Защо имам ниско самочувствие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо имам ниско самочувствие?
преди: 14 години, 10 месеца, прочетена 6588 пъти
Здравейте. Имам прекалено ниско самочувствие. Постоянно си мисля че сам супер грозна. Проблема идва оттам че имам по-голяма сестра, с която всички казваха че супер много си приличаме. И тя постоянно се сърдеше, когато и казваха това и все казваше как ще си приличаме-толкова ли била грозна, била сам чудовище, имала сам конска физиономия и т.н.

Всеки път когато ни казваха че си приличаме се сърдеше и постоянно ме караше да заставаме пред огледалото да види дали си приличаме. Всеки път когато се снимахме заедно сравняваше снимките, за да види дали си приличаме. И от малка имам прекалено ниско самочувствие че сам супер грозна. Мога да кая само че още в седми клас ме заглеждаха момчетата. Даже още, когато бях осми клас едно момче ме покани на среща и каза че ме харесва, но аз си мислех че нещо се шегува и не отидох на срещата (как ще ме харесва, нали сам супер грозна). А той после ми каза че наистина ме е чакал.

След това и много други са ми казвали че съм хубава и че съм сладка, даже и когато съм вървяла по улицата са ме заглеждали. Но аз не мога да повярвам че сам хубава. Просто още от малка са ми внушавали че аз сам супер грозна и даже някои да ми каже че съм хубава го мисля че нещо е мръднал и че няма вкус. Сега като кая на сестра ми как ми е говорила като малка тя изобщо не си спомня това и ми вика ти луда ли си. Но аз просто още продалжвам да си мисля че сам супер грозна, дори да ми казват че сам хубава, просто не издържам повече така, нямам никакво самочувствие а това много ми пречи във всичко. Всеки си мисли че съм супер притеснителна и задръстена, а то всъщност не е така, аз съм съвсем различен човек, но просто нямам никакво самочувствие и това ми пречи да се отпусна и да говоря нещата, които си мисля. Не мога да продължавам повече така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 месеца
hash: fd45e4de53
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо имам ниско самочувствие? - Защото сестра ти ти го е внушила, затова.
Сега ти трябва да си върнеш това самочувстие (не разчитай някой да го прави вместо теб). Просто приеми, че на времето сестрата ти не е знаела какво говори... а и всичко казано от нея е доста глупаво - особенно отправено към сестра.

Няма идеални хора, но всеки има по нещо хубаво в себе си. Намери своите хубави черти и се гордей с тях... показвай ги на хората, на сестра ти, на себе си.
Избий си мисълта, че си грозна и всичко ще е наред. А как това ще стане - решаваш ти.
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: da41287b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка спокойно и аз съм така ииии аз имам адски ниско самочувствие .. разликата при мене е че това ми го втълпи едно момче !!!! 0о0с съжалявам многоо но даже нз какво да ти кажа ... просто не не нз честно .. понеже и аз съм на същото дередже и нз съжалявам ... иначе ако някой може да ми помогне .. изпратииих една статия но не иска да се побликува .. няма псъвни всичко е на БГ ама не иска а е толкова важна за мен ;( както и да е ... успех ти желая :*:*:*:*

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 46ed733895
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съжалявам, че трябва да го кажа, без наистина да познавам сестра ти, но според мен тя е проблемът и всъщност тя е комплексираната, а не ти, защото просто си е изградила едни далечни представи за красота.

Както знаеш, има различни типове лица, коси и тела, харесвани от всеки мъж или жена и затова няма нищо чудно, че сестра ти не те харесва и не иска да си приличате (очевидно жалко за нея, тъй като според думите си си харесвана).

Примерно аз съм минъонче, но си поддържам външен вид и килограми и затова, като отрежа някой нахалник, винаги се опитва да ме уязви за височината (не съм и от най-ниските дори).

Изводът - абстрахирай се доколкото е възможно от влиянието на сестра си, защото то е лошо за теб и насочи енергията към това да се усъвършенстваш - примерно, ако си пренебрегвала ноктите или кожата/косата, се постарай да се погрижиш за тях и ще видиш след време как това негативно влияние ще изчезва лека полека.

Ти имаш красота, която никой друг няма, така че напред и успех!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: ec2702f2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Защо си повярвала на сестра си?Всички коментирали по-горе са прави...Кажи си, че си хубава. Не е важно какво мислят другите, важно е какво мислиш ти. Ако мислиш, че си хубава, дори и да не си, те така щете виждат.
И обратното е вярно - може да си хубава, но ако се мислиш за грозна, ще те виждат като грозна. Човек трябва да харесва и приема себе си такъв, какъвто е, за да го приемат и другите.Трябва съзнателно да решиш за себе си, че ти си хубава... направи го

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 6fddafba61
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка недей така,защото до никъде няма да стигнеш :) Аз бих те посъветвала да не мислиш постоянно за красотата и за това колко си "грозна". Красотата не се крие само в лицето и тялото :) Лично мое мнение си е,че душевната красота на човек е много по-стойностна от физическата.
А и хората те виждат като красива,ти защо още и още си внушаваш,че си грозна?!
С извинение ти казвам,че сестра ти е била и сигурно още е комплексирана кучка! Извинявай много но си е така!
Вярно е,че ти е сестра,но за такъв дълъг период от време да ти е внушила,че си грозна аз лично не бих и простила! Дръж се с другите така както се държиш в къщи. Притеснението не води до никъде .. (личен опит) ;)
Успех миличка!
Ивето :)

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 0bd6a705c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Айде стига бе, вие сестра и я осъдихте набързо - комплексирана, че и кучка даже. Ами ако тези неща ги е говорила в 10 клас - вие какво очаквате мъдри мисли и разсъждения за живота ли.

За авторката - по- горе са ти го написали -----...Кажи си, че си хубава. Не е важно какво мислят другите, важно е какво мислиш ти. Ако мислиш, че си хубава, дори и да не си, те така щете виждат.

И обратното е вярно - може да си хубава, но ако се мислиш за грозна, ще те виждат като грозна. Човек трябва да харесва и приема себе си такъв, какъвто е, за да го приемат и другите. (от номер 5).
Защо имаш ниско самочувствие - защото ти така си решила. А по- важно от самочувствието няма. Погледни на себе си с други очи, ако не харесваш нещо в себе си - промени го. Повярвай си ивсичко ще бъде наред.

Ale

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: e9d98f1bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Застани пред огледалото и виж хубавите си страни, мисля че ще помогне във всеки човек има и хубави неща, но ако си внушаваш сама, че си грозна няма да стигнеш до никъде.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 5e2989e7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Историята ти наистина ме заинтригува!!! Иска ми се да си поговорим с теб 2-те.Найстина имам какво да ти кажа по въпроса и то много неща, които ще ти са полезни!!! Ако имаш желание ме потърси! Скайпа ми е : sonceto_rosenka

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e735af7bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   При мен е подобен случай. Аз си мисля, че като съм голямата сестра и никой няма да ме хареса, а ще харесва сестра ми защото е по-красива. Тя ми взима постоянно дрехите и всичко още от малка, но си купува супер скъпи дрехи, моите са мн евтини, и понеже е по-красива и никой нищо не й казва.

Аз трябва да уча, за да се докажа и да продължавам да правя всичко самичка без помощ от никого и един ден ако някой ме хареса, трябва да се запознае първо с нея, за да не се надявам да ме хареса мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker