Идва ми да избягам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Идва ми да избягам
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2319 пъти
Според вас възможно ли е човек толкова да му писне от ежедневието и да се вдъхнови от някой филм или видеоклип и да направи като героя в клипа - да си вземе багажа и да се премести в друг град или дори държава? Ако видите, че животът ви забуксува бихте ли отишли да търсите щастие на друго място? Защото от 10 клас насам (вече завърших университет) животът ми буксува и искам да избягам далече, да опозная нови места и хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 6fcb1e4987
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами направи го! Има доста програми work&travel за Нова Зенландия, Америка или Австралия. За първата и виза не ти трябва.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fa7d4c543f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си достатъчно смел и си сигурен в възможностите си, защо да не тръгнеш на някъде просто ей така? Нищо не пречи да опиташ... пък и опит ще натрупаш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ad2d43f578
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   БУксуваш викаш? И университет си завършил...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f9b56f330e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според вас възможно ли е човек толкова да му писне от ежедневието и
-----------------------------------

Да, на мен, писна ми да слушам чужди нареждания. Ако не изпълня нещо започват едни мъмрения. Не съм робот, писна ми да ми казват какво да правя и как да го правя, само защото някои смятат, че техния начин е по-правилен от моя. Откъде тази убеденост, по дяволите? Като имат повече житейски опит не значи, че аз съм длъжна да ги слушам. Моля се да ме оставят намира, ама не и не, хиляди караници и пак сме в същото положение. Никой не ме чува. Явно докато не ни разделят стотици км няма да заживея живота си, омръзна ми някой да води моя живот вместо мен.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8bcd2febfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   на мен ми беше писнало от всичко и един ден тръгнах, не в друга държава де ами в друг град просто ей така без нищо да кажа на никой. Моя съвет е тръгни ще ти олекне ще се чувстваш по добре. След време се върнах-по позитивна, някак си отпочинала и забравила за ядовете и проблемите абе супер ми се отрази намерих себе си така да се кажа за нищо не съжалявам

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06e3d6766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   до коментар 1 абе как да не се изкат визи до нова зенландия зле ли си..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06e3d6766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   пичове дайте идеи как да се самоубия без пистолет защото нямам разрешително да е нещо безболезнено мерси

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 022f9eecd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей :) Аз съм в същото положение и да ти кажа честно след почти месец си стягам чантите и "дим да ме няма".. Ще правя, ще бачкам, и ще говоря каквото си поискам и както си поискам. Момиче съм и всеки знае какво трябва да направя, но никой не знае какво мамка му трябва да направя. Така че, моя съвет е стягай куфара и с малко повече късмет просто разпери крила. ЕДИН ПЪТ ЖИВЕЕМ. А ДО КАТО СМЕ ЖИВИ 100 ПЪТИ УМИРАМЕ. За това, действай. БЕЗ ДА ТИ ПУКА
Късмет, приятелю и малко повече смелост.!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6fcb1e4987
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До 6 - не се искат. Това лято бях там на почивка дори. Издават се на самото летище - 30 дни можеш да си стоиш, после се удължава - хората са изиии. Като граждани на ЕС не ни искат визи - пробвай, но полетът е доста соленичък, а и е скъпо там. Има доста европейци по програмата учи и работи и е интересно иначе, но дългосрочно е много скучна страна, а стандартът на живот е нисък.
Визи не ни искат иначе за много страни - интересувайте се, но там няма да искате да останете. В Бг-то си е по-добре, но за смяна на тапета - защо не???

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2abeb2e3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9 е напълно прав, все пак има някои привилегии за гражданите на ЕС, та било то и последните по стандарт, каквито сме ние:) Всъщност основната ни привилегия е тази - свободното пътуване. Но освен до страните в които едва ли ще искаш да останеш по една или друга причина, то има и много други. Всъщност критерият дали ще искаш да останеш или не е по-скоро свързан с живота и реализацията ти в България, ако тук си стигнал дъното, то дори и в Замбия може да намериш мегдан за развитие и обратното - ако тук си човек с позиции и завидни доходи от какъв зор ще се установяваш в един прекрасен град като Виена да речем, при условие че и в БГ ти е добре.
М, 34

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6fcb1e4987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Именно М 34
Аз пътувам доста - заради работа, по почивчици и до сега по-хубаво място за живот от Европа не съм намерила. Е, в България най-много си ми харесва и след дълго скитане това трябваше да го разбера - направо си е привилегия днес, че мога да живея поне през половината време у нас. Но за да го разбере това човек, той трябва да е обиколил действитлено много страни и да е стъпвал поне на три континента - задължително в Африка (може и Северна, един Египет всеки може да си позволи, ако иска), Азия, Северна Америка и ако имате как - Австралия или поне Нова Зенландия или Южна Америка.
Пътуването в днешно време е много лесно и не толкова скъпо. Има и програми, при които можете да работите и да си финансирате пътуванията. Това го правят много американци и европейци, а и т.н. couch serfing си е добър варянт да пътуваш почти без пари.
Из Европа да не говорим - има карти при БДЖ също се продават (interrail)http://www.interrail.eu/?gclid=CMj3tb-EwLYCFQLHtAodYHQAfA за 250 лв., с които можеш да пътуваш с влак из цяла Европа без ограничения!!!
По тази програма всеки 16 годишен младеж от Запада тръгва с една раничка и 100 евро в джоба да обикаля Континента. С новите възможности можеш да спиш като couch serfer при разни интересни хора, да се храниш при тях без пари и дори те развеждат из забележителности.
Българинът само се ограничава. Той винаги предпочита да даде тези 200 лв. за нова тоалетна чиния и в крайна сметка прекарва живота си късоглед върху нея, самосъжалявайки се заради „лошия“ си късмет да се роди в държавата си. Ами обиколете малко, вижте свят и тогава седнете и се самосъжалявайте. Гарантирам ви обаче, че като напълнете поне един паспорт с печати и визи, няма да ви се иска да излезнете извън България и ще се научите да цените дребните неща у нас, с които живеете днес като нещо подразбиращо се - ще се научите да цените дори водата, която тече през кранчето ви у дома, да не говорим за това „у дома“.
Авторе - пътувай!!! Това ще ти даде много повече от всеки университет. Няма какво да губиш. Пари много не трябват. Трябва ти един стар лаптоп, дрехите на гърба, 100 евро, един еднопосочен билет за някъде и международня ти паспорт. Това е достатачно за начало. Избягай - страшно е готино да си свободен да си себе си сред хора, които не те познават и ще видиш само един път в живота си! Из Европа пък нямаш абсолюто никакви проблеми да пътуваш с interrail pass, здравни осигуровки допълнителни не ти трябват и изобщо - нямаш никакви рискове, а само можеш да се насладиш на пътуването си и на чуждите култури и народи.

от 6

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967ca09f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 за да ти харесва България значи си поредната шовинистка. На Сърбия и особено Хърватия какво им е? !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6fcb1e4987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12 - нищо им няма. Обиколи Сърбия и Хърватска и пак ще говорим. Хувави страни. Пак казвам - не е достатачно да мръднеш до Охридското езеро - напълнете поне един международен паспорт с визи от различни КОНТИНЕНТИ и печати и тогава се приберете в страната си и ще имате съвсем друг поглед, но за това се иска - цял един паспорт пълен. Успех и приятно пътуване
П. П. Изобщо не съм шовинистка, напротив - някога и аз мразих страната си и най-вече се задушавах в нея. На 19 г. напуснах България точно с една чантичка, две банкноти по 20 евро и еднопосочен билет. Това беше най-доброто решение в живота ми! Върнах се съвсем друг човек и днес сменям на всеки 2 години паспортите, защото не остава празно място. Тази година ще обикалям с приятели България и съм решила поне 2 лета последователно това да правя, но всеки сам трябва да натрупа свои си опит. Не става с разказване, четене на книги и гледане на филми и седене на тоалетната чиния, самосъжалявайки се.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967ca09f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   В българия и граждани и селяни - всички са със селяндурски манталитет. Хора бягайте към Хърватия - подобен език, но по-нормални хора и там нямат поп-фолк като у нас.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967ca09f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13, аз не мразя България, но не я и обичам. Безразлична ми е, за мен е просто територия. Дали ще живея тук или другаде все ми е едно.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e923b575d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   14, не съди по себе си за другите!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967ca09f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 11 да бе, само лаптоп му трябва да мъкне. Все едно няма таблети.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967ca09f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   16, не съдя по себе си, а по хората които срещам ежедневно на работа, преди това в университета и училище. И от коментарите в Интернет.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 738925125b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Искала съм, но не съм такъв тип човек. Боря се до край, докато има за какво да се боря и си държа на своето. Ако има какво да ме задържи, не бих отишла където и да е, но ако няма.... кеф, ще се опознае света (или поне България). Щом го искаш, нищо не те задържа и имаш възможности, просто го направи. Това си е твоят живот, никой не те спира да правиш каквото и да е било. Просто си стегни багажа, вземи си пари и потегляй. Ако не друго, то поне ще имаш история за разказване след това. И си е един вид почивка, след това си много по-добре настроен и спокоен.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06e3d6766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   нали си наясно че в нова зенландия като отида и ми свършат 100 те евро ще трябва да работа.. лесно ли се намира работа и т. н.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06e3d6766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   и не не говора за специална работа, а най-обикновенна с която да си плащаш наема и да ядеш, но поне да живееш в нормална държава а не в НЕНОРМАЛНА КАТО БГ.. отговори ми на въпроса как стои работата там : )

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6fcb1e4987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 20 - предварително отиваш с намерена работа по програмата work&travel. Иначе работа като овчари бол!
По програмата европейците работят като спасители на плаж, най-често като келнери и в обслужващия сектор. По тази програма можеш да ходиш и в САЩ, и в Австралия. Нямаш право иначе да работиш много - само колкото да пътуваш и да имаш за ядене.

Със 100 евро, interrail pass организирано спане чрез couch serfing можеш да пътуваш без проглем из цяла Европа. Ако ти е странно - първо се регистрирай в някоя от страниците на couch - сърферите и сам приеми няколко такива птици у дома -) добри съвети ще получиш, а и желание за път.
ВНИМАНИЕ - пътуването извън Европа за начинаещи не е за препоръчване. Някои валути са страшно надценени. В Нова Зенландия например 1 хляб ти излива 4 евро, защото са си надули местната валута, за да импотрират евтино, защото на този остров всичко трябва да внасят. На ден там ходят 20-50 евро само за храна - без майтап - и то ако сами си готвите!
Проучете тези работи предврително!!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06e3d6766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   до 22 значи само с самолетен билет ако кацна като турист работа няма да мога да си намера и става само чрез някаква агенция така ли? ами за работа в австралия и нова зенландия цените са много скъпи от сорта на 4, 5 бона варират да заплатя за да ми намерат работа там..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker