„Близу“ и смяна на адреса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

„Близу“ и смяна на адреса
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2966 пъти
Здравейте,
Преди 8 месеца се преместих Пловдив и сключих договор с Близу за интернет, но поради семейни проблеми трябва да се върна на село, помолих ги да ме преместят но нямат покритие там и не искат да ми прекратят договора.
Могат ли да ми направят нещо ако спра да им плащам. Имат ми номера на личната карта, егн то и gSMа, но адреса ми по лична карта не е истинския ми, а е този на квартирата.
Могат ли да ми направят нещо? Изобщо има ли начин да се отърва? Все пак ми нямат истинския адрес или поне в договора ми никъде го няма, може ли да се възползвам от това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: a4ff6e6acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с Адвокат и си прочети общите условия на договора (ситното). Няма ли приятел, който да ползва услугата вместо теб?
И да - ако оставиш нещата могат да те дадат на съдя-изпълнител затова по-добре си опечи работата сега.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9ad9e7676c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако си смениш адреса по лична карта, са длъжни да прекратят услугата, ако не могат да я изпълнят.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 939d4250c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В Замунда във форумите имаше една тема как "Близу" са мизерствали на гърба на стар, болен човек. Това е статията копирана от форума на Замунда:


BLIZZO ПЕЧЕЛИ ОТ НЕЩАСТИЕТО НА ИНВАЛИД

Брат и сестра от Бургас са започнали битка с Телекомуникационна компания Blizoo. И макар на пръв поглед всичко да изглежда точно и ясно, оказва се, че клиентите се завъртат в омагьосан кръг, от който не могат да излязат. Затова те търсят помощ от обществения посредник в Бургас, Таню Атанасов. Захари Хайдутов, който е с инвалидност 92%, доскоро живее в к-с “Славейков” с двамата си родители. Две години семейството ползва услугите на Blizoo, като са сред доволните и коректни клиенти. Именно заради това, когато по телефона им предлагат преподписване на договора, те се съгласяват. През 2011 г. обаче майката на Захари умира, година по-късно – през октомври 2012 г., мъжът губи и баща си. Останал сам и неспособен да се грижи за себе си Захари решава да се премести при сестра си Мария в центъра на Бургас. Преди да се изнесе на ул. “Левски”, клиентът предплаща на компанията таксите за 3 месеца и моли от следващата година услугата да бъде пренасочена на новия адрес. От Телекомуникационната фирма обаче му обясняват, че това не може да стане, защото на тази улица те нямат изградена мрежа. При тези обстоятелства Захари Хайдутов настоява договорът му да бъде прекратен предсрочно, тъй като не може да ползва предлаганата слугата, макар да желае това

От Blizoo обаче не оставят толкова лесно да им се измъкне клиент. На стандартна бланка те му изпращат текст, който гласи, че според клаузите на преподписания договор, по-ранното му прекъсване от страна на ползвателя води до плащане на неустойки. Това кара бургазлията да пише втора жалба до ръководството на компанията с обяснение, че подари заболяването си, той получава социална пенсия, която не му позволява да покрие тези разходи. Но и този път отговорът на фирмата е на същата бланка със същия текст. Така коректните клиенти се оказват оковани с договор, който изтича през ноември тази година.

“Тук не става въпрос, че не сме доволни от услугата и затова искаме да прекратим договора. Брат ми не може да се грижи сам, защото получава различни припадъци. С леките се справяме ние вкъщи, а при по-тежките викаме бърза помощ. Понякога губи съзнание, а друг път започва да трепери целия, сковава се, не може да се движи, като това продължава понякога до 3-4 часа. Затова е нужно да живее с някого. какво да направим, като нямат техническа възможност да ни пуснат телевизията на моя адрес. Ние нямаме вина”, коментира сестрата Мария.

Влизането в битката и на омбудсмана Таню Атанасов не променя становището на известната компания. На изпратено от него писмо, в което подробно се описва затрудненото положение на гражданите, той получава кратък отговор от няколко реда, който завърша с: “Ако не успеем да постигнем съгласие, всеки от нас може да повдигне въпроса за разрешаване от надлежния български съд. ”

“Според договора поведението им може да е законно, но не е морално. Те няма да спечелят от този човек, те само го унижават. ”, коментира общественият посредник. Той обясни, че е използвал всички възможни начини да се свърже директно с ръководството на “Близу Медия енд броудбенд”, но до този момент това не се е случило. Затова омбудсманът изпраща отворено писмо, в което настоява преразглеждане на казуса.

“На базата на това отворено писмо ще изпратя документите до Комисията за регулиране на съобщенията. Това високомерно отношение на компаниите, предлагащи публични услуги, непрекъснато увеличава недоверието на техните клиенти към тях. Аз мога да пиша до президента, до министър-председателя, до Европейския парламент, до всякакви институции, и да получавам отговори, а ръководствата на тези компании стоят скрити зад едни кол центрове, от които някой винаги обещава нещо и в крайна сметка няма резултати. ”, заяви Таню Атанасов.

_____________________________

Свържи се с адвокат и съди некадърниците от Blizoo.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ab42eca560
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами време ти е да се ожениш за ПРАВИЛНИЯ човек и той ще мисли за сметките.
В момента си целувам ръцете, защото немога мозъка.
Смени си доставчика.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9c8e285533
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   При мен е почти същото. Живях на квартира на града, но ми беше много трудно с толкова разходи, и отидох на село. Там близу не предлагат интернет връзка, и не желаят да прекратят договора, сякаш съм длъжен да живея на онзи адрес, за да им ползвам услугата. Няма такава клауза в договора, която ме задължава да живея еди къде си. Явно законите не важат за тези негодници.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9c8e285533
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, по-безмислено мнение не можа ли да напишеш?
При смяна на доставчика се прекратява договора със стария, и се заплащат накуп всички оставащи до края на срока такси, защото винаги клиента е сгрешил. Клиента в България е един парцал, който монополистите могат да си подмятат безкрай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 404df7fc11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако нямаш имот на твое име/или е само един/ и нямаш трудов договор, нищо не могат да ти направят. Ще ти направят запор на сметките. Но няма как да ти вземат онова което нямаш.... аз например имам запор на сметки, но съм безработна... така че-какво ще ми вземат.... на бедния цървулите... Детски надбавки и социални преводи са несеквестируеми-всеки месец си тегля детските, но от клон на банката ми без проблем.
Влезе и в сила законът за 10-годишната абсолютна давност. Мен топлофикация отдавна ме изостави-на 4-тата година от неплащане на сметките общата ми сума за плащане падна в пъти сама, без дори да си мръдна пръста/при тях давността е 3 години/.
Такива монополисти трябва да се оставят на волята на природата.
Нищо няма да ти направят-само запор на банковите ти сметки е възможен.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ab42eca560
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Вижте хора, понякога трябва и да се плаща, няма как.
Всеки иска безплатен секс, ама платения излиза по- евтино.
"Няма вечни приятели и вечни врагове, има вечен интерес" 9 Чърчил, знаете кой е, ако незнаете питайте!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9c8e285533
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да се плаща винаги, когато се получава нещо, но тук става дума за рекет. В такъв случай държавата трябва да се намеси. Аз си плащам, но Близу не могат да ми осигурят интернет, значи мога да ги съдя, че не изпълняват договора. Правилата са за всички, не само за обикновения човек.
Аз съм 6 и 7.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ce23538ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   №10 Ти, както и автора сте подписали договор за получаване на нет в дадена сграда на даден адрес, реално нямате право да съдите компанията, защото тя продължава да ви праща нет на адреса по договора. Нета в случая не е свързан с вас, а с сградата, която Вие сте избрали и записали първоначално в договора. Така че ако решите да се изнесете на Мусала на палатка, там няма как да ви докарат кабелния нет.
В интерес на истината защо да окабеляват затънтено селце само заради това, че вие имате още 4 месеца до края на договора? Вие на мястото на компанията какво бихте направили? Тя е подписала договор с вас да ви осигурява сигнал на този адрес тя го прави вие се отказвате.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9c8e285533
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, Близу не са длъжни да окабелят селото, както и аз не съм длъжен да живея на определен адрес. Друг вариант е да остана да живея в жилището, където е пуснат интернета, защото договора ме задължава да не се местя. Този въпрос не е уреден, и изглежда е умишлено, за да може компанията да предявява подобни несправедливи искания.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ab42eca560
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти си знаеш положението, по- добре е да си останеш на село пък да ходиш на работа в града. Много умни хора го правят. Ако мога и аз това ще направя.
Искам да имам домати и каминка, като се изморя да си нарежа салата пред огъня с ракия.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ab42eca560
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 11 вземете се в ръцеи ще разберете какво искате, защота с пред дума със с несе се пише, а се пише със.
"Обичам шопската салата... "

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker