Нямам приятели и не знам как да си намеря - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам приятели и не знам как да си намеря
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3444 пъти
Здравейте. Пише ви един младеж на 19 години. Проблемът ми е следният - нямам приятели и колкото и да се мъча да си намеря такива супер трудно успявам (до сега имам само един единствен приятел и то защото се познаваме от първи клас. ) И въпросният ми приятел в известна степен е малко асоциален колкото мен - по цял ден играе компютарни игри (аз лично не съм им фен и не играя тези игри). Колкото и да се старая не мога да се харесам на хората - винаги съм учтив и любезен, но въпреки това нещата не се получават. Когато седна във фейсбук никой не ми пише, когато пиша ми отговарят, но е само по конкретната тема по която разговаряме и някак си не се оформя трайно желание в човека от среща пак да ми пише на другия ден нещо от типа: Здрасти как си? /Как мина денят ти? Друг проблем - изключително рядко ме канят да излизам - примерно въпросният приятел с който се познаваме от първи клас ме кани 2-3 през лятото да да изпием по бира, но освен него друг никой не ме е поканил. Когато аз поканя някого в 50 процента от случаите ще се съгласят, но те самите никога не ме канят. Да излизам с колегите от университета понеже се събира курса, но дори и тогава се чувствам като аутсайдер и самотник - ето например вчера когато даваха мача отидохме с колегите да го гледаме, но понеже аз не съм фен на футбола не ми беше интересно. Както и с колежките не можах да завържа разговор (колкото и клиширано да звучи но трудно се понасям с лигави жени слушащи чалга и със самочувствие до небето ). Чувствам се наистина ужасно защото в университета не мога да се сработя с колегите, а сякаш нямам друга алтернатива. Да тренирам бойни изкуства и в клуба се чувствам много по-добре от колкото на лекциите, но дори и там едвам едвам се сближих с едно момче (и то сравнително повърхностно сближаване). Посещавам психолог (до сега само два пъти съм ходил), но тя не знам по какви причини смята, че не съм асоциален, а човек с много богата душевност. Просто обаче с хората от компанията ми нямаме общи интереси и общи теми за разговор - футбол, чалга/сръбска музика/дискотеки/коли такива работи не ме интересуват. Другото което е, че нямам чувство за хумор. За да обобщя бих казал, че имам познати с които бих изпил бира и бих си казал общи приказки, но не и истински приятели които да ме подкрепят и да бъдат до мен. Моля ви дайте ми съвет защото вече не издържам психически и мисля всеки ден дали да не сложа край на живота си (вече пия три вида хапчета)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: a3f7d01a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм момиче на 19 и също съм като теб без приятели. Имам една приятелка, с която се виждаме веднъж месечно в най-добрия случай. Трудно е човек да създаде истински приятелства, дори в крайна сметка познати с много приятели са ми казвали, че накрая разбират, че имат само фалшиви приятели, които ги търсят само за изгодата. Излиза по-добре да си сам. Като конкретен съвет всеки би ти казал да излизаш, да се опитваш докато не стане, но мисля че и двамата знаем, че в един момент на човек му писва постоянно да се опитва да привлече нечие внимание и накрая да не получи нищо отсреща. Според мен трябва да намериш хората, които да са като теб, като душевност, като интереси, като начин на мислене. Може това да стане с повече упоритост от твоя страна, повече общителност или да е просто щастлива случайност. Много моля модераторите да публикуват скайпа ми -, ако въпросното момче желае да си поговори с някого.
Дано съм помогнала с нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9550a818a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам чувството, че вече целият свят е в твоето положение. Даже ще ти кажа нещо може и да ти олекне - доскоро се занимавах да правя пародии на клипове анонимно и добиха популярност т. е. имам чувство за хумор. Ама хората са едни.. това че нямаш приятели не може да е от характера ти. Дори да беше голям злобар или шизофреник /не казвам че си такъв просто давам пример/ то пак ще се намерят хора с подобен характер и ще ти станат приятели. Щом не можеш да си намериш приятели по друг начин ще подобриш излъчването си. Говоря ти за следното : всеки ден отделяй известно време и симулирай вътре в себе си чувство на любов. Знам, че трудно отначало, но се постарай. След две седмици вече ще ти е лесно и живеейки с това чувство когато се приближиш към хората те ще те усещат по-специален. На всеки му се е случвало някой човек да му е симпатичен или антипатичен без видима причина. Е, ти ще бъдеш от симпатичните ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 82894a1adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   здравей,
има само едно решение на проблема и ти го знаеш - трябва да намериш хора със сходни интереси!
Как ще стане - ми много лесно!

Предполагам имаш някакво хоби? записваш се на такъв курс, регистрираш се във форум на такава тематика - там се организират сбирки.
Отиваш на тази сбирка и се запознаваш с много хора които имат същите интереси като твоите!

Успех и не се отчайвай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2abd8b347d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "също съм като теб без приятели. Имам една приятелка" хахаха типично женска логика - нямам приятели, ама имам една приятелка.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2abd8b347d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До 3 - тия по форумите са някакви задръстеняци, които само висят в Интернет.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cfeaefb767
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Разбирам те напълно, аз съм на 20г. и съм същият като теб! Всъщност сме доста така, но проблема не е в това че нямаш приятели, а че искаш да бъдеш като другите, да им се харесаш! Приеми, че не сме като тях, да можем да разказваме вицове и забавни истории и изобщо да говорим на всякакви теми! Просто бъди такъв, какъвто си! Замисли се дали наистина искаш да имаш приятели или просто ги искаш, за да си като другите! Лично аз, когато приех, че сам ми е по-добре психическото натоварвани изчезна! Не обичам да ходя по дискотеки и спрях да ходя и ми е супер, просто там не ми е мястото! Дори ако се замислиш самотата ни е спестила доста от проблемите, които имат останалите, едва ли не имаме имунитет срещу простотията, която е обзела голяма част от хората!! Умно момче си, не си заслужава да си отнемаш живота заради това, направи самотата твой плюс! След като завършиш и започнеш работа вече едва ли ще ти е до това, заото ще имаш задължения и отговорности и просто няма да ти остава време да мислиш за самотата! Просто трябва да изтърпиш малко време!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 469be83048
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хора стига с тези курсове. Аз като съм не в Център за професионално обучение, а в университет пак не мога да попадна на свястна компания. Все за някакви за изпити ми говорят, за деца, за преподаватели, за работа. Всичко стига само до колегиални отношения. Изобщо това приятелство за което имамe изградена представа от гимназията и очевидно подсъзнателно търсим рядко се случва след бала в живота. Може би трябва много да пътуваме по широкия свят за да срешнем интересни личности, които биха ни развълнували, ако се ограничим само до нашето село до никъде няма да стигнем, не знам вече.... Поне така си мисля аз.

Koffkathecat

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1be87f1027
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Всъщност всички вие младежи и девойки, защо търсите приятели? Приятели не се търсят, а се създават и то не прителства заради някакви интереси, а истински всеотдайни приятелства - заради вас(тях) самите - заради човека. Към това се стремете - приятелите ви не е задължително да бъдат в университета, в клуба или кръчмата. Огледайте се около вас на улицата, може би някой има нуужда от помощ, може би някой е гладен или без дрехи - помогнете му в името на Христос, а те истинските Христови люде изпитали какво ли не на плещите си и изпаднали в някаква безизходица, може и приятели да ви бъдат.
Задоволените във всяко отношение хора, не забелязват тези които нямат и егоизма не им позволява да видят по далеко от носа си. Ако не сте от тази група, направете усилия и ще видите, че може да намерите най-добрия приятел на света въпреки социалното му положение.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8a884be667
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря ви за съветите, моля ви продължавайте да пишете по темата. Номер 1 вече ти поисках пълномощно в скайп и оставих и моята електронна поща в слуачай, че не се засечем (понеже съм на квартира и се редуваме със съквартиранта ми на лаптопа). Благодаря ти и на теб.

Номер 6 донякъде си прав, но човек не може без приятели и да е сам - търся хора с моите интереси но просто не намирам

Автора

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8a884be667
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 и отиди и рекламирай сектата си някъде другаде. Такива хора като теб само чакат някой емоционално раним човек за да го прилапат.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1be87f1027
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   10, не знам за какви секти говориш, но знам, че приятелство се създава когато отречеш себе си и зачиташ другия преди себе си. Не е задължително да успееш веднага или изобщо да успееш, защото хора с твоята нагласа осъждат всичко предварително без да имат ни най-малка представа каква е истината.
А това, че ти и твоето поколение така разсъждавате говори колко се е изродило човечеството. Имаше и имало е време, когато приятелствата(безкористните) не са били никакъв проблем и хората не бяха егоисти, и не бяха надменни и бяха човечни.
Сега е края на сатанинския век, така че нищо не ме учудва. Всичко е предсказано и то си става пред очите на всички. Който не е сляп или глух вижда и чува всичко и знае.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d12375e30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 5, добре, че ти пишеш в сайт за хора с проблеми в живота и това те прави толкова велик и възвишен! Евала на такива преуспели същества! Сега е момента да си вземеш бира в някой бар (трябва да отпразнуваш това, че животът ти е прекрасен, нали? ) и да кажеш на останалите хора там колко жалки са тези, които пият бира. Разкажи ни какво е станало, когато можеш! :)

Авторе, послушай номер 3. Самоубийството го остави за момента, в който ще си пробвал всичко друго, което не включва преждевременна проверка на библейските теории за наличието на Ад и Рай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8a884be667
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Благодаря ви за съветите на всички ако някой иска да добави нещо нека пише и искам да благодаря от сърце на модераторите за това , че позволиха да се свържем с момичето то коментар 1

Автора

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e802edf7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз също се чувствам самотна. Излизам с приятелки само и единствено когато аз им предложа да излезем. Много рядко те да са поемали инициативата. Вече незнам какво да правя. Искам приятели, които сами да поискат да излязат с мен. Ако позволят модераторите можещ да ми пишеш по скайпа да се запознаем. desi_emmaroberts

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 95fb225760
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Прочетох историята на автора и коментарите със закъснение и ми стана много мъчно, че толкова млади хора са стигнали до дълбоко отчаяние, макар че честно казано ми е познато това чувство.
Авторе, как се развиват нещата при теб? Надявам се да са се пооправили... Какви са тия хапчета дето са ти предписали, антидепресанти ли, и на базата на каква диагноза?
Ж30

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4a8e59e385
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора. Номер 16 и аз съм така, всеки път аз трябва да викам някого на пръстите на едната ръка се броят пътите когато мен са ме извикали сега ще те потърся в скайп (благодаря на модераторите, че са позволили на момичето да си остави скайпа). Номер 17 ами не са се пооправили нещата, но някак си човек просто свиква

П. с. извинявам се, че чак сега пиша но до сега компютарат ми беше в ремонт

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: cae94edc86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе, човече не мисли за самоубийство. Мисли как ще срещнеш малка сладка хубавица, добре възпитана, защото има и такива семейства сето са възпитали дицата като теб и живота ще се преобразува. Ще си имате деца, който ще очакват от теб обич и ти ще ги прегърнеш когато паднат и заплачат. Това е застой, тягосен. Гладай да имаш професия и да гониш мечти. Да отидеш на почивка, екскурзия да разнообразие. Прегръщам те!

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: ff3af1fa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   12. 10, не знам за какви секти говориш, но знам, че приятелство се създава когато отречеш себе си и зачиташ другия преди себе си

====================

Знаеш много добре, просто се правиш на дръж ми шапката. И не не знаеш, а погрешно го вярваш, че трябва да се отречеш от себе си, за да имаш приятели. Това отваря вратата да бъдеш използван. В психологията има едно нещо наречено здравословен егоизъм.

Иначе по темата 1 години по-късно имам приятели вече и то добри.

Автора

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: cf13ce3354
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не ти трябват. Хората си гонят интереса и на никого не му пука реално за теб. ЕДИНИЦИ СА тези, които ще те погледнат ако не си красив/красива, ако нямат някаква материална изгода или ако не им се водиш по акъла, отново, за да те използват. Колко човека биха се отзовали не еднократно, ами да се ангажират с проблемите на т. нар. си приятели? Може и да дойдат за един-два пъти или да отбият номера, да ти "съчувстват" и да се подиграват зад гърба ти.
Имай само познати за услуги. Ако може да сте си взаимно полезни и дотам. Обикновено това са съседи или някой от работата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker