Дрехи втора употреба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дрехи втора употреба
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 7541 пъти
Здравейте! Мислите за дрехите втора употреба? Аз често пазараувам от такива магазини и намерих стрхотни дрехи на известни марки, но на ниски цени и съм много доволна. Но има хора които ненавижда тези магазини. Та, вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: d66466bce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз дълго живях на Запад и после не можах да си намеря нищо стойностно у нас. Дълго търсих и само боклуци, туркалъци и боклуци на солени цени. Да, в МОЛ-овете има, но ми е и далеч, и не ми се дават толкова пари за парцалки. Имам си една приятелка, която има такъв магазин - влизам след работа, ако има нещо за мен ми го изкарва, цак-цак за 10 мин. и съм готова. Оставяла съм при нея и над 100 лв. Пазарувам там не заради спестяването на пари толкова, колкото заради това, че ми се щади времето и ми е приятно с момичетата просто в този магазин. Там получавам и добри съвети, обслужване.
В МОЛ-овете вярно, че има вече почти всичко, но не е всичко. Най-хубавите и скъпи марки още не са стъпили на българския пазар, а и се намират уникати във Втората, които у нас никога може би няма да стъпят.
Според мен човек не трябва да се ограничава от предубеждения. Ако ти хареса една дреха - взимаш я. Намира се и във Втората, и в редовните магазини нещичко, но ако не искаш да инвестираш много време и пари в парцалки, а и да не изглеждаш като някоя евтина рускиня от средата на 90-те - втората употреба е добра алтернатива.
Другата възможност е да приготвяш всеки сезон едни 500-1000 лв. за МОЛ-овете. И това е решение, защо не? Хубавото е, че в днешно време за всеки има по нещичко. Избор и хубави работ има и за 5 лв. и за 500 лв. Ти си решаваш кое ти е важно и къде можеш да се поограничиш.
Лошото отношение и мнение на много хора за втората употреба идват от магазините в миналото, които миришеха много зле и бяха пълни с парцали. Мен не ме е срам, че пазарувам там, напротив - живея в много добър квартал и във втората отдавна не пазаруват само бедни хора, а и доста от заможните ми съседи си пазаруват там стойностни неща.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ff177dd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ненавиждам тези магазини ;) под нивото ми са на 16 съм

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0ff25c2d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Аз от много време пазарувам от такива магазини. Имам страхотни оригални неща! Та аз не мога да мина покрай магазин на Долче и Габана, камо ли да си купя нещо от там. В момента приятелят ми има такъв магазин и почти всичките ни дрехи са от там. Не обичам да давам определения за хората, имам приятели, които предпочитат само и само да са нови дрехите им, да пазаруват евтини парцали от китайските магазини. Не ги разбирам, но нали знаете- въпрос на вкус. Предпочитам за същите пари да си подбера нещо качествено, макар и втора употреба.
ж-28

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d66466bce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   н. 2, когато порастнеш и почнеш сама да си изкарваш парите, тогава ще имаш изобщо някакво ниво, а до тогава и втората употреба ти е над нивото.
Аз пазарувам там, въпреки, че семейният ни месечен доход е петцифрено число и дори смятам да инвестирам в такъв магазин, но само с най-доброто качество и марки и, разбира се, в по-високия ценови сегмент.
Забелязала съм иначе, че точно хората, които нямат пари си харчат левчетата по глупости. Които имаме пари си правим много добре сметката и затова имаме. Ти като нямаш ниво какъвто и парцал да наденеш, пак няма да имаш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0818301d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   До номер 4 - и в моето семейство е така. Имаме много добри доходи и затова, но не ни се харчат пари за дрехи от изкуствени материи. Друго си е да носиш блузка Prada или H&M на 10-торно по-ниска цена :)
Авторката

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 20c54698b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   1 какво против рускините имаш? Да не те е яд, че са по-красиви от прехвалените българки?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 066002a3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз пък се питам защо само западни дрехи втора употреба се продават там... например аз имам много дрехи, които вече не нося и от децата почти чисто нови и няма къде да ги дам освен в контейнера за ромите, но са почти нови и ако ги вземаха в такива магазини с удоволствие бих ги дала, дори и на ниска цена...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e819857cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз съм си намирала доста готини и запазени дрешки във вторите употреби. Според мен няма нищо срамно да пазаруваш от такива магазини. Пък и няма кой да знае от къде са ти дрехите.. освен ако ти не кажеш. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 36fe6d73ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 - H&M??? Ти чуваш ли се, по-големи боклуци от това няма, ти чак за пример ги даваш, уахахха. Т'ва, че някоя марка я е нямало доскоро на БГ пазара, не я праwи нещо добро или качествено??? Има даже БГ марки, сто нива над тея западни боклуци, ама никой не си ги купува, щото не са западни, нали... Пфффф

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 20c54698b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   До 10 български марки хубави няма. Всички се късат. И ги шият туркини по родопите, а не българки.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d66466bce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям номер 10 до някъде, но за България и Н&M си е хубава драха. Знаеш ли как ходят хората у нас? И по турските сериали са по-добре облечени. Като качество въпросната шведска марка не е за пример, но имат оригинални като дизайни и идея неща. В момента доста модерна става и ирландската Primark.
Обаче в магазините втора ръка се намират и доста съкровища от марки като Vero Moda, та чак до Армани Jeans, Версаче. Най-много дрехи има от Espri да кажем. Не забравяй, че да влезне там дреха, тя трябва да е запазена, а от шведската марка малко успяват да се запазят.
Общо взето в МОЛ-овете има и у нас вече всичко, но магазините Втора ръка са добра алтернатива за всеки човек с вкус, който няма толкова много пари за дрехи или има други приоритети в живота.
В магазините втора ръка има и бедни хора, и хора от средната класа, а и все повече стават бутиковите магазини с действително скъпи и маркови неща. Има рокли за по 7000-800 лв. и са втора ръка, но нови струват да кажем по 2500 евро, да не говорим за чанти и палта на световни дизайнери.
Да не забравяме, че родината на Секънд Хенд-а са развитите страни. Не е някакъв бг. патент.

До 11 - в Родопите не живеят не толкова турци, колкото помаци - все български граждани и отдавна там не се шият масово дрехи, а само отделни неща на ишлеме за по-сложни неща като мъжки костюми BOSS. Отдавна България е скъпа вече за шивашката индустрия и масово дрехите се шият в Азия - Бангладеш, Шриланка и Китай. У нас е останало много малко шивашко производство и никакво за трикотаж, дънки и тем подобни евтинии. Който е оцелял, се е специализирал върху производството на костюми, палта, спално бельо, булчински рокли, хавлии, обувки, чанти, колани.
В Турция се шият дънки да кажем, защото това е свързано с много замърсяване от боите и хлора за избелване, каквито неща вече у нас не можеш да правиш.
Въпреки това дрехите, извън МОЛ-овете и скъпите магазини у нас са само туркалъци - фалшифицирани някакви боклуци за еднократна употреба и магазините Втора употреба с дрехи от Запада са много добра алтернатива за хората с по-малко възможности или желание да харчат за дрехи.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: dd5bb5118d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Пазаруването във вторите употреби е вече вид култура и е страшно популярно в Европа... нямам предвид разни раздърпани боклуци естествено.
Една позната сподели колко я е било гнус от тези магазини, но облеклото й винаги лъха на евтини и безлични парцалки от незнайни марки. Това никога не съм го разбирала... Няма значение къде пазаруваш, важното е да имаш стил, усет и вкус, а те не вървят заедно с чистак новите дрехи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ff177dd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 4, аз не си харча левчетата за глупости. Аз предпочитам да си купя нещо ново, от колкото да го нося втора употреба. Просто не ми харесва, всеки си има различно мнение. Майка също не харесва такива магазини. Не ми харесват, това е. Проблем? Еееее, значии където и човек да си изкаже мнението, всички са срещу него после. От номер 2.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e0aeef012e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Много странно, все заможни хора обикалят "килото" да купуват Prada и не знам си какво на ниски цени.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 84e1e71961
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравейте! Аз лично много рядко пазарувам- защото в квартала няма добри магазини или когато имам време и ляза там- всичко вече е опоскано, та преди година минавайки покрай малко такова магазинче влязох ненадейно и си взех страхотно Ново Кожено яке и то за 22. 50лв. с такъв мерак си го нося, а колегите ме набъзикват- евтини дрехи на прилични цени преди заплата. ха ха ха доста по- късно и то на една колежка и казах от къде и колко съм го взела, защото касовата бележка ми седеше в джоба и я показах. Има доста добри попадения. Моята снаха е мноооого красива/на брат ми жена/, та тя винаги си купува от там дрехи, винаги, но човек трябва да има и усет. Когато снаха ми тръгне по улиците на много мъже им текат лигите и се обръщат, както и много нейни приятелки й завиждат, а тя:" какооо, да не си посмяла да им кажеш от къде пазарувам"- ха ха ха Всичко е въпрос на избор, усет и времеее- затова не си купувам и не влизам често в тези магазини- защото зареждането им е през седмицата, а аз тогава не мога да мина.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 115c8bf524
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Да ви кажа честно, аз за пръв път стъпих в такъв магазин миналия четвъртък. И по-конкретно, в един от магазините на Мания, в София. Пълно с боклуци беше, а уж бяха заредили него ден. Разочаровах се, нищо не купих. Гнусни, неизгладени дрехи, смърдящи на дезинфектант. Имаше скъсани, с лекета. А отидох в конкретния магазин, защото много ми го хвалиха. В този ред на мисли, бихте ли ми препоръчали някой от магазините за дрехи втора употреба не в София? Ама поне малко да приличат по качество на описаните от вас.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: abde97d756
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Жена със стил и класа ще изглежда добре във всякакви дрехи - и в турските. Въпросът е да можеш да съчетаваш цветове, материи, да можеш да подбираш и това важи за абсолютно всички магазини. И в марковите магазини има отвратителни дрехи. Хубави неща могат да се намерят и в евтините магизини, и на разпродажби, и в магазините втора употреба. Важно е да можеш както казах да подбираш и да се ровиш, а не да гледаш само витрината.
Важно е ти да се харесваш и ти да се чувстваш добре. Иначе на мен ми е безразлично мойте приятелки от къде си купуват дрехи и колко пари са дали за тях.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 115c8bf524
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 17 съм. Не знам как се е вмъкнало това "не" преди "в София", но ме интересуват магазините само в София.

Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 41d6e10e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До номер 17 - намирала съм блузи, дънки и къси гащи по два пъти, което означавам, че изхвърлят направо цели колекции- и то не кои, а Prada, D&G и още много други марки... а цената им е по 2, 50 :D Направо е смешно.... е и някои звезди пазаруват от дрехи втора употреба, защото им липсвала тръпката... всеки си е с различен вкус.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: db46eff3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Никога няма да тръгна да купувам дрехи втора употреба. Семейството ми не е богато, тоест нямам маркови дрехи.. но тва не означава че трябва да си взимам дрехи втора употреба. Има толкова много магазини които предлагат хубави дрехи на приемливи цени и са нови, не използвани.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a0eeca32b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   никога не съм влизала в такива магазини, но като прочетох мненията се запалих още утре отивам да разгледам, мерси за страхотната тема и коментари, лично на мен бяхте много полезни

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e0aeef012e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   А вие сигурни ли сте, че тези маркови дрехи са оригинални?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4872259a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Бихте ли ми казали подобни магазини в София откъдето сте купували хубави неща. По принцип нямам много време но бих минал да разгледам. Благодаря предварително.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8e3367e455
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

26.   На 13 съм. Родителите ми не са богати, но не са и бедни. Имаме пари за всичко, никога не са ме лишавали, просто живеем добър живот. Не съм разглезена принцеса като номер 2 /нищо лично/. Обичам да пазарувам от такива магазини, защото винаги е интересно на какво ще попаднеш. Също така спестяваш пари. Не мисля, че е нужно всичко да е скъпо и марково. Аз съм "за" разпространението на такива магазини, защото са наистина интересни. Не ангажирам никой с мнението си :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1054cb3dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Аз лично често пазарумвам от един онлайн магазин на www.gtnfashion.com и оттам съм си купила доста интересни неща.Не се срамувам да кажа ,че пазарувам от такива магазини и зацялото си семейство.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 244c665e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Това са дрехи за най-бедните. Може да са носени и от болни хора. Не се знае откъде ги събират. Не стига, че караме колите им втора употреба, ами и дрехите им носим. По-добре нова дреха, а не някоя от разчистените гардероби на западняците.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f6f08108d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Някои дрехи просто не могат да се намерят в редовните магазини и спасението, ако човек държи на качествени естествени материи, е "втора употреба".
През зимата тръгнах да търся обикновен прав вълнен панталон, за под сако. Обиколих цяла София, всички молове и търговски улици - няма, и няма, и няма. Само изкуствени материи и в най-добрия случай памук (през януари! ). Хеле на "Пиротска" намерих някакви панталони с вълна в състава, обаче на цена 95 лева. Ядосах се, отбих се в един магазин секънд хенд и си излязох с три панталона 100% вълна на обща цена 15 лева, напълно нови, с етикети и резервни копчета (подгъвите и илиците гледайте, по тях личи, ако дрехата е носена; ако са като нови кончетата, с които е обточен платът там - значи е нова).
Естествена коприна. Ако ми каже някой къде и в кой магазин мога да открия топ, риза или рокля от естествена коприна, ще му купя една и на него. Няма. Пак във "втора употреба" съм си намирала чудни неща.
Ами истински лен? Имам чувството, че днешните тийнейджъри така и няма да разберат какво представлява тази материя. Лен не се предлага никъде и изобщо, а е модерен, не е като да е демоде. И пак в секънд хенд, ако извадиш късмет.
Друго нещо. Редовите магазини зареждат сезонно, прекалено сезонно, стоки извън сезона няма откъде да се купят. Ако някой утре тръгне на басейн, няма откъде да си купи бански например. Ако в ранна есен застудее рязко и нямаш яке, не виждам къде можеш да си намериш освен във втора употреба.
Ето така аз стигнах до тези магазини. След като загубих маса време да търся качество и асортимент из родната търговска мрежа. Другото, което се научих да правя, е да си поръчвам чрез интернет дрехи от чужбина. И така постепенно гардеробът ми придоби сюрреалистичен вид: микс от покупки от Париж и Лондон и дрехи "втора употреба".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 161cb0981f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Да ходя понякога пред време си взех страхотна жилетка на Зара само за 2 лева

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9763794b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Здрасти! И аз пазарувам от такъв тип магазини, дори сега пазарувам онлайн, защото е още по-лесно. Влез във фейсбук, харесай страницата "Удоволствия за жени", пиши съобщение и ще ти дам линк с код за отстъпка за сайт, където марковите дрехи се продават за жълти стотинки.

Така... преди време мразех много тези магазини и ме беше срам да вляза в тях или да пазарувам онлайн. После ме светнаха мои приятелки, които имаха уникалните дрехи, че всъщност са си ги купили от там. Не можех да повярвам, затова реших да вляза в такъв магазин, да запомня марките и после да ги проверя в нета. Оказва се, че дори непознати тук, тези модни марки в чужбина струват сумати пари... а и имаше дрехи с етикет, другите бяха почти нови, престраших се и започнах да пазарувам, много съм доволна сега, и поне знам, че никой друг няма да има като моите дрехи. Първо, защото се внасят единични бройки и второ защото при вносът на дрехи втора употреба в България, изпадат колекции, които тук нови не ги предлагат... странна работа, ама по-добре за мен! Повече дрехи - по-малко изхарчени пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker