Всичко ми е прецакано откакто отидох на църква - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всичко ми е прецакано откакто отидох на църква
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3962 пъти
Винаги съм имала това вътрешно чувство, напрежение. Дори когато спя не мога да се освободя и всяка сутрин се събуждам изпълнена с неясни, хаотични мисли. Нещата наистина се скапаха, когато баба ми ме заведе на църква. (от това разбирате, че съм тийнейджър и да възможно е да имам правописни грешки :) (не че едното е свързано с другото)Да се върна на темата. Тя е евангелистка, жена със силна вяра, а може би със силен.. страх. Бог и дава упората и надеждата, но при мен не се получава. Мисля си само за това колко съм грешна и как ще отида в Ада. Дълбоко в себе си знам, че това не е вярно. Все пак какво кара някои "християни" да се мислят за по - добри само защото "ще ходят в Рая". Но страхът продължава да ме дълбае, като чудовище което е намерило своя приемник - мен. Мисля си как живота ме подминава с пълна скорост. Такъв ми е момента просто.. Ще се радвам да получа съвети, критика, каквото и да е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7720619f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам в каква църква те е водила баба ти, но християнството изобщо не е това да трепериш от страх от Ада. Християнството е за любовтта към ближните, към себе си, природата и света - да се стремиш да прощаваш, да не съдиш другите, да живееш един спокоен живот, изпълнен с любов.
Баба ти явно е наивна и не много образована жена, затова ти внушава такива глупави страхове - може и да иска да те манипулира по някакъв начин, за да ти ограничи поведението - знам ли, но изобщо не си усетила смисълът на християнството, а и май е твърде късно за това.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 57c0e1c472
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма страшно, щом не ти е паднал големия полилей на главата, значи още не си за ада.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6d9361414d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Номер 1 е прав/а. Ако усещаш най-вече страх, значи религията ти е представена по недобър начин. Влез в православен храм и ако искаш говори със свещеник - няма да те уплаши.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: de8c09e63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери си заничания, и знай че Раят е земята щом си със добра душа. Няма от какво да се страхуваш, ако живееш обичайки хората, и правиш добрини. Започни да четеи, мъдрите мисли и фрази там ще откриваш себеси. Господ няма да те накаже ако си добра, всеки прави грешки, важно е да си събереш мислите, да осъзнаеш грешките и да ги поправиш. Помисли за хората които са в живота ти и те обичат, помисли за това което Господ ти е дал. Бъди благодарна обичай и живей в мир и любов към Бог. Има една фраза "Стой близо до ИСУС ако искаш дявола да стои далеч от теб". С вяра в доброто ще победиш злото, ЗАЩОТО БОГ СЪЩЕСТВУВА ПОМИСЛИ СИ ЗА ТОВА КОЕТО СИ ПОЛУЧИЛА ОТ НЕГО И В НАЙ ТРУДНИТЕ ТИ МОМЕНТИ КАК ТИ Е ПОМАГАЛ!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8a5f13e917
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Първо, никога не е твърде късно за каквото и да било!

Искам да ти кажа, че се радвам, че баба ти те е завела на църква. Жената го е направила с добри намерения, защото знае какво е да живееш в постоянен грях и отдалечен от Бога. На нея естествено й е най-тежко за близките й, тя иска те да се спасят. Не приемай това като задължение, а като възможност за един по-добър живот, където щастието и любовта ще пребъдват в сърцето ти, защото Бог ще ти подаде ръка. Моли се, моли се Господ да ти помогне да приемеш нещата, да те води, да те напътства. Започни да четеш Новият завет и сама ще видиш какви промени ще настъпят в живота ти. Ще усетиш подкрепата и защитата на Бога, защото докато не преживееш нещо, не можеш да го разбереш. Ти си млада, това е твоят шанс да не правиш толкова грешки сега, защото след време ще те боли от тях и ще съжаляваш. Искай и ще ти се даде! Повярвай!

Много бих искала да се свържа с теб, за да ти помогна и насърча, но моля модераторите да публикуват имейла ми, защото не е лично мой, а нещо като служебен, когато хората се нуждаят от съвети.

Модератор - не публикуваме контактни данни!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8edeba66b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Съгласна съм напълно с номер 1. И така и не разбрах защо пред думата християнство си поставяла кавички. Виж, ако си вярваща Бог ще ти помага, ако не тогава не знам. Ето например Бог обича всички, дори и тези, който са тъпата теория на Чарлс Дарвин еми съжалявам тогава като не вярват в Бог тогава взривовете и науката да им помагат и да ги закрилят. Християнството мило момиче е както каза номер едно най-вече вяра и любов. Това мога аз да кажа. И изобщо не ме интересува кой е съгласен с мен и кой не е сайта е за да може всеки с каквото му е по силите да помага на нуждаещият се(в такива случай на авторите), за това всеки има право на мнение и дори то да е различно от това на останалите никой няма право да ме упроваргава нито мен нито когото и да е било...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c05a372489
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам от какво те е страх, като тези християнски глупости са толкова истина, колкото и Дядо Коледа.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 229a58ec95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 1 е прав, отиди в православна църква и поговори със свещеника. Много неща трябва да си изясниш, преди да те плашат от измислените секти като евангелисти, петдесетници, Йехови и др.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9881d06d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Сегашните деноминационни църкви не са това, което трябва да бъдат за да приучат незнаещите към Христовия начин на живот. Старовремската Православна Църква се е "изродила" в някакво публично място за проповядване и показване на всичко друго, но не и смирение и страх от Бога. Евангелските църкви са създадени през 19 век в Америка. Католицизма е една демагогия, която претендира за Христов живот(а рицарите им избиха всички христови последователи в средновековието), мюсюлманството с лъжепророка им - няма нищо общо с Христос(защото набляга на материално имане), когато Християнството набляга на Духовния живот.
Ако беше така, нямаше да се надпреварват да се показват кой колко е над другия и да демонстрират завидно имущество и лъжливо смирение(вълците в овчи кожи). Това е категорично отречено и заклеймено от Христос.
Какво значи Христос? Еквивалент на Истина и Слово - това е Христос. Всичко казано преди във вид на думи - става истина(и то пред очите ни). Затова е казано "и стана словото плът". Какво се има предвид? Това че, ще гледаме истината с очите си и няма да я разпознаем, и ще я подминаваме, и ще се възгордяваме, и ще се правим на слепи и глухи(в повечето случаи "сме слепи и глухи" - просто защото така ни изнася).
Ето сега пример: Колко хора по света (а те са милиарди) всъщност живеят по "европейски и американски стандарти"? На фона на тях -няколкото милиона, останалите милиарди живеят в абсолютна бедност и мизерия. Някои от тях се занимават със земеделие(или са се занимавали), но европа и америка спират този им начин на живот чрез изкуствено създадени кризи и завладяване на целия свят, и в резултат се получава - свръхнаселение с неизчерпаеми желания да имат същото което и "богатите страни". Всеки да има къща(че и повече), всеки да има кола(и повече), всеки да има всичко което предлага цивилизацията и ламти за още. И виждаме, че всички народности са заламтели да емигрират я в Европа, я в Америка, за да живеят техния начин на живот(който както се видя е пагубен с разюздаността си и порочността си).
А каква е истината? Всяка една страна си има природни богатства, всеки народ може да обработва земята си (всеки за себе си) и да си изкарва прехраната, не да разчита на разни измислени международни организации да им заповядват какво да яде, как да обработва земята си, и кои закони важат(когато те самите не ги спазват). Умишлено се вкарват в някакви релси(закони, забрани и международни норми) и всички стават абсолютна мишена и опитна мишка на шепа недобросъвестници. Населението по света се контролира чрез измислената зловредна за милиарди кредитна система(да живееш чрез заеми и кредити) до живот, че и децата ти да плащат - без да има реално производство, или производството е в ръцете на крупни търгаши. Какво става? От собственик на земя и производител за себе си, се превръщаш в крепостник и роб на други "хора" - едри земевладелци, и те решават колко ще ти дадат, колко и какво ще ядеш и ще ползваш и т. н. Умишлено се тръби "голяма грижа" за недохраненото население в африка, а едновременно с това - милиарди се пръскат за военни действия, научни и космически изследвания и др. Обикновенния човек е оставен да загине - къде от глад, от войни, от злоупотреби и насилие. И това е световна действителност. В същото време, народите със западен стандарт на живот не могат да отвикнат от желанията си все да искат и да имат, и какво става? В момент, когато някой умира от глад, насилие, грабеж и др. други някои търсят задоволяване на страстите си чрез подаръци, екскурзии, придобивки, празненства - все празен начин на живот(който не е даден от Бог).
Бог иска всеки един от нас да работи усилено(в името на истината), да помага на по - слаби и по - бедни, на болни, да подкрепя вдовици и сираци, ако някой няма поради слабост или болест този който има да даде - и такива неща са угодни на Бог. Всяко желание да задоволяваме собствените си прищевки - не е от Бога.
Затова на времето е имало разбиране, братолюбие, помощ без корист, веселие и радост без завист и т. н. Сега егоизма е на мода и това тотално ще разруши човека и "щастието му", защото няма да пребъдва дълго - края му идва. Нарушено е равновесието в природата. Всичко което Бог ни е дал на всички хора да го ползваме и се радваме на Божията благодат, се заграбва от тези, които са на власт и после продава на безвластните, които нямат друг избор, и една шепа се облагодетелстват на гърба на всички хора по света за да трупат имоти и финанси(което е абсолютно безмислено - защото е обречено на погибел).
Това е в общи линии истината в света, а за теб самата - ако не се поддаваш на лъжливия начин на живот, си добра към всички около себе си, не ламтиш за имане, съгласяваш се с о рисията си и най - важното имаш страх от Бога, няма защо да се страхуваш от ада. Ада е за всички онези, които се гордеят, че са нещо, когато всъщност са нищо, онези които Бог за да изпита им даде власт в ръцете и те злоупотребиха(като изкуствено натикаха човечеството в техните собствени стандарти) и те определят кой е добър или лош, кой заслужава това или онова, кой ще учи и кой не, кой е със "синя" кръв и на кой ще м източим кръвтта и ще го убием, кой е второ качество и кой не заслужава да живее( тук са и ритуалните убийства), и разни лъжци, крадци, убийци, лакомии, пияници, всякакви похоти и сексуални извращения и много други. Ако не правиш нищо от това и водиш смирен и Богоугоден живот - Бог ни е обещал - "че никой няма да загине". Ако вярваш в това и във второто пристигане на Христос - ще видиш вечен живот и никакви дяволи и ад не могат да те уплашат.
Всичко е в Библията - чети нея.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c5b2d7e5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 1 от авторката - Знам, че Бог е любов. Желанието за отмъщение е присъщо за хората, според мен. Просто евангелските простотии ми размътиха главата, втълпявайки ми страхове. Относно баба ми - това й дава надежда за нещо по - хубаво - кой не иска да е щастлив? Просто тези хора са толкова убедени в себе си - чудя се дали да се смея или да им вярвам. А и какво искаш да кажеш с това че е късно? Животът ми сега започва, имам да науча още много неща. Не се формулирах достатъчно добре, тази вина може да бъде втълпена много лесно - естествено зависи от човека. Ако те заливат постоянно с това - въпросът ми е как да спра да се отърва от нея.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e54b2fc814
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Забравяй всякакви църковни глупости и си живей живота - 21-и век сме!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3aa642fa72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Църквата и в частност православното християнство имат за главна цел да ти втълпят колко си грешен и как нищо не става от теб, но ако горещо и финансово се молиш на черните дебели попове рая ти е гарантиран. Този подход потиска и комплексира с цел владеене над масите.
Бог не е там, Бог е в теб. Само трябва да го видиш и усетиш, да го проявиш. Ти си на прав път, баба ти е сбъркана. Тя ходи на църква, понеже не вижда Бог в себе си и го търси там. А и ходи там по една камара други причини, които още не знаеш.
Така като те чета ти си още много млада, следователно си чиста и неопетнена още душа, почти си дете. Научи се да усещаш нежния шепот на душата си, това е верния път. Ума ти и околните често пъти грешат тотално. Душата не мисли, тя е много стара и винаги знае!!! Никога не забравяй това!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8edeba66b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Така номер 7 и 11 тази история поне аз мисля, че е за вярващи вие като не вярвате съжалявам това не са глупости това, че на вас някой от малки ви е втълпявал глупости и небивалици не означава не БОГ не съществува. НАПРОТИВ той съществува и направо ми е жал, че има такива като вас, който не го осъзнават.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c5b2d7e5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   до номер 6 - Поставила съм християни в кавички защото има такива, които само казват, че са християни, а всъщност са по - гнили отвътре отколкото всеки невярващ

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 61212d1eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   номер 13 - на мен пък ми е жал за такива заблудени като теб! ... Не, всъщност не ми е жал, даже не ми пука, само гледам да са по-далече от мен! Айде сега иди в църквата да запалиш една свещ, че попа тряя да налива бензин в Мерцедеса...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c5b2d7e5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Всъщност точно това пренебрежение и чувство за възвишеност над другите ме дразни у християните. Вашето вярване не ви прави по - добри хора. Действията ви правят по - добри хора. Колкото и да ми се искаше да не се превръща в религиозен спор и надуване на егото - май не е възможно като гледам.

От авторката

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c5b2d7e5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не искам да се повтарям и да ставам досадна, но ако сте чували за групата Outlandish - ще разберете за какво говоря. Хората имат различни вярвания, но въпреки това творят музика с разбиране и уважение един към друг.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 74d64ada65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Да сте чули някой някога да е обичал враговете си? Аз не съм, но и да има такива, това са шепа хора. Човеците искат изпълними и достижими морални принципи, не фантасмагории, които само луд може да ги достигне.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: db87e980ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Моят съвет е да не ходиш при "евангелистите" и тяхното сборище. Напълно нормално е да те боли глава при посещението на псевдоцъркви

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3da2340f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Вместо да се чудите кое е правилно вземете Библията и прочетете.. отговорът е пред вас просто трябва някой да ви подтикне да го напрсвите. Гарантирам че ще намразите православната църква след като прочетете Новия Завет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker