Mомиче от село - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Mомиче от село
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4132 пъти
Здравейте! Имам проблем от много години, които напоследък ми пречи да живея като нормално, младо момиче. От село съм, но уча и живея в голям град. Проблемът ми може да ви се струва смешен в сравнение с тези на повечето млади хора, но... това наистина ме притеснява и комплексира. От село съм и се срамувам да го призная когато се запознавам с нови хора, особено с мъже. Хубава съм, умна, забавна - нямам проблем с мъжете, а и като цяло с хората. Общителна съм и добра, но виждам как реагират хората и как обиждат - "това е селско", "егати селянката" и т. н. Ясно е, че хората са с предразсъдъци, дори и аз за някои неща. Мисля, че е нормално. Мисля, че е нормално също така да очаквам да не ме приемат или да ме имат за по-долна от другите защото и аз самата не се приемам, което е най-лошото. Много ме е срам, това ме кара да се затварям в себе си и да избягвам всякакви контакти. Имах две сериозни връзки. И двамата ми приятели са намеквали, а дори единия ме обиди сериозно с това, че съм "селска пръчка", което много ме нарани.
Не съм проста, ограничена, не се държа като дива селянка... и аз си имам недостатъци, но мисля, че съм стойностен и добър човек. Много ме нараниха тези негови думи и оттогава още повече се притеснявам.
Знам, че е глупаво да ме тревожат такива неща, знам, че животът ми ще мине в губене на време и излишни притеснения, затова искам да го преодолея този срам, да приема себе си и другите да ме приемат и уважават такава, каквато съм.
Какво да правя? Как бихте реагирали вие, ако харесвате момиче, но е от село. Ще се срамувате ли от него, при положение, че трябва да го запознаете с приятели и роднини?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 59c2bebaf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че има за какво да се срамуваш. Няколко мои съученици(момичета) също са от село, но това не им пречеше да са от най-харесваните момчета. Смисъл, важно е да се приемаш такъв какъвто си, да се харесваш, да си общителен и т. н. Остави тези подмятания "това е селско" и прочее... те българите са свикнали да говорят глупости, без да придават смисъл на това което са казали, само защото няма какво повече да кажат или по-друг начин да се изразят. Чуеш ли такова подмятане 'тва е селско или ебаси селянката" просто не обръщаш внимание. Аз пък живея в малък град, т. е от провинцията съм и кво? Не всичко е София, Варна и Бургас...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 36dd38771e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Комплексирани хора само биха се хванали за това къде си родена. Това дори би ти помогнало да отсееш издънките на природата около себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 89098c0730
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен няма никакъв повод за притеснение или пък за комплексиране. Важното е каква си, а не откъде си. Има една мисъл на Айзък Азимов, че всички гении се раждат в провинцията, а умират в столицата, нали не мислиш, че е случайна:) А тези, които те обиждат въз основа произхода ти явно не са имали други аргументи, за да излеят яда си, което всъщност не говори добре за тях, а не за теб. Интересно какво си намирала в хора, които могат да те обидят така елементарно? ! Замисли се по-скоро над това колко стойностни са хората, които избираш за свои партньори в живота.
Аз съм горд с произхода си от провинцията и досега не съм останал длъжен на нито един олигофрен, роден по някакво стечение на обстоятелствата в София, и демонстриращ пренебрежение към останалата част на България. Провинциализмът и селянията са състояние на духа и нямат много общо с мястото ти на раждане. Запомни го добре и вдигни високо главата, искам да видя увереност в очите ти, да видя усмивката на един успял човек, каквато безспорно си ти, защото далеч по-лесно е да се справяш с живота, ако си роден на жълтите павета и мама и тате те трантутят докато смъртта ги раздели с разглезеното отроче, отколкото ако сам постигаш своето далече от родното място, без протекции, без родителско рамо.
М, 34

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4ca167fb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Думи от сорта като "селянка", "селска пръчка"- могат да се кажат на всеки, независимо дали е от град или село, зависи от държанието, както и от възприемането на тези около теб.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8b1ce2a605
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Не мога да ти разбера проблема...
Какво като си от село? ! Да си селянин по потекло не е лошо. Лошо е да си селянин по манталитет. Имам приятелка от най-затънтеното село, което можеш да си представиш. Нямат училище, защото селото наброява по-малко от 200 души. И е супер свястно момиче. Никога не се е срамувала, че е от село. Когато си ходи винаги казва, че си отива на село. Всички я уважаваме, защото е достоен и много свестен човек. Бих казала, че има по-консервативно възпитание от "гражданите" - просто е по-уважителна. Оправя си се сама, не разчита на мама и тате. Ури, работи и гледа детенце.
И повярвай ми, никой никога не и се е присмял. че е селянка. Тя нито се гордее с този факт, нито се срамува. Факт като факт. От село е, няма как да промени това.
Нямаш абсолютно никакъв проблем, освен комплексите. Не ти е проблемът, че си от село.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8b1ce2a605
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Пак съм номер 5 (поне така предполагам, понеже преди мен имаше 4 мнения още непобликувани).
Виж се как пишеш - без грешка! С това много малко хора напоследък могат да се похвалят.
Повярвай ми, никой няма да ти се подиграва, че си селянка, но ако беше неграмотна - това вече е за подигравка.
Гледай си живота, тези хора, с които си била, не са били за теб.
И да - глупаво е да те тревожат такива неща:) Ехеееее, колко по-важни неша ще те тревожат, а ти си седнала да се кахъриш, че си била от село.
Че я виж София - кой със сигурност може да каже, че е софиянец? ! Аз живея тук от 18 години, но и аз съм селянка:) И родителите ми са селяни, и съседите, и колегите. Аз не познавам нито един истински софиянец. А, да - сетих се, познавам една мома, ама тя е толкова зальохана, че само това май и е предимството.
Дано съм ти била полезна поне малко.
Ж. , 36

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cadb3e8274
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уау... това ме вцепени, ако мога така да се изразя!
Но не защото си от село, а защото се притесняваш и СРАМУВАШ от това. Какво, за Бога, срамно има в това, че си от село? ! Това да не би да значи, че си някаква мизерница или си хваната от гората? !
Според мен ти не правиш разлика между селски МАНТАЛИТЕТ (поведение) и селски произход. Е, уверявам те, това са 2 коренно различни неща. Хората, които казват "селянка" или "селска пръчка", първо, че явно им е беден речника, второ, че по мои виждания ги употребяват, когато искат да обидят даден човек, заради КАЧЕСТВАТА и ПОВЕДЕНИЕТО му, а не заради произхода.
Един човек може да е със селски манталитет и без да е от село. И в случая думи от сорта на "селянка", биват употребени, когато човека е ограничен или му липсват маниери.
А, и още нещо, мога да те уверя, че има адски много успели хора, които са израстнали в села и малки градчета, но това не ги е спряло да се развиват и да се издигнат високо в обществото!
Извода от целия ми роман е, че не трябва да се притесняваш от къде си, напротив, трябва да се гордееш. Все пак човек никога не трябва да забравя от къде е тръгнал, един ден си правиш равносметка как си започнал от нулата и поглеждайки назад и виждайки колко път си извървял, за да стигнеш там където си, ето това е повод за гордост!

Т.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9a97485def
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се притеснявай и далеч от хора с предразсъддъци. Те са по-глупави от теб, някои от тях имат комплекси и затова така реагират. Явно имаш добро поведение, доста знания и това ги комплексира и изнервя.
Виж колко доценти и професори има от малки и невзрачни селца, но това не им е пречило да се развиват и трупат знания.
Намери си подходящото обкръжение и ще си ОК.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: dda2309989
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Казвай, че си от града, но от по-краен квартал примерно, щом толкова ти пречи!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ea93e91959
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обидната дума СЕЛЯНИН не означава човек живеещ на село, а ограничен и прост човек, но както и да е.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c76c9e3377
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Че хората от село сме най-готини :-p И аз като теб живея и работя в голям град и не се срамувам, че съм селянка. Нито съм простачка, нито говоря на диалект, къпя се Не само в неделя, ако не стане въпрос не си личи че съм селянка. Имам по-голяма сестра тя преди я избиваше на комплекси, че е селянка, сега вече е майка на 1, 5годишно момченце и се иска да си живее в някое село и детето да изживее детството си, така както ние на времето. Не е важно от къде си, а какъв си. Изгони селото от себе си и бъди горда, че си научена на труд, възпитана на самостоятелност и знаеш как да се грижиш за себе си без да очакваш помощ.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 092ea872b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мили хора, много ви благодаря за коментарите! Определено имах нужда от мнението на различни хора и сега се чувствам много по - спокойна и уверена. Още веднъж - едно голямо БЛАГОДАРЯ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3118d119cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не е важно от къде си важно а кой си.
70% от населението е тръгнало от село(говорим за Б-Я), чрез така нареченото урбанизиране или урбанизация(преселването на хората от провинцията в по-големите градове. Сама си прави изводите. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 688ec4c05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз съм от София, но според мен хората дошли от селата са по-работни и по-умни от такива, дошли от други градове, особено тези от големите като Пловдив, Варна, Бургас, а и от много родени тук.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 688ec4c05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

15.   До 3, ти уж си много широко скроен, но наричаш всички родени в София олигофрени, така ли? Да ти имам широката скроеност! И защо автоматично смяташ, че всички родени в София разчитат на мама и тате? ! Значи не искаш да ви слагат под общ знаменател, а ти поставяш всички, родени в града под общ знаменател!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 33c18aa3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Всички сме от село:)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cd097c5bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Прочетох само последния коментар и като цяло съм съгласен. Ще ти разкажа историята на дружбата с моята жена, дано да не е досадно и ти даде кураж. вече съм на 40г. Аз не съм супермодел, но винаги съм бил харесван, а по някога и най-харесвания. Популярен както днес казвате. Имах много момичета и жени. Тази която ме заплени и е майка на детето ми, и ме прави щастлив, и ме изпълва с гордост е... как го каза, ааа да -селска пръчка.
Всъщност, ще спестя историята-което казах мисля че е достатъчно. Само ще добавя, че познавам добре народите на няколко държави от различни континенти и моя личен извод е, че хората от селата като цяло са по-човечни, макар и ограничени. Може би защото не са покварени от града.
Моля никой да не се обижда, което казах-казах го с добро. Аз самия съм роден и израсъл в голям град

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f33d214cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Виж за мен лично няма значение от къде,а как се държиш ще ти дам един пример. Значи в класа ми има едно такова момче,което в от село и какво ? Никои не му се подиграва за това.Напротив работлив е много забавен с голямо чувство за хумор.Повечето момчета от класа напълно забравят от къде е когато започне да ги разсмива.Няма момиче в класа ( с изключение на 2-3),който да не са го харесвали заради забавната част от характера му.Няма дете,което той да не успял да разсмее ...



Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e861358e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Познавам много хора, които са от село, но никога не мисля за това, когато контактувам с тях. Няма нищо срамно в това от къде си, като се замислиш всички идваме от село, само че някой са се заселили в градовете по-рано. Не се обиждай от подмятания от типа на "селянин", "селски истории" - защото се има впредвид поведение, а не произход. Като цяло проблема ти не е кой знае какво, така че горе главата, на никой не му пука от къде си :)) А за приятели ти мога да кажа само, че сигурно е знаел, че това ти е болна тема и е искал да те засегне...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 96164ec7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Така. Любима тема ми е това и честно казано винаги ми е било много забавно как хората в БГ се обиждат на "селянин", като преди комунизма да се наложи като държавна идеология около 80% от населението е било селско!!! Самият аз съм роден в София, но моят корен също е селски. Кварталът, в който съм израстнал е бивше село, там беше нашата къща, там бяхме няколко поколения, там бях възпитан в патриархат. Този квартал, който сега е жилищен комплекс, някога е бил невзрачно село, погълнато от разширението на града. Майка ми пък си е родена и отрасла на село, но е прекрасен човек, а също и сестрите и, възпитани в патриархат, християнски и семеен морал. Защо го казвам ли? Ами защото се ожених за жена от голям град (израсла в панелка), която излезе червива слива и съсипа живота ми с изневери, претенции до небето, с липса на какъвто и да е морал и чест. Ако ще се женя пак, наистина предпочитам скромна, почтена, морална жена, пък нека си е от село. Българите сме си селска нация и който си крие произхода е комплексар, забравил своя корен. Не се срамувайте от корените си. Давате ли си сметка, че днешните софийски квартали - Подуене, Дървеница, Слатина, Надежда и още много други са бивши села? Изобщо много е жалко новоизлюпените граждани от панелен тип да ми се правят на софиянци, пловдивчани и т. н. Това са комплексари, потомци на работници, докарани в големите градове покрай големите комунистически предприятия. Като чуя за софиянци от Люлин например и ме избива на смях. Именно те са най-големите комплексари, които обиждат хората на селянин. Именно такива хора се осират по морето и създават впечатление, че софиянците са надути, злобни и надменни. Сякаш така искат да прикрият своя корен, защото се срамуват, че баба им и дядо им са от село. Дали си от село или си от града няма значение. Значение има какъв човек си, а не къде си роден. Никой не избира къде да се роди, но всеки избира как да постъпва спрямо другите хора, как да живее със себеподобните си и според това следва да бъде преценяван. Да си селянин не е срамно, срамно е да си с манталитет на селяндур, а такива са много хора, реодени и отрасли в големите градове!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a1697041d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Няма нищо лошо в това да си от село. Хората на село са добри, работливи, гостоприемни. Няма лошо и да си от голям град - там са по-достанцирани обаче. Най-лошото е да си от малък град или градЪт от селски тип- от там идват най-ужасните хора. Свикнали на клюки и сплетни, израстнали са с тях. Ако такива хора са ти колеги, ще забележиш една скрита омраза и завист към всички, родени в големия град. Безкрупулни са и готови на всичко за да "успеят". Не са работливи, като хората от село, затова за да се издигнат изпозлват интриги, нищо не може да ги спре. Ако работата позволява се скатават или крадат от шефа - за тях Хитер Петър е role model. Винаги забиват нож в гърба ти когато най- малко очакваш. И най-ужасното е, че дори не осъзнават какви са- смятат че поведението им е оправдано, че всичко, което другите хора имат и са придобили с труд, на тях трябва да им се даде по право - голяма заплата, апартамент и т. н. Винаги се изживяват като жертви.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: db655087f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторке , аз си търся жена от село , защото се нагледах на гражданките вече 30 години..... Аз искам просто Човек до себе си , да с главно Ч ,защото от градските момичета освен к*рви и проститутки останаха 2-3 не привлекателни просто... Търся жена която да е виждала метла и лопата , и да разбира на копчетата на фурната, и не на последно място като и купя къща с 1 декар двор да може да го поддържа макар и с цветя и храсти само !! Гордей се защото очевидно си умно и добро момиче и злобата на хората се излива върху теб.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c5948a033f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мило момиче, произходът няма значение. Най-добрият ми приятел е от село, но е много по-свестен човек от много граждани. Има и други примери. Аз лично не бих гледал това, а дали момичето е добър човек, качествата й. Не се притеснявай, невинаги нещата ще са така. :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 158c9ef94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   "Мисля, че е нормално също така да очаквам да не ме приемат или да ме имат за по-долна от другите защото и аз самата не се приемам" - авторке, ти си нанасяш сама най голямата обида, сама не се приемаш, а искаш другите да те приемат. Не е важно, че си от село, важно е да не носиш селянията в себе си. Човек може да напусне селото, но ако в него живее селянията, тя никога не го напуска. Така както са на мода натуралните продукти и са по търсени, така и натуралните жени(такива останаха само по селата), са по търсени, защото са съхранили човешки добродетели и са по скромни. Който мъж реши да се задоми, търси точно такива жени. Не знам в какви кръгове се движиш, но щом те обиждат, явно се вреш сред вълци, а си с нрав на овчица. Ако не се ориентираш навреме, ще си намериш майстора. По лошо става, когато неподготвено момиче от село, попадайки в големият град, реши да го раздава либерте, тогава 100 % става жертва на "ЦИЛИВИЛИЗАЦИЯТА". С тези си разсъждения, явно ще си лесна плячка. Не е лошо, че си от село, лошо ще стане ако стане така" Пази Боже, сляпо да прогледне". Ако се оставиш, водовъртежа на порочният живот на големият град да те завърти, пиши се удавена!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e21a075374
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Мила, най-умният и готин човек, който познавам е от най-забутаното погранично село, някъде по сръбската граница, но това не само никога не ми е пречило, нито пък на някой друг от компанията, но и дори тайничко му завиждаме, че е толкова готин. Така, че това, че си от село не е никакъв проблем ако намериш правилните приятели. А и не е казано, че в момента когато се запознаеш с някого трябва да се представяш: "Казвам се Х и съм от село. " Щом това те притеснява запази тази информация само за хората, с които сте си наистина близки (на тях няма да им пука от село ли си или от Ню Йорк). Освен това не е важно от къде си, а какъв си. Познавам такива кретени родени в центъра на София, че не е истина! За това бъди готина, бъди усмихната, бъди позитивна и ще намериш приятели и любим, а тези, които те обиждат, че си от село просто не заслужават приятелка като теб! Успех! И се гордей с това, което си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker