Майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Майчинство
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 1913 пъти
Колко майчинство ще получавам при положение, че имам 7-8 месеца стаж и сега като съм безработна се осигурявам сама? До колкото знам трябва да имам 3 години стаж преди да съм родила, за да получавам повече, а при моето положение ще получавам минималното майчинство от 135 лв. Така ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти нямаш право на „майчинство“, а ще получиш социална помощ в размер на 110 лв. беше преди, сега може да са я увеличили. Мисля, че получаваш тези пари 1 г., после стават 80 лв.
Ти не се осигуряваш сама, а си плащаш 17 лв. здравни всеки месец, което НЕ Е ОСИГУРЯВАНЕ. Майчинството се плаща от фонда за безработица и майчинство, в който ти си внасяла само 7-8 месеца, а минимумът е 18 месеца. Тоест ти трябва 1 г. и половина стаж преди да излезнеш в майчинство. Преди беше 1 г., но го увеличиха, за да не насърчават т. н. „професия майчинство“.
Ако вече си забременяла, нямаш никакъв шанс за майчинство, а само за социалната помощ.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1 е прав но само до някъде социална помощ за отглеждане на дете сега я увеличиха на 110лв, само за първата година. Отделно 35лв детски. После всяко дете има право на 56лв вкл детски и всяка майка с дете до три на 42, 9лв и така втората и третата година са ти гарантирани поне 100лв месечно заедно с детските и соц помощ по друга програма. Ако се водиш самотна майка имаш малко повече права, ако не, се смята и доходът на бащата.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ace4282c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката до номер 1: "Ти не се осигуряваш сама, а си плащаш 17 лв. здравни всеки месец, което НЕ Е ОСИГУРЯВАНЕ. " А какво е? Нали затова ги внасям ако се наложи да отида на лекар да не плащам по 25 лв за преглед или ако лежа в болница да е по-евтино.
Ами това, че като родиш ти дават към 500 лева някаква помощ вярно ли е, но само еднократно при раждането?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 - това е ЗДРАВНО осигуряване.
Ти като си купиш билет за рейс да не би да се качваш във влака?
ЗДРАВНИТЕ осигуровки са за ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
Майчинството се плаща от съвсем друг фонд.
Колкото до раждането - то се плаща пък от Министерството за всички - осигурени и не. Всяка циганка получава заветните 500 лв. и медицинско обслужване при раждане. Така и трябва да бъде. Какво - по улиците ли да раждат хората?
Здравните осигуровки за за ДРУГИ НЕЩА. Раждането и смъртта ти го покрива все още държавата. Другото е за здравно осигурени и затова си плащай, но това не те прави ОСИГУРЕНА, а ЗДРАВНО осигурена.
Нито пенсионни, нито социални осигуровки ти текат, а с това нямаш право за обезщетения по болест, майчинство и безработица и един ден пенсия (освен социалната, която се плаща от данакоплатеца, не от осигуровките).
С две думи - социалното майчинство и всичко социални помощи за за всички НЕосигурени лица, защото Данакоплатецът е солидарен с тях. Това е вид милостиня, не е някакво право, придобито заради трудов стаж и плащане в общите каси. На тези помощи има право обаче всеки както всеки има правото да се роди на чисто и в Болница и да бъде погребан, когато умре. Останалите права човек си ги изработва с труд и внасяне на осигуровки.
Социалното „майчинство“ (помощи) обществото ги дава за невръстните ви деца, не за вас. Вие си оставате неосигурени и без доход.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 50cbb70dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре де... Защо хората създават деца, като нямат 1 лв в джоба? НИКОЙ!!!! Ама НИКОЙ не е джлъжен да дава каквито и да било помощи и т. н. на някой, само защото е решил да създава дете. Това трябва да си е изцяло грижа на родителите.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да №4 Аз против това че авторката се осигурява само здравно не съм писала. Да това е само здравна осигуровка.
Самоосигурявам се означава да имаш фирма и да се осигуряваш като нейн управител, всичките им там осигуровки пенсионни, за болест, майчинство безработица и др.
Грешите тук, еднократната помощ за първо дете е 250лв, за второ 600лв, за трето и следващо по 200лв. и социалната помощ е ПРАВО на бедния, не милостиня. Не говори, че е милостиня защото не знаеш как ще се преобърне живота ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5 при вече създадено дете, не става да го хвърлим да гладува, защото майка му е немислеща.
Има и други ситуации, в които човек без да иска попада, може човек така да го преобърне живота, че точно по време на бременност да остане беден като мишка.
Както си добре с богат мъж, така мъжът те изоставя в 7 месец бременна, така става катастрофа и той остава инвалид.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6 - както и да го наречем това „право“ то е по МИЛост на Данакоплатеца. Човек не е заслужил с две думи с действие някакво, а получава един вид солидарност от своите съграждани. Аз съм дори ЗА увеличаване на тази милост (или право както го наричаш), защото съм социално ориентиран човек, но нека наричаме нещата с истинските им имена, за да не си казват някои хора - виж, осигурявам се здравно (със 17 левчета на месец -)), а не ми дават „майчинство“ от 400 лв. да кажем.
Мерси за пожеланията обаче няма начин да раждам деца, разчитайки на социални помощи. Имам на разположение да кажем вълшебни неща като противозачатачни, кондоми, които са много полезни понякога, не смяташ ли? Имам избор с две думи като жена в 21 век. и това ме прави силната в обществото и ме откъсва от групата на слабите - инвалиди, деца, стари и болни. Това преди 70 г. не е било така например, което не ни дава правото да живеем като тогава и правата на жените от онова време, които са били слабите, нямайки право на избор.
Раждайте, ако искате 10 деца, нямам против държавата да ви дава не 200, а 1000 лв. (БСП нали така казаха, а аз съм им фен), но имам нещо против да ми растат данаците. Ако не е от моя джоб, нямам нищо против. Искам у нас да станат соцалните помощи за майчинство 1000 лв., а за всяко родено дете да се дават по 4000 лв., но моля - нека не е от моя джоб. Да закрият например губещите държавни предприятия и да направят цигарите 10 лв. (непушач съм затова), да направят билетчето в БДЖ 50 лв (не пътувам с влак) и все такива мерки, които не ме засягат лично. -)
Докато обаче „майчинството“ се плаща от моите данъци това е милостиня от мен за нуждаещите се и не е тяхно право, а е на добра воля от МИЛостивите данакоплатци. Утре с две думи данакоплатците могат да кажат - няма да плащаме данаци и хората с „права“ ще увиснат. Да си полезен член от обществото не значи само да имаш права, а да изпълняваш и своите задължения, а най-основното е да можеш да изхранваш себе си и децата си.
Права за мен могат да имат само инвалидите, болните, безпомощните, старите и децата. Останалите имаме преди всичко задълженито да се грижим за горните слаби групи, а не правата да искаме сами от хората, които си изпълняват съвестно задълженията.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Подкрепям номер 7
„№5 при вече създадено дете, не става да го хвърлим да гладува, защото майка му е немислеща. “
Тук те подкрепям с две ръце, но нека не само се дава на такива хора, а и институциите им напомнят за задълженията им към общността - да им се даде да извършват обществено полезен труд, да се грижат за стари хора например, да помагат в здравни заведения и социални домове. Защо не? Баба ми например е болна, нямам против социално слаб да ? помага, докато аз работя да изкарвам неговата социална помощ от 1000 лв. да кажем (като искаме да стане) и не мога да се грижа за баба си, което си е мое задължение.
Това е обществото - да се помага, но и да се поемат задълженията. Останалото е милост и на добра воля.

„Както си добре с богат мъж, така мъжът те изоставя в 7 месец бременна, така става катастрофа и той остава инвалид. “
Инвалидите имат ПРАВА. Те са слабите и не могат да се грижат за себе си, но какво пречи на млада и здрава жена да си изхранва детето - ще има инвалид у дома да ? го гледа, а който пък забременява от мъж без да може сам да си изхранва детето, ще трябва да живее от милостинята на данакоплатеца и няма правото, защото не е слаб член на обществото (дете, стар човек, болен, инвалид) - съжалявам, но е така. Който надува корема да тегли преди това чертата - имам ли пари да храня себе си и плода си. Който ражда въпреки невъзможност да направи последното живее от милостинята на данакоплатеца и няма правото да има претенции и избощо няма права, защото не си е изпълнил задълженията към обществото, а и не е слаб негов член, който има ПРАВО на помощ.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8 Заслужил е 100те лв, защото е родил и отглежа бъдещ данакоплатец. Не може държавата да мисли само за сега и в момента, след 20 години ще са нужни нови данакоплатци, за да продължи да съществува. Не става да мислим за всички нуждаещи се в момента, че са непотребни и да ги хвърлим.
Да някой са немислещи, но ти предлагаш хитлерови мерки. Всички бедни майки на сапун, заедно с бебетата им.
На теб като не си родила или имаш достатъчно доходи не ти се полага, но на човек който няма доходи и въпреки това отглежда данъкоплатец му се полагат тея минимални 100лв. Ти пишеш, сякъш им завиждаш на 100те лв.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №9 Как си представаш жена да се грижи едновременно за новороденото си и за чужди стари хора, баба ти например? Тук не говорим за всички соц слаби, а за помощи за отглеждане на дете до три год възраст.
№9 Във втората част на текста си, искаш майката да мисли като едниствен самотен родител, преди да забременее, но тя при забременяването не е била сама, не е омъжена за инвалид. Сигурно си мъж щом очакваш майката да мисли сама "имам ли пари да храня себе си и плода си". Защо да мисли различно, като в момента на забременяването има здрав, прав, обещаващ мъж с добра заплата до нея? Защо да мисли, че едно дете не може да отгледа ако мъжът й и праща по 2000 евро на месец от чужбина и иска от нея тя да не работи. И изведнъж в 7 месец, катастрофа мъжът инвалид, без осигуровка в бг /това е само пример/.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 19686c528f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7, по принцип си прав, че понякога животът на човек се преобръща с главата надолу и няма как да се предвиди.
случаят на авторката обаче не е такъв, тя си знае, че няма стажа за майчинство, но не е прочела закона и мисли, че се осигурява сама, тъй като не прави разлика между пенсионно и здравно осигуряване. при нея такива непредвидими обстоятелства няма, тя сама е взела решението си да има дете и както правилно написаха по-горе, заедно с бащата е отговорна за отглеждането му.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Подкрепям 12

11, в България децата се гледат по 2 г., 3 г. е майчинството в други страни, но не и у нас.

10 - напровитив. Жал ме е за детенцето, че ще гладува с тези 100 лв., с какво е виновно то? Аз не гледам на децата като на бъдещи данакоплатци, те са СЛАБИТЕ и помощта е за тях, те имат ПРАВО, не хора като авторката. Съжалявам.
Иначе дали някой ще е бъдещ данакоплатец - това е относително. Човек може да реши да живее в чужбина, човек може да не доживее 18 г., всичко се случва.
Социалното общество е да си солидарен със слабите, не да насърчаваш силните да пренебрегват задълженията си.
Бъдещи данакоплатци ще си внесем иначе от вън, това да не ни е грижа - има към 3 мил. хора от бг. произход в бившите страни от СССР, 1. 5 мил. в днешна Македония - данакоплатци много, ако искаме, но първо да заработят хора като Авторката, защото те деца не създават за обществото, а за себе си - като източник на доход, което е тъжното и нелепото.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   №12 Няма как да познаваш и да знаеш коя е авторката и какъв е животът й от две въпросителни изречения.
№13 В текста на №11 няма думата "майчинство"
И ще си внесеш отвън вече отгледани данакоплатци, очакваш македонските и руските данакоплатци в момента да ти отгледат твой бъдещи!? !?
Иначе ако авторката забогатее с избрания от нея източник на доход ЕВАЛЛА. З атри години ще вземе 3600лв, завиждате ли? Ако роди близнаци още повече ще забогатее!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bb3a2360a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   13, как ще ги внесеш като децата им не знаят български на повечето и не са и чували за България?!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 990663f4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   12 съм.
14, естествено, че не я познавам, но поне не е написала нищо такова. а и съгласи се, че този довод (за преобръщането на живота) е изключение, а не правило. доста майки, с които се срещам по стечение на обстоятелствата разсъждават точно така: раждам деца, значи някой трябва да ми плаща. а дали тя нещо е внесла в системата, е незначителна подробност.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15 - много просто -всички македонски знаят български, а за останалите просто гледаш образование и квалификация. Език се учи лесно.
Всеки ХУ чужденец с квалификация е по-добър от всеки наш ром да кажем. Не е задължително храним децата на хората, които не са внасяли в социалните каси, не се работили и само знаят да искат.
Хайде тези 100 лв. не са проблем, но ако се увеличи това „майчинство“ само гледай какво става. Раждаемостта се увеличава право пропорционално и все от бедни семейства и не само циганите са това. Бедността се възпроизвежда.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   №16 Изключението потвърждава грешката в правилото. Всички родители трябва да мислят за поколението си сами. НО В следващия момент визираш само майките, като родител, а татковците, че през това време и преди това работят и внасят е отделен въпрос така ли? Гледаш само дохода и вноските на майката, а тя единствен биологичен родител ли е? Вегетативно ли е забременяла?
Тя има право на соц. помощ за отглеждане на дете, защото:
Първо отглежда данъкоплатец, за сметка на всички отказали се да раждат.
Второ биологичният баща плаща данъци или прави деца за сметка на всички ония, които нямат кураж, а утре ще търсят пенсия.
Трето парите се полагат за детето като слаб член на обществото. Браво на майката която успее да храни и себе си и детето с 100лв. Ти можеш ли?
№17 А чужденецънт с квалификация дали ще избере бг за страна в която да работи? Май става така, че всеки наш ром ще е по добре от чуждия такъв? Добре ще е не само да им храним децата, но и да ги образоваме, както образоваме всички българчета безплатно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 24650b6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   до 18
“№17 А чужденецънт с квалификация дали ще избере бг за страна в която да работи? “
Да, разбира се и го прави - всички знаем един Руслан Маинов от Бесарабия - той български не знаеше много, но ето го днес всяка вечер по ТВ-то. Македонци доста има в София - учили и останали. За Молдова събираме с едни приятели книги и пособия, защото там положението на българите е жестоко като на цялата страна - с 10 евро живее едно семейство. В Украйна е малко по-добре.
Истината е, че в момента дори изкуствено не се дава на тези хора виза и гражданство, защото няма работа, но ние тук говорим за бебета, които след 20 г. щели да бъдат данакоплатци.
Моята теория е, че ще са толкова данакоплатци, колкото и родителите им са били. Много е трудно да кажем невъзможно да се измъкнеш от такава среда докато въпросните чужденци с български корени можеш да селектираш предварително. След 20 г. да не мислиш, че няма да имаме нужда от тях, но 100% няма да имаме нужда от разни неграмотни хора, родени само заради едното социално майчинство някога от разни безотговорни родителки.
Който създава деца да си ги гледа. 100-те лв. са Ок, но който иска повече да си ги изработи. Големи усти и претенции, но за работа и учене никакви ги няма. Циганите са ни ясни, за съжаление и доста българи почнаха така и дори се сърдят, че няма повече. Това за мен е наглост при положение, че и за работещите е трудно да си изхранят и отгледат децата и доста са се лишили изобщо от деца или отлагат. Децата за мен са лукс и привилегия за тези, които могат да ги изхранват.
Иначе повечето такива дори се водят самотни майки, за да касират повече пари и да - пишат, че за забременяли вегитативно, а живеят с мъжа. Имам и подобна много добра приятелка. Тя дори гледа да роди по време на следването си, писа се самотна майка и залетяха хилядарките в началото. Е, сега детенцето е на 7 годинки, иска якенце, обувчици за училище и НЯМА.
Това е масово и тряба масово да се проверява не да се дава повече не само на цигани, но и на българи.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bb3a2360a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   17, хайде тази държава да се закрива вече! До кога ще чакам? ! Само крета и все така от края на Златния век.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9e1646de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   №19
Първо човекът се казва Руслан Мъйнов
Второ държавата България го образова висше тоест ние сме го квалифицирали. Македонците пак държавата ги образова.
До средно държавата изцяло поема образованието на българчетата, какво пречи да образоваме нашите си налични бедни деца? Отговорът на питанката е в училище, дори за ромчета да става въпрос, те не са по малко изобретателни и любопитни за знания.

За вноса, колко селектирани образовани данъкоплатци ще успееш да внесеш?
В момента положението в България е 3 282 740 български граждани в работоспособна възраст, от които 500 000 роми. 2700 000 българи реално работят, а 493 080 са безработните. 1 100 000 деца под 18 годишна възраст от които поне 1/4 ромчета. Тъй като в бъдеще след 20 години ще имаш поне 3 700 000 пенсионери, то трябва да имаш поне 4 000 000 работещи за да поддържаш сегаштните пенсии и държавата по същия начин, а ако раждаемостта продължава със същия темп, през 2033г ще имаш около 2 800 000 работоспособно население от които 800 000 роми /половината със 0 образование/. Мислиш, че ще си внесеш 2 милиона души ли?

Българката, авторка на темата, няма да отгледа ромче и вярвам, че ще прати своето хлапе поне до средно образование на училище, заслужава ли тя да има 100лв месечна помощ в този момент на нужда, когато няма възможност да работи и няма други доходи? Според мен да, заслужава дори 200лв, защото така тя две години ще работи за нас, да имаме като държава още един бъдещ данакоплатец от български произход.
От друга страна ромите ще почнат да се променят, вече не само ние, но и Европа доста се интересува от нашите роми. От трета крадливите роми, при възможност за ходене по Европа, където има повече за крадене ще се изнесът натам, а и европейските затвори са по уютни.
Тази седмица чух предложение на една дама /видно от бг произход/ по тв, предлагаше да се издаде в бг закон, като американския за негрите, а той да гласи: ако българин и ром кандидатстват за едно и също място и имат еднаква квалификация, задължително ромът да е с предимство. Това е друга тема, но се шокирах. Ако направят наистина такъв закон, аз се обявявам за ром и цигански ще науча.
Днес гледах и доста немски политици коментират нашите роми. Така, че няма начин ще ги превъзпитат. Но все пак темата не е "циганския проблем" и не става да коменираме тях тук.
№19 Спри да убежданаш когото и да било, че 100лв били издръжка на някого, защото звучиш смешно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker