Психология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Психология
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1842 пъти
Здравейте! Напоследък, а и по принцип забелязвам едно неглижиране на психологията като наука. И се питам защо. Та тези хора учат повече от всеки правист или икономист. Брат ми защити докторат по клинична психология в САЩ миналата година. Учил е 10 години, работи с какви ли не тежки случаи. Взима много добри пари- около 100 000 долара годишно. Кой адвокат може да се похвали с такъв доход? Кой правист си намира работа изобщо? Наистина на Балканите да отидеш на психолог е все едно да си прокажен. Но точно това ни е проблемът-не ползваме професионалисти. И парите не са оправдание. Сигурен съм, че ако отидете при психолог имайки проблем, човекът няма да ви поиска и стотинка ако наистина нямате.
Просто казвам, че това е една от най-благородните професии. Ходенето при психолог е начин за превенция на по-нататъшно развитие на психично разтройсво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 20e04f3296
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Та тези хора учат повече от всеки правист или икономист. “
Самата/ият ти тук постъпваш като хората, които критикуваш. Недей така - за да направиш това сравнение трябва да си завършила и трите неща и тогава да можеш да теглиш чертата и да кажеш такава глупост и пак ще е валидна САМО за теб, само за един университет - изобщо да кажеш, че по една наука се учило по принцип повече не е научно, защото не можеш да докажеш тезата си, ако нямаш над 1000 човека, които да са учили и трите науки и да ти подпълват статистиките.
Колкото до доходът - 100 хил. долара изобщо не са много за там. Сравнявай стандарта. Моят мъж взима в България повече и не е психолог.
За другото съм съгласна, но това е проблемът на новите науки. Психологията е една от най-новите науки наред със социологията. Дори икономиката се бори за своята легитимност на много фронтове, а е с поне 1000 г. по-стара наука от психологията, но на неукия човек и физиката, и математиката му се струват излишни, така че си гледай своето занятие преди да тръгнеш наред с него да плюеш по науката - в случая по юристи и икономисти. Науката като цяло ни е необходима - като се почне от теология и философия та чак до астрономия и химия.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f1c4d92abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Българите още не сме "дорасли" да си признаем, когато имаме нужда от помощ. Хората предпочитат с години да се мъчат, отколкото да отидат при специалист и да си решат проблемите.... Манталитета ни е такъв и не очаквам да се промени.
Затова България няма нужда от толкова много хора, които учат и завършват тази специалност, която сама по себе си е прекрасна...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8eaabb6b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Абе като гледам какви хора влизат да учат психология от бившия ми клас...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5c1cd2409c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз исках да отида при психолог, но така и не намерих подходящ човек. Търсих единствено в интернет. Имената, които ми излизаха бяха все на хора, които са ги давали по телевизията, а такива медийни звезди ми изглеждат съмнителни. Гледах няколко предавания на запис с тях и ми се сториха неубедителни. Все пак ако открия подходяща препоръка бих посетил психолог, защото имам няколко въпроса.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f53aa530a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Подкрепям мнението на номер 2. Също смятам като автора, че психологията е наука, която НЕ трябва да се пренебрегва тук и където и да е, ама уви... Мога да ви кажа, че тази професия в чужбина е доста високо платена, за разлика от тук. Тук никой 'няма нужда' от психолози и т. н. Така както сме тръгнали, скоро няма да имаме нужда и от лекари, козметици, фризьори... И трите професии са супер различни, няма място за сравнение, мисълта ми беше, че всеки се има за голяма работа и вместо да отиде при специалист, всичко поема сам, защото си мисли, че той е най-добрия... А нали си има хора за всичко? Хората тук са твърде ограничени за да се възползват от услугите, които предлагат.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5d42e3be24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Америка има нужда от психолози, понеже са страхливци и нямат смелост да отвърнат на този, който им е причинил травмата.

Тук е България - някой като ти вдига кръвното - ти му сваляш зъбите. От това по-добра психология няма. И ако дойде ден проблемите в държавата да изчезнат (беднотия, корупция, мафия) хората пак ще са си нормални, точно както си бяха до 1989г.

Ти щом предпочиташ да те мачкат всички и после да се бръкнеш няколко хиляди $ за терапия (напълно излишна) си е твой проблем.

Я ми припомнете в коя държава са извършени най-нечовешките престъпления от `нормални` граждани? Май беше Америка а?

Това е резултата от здържането на нервите - търпиш 1, 2, 3, 4 -50 пъти и накрая взимаш пистолет или нож и почваш да трепеш по най-извратения възможен начин. Не се случва с всеки, но с достатъчно голям процент от тези здържани хора.

Тук е България - вземи си психиятъра и обратно в САЩ - ако искаш взимай 500 000 $ на ден.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker