Пътуване със самолет за първи път - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пътуване със самолет за първи път
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 35419 пъти
Здравейте!
След по-малко от седмица предстои първото ми пътуване със самолет. Много съм напрегната и не знам какво да правя. Моля Ви дайте ми съвет какво е по-удачно да избера, ако не нося много вещи- куфар или малък сак, тип чанта? При положение, че полетът е с прекачване и трябва да чакам около 4-5 часа другият самолет, какво да правя през това време? Как да се облека (не съм спортна натура), но ако сложа по-елегантни дрехи и обувки на ток, според мен няма да е добра идея.. Трябва ли да увивам сака(или куфара си)с найлон на летището или някой друг се занимава с тази дейност? Има ли вариант сакчето, което ще нося да е с мен в самолета? Общо взето, моля, обяснете ми каква е цялата процедура. Усещам срам и страх. Срам, защото не искам да изглеждам нелепо в нечии очи и страх, за да не си загубя багажа или по-лошия вариант-да изпусна/да не мога да намеря втория самолет.
Благодаря Ви за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ab4a717b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Здрасти, аз летя много често и мога да ти дам няколко практически съвета
1. Виж най-напред в сайта на АВИОКОМПАНИЯТА (ако са две и при двете), какви са им изискванията за багажа като големина, бр. и тегло.
За ръчен багаж обикновенно имат ограничение от към 8 кг. като лаптоп не влиза в това тегло, размерите също са ограничени - не ги знам на изуст, но нещо като 45/60/35. В Луфтханза и партньори имат ограничения само за теглото по принцип. Ако „сакчето“ е по-дълго и дебело обаче- забрави - не влиза в шкафовете за багаж в самолета. За другия багаж имат по-скоро ограничения за тегло - 22 кг. някъде. НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИЖ В СТРАНИЦАТА НА САМАТА КОМПАНИЯ!!! НЕ ТИ ТРЯБВА ДА ОБЛИЧАШ БАГАЖА СИ В НАЙЛОНЧЕТА, освен ако не пътуваш през Италия (там се краде от багажа), Афганистан или Иран. В България няма проблеми, но понякога се отваря самият куфар, защото не са много нежни с него и се изсипва съдържанието, ако си с ципове - нямаш проблем. Инвестирай в хубав и здрав куфар, няма да ти трябват кондоми за куфари. Ако ти е по-спокойно можеш да го опаковаш, но се набиваш на очи -т. е. 99% от хората не го правят.
Ако имаш черен куфар или много често срещан модел - завържи някаква панделка или връзка така, че да си го познаваш.
Багажът е застрахован. Пази си лепенката, която ще ти дадат, когато предаваш багажа. Ако ти го загубят е мнодо добре дори за теб -).. плащат ЯКО. При закъснение - плащат ти всички дрехи и неща за първа необходимост, които си си купила докато ти доставят багажа.
МЕДИКАМЕНТИ И ВАЖНИ НЕЩА ПРИ ТЕБ ВИНАГИ.
Не се позволяват всякакви остри, метални неща в ръчен багаж.

2. Течностите в РЪЧНИЯ багаж са в опаковки до 100 мл. и общо не надвишават 500 мл. Всички трябва да са в ПРОЗРАЧЕН пакет, който се самозатваря. За такива се взимат обикновенно пакетчета за замръзяване на продукти Zipper, ако нямаш - продават се на летището в София в Пощенската станция. Ако пътуваш извън работно време, аз лично съм си слагала нещата в обикновена торбичка и съм я защипвала, можеш да я лепнеш горе с тиксо... не гледат много...
Няма ограничения за течности в багажа, който предаваш. Можеш там да си сложиш цялата козметика, но НАЙ-ВАЖНОТО МЕДИКАМЕНТИ имай при теб, защото ако забавят или загубят багажа става неудобно. Ако това се случи и ти липсват важни медикаменти - потърси в следващото летище здравната служба.

3. „как да се облека (не съм спортна натура), но ако сложа по-елегантни дрехи и обувки на ток, според мен няма да е добра идея.. “
СПОРТНО, задължително със спортни обувки, защото другите ще събуваш да минават през скенерите.
Има си служители, които при проверката ти казват, какво да мехнеш от себе си и куфарите и се слага в отделни щайгички - лаптопа отделно, билетите, часовник, колан, якето се сваля и обувките, стотинки, ключове - всичко от метал по теб ако са токчета особено... после минаваш през детектора. Много почват да пищят заради металните части на сутиена, а други дори заради метални копчета. Жена тогава почва да те тараши и да те обарва в търсене на виртуално оръжие. Не е приятно, но по-важно е да се наредиш навреме на опашката и да не се оставяш да те блъскат. Българите не се блъскат, но азиатците и европейците (особено италианци и фанцузи) те ръчкат с лакти и минават пред теб. НЕ ПУСКАЙ с предимство семейства с дечица и бабички разни, ако бързаш. Гледай себе си, ти да стигнеш на време - другите да са мислили. Ако много бързаш питаш човека пред теб да те пусне, но задължително не само да си 2 ч. преди полета на летището, но и действително мини през контролите. 1 час преди полета затварят шалтерите за билети и предаване на багаж. 30 мин. преди полета затварят шалтера за качване на самолета. (понякога оставят по-дълго отворено, но недей да разчиташ на това). Прави си сметката - ако не си на време - никой няма теб да чака.



Няма от какво да те е срам или страх. Що за глупости! Ще се туткаш, но това се е случвало на повечето хора. Просто бъди на време, по-добре да чакаш пред гейта (GATE) по-дълго. Имаш и достатачно време за прекачване. Носи си Евро кеш, за да си купиш нещо за пиене. Носи си и книга за четене. Не на всички летища има безплатно WiFi. Задължително пий достатачно течности, храната не е толкова важна. НЕ СЕ СКЪПИ да си вземеш една минерална вода, ако ще да е за 3 евро (толкова върви водата) - това е нормално. Твоя вода не можеш да внасяш в летището, заради съображения за сигурност (може да е течна бомба). Ако си гладна на летището - търси Макдоналдс, Бъргъркинг - цените са нормални. Ако ли не - просто си купи сандвиш, колкото и да струва. Свиквай!
При прекачването автоматично твоят багаж се мести в новия самолет, освен ако ти кажат друго (случвало ми се е ръчно да се пренасям, но беше на презокеански полет).
Важно е да слушаш и да питаш!!!

ВАЖНО - на второто летище - виж си точно от кой gate ти излита вторият самолет. Въпреки, че имаш много време, тръгни направо към гейта и си го виж. МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ, гледай винаги гейта, който е актуален!
Слизаш от първия самолет и НЕ ТРЪГВАШ КЪМ EXIT, a към трансфер (TRANSFER). Питай някой от другите пътници, които ще се прекачват. Всяко летище си е различно, ако напишеш през къде ще се прекачваш мога да ти кажа 1-2 неща. Обикновено бг. полетите се прекачват във Виена, Франкфурт на Майн или Амстердам, Париж, Лондон. Имай предвид, че новото летище във Виена е леко объркано с дълги пътища и там предвиди повечко време. Пак те съветвам - бъди директно на гейта 1 час преди полета. В новото летище Виена няма Трансфер-част, а те тарашат отново и минаваш през цялата процедура. Много зле организирано е това летище, предвиди повече време! В Хитроу пък дълго траят проверките на документите. Предвиди и там повече време. Другите са ОК.
В България ще са ти дали билетчетата за втория полет, с тях и лична карта/паспорт минаваш цялата процедура... -)
Във Франкфурт, Амстердам и другите летища, които са ми известни в Европа си има трансфер - защото кацаш от извън Шенген ще те проверяват само паспортно. Великобритания не е шенген - там всички ги проверяват паспортно... , но като влезнеш в Шенген край после с проверките. Багажът и теб (освен във Виена) не проверяват повече при трансфер, ако нямат някаква причина за това.
Ако се объркаш и без да искаш излезнеш от трансфер-частта, не се притеснявай - МИНИ ПРЕЗ ЗЕЛЕНИЯ ИЗХОД и после търси символът с излитащо самолетче "departure" и следвай табелките.
За всичко си има таблеки, следвай ги или питай. Казвай си, че летиш за първи път, защото ако се държиш прекалено странно, може да те вземат за муле на наркотици или терорист!
Има цифилини полицаи. Те могат да те тарашат и проверяват по всяко време, но първо искай да ти покажат идентификацията си.
При излизане винаги през зеления изход, освен ако нямаш нещо за деклариране. Внимателно проучи митническите изисквания в страните. В ЕС нямаш право да носиш повече от 10 хил. евро кеш, не пренасяй по принцип стоки за повече от 250 евро. Нямаш проблем с личен лаптоп и тем подобни (апарат, камера и бла-бла), но нека си личи, че са стари. НЕ ГИ ПРЕНАСЯЙ ВЪВ ФАБРИЧНА ОПАКОВКА. Българите обичат да си пренасят нещата в оригинални картончета, НЕ ГО ПРАВИ.
Не носи скъпи бижута и глупости.
Не носи повече от 1 стек цигари.
Не носи алкохол в ръчен багаж.

Успех иначе!
Не се притеснявай, никой не е роден върху самолет. Казвай по-добре, че ти е за пръв път и се притесняваш, ПИТАЙ, защото ако си прекалено притеснена, може да си помислят хората какво ли не.
Да летиш със самолет е направено за ПРОСТИ хора. Щом един американец може да се оправи, ще можеш и ти. Следи табелки и инструкции като маймунка и НЕ МИСЛИ. С питане до Стариград се стига -ПИТАЙ дори за очевидни неща. Винаги си показвай билета, те ще те опътят. Като стигнеш гейта гледай дали свети името на града, към когото пътуваш и ПАК ПИТАЙ - покажи си билетчето и питай.
Спокооооо!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967f5b6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много, много благодаря за изчерпателната информация.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ebf642747c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 1 е описал доста подробно какво да правиш. Ще допълня единствено, че за мен е по-добре да носиш дамска чанта и лаптопа в ръчен багаж, а другото да го чекираш. Вярно е, че има колички по терминалите обаче е много неудобно да мъкнеш много неща, когато си с прекачване. По-лесно е да си носиш само чантата и после да си изчакаш багажа.
Ако трябва да чакаш 4-5 часа има няколко опции. Първата е - оставаш на летището, където разглеждаш магазините, пиеш кафе, можеш да гледаш някой филм, ако имаш лаптоп или да почетеш книга. Вторият вариант е да отидеш до града, но тук е много важно в кой град прекачавш. Например летището на Прага и Будапеща са много далеч от града и ти трябва над час, за да стигнеш до него. Ако прекчаваш във Виена например си за 20 минути в центъра и ако реално имаш 4 часа престой - 1 час ще ти отнеме пътя максимум и 2 часа ще имаш да пиеш по едно кафе и 1 час резрева в летището. Все пак нямаш да чекираш багаж, а само проверките да минат.
В крайна сметка няма нищо сложно и съм сигурна, че всичко ще мине наред. Както номер 1 каза по-добре е да си по-рано като ти е непозната обстановката. Също така не се стресирай, ако нещо закъснееш. Понякога изчакват, но не разчитай на това. Тук вече си зависи от летището, зависи от това дали извозват с автобуси до самолета или е с ръкави.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ab4a717b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ана, не чакат повече от 5 мин. Моят приятел е Сенатор и е изпуснал рейса до самолета, защото онези са си позволили да затворят гейта 10 мин. по-рано! Пуснали са му отделен рейс за него, защото се е опънал като Сенатор си знае правата, но това е човек, който лети 10 пъти на седмица. Авторката дали си знае правата и знае кое след колко мин. имат право да затварят?
„Ако прекчаваш във Виена например си за 20 минути в центъра„
Ако имаш късмет! С CAT за 19 евро в едната посока си в центъра, но хайде още 19 евро за обратно... във Виена точно много се чака за нормалото влакче (до 20-30 мин.) и спира на 10 спирки до центъра - с нормалният влак струва 3. 5 евро в 1 посока трае 35 мин.
Ако човек е свикнал да пътува, той може да си позволи такива разходки, но за хора като Авторката дори самото летище може да предложи повече. Нека не се надценява, защото при тези стачки и глупости можеш поне да реагираш, ако си на място.

За ръчния багаж - не препоръчвам варианта само с дамската чанта, защото
1. Не всеки лаптоп се прибира в нея
2. Ако се излее някоя течност, горкият ти лаптоп. Аз винаги козметиката я държа в дамската, лаптопа в куфарчето.
3. Ако ти забавят или загубят багажа имаш най-необходимото в теб.
4. Има си куфари с колелца, не ти трябва отделна количка
5. Можеш да пренасяш до 8 кг. повече багаж така, ако заминаваш за по-дълго, а и имаш къде да сложиш някой и друг парцал, ако се окаже, че другият багаж е повече

Съвет към всички - не се притеснявайте, бъдете АРОГАНТНИ, знайте си правата ПРЕДВАРИТЕЛНО и питайте, заяждайте се и не отстъпвайте. Ако имате малко повече багаж, бъдете любезни и си затварят очите...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967f5b6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Благодаря Ви много. Прекачването ми е в Турция. Попитах служители на летище София дали ще има паспортна проверка (защото нямам паспорт), те ми отговориха да се обърна към Министерството на външните работи. Попитах и служител от министерството, той пък ми отговори да се обърна към турското посолство... Погледах и в сайта на Turkish Airlines и пише, че когато има трансфер, проверката се прави на крайната дестинация. (доколкото можах да си го преведа). Някой от Вас имал ли е полет с прекачване в Турция?

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ab4a717b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторе, не съм стъпвала в Турция, признавам - дори за трансфер, но мисля, че си трябва паспорт. Изкарай си паспорт!
Друго - пиши на авиокомпанията си, но ако има клон на ЦКБ наблизо, там винаги има гише на България Ер, в което работят много компетентни хора. Ако не знаят, обаждат се и им казват. Дори да не летиш с тях, просто питай - ще ти помогнат. Компетентни са и служители в туристически бюра.
Можеш и да се обадиш, пишеш на дипломатическо представителство на Турция у нас. Дано ти отговорят бързо.
По принцип-лична карта само в ЕС, Сърбия и Хърватска.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f4a07b3230
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4, позволих си да го кажа, че понякога чакат, защото на мен ми се е случвало да не излетим 20 минути, защото сме чакали пътник. И то поне няколко пъти. Може би наистина не го правят за всеки, а и има логика - все пак иначе се разваля реда за излитане.
За прекачването предложих да си вземе дамска чанта и чанта за лаптоп или дамска чанта и в нея да я лаптопа. Аз лично никога не нося козметика в дамската ми чанта, нито течности, а ги слагам в чекирания багаж. Въпрос на виждане и навик явно.
Иначе да вярно е, че говорих за CAT, но последно като бях във Виена цената беше около 10 евро в една посока, а не както ти казваш, но може да са променили цените. Аз съм ходила при престой от 5-6 часа и по-дълъг и честно казано бих дала 20 евро в двете посоки за по-комфортно пътуване и за да разгледам града. Иначе кога срещу 20 евро ще мога да се разходя в един хубав европейски град. Може би си права, че за първи път си е шоково да го направи, но можеше на връщане, ако минава през Виена да отиде.
За Турция мисля, че трябва паспорт. Не съм сто процента сигурна, но в повечето случай има passport check и на летището, в което се прекачваш. Също така още веднъж ти проверяват багажа и проверят дали ти носиш забранени неща. Нямам познат, който да е летял без паспорт през Турция - просто не е опитвал. Но една позната така прекачи в Швейцария. Знам, че й направиха проблем, но след дълги разговори я били пуснали и не е имала право да напуска летището - поне това ми е разправяла тя, а доколко е вярно не знам. Защо просто не си изкараш паспорт с една бърза поръчка? Вярно, че не е 40лв, а 80лв, но поне ще ти е по-спокойно.
Лек полет, авторке и всичко ще бъде наред.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967f5b6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много благодаря. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967f5b6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Момичета, а козметиката задължително ли трябва да е в прозрачни пликове? Може ли да си я сложа в несесер, без да я слагам в пликове?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967f5b6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Забравих да попитам още нещо- задължително ли ще трябва да си събувам обувките?

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f4a07b3230
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зависи какво разбираш под козметика. - Гримовете, моливите и т. н. може да не са в прозрачен плик. Но всички течности се слагат в прозрачни пликове, които се затварят отгоре и се продават по летищата.
Обувките ще си събуваш само, ако те накарат. Много пъти не съм си събувала обувките, но няколко пъти са ме карали.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 967f5b6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря, Ана :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cf9438e138
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Това за облеклото - да не си тръгнала на модно ревю

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a1c8e2b058
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Еми не е толкова страшно. На мен лично първото ми пътуване с самолет беше на 6 годинки до Румъния(Букурещ) не ме беше страх няма от какво да се притесняваш. На мен вече не ми прави впечатление, защото съм свикнала но.... не е страшно даже е много яко. ;ддд Сега да 4 юли отиваме на море в Рим (Италия) после сигурно в Гърция, защото майка ми много иска и така. Не е страшно.




Падналото ангелче

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fe48458363
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   И един малко прозаичен съвет, преди полет, избягвайте да пиете газирано или да ядете боб. Налягането в самолета е доста по-ниско и газовете в храносмилателната система си увеличават 2 пъти обема. Чуството не е от най-приятните, особено при дълъг полет.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4424d169e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравейте,
Темата е стара, но надявам се някой да ми отговори. Предстои ми пътуване със самолет след около година. Също за първи път. Понеже пътуването е свързано с операция, за която не се знае, колко време ще съм в болницата (между 5-20дни), как мога да си взема двупосочен билет. И всъщност как мога да организирам връщането си? За връщането е възможно да имам нужда от инвалидна количка, как мога да поискам такава? Имам силен страх от самолети, височини и пр... ще бъда благодарен за съвети и в тази насока.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 97150e8e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Искам и аз да задам един въпрос. Ще летя за Марсилия през Мюнхен, там при трансфета трябва ли пак да мина паспортна проверка?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bd925c913f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   до 17
Не. Директно през трансфер за граждани на ЕС.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7ab4a717b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   номер 18 - глупости говориш. Тъй като България не е член на Шенген ще мине паспортна проверка след кацане в Мюнхен и от там веднага в транзитното пространство. Ще има само паспортна проверка, но не и на багажа. Внимание - във Виена например има и проверка на багажа дори при транзит заради грешно замислено летище

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7ab4a717b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   номер 18 - глупости говориш. Тъй като България не е член на Шенген ще мине паспортна проверка след кацане в Мюнхен и от там веднага в транзитното пространство. Ще има само паспортна проверка, но не и на багажа. Внимание - във Виена например има и проверка на багажа

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 043a11c55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   а за пътуване до испания с какви документи се пътува

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a78444876a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И аз за пръв път на 26. 12 ще пътувам от Атина за Нюрнберг с прехвърляне в Амстердам. Ще имам 1 час престой на отиване, а на връщане - 4 часа. Самолетите са на една и съща компания KLM и ще бъда само с ръчен багаж. Въпросът ми е дали за този 1 час ще мога да се оправя и да намеря следващия си полет и какви проверки ще трябва да мина? Трябва ли да си нося и паспорта или само с личната карта? Благодаря предварително

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b58213ed17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Здрасти 22. Аз често летя през Амстердам и ти гарантирам, че за 1 час ще се оправиш и то за европейски полети в Шенген - споко. Амстердамското летище ми е едно от любимите - подредено, не е супер лъскаво, но е подредено и много практично. Дори ще имаш време за сувенири :)
Трябва ти само българска лична карта и билетите ще ти ги дадат още в Атина.
...летището е супер, но КЛМ за съжаление не са - много са неучтиви и неприятни, но ще изтърпиш за такъв полет. Аз съм летяла интерконтинентално с тях и са пълна скръб. Масово ги бойкотираме - КЛМ, ЕрФранс, Алиталия са от едно котило - гледай да не пътуваш с тези при възможност.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: abd0c376e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Много ти благодаря 23!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a561443ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Здравейте! И на мен ми предстои пътуване за пръв път, с прекачване. Все още се уточнява датата, но се чудя колко време би трябвало да бъде престоя, за да няма проблеми. Единият вариант е с престой 1, 45 ч. Това време достатъчно ли е? Притеснява ме и възможното забавяне на първия полет, какво се прави, ако закъснее той? Ще се радвам, ако някой даде информация, виждам че темата е стара.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b58213ed17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   н. 25 - много ще помогнеш ако кажеш на кое летище ще се прекачваш! Иначе 1, 45 мин. са предостатачно!
Само в летището във Виена имай в предвид, че се минава отново при контролите!
При всички останали летища в Европа (а и света) се минава най-много през паспортна контрола и толкоз. Просто във Виена са направили грешно архитектурата и се налага тази контрола.
Но 1, 45 мин. са супер. Обикновено имаш не повече от 45 мин. за прекачването, а от Варна/Бургас през София ако летиш имаш при сутрешните полети 25 мин. да минеш през контролата за багаж и паспорт - летище София и то е строено от неуки австрийци и тук са направили същия бъг като във Виена, но вярвай ми - ако се прекачваш във Франкфурт, Амстердам, Париж няма да имаш такъв проблем. В Лондон е малко претоварено, но и там ще ти стигне това време. Не се притеснявай - дори чакат ако пътуваш с една и съща компания. Важно е заедно да вземеш двата билета и да се чекираш по възможност още в София!
Ако предаваш багаж автоматично той ще се прехвърли освен ако не ти кажат друго.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a561443ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Н. 26 - съжалявам, че не уточних летището. Ще се прекачвам в Брюксел.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b58213ed17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   от 26 - за съжаление не съм се прекачвала в Брюксел, но съм била на Шарл де Гол и в АМС много често и бяха оргранизирани летища. Не се притеснявай - дори големите летища са често по-организирани от малките. Просто не носи излишни неща и ако можеш си спести течностите и така нататък. Не носи колан, а обувките при възможност да са спортни. Не носи повече от 1 връхна дреха (примерно яке, но доли недей да имаш сако или жилетка). Последните неща ти помагат да минаваш много бързо през контролите и БУТАЙ СЕ ако видиш, че нямаш време.
Също ми спести дали става дума за вътрешноконтинентален полет или ще летиш за САЩ примерно, но споко - имаш толкова много време, че и за САЩ можеш да летиш, а е рядкост да закъснее самолет много и да закъснее ще те чакат или ще ти осигурят друг полет - тук не се притеснявай.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8b3f34437c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Няма да излетят без теб, спокойно. Облечи си каквото си щеш, време има много. И да закъснееш малко, ще те чакат. Те знаят, че има прекачващи се пътници.

 
  ...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 688a4be180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   какво да правя ако излитам за Париж а там има стачка и полета се забавя?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 54a4bce848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Здравейте, предстои ми пътуване със самолет... искам да попитам понеже скоро ме возиха с по-силна скорост с кола и изведнъж ми се стори за момент че започвам по-трудно да дишам от бързото набиране на скорост и малко ме е страх да се кача на самолет... някой има ли представа защо се случва така и на някой друг случвало ли му се е. благодаря предварително

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c112981a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Н31, това в самолет няма да ти се случи. Може в началото докато ускорява и излита, но после не се усеща скоростта на самолета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker