Коренна промяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Коренна промяна
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2365 пъти
Здравейте,

Искам да споделя с вас какво се случи с мен. Мъж съм, на 23. Не знам как и кога започна всичко, факт е само, че стигнах до положението, в което съм. Като по-малък бях много амбициозен, исках да успявам във всичко, исках и хората да ме харесват. Бях много активен - правех много неща, не се спирах. Но може би след като минах 19 и започнах да работя и уча в университет, станах коренно различен човек - прекалено сериозен, затворен, умислен, загубих способността да се забавлявам. Избягвам да говоря с хора, освен по работа, не излизам, изолирах се тотално. Даже наскоро няколко пъти отказвах предложения на момичета да излизаме, една даже ме покани директно у тях. Ако някой преди ми беше казал, че ще стана такъв, щях да му се изсмея. Сега ще кажете, че има много такива случаи - вярно е. Но тук идва странната част - аз сякаш искам да живея така, сякаш изпитвам някакъв вид мазохизъм и сам искам да ми е гадно, сам искам да се изолирам и да не общувам. Човек може да се промени само ако има желание - аз нямам желание да съм така, но нямам и желание да се променя. Сериозно започвам да се замислям дали съм сбъркан? По психолози не ми се ходи. Какво стана с човека от преди няколко години, умря ли, замина ли, не ми е ясно. Още по-гадно ми става като знам как изглеждам в очите на хората. Но какво да направя, така се чувствам. Вече даже не мога да се правя на щастлив, до едно време успявах. Някой да им идеи защо изперках?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 87226da4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети книгата на Е.Толе 'Нова земя' или поне откъс от нея. Има я в Спиралата за безплатно теглене. Там ще намериш отговори.

Успех!
Soul

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7eaa4a13e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Soul, ама ти сериозно ли? Или ме бъзикаш нещо?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ab167222bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хич не си изперка! Просто си пораснал! Хаха нищо фатално, на такъв период в живота си. След известно време всичко ще се оправи =))))
Белатрикс

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 87226da4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сериозно - не знаеш кой си, какво искаш и за какво се бориш, защото бягаш от онова, което е в теб. Бягайки си развил депресивно състояние, което ще премине в тотално безразличие скоро. Това ще те накара да се чувстваш непълноценен. А всъщност ти вече се чувстваш такъв. Но ще увеличава самочувствието ти на външно ниво и все по-малко хора ще допускаш до себе си. Ще мислиш, че все пак си наясно със себе си, че се случват такива неща и т. н. Дори написания ти пост тук ще си кажеш, че ей така си публикувал. После до около 30 ще си вероятно импотентен, отегчен до безумие, пристрастен към нещо и некадърен за семейство. Озлобен достатъчно, че и психолог трудно да ти помогне. А за да ти помогне ще ти трябват много пари, които ти със сигурност няма да имаш.
С една дума - чакат те прекрасни неща и аз те бъзикам.

Soul

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7eaa4a13e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   автора:

Soul, наистина страшно звучи. Но защо реагираш толкова остро? Има истина в думите ти, не отричам. Не се обиждай, но книгата няма да ми помогне, казвам ти без да съм гледал съдържанието даже.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 131adbef8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си изперкал - просто минаваш на нов етап от живота си. Единствената грешка, която правиш е, че се изолираш от хората. Това винаги е грешен ход! Търси хората, споделяй им как се чувстваш, не е нужно винаги да си на "гребена на вълната'. Всеки има такива моменти, през които минава. Важното е да не губиш себе си - а това означава да следваш цели, които сам си поставяш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 96b817870a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При мен положението е сходно. До навършването на 16 години бях много социален, винаги се занимавах с нещо, постоянно навън сред много хора, да седя вкъщи беше мъчение. Всички тези конткакти обаче започнаха да ме натоварват, все повече предпочитах да съм сам, започнах да се вглъбявам в себе си. Това ми състояние продължава и до ден днешен (на почти 24). В момента съм почти без приятели, няма с кого да изляза, няма с кого да споделям, до ден днешен се чудя как можах да претърпя такава пълна промяна. Определено за себе си мога да кажа, че искам да се променя отново, защото в момента липсата на приятели ми тежи много. Самотата е сладка, но само в умерени количества.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 710b7ae15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно съм съгласен със Soul. Не знам доколко може да се отнесе до автора, но определено чуствам, че има нещо вярно за мен, все неща, които подозирам и усещам малко от малко. Може би не е лошо да се прочете тази книга. Един опит за промяна е по-добре от колкото да стоиш и пасивно да отхвърляш съвети.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 87226da4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да отказваш да си помогнеш, а също и да ти бъде помогнато, освен проява на себичност и глупост, е и признак на незачитане на себе си, за което всеки рано или късно ще си плаща.

Ако един човек знае предварително кое може да му помогне и кое не, то това е човек, чийто интелект би надминал и Айнщайн. Дори Айнщайн е правил непрестанни опити, проучвания и промени в своите открития. Нищо лично, но не смятам, че интелектът на някой от коментиралите тук, както и моя, надхвърля Айнщайновия. Животът е неуловим - катастрофите стават един път и са непредвидими. Вървиш си по пътя и срещаш някого, който случайно ти дава много ценна за теб информация. Намираш на улицата нещо, което ти подсказва отговор на въпрос. И т. н. Животът не е статичен и предварително не можем да знае кое как и какво. Можем единствено да предвиждаме, да правим разумни ходове.

Аз предложих помощ, готова бях за по-нататъшни коментари. Да кажем, че професията ми е такава и да кажем, че имам известен стаж - личен и неличен в посочения от автора проблем. Не беше приета помощта ми, нормално е. Друго е някой да дойде и да си плаща, за да му кажа тези неща. Отношението е различно. Но както и да е. Ние хората се променяме много бавно, изключително бавно. Промените изглеждат промени, но те са козметични такива. Няма дълбочина. Понякога няма смисъл да се предлагат знанията и опитът току-така. Въпреки всичко има толкова полезни неща в сайтове като този. И такива работи.


Всичко красиво,
Soul

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7eaa4a13e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   автора:

Soul, извинявам се. Нямах представа, че ще приемеш това, което казвам като обида. Може би се изразих грубо, самият аз сега като чета какво съм написал и осъзнавам, че съм прекалил, без да си давам сметка. Благодаря ти за отделеното време и за всичко, което си написала.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 710b7ae15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Съжалявам за офтопика, но аз лично оценявам желанието за помощ на Soul и се чудя дали не може да ми помогне малко. Всъщност истината е, че проблемите ми са много, много сходни с тези на автора. Не знам какво да кажа за себе си в допълнение. Ако има нужда от по-конкретни въпрости може да напиша своя тема, въпреки, че много ще си прилича с настоящата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker