Дневникът на една самотница - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дневникът на една самотница
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2252 пъти
Историята, която пиша не е измислена. Това е историята на моя живот. Просто се чувствам непрекъснато сама. Вечният аутсайдер. И не е просто чувство, това е обективният факт.
Когато се връщам назад във времето се сещам, че винаги съм била сама, без значение, в каква среда попадам - училище, курс по език, работа или какво и да е там. Още като съвсем малка търсех люлка, на която да съм сама, избягвах контакти с децата, да излезна пред много хора и да кажа нещо беше и остава да е най - големият ми кошмар. Това е повече от срамежливост, повече от асоциалност, мисля, че беляза целият ми живот. И е много по - силно от мен - просто карма. Не можах да си наложа по - различен модел на поведение - избягвам големи струпвания на хора, избягвам човешния контакт, просто съм такава откакто се помня и не мога да го променя. В момента съм на възраст, в която е късно да се уча да общувам, трудно е да се променям, в същото време разбирам, че сериозно съм загазила с житейския опит и по - точно нямам такъв, социалните контакти са сведени до минимум, а и тяхната полезност и пълноценност също са отрицателна величина. Най - тежкото е това, че самотата много ми тежи - до степен, че искам да подменя себе си, да не съм аз.
Не съм красавица, даже сега като поотраснах доста - осъзнах, че не съм и никак привлекателна, никога не съм била обект на мъжко внимание, на такова са се радвали момичетата около мен, но върху мен никога не е падало нещо добро. Никога не съм имала приятел, даже ме е срам да си го призная и сега, като пиша това се зачервявам и изпотявам от неудобство, защото за моята възраст не е нормално - а и аз не съм нормална. Не говоря за секс - това е нещо машинално, което не ми доставя удоволствие - а аз искам истински отношения, помощ, подкрепа и осъзнатост, която страшно много ми липсва. Мисля, че се нося в балон, надут от моите мечти, в който съм каквато искам да съм - красива, социална, любимката на всички, балон, надут от въоржението ми, който ме пази от света и балон, който като с карфичка се пука от всяко убождане от реалността и се пълни с вода и аз се давя в собствената си наивност.
Ако някой се е чувставал по подобен начин - моля да ми пише, защото като камък ме пристиска самотата и не мога да продължа напред - не виждам хоризонт след толкова много самота - наистина много - цялата ми младост...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 68cc734372
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Не говоря за секс - това е нещо машинално, което не ми доставя удоволствие - а аз искам истински отношения, помощ, подкрепа и осъзнатост, която страшно много ми липсва. “
Четеш много любовни приказки - дори не романи, защото и в най-блудкавите романчета, които продават весникарките връзката и чувствата се развиват и кристализират в последната страничка. Ти искаш като Пепеляшка да ти падне обувчицата и Принцът да те преследва през девет планини в десета, за да те намери. Е, не стават така нещата!
За теб сексът може да не бил важен, но за мъжете той е най-важният. Те са по-резервирани по отношение на чувствата, защото им е такова възпитанието. От малки са слушали, че мъжът не плаче, той е силен и не показва чувствата си. Така си го карат и като възрастни. Доказано е просто, че при секс се отделят хормони на привързаността, които свързват двамата. Всичко е направено, за да може двойката да се запази и да изхрани децата си, защото човекът е единственото същество, което се грижи толкова дълго за поколението.
Ако искаш да намериш чувствата, които ти липсват - трябва да спукаш балона, в който живееш, да започнеш да гледаш човешки на хората и да се отпуснеш в отношенията си с мъжете - дай им шанс, допусни ги до тялото и душата си. Довери се!
Чувствата, които описваш ги има, но те се появяват чак след влюбването - някъде 1-3 г. след началото на връзката (зависи от интензивността ?). Проблемът при теб е, че като възприемаш секса като нещо лошо, машинално и низко, няма как да задържиш мъж толкова дълго. Просто за мъжете сексът = любов. Ако усетят, че жената няма удоволствие с тях в леглото, те си казват „тя не ме харесва, не ме ОБИЧА, няма нужда от мен и ме използва (за услуги, кошче за душевни отпадъци)“ и така мъжът ще се чупи, преди да е допуснал чувства към теб, а твоите опасения и страхове ще бъдат потвърдени.
Кръгът се затваря и ти оставаш в него!
Така винаги ще търсиш Любов, Обич, Разбирателство, Приятелство, „ и истински отношения, помощ, подкрепа и осъзнатост“ ще получаваш само механичен секс, защото не можеш сама да ДАДЕШ горните, а и явно сексът с теб е механичен и отблъсква мъжете ПРЕДИ да са се отпуснали да ти дадат повече.
Съвет - ако не можеш да се промениш, отдай се на по-висши цели и неща в живота. Има много дечица, кученца и така нататък, които имат нужда от помощ. Стани монахиня, възпитателка в СОС селище и помагай на хората, и това е решение. Така ще получиш приятелство, разбиране и признание, „ истински отношения, помощ, подкрепа и осъзнатост“, но без секс.
Ако искаш да имаш семейство, деца и съпруг, ще трябва да се промениш.
Ти избираш.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cd3e298f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разплаках се! Все едно си писала за мен и аз си мечтая за същите неща, но не вярвам някога да се променя и съм много депресирана. Просто от детската градина си спомням че нямах приятелчета, винаги съм седяла настрана от всички и сега съм самотница без социални контакти. Даже имам чувството че получавам панически атаки, като говоря с някой. Жалко че не мога да оставя имейл, много искам да си пиша с теб :)
Желая ти успех! д

Модератор - не публикуваме контактни данни!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ea1de1d8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ахах, и аз като номер 1 това за секса ми се наби на очи :D. Та по същество... мисля, че не може да няма причина за твоята асоциалност. ВИНАГИ има причина... просто трябва да я намериш и да я приемеш.. и да се промениш. Помисли си кое най-много ти тежи, това, че според теб не си достатъчно привлекателна, както казваш и социална, или това, че си пропуснала толкова много неща в живота и си сама? Никога не е късно да се промениш. Започни стъпка по стъпка... направи първото нещо, което си пропуснала на времето. Погрижи се за външния си вид... виж се с стари приятели/познати, или пък разшири контактите си ако не на живо, то поне в интернет, където е по-лесно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b361818880
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   авторката: Благодаря на всички, които взеха отношение по темата. И особено на номер 1 за пространния пост. Всъщност не намирам сексът за нещо низко и нещо, което е без значение, исках да кажа, че сексът без чувства не носи пълноценно изживяване. До номер 2 - жалко че не мога да се свържа с теб, но ако модераторите могат да направят компромис, това би могло да се осъществи. Номер 3 - благодаря за оптимизма!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 813a006486
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте!
Търся си приятелки за ходене по планините.
Момиче, на 30 години, живея в София.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05f416a526
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, ти на колко години си, ако не те притеснява, сподели, аз съм момиче или по-скоро жена, но не точно.. имам предвид, на 26 съм, като теб, абсолютно същата, не се шегувам и аз съм си нямала приятел досега, приятели също нямам, а приятелките ми от ученическите години ме изоставиха горе-долу от 6 клас някъде. Много ми е тъпо и на мен, измъчвам се, като теб съм, много стеснителна, притеснителна, и т. н., разбирам те какво ти е. Ами какво друго да ти кажа, ще ми бъде интересно да си пишем но за съжаление.. иначе, не знам какво ще правим, хората тук дето не са като нас, нека те дават съвет, обаче много внимавай, не споделяй с всеки, защото има и хора които не могат и не искат да ни разберат.. случвало ми се е с хора в нета, успех мила.

От една друга самотница

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 18f3d2e20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм се чувствала като теб. Трудно е да промениш природата си. Или се приеми такава, каквато си и се успокой, или си наложи да се промениш. При мен стана постепенно. Но като цяло не съм много социална натура.
Имам момиченце. То е противоположност на самата мен. Тя е обратното на асоциална. Толкова е контактна, обичлива, поздравява всеки и всички, обича цветя, животни, хора. Тя ме промени. Покрай нея и аз станах по-социална. а в действителност съм темерут. Но покрай дъщеря ми се променям. виждам, как привлича внимание около себе си, как маха с ръчичка на хората и дори най-намусените намират сили да се усмихнат на този жест.
КОНТАКТУВАЙ С ПОЗИТИВНИ ХОРА. Това е съветът ми към теб.

P. S. Доколкто разбирам, си девствена. Не се стряскай толкова много. Аз познавам и други като теб. Аз самата бях девствена до 22 годишна възраст.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b361818880
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   авторката: На 29 съм, не, не съм девствена, но все пак съм нямала връзка досега, което е леко отчайващо.. и като цяло гледам да се скрия от хората, изобщо не ми трябват - те са толкова нормални, а аз се чувствам като от друг свят - изобщо не съм в час - но се надявам да намеря някога хармония със себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 00eb2d6498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм на 39 години и също съм много самотна Дръж се има много като теб, жалко че не можем да се съберем всички които са писали че са в подобно положение и да си направим наша компанийка, ако знае как ще е супер, но тук размяната на имейли май е забранена

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker