Американска Мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Американска Мечта
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1960 пъти
През годините съм се замислял и съм си давал сметка, че аз всъщност мечтая за така наречената- " Американска Мечта". Семейство, къща, сигурна и успешна кариера. Боря се с всичко за да успея занапред. В момента съм в чужбина, но не в Америка. Ще ходя там през май и изпитвам лек страх от това, че може да не ми хареса.

Още от много малък съм се замечтал за Америка, някое тихо градче в Калифорния, с наредените американски къщи и градинки срещу тях. Жена ми, усмихната. Децата ме чакат да се прибера от работа и се радват. Кучето бяга на поляната отвън.

Всяка година като обезумял пускам документи за Лотарията за Зелената Карта с надеждата, че ще ме изберат. Всяка нощ заспивам с мисълта за Америка.

А ето я и истината- не съм имал приятелка от 2 години, най- дългата ми връзка с момиче, подчертавам момиче, защото бях на 16 е 3 седмици. Нещото, което ми липсва в живота е именно жената. Не мога да я срещна, все когато се прибера в България, по улицата виждам намръщени жени, недостъпни. Опитваш се да заговориш някоя, те те отбягват, а в същото време я виждаш как се натиска в тоалетните с "пълни боклуци", но то аз друго не очаквам от днешното поколение.

Просто исках да споделя с някого. Благодаря Ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6022e799b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, лошо няма човек да мечтае. Много е готинко в САЩ, защото хората са позитивни и не мърморят, но за един европеец (особено българин), който е свикнал да се оплаква и държавата да се грижи за него става трудничко. Там действително всичко зависи на 100% от теб и никой няма разбиране, ако нещо не ти се получават нещата - това държавата виновна, мястото или другите им е много чуждо. Можеш да завършиш на улицата като гладуващ бездомник и никой няма да ти помогне и съжали - сам си си виновен.
Даваха един репортаж за Ню Йорк - 5th avenue - това е не само най-скъпият адрес, но и най-бедният. По продължение на улицата се стига до квартрали, където не можеш да се движиш без оръжие.
Питат една проститутка-наркоманка за живота ?. Отраснала е практически по домове и при разни приемни родители, които я изнасилвали и я тормозили - станала неркоманка и се продавала, заради което я вкарвали в затвора. До тук с грижата на държавата и обществото за нея. И я питат - кой е виновен за положението ти.
И тя вика
„Аз самата съм си виновна, защото съм правила грешните избори в живота си. Да, сама съм си виновна“.
Това е техния манталитет - сам си си виновен, ако ще да нямаш никаква вина. Коренно противоположно не само на бг. манталитет, но и на европейския.

Америка не е това, което е била. Днес трябва да си роден в добро семейство, за да стане нещо от теб. Страната е пълна с нелегални емигранти, които не съществуват практически и нямат достъп до пенсионната система, социалната система и до здравеопазване, макар че живеят от десетилетия в страната. Да си нелегален там е нещо ужасно.

Американската мечта, колкото и да ти е странно, я живеят повечето българи. 97% от българите имат недвижимо имущество (свои дом), повечето имат и семейство, деца. Днес дори на семейство по две коли имат хората. В ЕС като цяло хората живеят по-добре средно статистически, защото благата са по-справедливо и равномерно разпределени. Разликите между богати и бедни не са толкова огромни. В Амрика средната класа вече е кът.

Но отиди - ще видиш един много интересен народ, положително настроен и вярващ в собствените си възможности. Можеш да научиш много от тях и няма какво да губиш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7f8499d093
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за коментара.

Знам, че всичко зависи от мен, повярвай ми живея с тая мисъл от 2 години. Всичко се опитвам да постигам сам без ничия помощ. В Българя далеч не е Американска Мечта, животът, който живеят повечето българи. Нека го опиша.

Къща в града. Ужасна инфраструктура, за пример пред вкъщи има такива хубави кооперации и до тях ужасен блок от Комунизма. Самата атмосфера в Калифорния, смятам че ще ми хареса ако тълкуваме по това какво съм виждал по американските продукции, въпреки че хора, които са ходили са ми казвали, че далеч не е така както го виждам по калифорнийските филми, но ще опитам. Надявам се да ми хареса.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9880b7f507
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами как очакваш да имаш връзка, като си с подобна настройка - вие тука сте българки, пък аз искам Американки и ще си седя вкъщи и ще си чакам зелената карта. Пробвал ли си да се запознаеш с някоя жена, да излезете, да общувате (не за колко е прекрасно в Америка, уверяваме те), да я заведеш на театър, да седнете да почете стихове, или да отидете на планина?
Иначе аз лично никога не съм пускала за зелена карта и а ко сега ми предложат такава няма да я взема! Всеки камък си тежи на мястото, нищо, че съм с 5 лева в джоба и нямам пари да купя шоколадово яйце на детето си. Нищо, че парното ми беше 280 лв и няма значение, че почти цяла зима съм седяла на студено, увита в безброй дрехи, за да пестя. Нищо, че вървя половин София пеша, за да спестя от билетче. Нищо че съм безработна повече година, прецакват ме по всички параграфи и вчера бях на поредното интервю, което като чуха за малко дете и... Няма значение, що за човек съм, какви квалификации и прочее имам.
Да, България е трагична вече. Но не мърдам оттук! А съм имала възможност!
Птичето

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e92118d337
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Птичке, отоди в Хърватия - същата култура, но по-високи заплати и по-добри хора. И няма поп-фолк.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6022e799b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прав е 4 - нямат поп фолк, но имат сръбско на 6.
Иначе, какви по-високи заплати ви гонят. Нали затова ги чакаме да влезнат в ЕС, за да не сме вече най-бедната страна там.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f8f7b19048
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5 - няма да сме най-новата страна в ЕС (заедно с RO), но ще продължим да сме си най-бедната (заедно с RO, с които нон-стоп се състезаваме на кои заплатите ще са с 2 евро повече).

В Хърватия равнището на доходите е приблизително двойно. В момента там минималната заплата е 374 евро, колкото нашата официална средна. Но и стандартът им е по-висок. Културата - много сходна с нашата. Т. е. както тук много висят без работа и викат „няма им работя за 400 лв“, така и там го правят, само че 400 лв се замества с 500 евро. Балканци сме си :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6022e799b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 -лошо няма, но се отклоняваш от темата.
Напомням, че благоденствието се мери с БВП на глава от населението - не с равнището на мин. заплата. В Германия например няма минимална заплата и така погледнато трябваше да са най-бедните.
За сега поне като БВП на глава сме най-бедните в ЕС, но като влезнат хърватите няма да бъдем -).
Но кажи нещо за Америка. Ако искаше Авторът да живее хръватската мечта, щеше да пише по темата, не мислиш ли?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e92118d337
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5, ами сръбското е по-хубаво от Преслава и компания. А и те живеят много по-добре от нас.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c25a415830
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не знам за другите, но за мен Америка изобщо не хубава. Не си мисли, че е такава каквато я описват в филмите. С Моите втори братовчеди бяхме в Америка и не ни хареса. Там ни показваха как ги правят храните в бързите закуски. И да знаеш имам чувството, че по цели бутилки олио слагат за една порция пържени картофи. Америка скъпи приятелю е единствената държава, в която има храм на сатаната и там има най-много секти. Да не споменавам, че буквално са си опростили стиловете за обличане. Влизаме в един мол, то едни нормални дрехи човек не може да намери всичко е претъпкано с металски и готически дрехи. Абе пълен ужас! Мислят си, че те са голямата работа, но не виждат факта, че всеки още азбука и език собствен си нямат, а се хвалят. Те са имитатори по улиците постоянно гледахме (докато бяхме там) германски и японски коли. Отгоре на всичкото и си преписаха заслугата за компютъра/То българин го е построил първия просто е отишъл след известно време за малко до Америка това е.

Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e92118d337
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хахаха само че не е българин, а наполовина българин, майка му е американка. А и какво общо има това кой е измислил компютъра с темата? !

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80b112d892
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Виж какво, малкия, ще ти кажа начин да идеш със сигурност в Калифорния. Учи изчислителна техника/компютърни системи, завърши поне висше в България (ако е в чужбина в реномиран университет, още по-добре! ), стани супер-добър програмист или учен и няма да имаш ГРАМ проблем да отидеш директно в Силиконовата долина и ще живееш като цар (ама ще и бачкаш ЯКО). Няма нужда от зелени карти. Такаааа, въпроса е- стиска ли ти и имаш ли акъл да го направиш?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c25a415830
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 10 не разбрах какво му е смешното казвам това, което ни учат по история. Мисля, че той се казваше Джон Атанасов-а до колкото знам името Георги на американски е Джон. Аз лично се разочаровах от Америка това е. Ето по телевизията сега гледаш ли ги смятат да водят война с Корея. хаха само това се чудят. Като са толкова силни защо тях нападат, а не някоя по-силна държава от тях по оръжия като Китай, Иран, или Русия най-вече. Техния президент нали много знае(сега името му ми обягна) дава да се строят глупости като сатанински храм и т. н Еми... тогава и една азбука да им напише нали се прави на голяма работа както казах даже и език си нямат, а са опростили английския.




Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7f8499d093
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора- до номер 3. Благодаря за коментара и за откровението към мен. Вие сте силна жена. Имах впредвид днешната генерация, не големите хора. Никога няма да обидя жена, която е живяла много по- дълго време и има много по- голям опит от мен. Не харесвам днешните жени, днешните продажници, днешните боклуци, които се чукат по тоалетните в дискотеките, не харесвам тия кифли, които се разхождат по улиците.

Вие сте една невероятна жена, за което съм благодарен, че коментирахте под моето мнение.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6022e799b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До Автора

Не знам, Авторе, но нещо в голяма заблуда живееш. Аз съм на 30 г., а братовчедите и сестра ми са с 10 г. по-възрастни та имам поглед и над тяхното поколение. Родителите ми са на 60 г. та и за тяхното мога да говоря - винаги, ама ВИНАГИ е имало у нас „днешните боклуци, които се чукат по тоалетните в дискотеките, не харесвам тия кифли, които се разхождат по улиците. “
И като човек, имал привилегията да пътува много, ще трябва да те разочаровам - такива има по улиците и в тоалетните на всяка страна на планетата Земя. Българите са просто хора, а хора всякакви.
В Америка често ходя - там пък не само има кифли, а и са дебели кифли, но хората се усмихват и си живеят живота. -)
Хубаво е човек да има мечти, но преди да тръгваш да обиждаш и да плюеш, имай сам малко покритие. Обиколи, виж и другите страни и народи и тогава говори и критикувай своя. Не е същото като да гледаш филми и да четеш книжки.
Не прави обаче грешката на интервюто в Посолството на САЩ да говориш такива неща за страната си, защото няма как да ти дадат виза. Американците са патриоти хора, много позитивни и никога не биха говорили така за хората като цяло, камо ли за нацията си. Не уважават хора като теб, защото те винаги говорят позитивно и виждат доброто в хората и в мястото. Нещо повече - те презират хора, които мрънкат, оплакват се и обвиняват другите за своите неудачи, а вярват изцяло в способностите на самия човек да постигне всичко, което желае в живота си. Не уважават хора, които търсят вината другъде и това им е много чуждо като манталитет.

Не смятам, че си в състояние да постигнеш Американската мечта, защото ти нямаш нужните американски качества - положителен поглед над нещата, оптимизъм, патриотизъм, желание сам да работиш за успеха си, уважение към другите и техния начин на живот. Затова и в Америка човек се чувства свободен - просто няма място за такива като теб, докато у нас на всяка пейка по един критик и хората взаимно се ограничават и си пречат. Да не говорим, че ако започнеш така да говориш за жените в САЩ ще те обвинят в сексизъм. Там жените ги уважават и гледат на едно ниво, а ти явно си от българите, които гледат на жените от високо и действително страдат от балкански сексизъм. За да постигнеш Американската мечта първо трябва да се откъснеш от балканския си манталитет.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e92118d337
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   12 ахахахаха? Георги е Джордж на английски. И няма такъв език американски. Баща му е емигрант от българия, но той си има и майка, която е американка и е роден там.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 54fbbe8a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ооо с теб май се намерихме. Аз съм едно момиче, все още нямам 18, но си мечтая и аз да се преместя в Америка и по-точно Калифорния и да си имам малка бяла къща на 2 етажа и деца и да чакаме мъжа ми от работа и да го посрещаме с целувки. Като цяло не съм мързелива, уча от доста години английски и се надявам да успея в живота. Ако измислиш нещо за Америка, аз съм насреща. Искам да имам типичното американско семейство и традиций.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7f8499d093
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Автора до номер 14. Благодаря за коментара.

Позитивен човек съм, следвам мечтите си, боря се с живота, не съм лекенце. Казвам това, което виждам. Не навлизай толкова навътре в темата, просто споделих мнение. Наясно съм в САЩ как мислят и какви хора са, имам роднини там и приятели.

Поздрави :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1c297ac21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Според мен, ще е трудно това да бъде постигнато от чужденец в Щатите. Вероятно ще са ти необходими няколко години докато свикнеш и научиш достатъчно за американците и поведението им. А и въпреки, че посочените от теб ценности въплащават популярната "мечта", това не означава, че всички там я постигат. Ако трябва цял живот да изплащаш кредити, то това може да стане и тук, в България.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 46c7f2d29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Американската мечта е по-скоро Американската илюзия. Аз живея Американската мечта точно както си я описал. Къща, жена, куче, кариера, само деца нямаме още. Не е в Калифорния, но близо. От 17 годишен я преследвам и едва няколко месеца я "постигнах". Сложих кавички, защото в един момент осъзнаваш, че нямаш нужда от всичко това за да си щастлив. Къщата с градинките и 3те гаража не ни направиха по щастливи от апартамента от 60кв в който живяхме преди.

Хубаво е да имаш амбиции, но не си прави Американската мечта смисълът на твоя живот, защото е по-скоро илюзия и ще си пропилееш живота на вятъра. Работи здраво за нещата които искаш да постигнеш, но истинското щастие е да намериш правилния човек с когото да споделиш собствения успех.

Най-сърдечно ти пожелавам успех!

~M28

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f694ed0237
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 12 е права. И на мен не ми харесват американците...!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker