Замислете се!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Замислете се!!!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2107 пъти
Здравейте! Живея в Бургас. Днес се разхождах из центъра и на ъгъла една стара жена. Тя каза на мен и приятелката ми "Чедо дай пари, че съм гладничка! ". Моята приятелка и каза "Нямаме" и продължихме. На мен ми стана много гадно за жената и ми тежи на съвестта и до сега. Приятелката ми ми каза"А, ако ти беше на нейното място тя дали щеше да ти даде? ". Права е, но все пак жената е стара и бедна. Обаче не е хубаво да се проси, но все пак... Стана ми много жал за горката жена. Нямаше какво да яде. Дано да са и дали някои други хора! А ако вие видите някои такъв човек ще му дадете ли? Какво е вашето мнение? Правилно ли постъпихме?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 87f3ecc899
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето мнение е, че повечето (не казвам всички) просяци у нас не са бедни - особено става дума за възрастните хора. Те имат свои апартаменти в града, които ние никога може би няма да имаме. Практически, замисли се малко, ако тази жена продаде апартамента си, тя ще има десетки, ако не и стотици хиляди лв., докато твоето „богатство“ са джобните от мама и тати. Обективно погледнато точно бабите, които просят и продават лапад на тротоара са много по-богати от теб и мен. Повечето дори не са истински нуждаещи се, а просто имат нужда от внимание или пък са психически болни (имаше и такъв случай в града ми, тази баба искаше пари за билет за село всеки ден на едно и също място, а живееше в центъра и беше болна от шизофрения и завърши живота си в психиятрията).
И все пак - аз давам пари на просяци. Давам откакто сама работя и си ги изкарвам и имам правото да ги пилея за глупости - съвсем ясно ми е, че повечето са или алкохолици, или търсят някакво внимание (като възрастните хора), или имат друг някакъв проблем. Изкарват си хората иначе повече от доста работещи, няма какво да ги съжаляваш. Когато почнеш работа, тогава ще можеш и ти като мен да си позволяваш да си играеш на милосърдна, но моля те - не пръскай парите на вашите, защото хората си работят и ви хранят, а не са тръгнали да просят. Имай малко уважение.
П. П. Иначе не мисля като приятелката ти. Аз по-скоро им давам пари, за да не тръгнат тези хора утре насила да ги отнемат на хората по улиците. В България иначе никой не е принуден да гладува - на село каквото и да бодниш, става, защото имаме благоприятен климат и почва. От собствен опит знам, че човек може да се самозадоволява у нас със собствено производство. И грам съжаление не изпитвам към просяците, просто ми е приятно да ги зарадвам, защото все пак са хора, а и ми излиза много по-евтино от това да пращам СМС-и на неизлечимо болни хора например. Просяците поне ще хапнат, ще пийнат/ракийка/, ще пушнат и ще са доволни и щастливи - ще си живеят с години така доволни и щастливи, докато колкото и СМС-и да пращаме, не можем да излекуваме неизлечимо болните хора. Така погледнато - ако има човек излишни левечета много по-добре е да ги даде на някой просяк - поне ще имат ефект и ще помогнат на човек, който е жив и ще живее.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9afab18275
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи от просяка. Има нагли, които лъжат, преструват се, за да спечелят съжаление, но има и такива, които наистина са в нужда. НА мен ми е гадно, като ги подминавам, все едно съм по-велика от тях, но не им давам пари. Дарявам иначе за различни кампании, на които се доверявам наистина. Ако се чувстваш съвестна, иди в някое социално заведение, помогни там, или следващия път като видиш някой, който личи че е в нужда дай му, преди да ти поиска.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2860afc062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля, че ако жената беше наистина стара, гладна и самотна има старчески домове. Защо не е отишла там? 100% има собствен апартамент и/или нехаещи деца. Не се връзвайте на просене, вие днес сте много по бедни от който и да е просяк. Един просяк на ден изкарва 60-100лв, колкото по зле изглежда толкова повече печели.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2860afc062
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забравих да ви пиша, че в Бургас има кухня за бедни, ако беше гладна, там храна не отказват и всички бедни знаят къде е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 524212e011
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вие сте деца и навярно не знаете, но ПРОСИЯТА е бизнес! В Пловдив например има по центъра няколко човека, които буквално с години съм ги виждал да просят, тоест - за тях си е вече начин на живот, като си докарват доста стабилни доходи (човек, който е работил в супермаркет ми е казвал специално за една баба, която всеки ден е ходила да си пазарува след просията). Отделно си има хора, които ги "пазят", взимат ги с коли след края на "работния ден" и т. н. И това не са измислици, а факти, видени от очите на много хора. Това си е бизнес.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: efd0b81121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не се притеснявай, постъпил си правилно, казвам ти го от личен опит! В моя град има хора, които преди обяд ги виждам "уж" с инвалидни колички, просещи, "дай пари, че нямам, не мога да си изкарам", ала - бала. А следобед какво става? Същите тези "инвалиди" са си здрави - прави, ходят си без никакъв проблем, около тях се завъртяли 2 - 3 циганета (защото тук просяците са най - вече цигани) и "работната" им майка ги препитва колко са събрали и дали ще има за цигари... Един човек, който наистина е изпаднал в лошо положение, ще се хване в ръце и ще търси изход, няма да проси по улиците и да кара децата си да правят същото!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0b9a77094d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никога не можеш да бъдеш сигурен.. ако аз имам стотинки купувам гранули или давам остатъците от храна на котките до нас.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bfa55dfbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм от Бургас, винаги давам пари на просяци и 'улични музиканти' просто ми е гадно за тях независимо дали са бедни или богати те са на улицата и ДОСТОЙНСТВОТО ИМ Е ТОЛКОВА МАЛКО, ЗА ДА ПРАВЯТ ТОВА. НИКОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ОБИКАЛЯ УЛИЦИТЕ ПРОСЕЙКИ :)

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: bccf3a867d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На мен рядко ми искат пари, да не кажа веднъж в годината. Няколко пъти съм давал и от реакцията им съм оставал с впечатление, че са ме излъгали - например някой става нахален и иска още. Други са ме питали къде живея, за да може да ми върнат парите по-късно. Представяш ли си, непознати ще дойдат у дома да ми върнат един-два лева - чиста лъжа. Някои хора може наистина да са затруднени, от друга страна не мисля, че човек трябва да се стиска чак толкова. На хора в работоспособна възраст и видимо добро здраве не давам нищо. Да отидат да работят. Някои безделници са и много любезни, питат "Можете ли са ми услужите? "

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: 617eddf155
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вече не изпитвам съжаление към просяците, почти всички са измамници- във чужбина много цигани се правят на бедняци, а карат чисто нови коли.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1a4b803eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз дадох пари на човек дето просеше и беше с ампутиран крак. За останалите, които просят но нямат видим физически недъг не се знае дали наистина се нуждаят от помощ. Пример: От близо осем години в района на училището ми срещам една жена, която постоянно проси пари. То не беше, че не и достигат 20 стотинки за аптеката.. Лъже. Веднъж и дадох пари защото бях в добро настроение.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 21cbc66c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато ти просят давайте, ако ще и да е малко, но да е от сърце. Вие си нямате на представа какви мъки ви чакат ако не сте милостиви, защото тогава и за вас няма да има никаква милост при Божия Съд. Не си правете това зло на душата.

"А кога дойде Син Човеческий в славата Си, и всички свети Ангели с Него, тогава ще седне на престола на славата Си,
и ще се съберат пред Него всички народи; и ще отдели едни от други, както пастир отлъчва овци от кози;
и ще постави овците от дясната Си страна, а козите - от лявата.
Тогава Царят ще каже на ония, които са от дясната Му страна: дойдете вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира;
защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте;
гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте.
Тогава праведниците ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и нахранихме, или жаден, и напоихме?
Кога Те видяхме странник, и прибрахме, или гол, и облякохме?
Кога Те видяхме болен, или в тъмница, и Те споходихме?
А Царят ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили.
Тогава ще каже и на ония, които са от лява страна: идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели;
защото гладен бях, и не Ми дадохте да ям; жаден бях, и не Ме напоихте;
странник бях, и не Ме прибрахте; гол бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница, и не Ме споходихте.
Тогава и те ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница, и не Ти послужихме?
Тогава ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото не сте сторили това на едного от тия най-малките, и Мене не сте го сторили.
И тия ще отидат във вечна мъка, а праведниците - в живот вечен. "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker