. Може пък и да ударя едно кроше на шефчето, отдавна го е заслужил. Време е да обърна внимание на собствените си желания. Един флирт с хубава жена няма да ми дойде зле, отдавна не съм го правил.
И сега, я да видим тая стара пушка може ли още да стреля!

 
  ...

...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: f135e24fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не мога да разбера, как за толкова време от съществуването на човека, не намериха отговор за смисъла на живота на планетата Земя? Това ми прилича на робство.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: e1cb292b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, кой да ти каже за смисъла? Смисъла сам човек си го определя

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 5c4656aa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Малеее чичкооо,чакаш някой да ти каже,че си глупак и безрадник за да се вземеш в ръце .. Абе гледай си там кефа,слушай си Флойд и си пий Джак Даниелс-а и да не ти е зор .. тегли една майна на шефа и си готов.
Ти да не мислиш,че ще живееш 100 живота?! ;)))

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 900b92912b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Oт 11 до 12:
Ако си се напраил/а сам, ще знаеш защо си се направил/а. Не бъркай смисъл на живота с начина на живот, който донякъде може да си го определиш. И все пак сме ограничени в изборите си, заради умствени или телесни възможности. Не сме свободни, заисими сме от хиляди неща.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 4b8516118d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Към 14: май тоя дето ни е направил, не иска да ни каже, или пък ние сме неспособни да го чуваме.А за ограниченията - да, прав си. някои неща от нас зависят, но не всичко.А смисъла не знам какъв е точно, но щом си тука и си жив, има смисъл.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 87fe35c3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Заинтригува ме с "Пинк Флойд", кой от периодите им препочиташ-началото с първия албум "The Piper at the Gates of Dawn" /Свирачът при изгрев слънце/-1967, от 70-те с постигналия солиден успех албум "Dark Side of the Moon" /Тъмната страна на Луната/ -1973, достигнал първо място в класациите на САЩ, и останал сред челните 100 за повече от десетилетие и прави албума един от най-продаваните на всички времена, самият албум- концептуален , разглежда теми като умопомрачение, невроза и слава или последващите ги периоди? Съгласи се че не можеш по цял ден да слушаш "Пинк Флойд",накрая ще се гръмнеш, след атаките на 11 септември 2001, радио конгломератът Clear Channel Communications разпространява списък от 150 песни, за които се препоръчва да бъдат изтеглени от излъчване в ефир, в този списък са и песните на Пинк Флойд "Run Like Hell" /Бягай като дявол/, "They're gonna send you back to mother in a cardboard box" / Ще те изпратят на майка ти в кашон/ и "Mother" /Майко/ ,Mother, do you think they'll drop the bomb/ Майко, мислиш ли, че ще пуснат бомбата?/, това твойто тук е малко "поза", иначе бих казала-депресия, раздвижи се с малко "чист" rock 'n' roll, не с този на "Пинк Флойд",като напр."ураганът"/"the hurricane"/, наричана още "нитроглицеринът"- Wanda Jackson с "Fujiyama Mama","Let's Have A Party", пусни "The Killer"-а ("убиец") Джери Ли Луис, а какво ще кажеш-направо "The Rolling Stones", та туй си е жив секс, братче, а ти и там нещо си се "спотаил", излизай от "мрака" и не търси цигарата и уискито, че истинското питие-на 100%, си е... пак "rock 'n' roll"-а!!!
С поздрав: Алан Фрийд младши/а/

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 67962051ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   До Алан Фрийд младша: здрасти, много се радвам, че има хора като теб!Поздравявам те за отличния ти вкус и музикални познания. Авторът съм, както се досещаш.

Първо искам да кажа, че направо бях забравил, че съм писал история тук. Проверих си пощата днес и получих известие, че има коментар по темата и съответно прочетох коментара. Едновременно се зарадвах на казаното и направо се уплаших, като си припомних какво съм писал. Бяха тежки моменти, но аз се оттърсих. Не че сега съм грейнал и цъфнал, но определено преодолях тогавашната си депресия. То не е и депресия, по-скоро беше моментно сриване.

И сега на въпроса- ако я подхванем насериозно тая тема, мога до утре да говоря. Накратко - аз съм голям поклонник на Роджър Уотърс като музикант, творец и интелектуалец. Затова съм фен на Флойд най-вече от периода, в който той дърпаше конците. Това са трите им най-велики според мен албума-Wish you were here'75; Animals'77; The Wall'79. Първият от тях за мен надминава Обратната страна... като музикантска работа, а и посланията му не са по-слаби. "Животните" е обидно подценяван албум.

Всъщност заглавието според мен е алюзия за човешките характери- Уотърс просто е разглеждал хората като три типажа- кучета, овце и прасета /казвам Уотърс, а не групата, защото всички текстове там са негови/. За Стената нищо няма да кажа, освен, че това не е просто поантата в творчеството им. Това е поантата в историята на световната музика. До такова съвършенство на звука, на посланията, на концептуалността никой друг не е достигал.Това им е хубавото на Флойд, че не казват нищо директно, а оставят заключенията на интелекта и на въображението на слушателя. И не е вярно масовото разбиране, че те са отчайващо депресивни. Да, звучат така, но само ако не сте запознати в детайли с творчеството им и ако не разбирате добре английски. Те са многопластови и изразяват много чувства, просто са малко по-трудни за смилане и затова всичко изглежда като в черни краски.Чуйте например Fearless, Learning to fly, Arnold Layne, The Nile song и още много други творби- там никаква депресия няма да откриете.

"Свирачът" и въобще ранния им период до 1972г.- също чудесен. Там са още под влиянието на Сид Барет и макар да има много шедьоври /особено хоралите в част две на Atom heart mother/, оставаме с чувството, че все още търсят себе си. Зрелият /и както казах вече истински/ флойдовски период почва през 1973г. с Обратнта страна на луната. Но за мен този албум е като подготовка за най-високите върхове, които ще покорят през втората половина на 70-те. Може и да е най-продаваният, но в моята класация заема четвърто място, казах вече след кои. А албумът от 1983 - The final cut - наистина им е последният голям удар според мен. Оттам-нататък, след напускането на Уотърс, групата не е същата. Дейв Гилмор е един от най-големите китаристи в рока, чудесен текстописец и разказвач, но просто в музикално отношение ми е значително по-скучен. А и като вокал смятам, че Уотърс го превъзхожда - Дейв има много равен глас, не е така пълен с емоции като на Роджър. След тръгването на Уотърс групата изневери даже на бас-линиите си.

Та това за моята най-голяма музикална любов. Но Пинк Флойд не са единствени все-пак. Като всеки от старата вълна, казвам познатите: Пърпъл, Юрая, Цепелин, Рейнбоу, Сабат /особено!!!/, Уайтснейк. Хеви Метъл иконите - Металика, Джудас Прийст, Айрън Мейдън и много др. Наследниците на Флойд в интелектуалната музика - Дрийм Тиътър /най-вече/, Ръш, Мерилиън, Стикс.

И при всички положения - без Ролинг Стоунс. Истинска дъвка според мен. Винаги са ми били ужасно скучни.
Брей, така се раздумах, че не съм видял, че работното време свършило от 20 минути! Бягам вкъщи да пускам жиците и да сипвам Балънтайнс-а.
Поздрави!!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 87fe35c3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Има ли още нормални хора като №16 и автора?Къде сте?!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 87fe35c3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   №19, питащ къде сме, отговарям: НЕ сред долу изброените!!!!!

Азис
Алисия
Андреа
Анелия
Бони
Валя
Вероника
Весела
Галена
Гергана
Глория
Даниела
Деси и Тони Стораро
ДесиСлава
Джина
Димана
Екстра Нина
Емилия
Есил Дюран!!! от моята гимназия-френската -Варна!!! жалко, но и АРСЕНИЙ АРСОВ завършва IV езикова гимназия ”Фредерик Жолио-Кюри” – Варна с преподаване на френски език през 1975г.!!! Кой е той? в-к ”Франкфуртер рундшау” – "Един тенор, така лиричен както Павароти в неговите най-добри времена",в-к ”Магдебургер Нойе Цайтунг” 7. 01. 2001г.
„...Тогава в залата се разля мекият тембър на Арсений Арсов в богатата на модулации ария „Il mio tezoro intanto” от операта на Моцарт „Дон Жуан” и разтопи сърцата на публиката...”/извинете за лиричното отклонение/
Ивана
Ивена
Кали
Камелия
Кати
Лия
Магда
Маги Санчез
Малина
Мария
Мая и Магапаса
Мира и Милкo
Нелина
Никол
Полина
Преслава
Райна и Константин
Рени
Сашка Васева
Силвия
Слави Трифонов
Соня Немска
Софи Маринова
Таня Боева
Татяна
Теодора
Тони и Найден и още......????!!!!????
Това е мое лично мнение, никого не ангажирам..
Честит имен ден на всички Димитровци и техните производни!!! /Димитър-гръцко мъжко име, от най-разпространените в България - Димитър, Димо, Димитринка, Димка и Димитри(й) - от гр. Demetrios - "посветен на богинята на плодородието Деметра", почита се паметта на Свети великомъченик Димитрий Солунски Чудотворец, на 26 октомври Българската православна църква чества Димитровден/
.......Празни мисли на един празен човек....не ни обръщайте внимание, карайте я споко, ние сме на изчезване...

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 87fe35c3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравей, от Алън Фрийд- младша до "празния човек с празни мисли":толкова теми повдигна, че се чудя от къде да почна, и ако не се получи нищо, нали сме празни хора, не ми придиряй,моля!Биеш ме отвсякъде с "Пинк Флойд",сега да си призная, че Ролинг Стоунс/основателите на бандата - Мик Джагър и Кейт Ричардс-са смятани за едни от най-великите текстописци в рок музиката/ НЕ СА "настолната" ми група, но исках да се "раздвижиш" с някое тяхно паче,напр."Get Off of My Cloud".

Ролинг Стоунс не се придържат към утвърден стил, а по-скоро експериментират със съзвучия от различни музикални жанрове — блус, ритъм енд блус и госпъл. От всички британски групи, които са откраднали американския стил музика и след това успешно са я продавали отново в САЩ, нито една не се доближава до изобретателността и енергията на Ролинг Стоунс, които и днес продължават да пълнят стадионите.

А сега още за твоите любимци - групата Пинк Флойд,
наречена на двама блус музиканти, Пинк Андерсън /Pink Anderson/ и Флойд Каунсъл /FloydCouncil/ - Pink Floyd:
“The Final Cut” /1983, посветен на баща му, убит в акция при Анцио на 18 февруари 1944,само няколко месеца след
като Роджър се е родил, което го бележи за цял живот като пацифист и анти-шовинист/, а "Another Brick in the Wall" (Още една тухла в стената) с популярните си фрази "We don't need no education, we don't need no thought control" (Не
се нуждаем от никакво образование, не се нуждаем от никакъв контрол намисленето) - ТУК е общото между твоето и моето поколение,бунтарството, с разлика, предполагам 10/ че и повече/ години!

В твоя полза, краят на моето тийнейджърство съвпада с Лятото на любовта , хипитата и тяхната музика, начина на живот "назад към природата". Хипи-културата, в своята същност движение на младежкия протест, възникнало през 60-те години в САЩ и др. страни,култово място става Хейт-Ашбъри в Сан Франциско, където хипитата се сбират, провеждат спонтанни музикални и театрални представления и пърформанси и го обявяват за своя „свободен град”.

Там живеят през 60-те такива изпълнители като Джеферсън Еърплейн, Грейтфул Дед и Джанис Джоплин. Хейт-Ашбъри достига най-голямата си популярност през лятото на 1967 г. (обявено за „Лято на любовта”), когато 75 000 младежи се събират там, за да заявят открито новото движение, обединено от музиката, наркотиците и бунта срещу системата.

По същото време хит става песента на Скот Макензи „San Francisco /be sure to wear flowers in your hair”Бъди сигурен, че ноисиш цветя в косата си/" ,после Уудсток (1969). концертът в Altamont /безплатен концерт на Ролинг Стоунс, 1970/,трябва да се отбележи, че именно хипи културата от 60-те е един от факторите за появата на пънк-движението през 70-те, което до голяма степен възниква в противовес на хипарските възгледи и идеи, след като същите стават масово явление, мода и мейнстрийм, с което абсолютно губят своето първоначално значение и смисъл/връзката м/у твоето и моето поколение/,музиката на това поколение-Jimi Hendrix, The Doors и The Who,мюзикълът „Коса”,създаден през 1967г до наши дни „Коса” е първият мюзикъл, който е изцяло композиран в стила на рок музиката, и знаменитият филм на Милош Форман"Коса"съчетава философията на пацифисткото движение от 60-те и радикалния индивидуализъм на 70-те

Ето още от твоите предпочитани групи:"Рейнбоу"/The Rainbow/ - група, създадена през 1975 от напусналия "Дийп Пърпъл" Ричард Блекмор, кръстена с името "дъга",
заимствано от "Rainbow Bar&Grill" - свърталището на
рокендрола в Лос Анджелис-Дийп Пърпъл /Deep Purple/- една от първите и най-известни хард рок групи в историята, считани от мнозина за пионерите на хеви метъла. Според
легендата „Дийп Пърпъл“ е името на любимата песен на
бабата на Ричи Блекмор,Айрън Мейдън /Iron Maiden/, в превод "Желязната девица", наименование на
средновековен уред за мъчения - една от най-големите,
най-успешните и най-продаваните /повече от 100 милиона копия по целия свят/ хеви метъл групи на всички времена.

Блек Сабат / Black Sabbath-"черна събота“/-групата, с която се свързва истинското начало на метъл музиката,
основите на която са положени в творчествово на друга британска рок група -Led Zeppelin. Сабат е първата група, която въвежда типичните за метъла тежко звучене и мрачни настроения, използвайки основите на блуса, като понижава темпото, усилва баса и прибавя изпъкващи китарни сола. Вокалите са по-високи и крещящи, а текстовете обхващат все по-голям диапазон от теми и прекрачват общоприети табута,Металика/ Metallica/- американска траш метъл
група - показват на света един напълно нов звук и връщат метъл жанр-а в музикалния мейнстрийм.

Уайтснейк
/Whitesnake - англ. "бяла змия"/ британска хард рок група, основана . от фронтмена на Дийп Пърпъл, Дейвид Ковърдейл,Джудас Прийст/ Judas Priest/- английска хеви метъл група ,основоположници на течението „Нова вълна на британския хеви метъл“. "Дрийм Тиътър" / Dream Theater/- американска прогресив метъл група ,Ръш / Rush), канадска рок група, хард рок, прогресив рок, хеви метъл ,Мерилиън / Marillion/-британска рок група, формирана през 1979 китарно и клавишно доминиран прогресив рок ,Стикс в
дрвногръцката митология е една от петте реки, които
протичат през царството на Хадес.Стикс/Styx/ е американска рок група, сформирана през 1961/Boat on the River/"Лодка на реката", Кози Пауъл- за мен най-великия барабанист,преминал през Уайтснейк и Блек Сабат...

Със същото удоволствие слушам, ще изредя мъничко имена:
Лудвиг ван Бетовен,Волфганг Амадеус Моцарт,Йохан Себастиан Бах,Антонио Вивалди,Джузепе Фортунино Франческо Верди,Пьотър Чайковски,Модест Мусоргски,Георг Хендел,Йоханес Брамс,Франц Шуберт,Николо Паганини, Фредерик Франсоа Шопен,Ференц Лист, Римски
Корсаков,Сергей Рахманинов,Густав Малер,Пучини!!.. -един вид"музика", дори няма да я споменавам, че ще "замърся" нет-а..никога не бих, не съм-/всички глаголни времена/ слушала.

А с какво аз обичам да релаксирам: джаз, невъэможно е да се изброяват имена, сега съм с Пеги Лий/ от класическите изпълнения на Пеги Лий/Peggy Lee - Norma Deloris Egstrom /Fever и You're Getting To Be A Habit With Me/,Jo Stafford, Patti Page/"Tennessee Waltz"/ , Rosemary Clooney,Dinah Washington-Даяна Уошингтън /Call Me Irresponsible/ и Нанси Уилсън /All Night Long/ през големите джаз дами Касандра Уилсън /Tupelo Honey/ и Даяна Рийвс /In A Sentimental Mood/,а ако не спомена Patsy Cline/"Crazy" ,"Walkin' After Midnight","I Fall to Pieces"/,няма да мога да спя/макар тя да е кънтри изпълнителка/, а ако започна с мъжете-Бил 'Каунт' Бейси,Ray Charles/"Ray Sings, Basie Swings"/,неизчерпаемо...Да приключвам,защото ако започна със споменатото "перо на Яворов",ще минем в друга голяма любов....
Поздрави!!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 1c577805e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Брее какви сладури всички пишат и всеки си мисли, че знае истината за живота никой не я знае хайде да спрем да творим мисли, който няма и да бъдат доказани, че са истина :) :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 38dacc6a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Здравей, авторе! Преди близо година ти писах в темата, да ти кажа колко ме радваш, но админите не одобриха коментара ми. Надявам се тази година да са по-благосклонни. Обожавам Флойд, а хора като теб са ми много интересни за компания и разговори. Дано си щастлив!

Alpha, ж. 29

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker