Съществува ли душата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съществува ли душата
преди: 11 години, 28 дни, прочетена 4717 пъти
Здравейте,

От известно време разсъждавам над един въпрос и ми е интересно какво мислите вие. Съществува ли душа? Този въпрос е бил доста дискутиран, даже са правени научни изследвания, които доказват, че съществува. Аз обаче, като един логично разсъждаващ човек, не обичам да приемам нищо за даденост и анализирам логически нещата. Да приемем, че човек има душа, която го характеризира и определя същността му. Тогава защо човек се изменя толкова много в зависимост от различни преживявания? Дори и наистина да съществува, тя явно е силно зависима от мозъка - когато съотношението на хормони в него се промени и човек се променя - може да изпадне в депресия, да стане затворен, агресивен, да откачи и т. н. Това какъв е човек зависи предимно от това какво става в мозъка му - структура на самия мозък и съотношение на хормони, които произвежда. Защо например под влияние на опиати човек става различен - защото влияят на мозъка. Но къде е ролята на душата? Има ли изобщо такава? Какво е станало с душата на хората, болни от шизофрения, например? Не се опитвам да споря, просто разсъждавам и тъй като не съм вещ в темата, ще е полезно да науча нещо от хора, които са по-започнати с нещата, или имат по-различно виждане. По-скоро ме интересува логичната страна на нещата. Има ли душа, или всичко е свързано с физиката ни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 28 дни
hash: 4dbed56a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен съществува. Тя е всичко това, което чувстваме. Усещал/а ли си чувството, когато понякога си толкова щастлив/а, как сякаш си изпълнен с радост. Или когато си тъжен усещал/а ли си как все едно нещо необяснимо, вътре в теб те боли ужасно? И не физическа болка, а другата, която всъщност е много по-страшна!

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 65ba5ae359
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че съществува, дори животните имат душа без рибите :).

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 0e84780d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз се питам същото... Също се чудя относно Рая и Ада - не вярвам в тях, вярвам по-скоро в преражданията. Но ако се прераждаме за 40 дни /според библията/, то тогава как някои успяват да говорят с мъртвите, не са ли те преродени? А и как така библията вярва в преражданията и същевременно в Рая и Ада? Нещо ми убягва логиката. Ще следя коментарите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 27 дни
hash: 57c8acfb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според теб съществува ли душа, или човека е само тяло? Нека да разсъждаваме логично:

Душата е тази субстанция, което придава живот на телата ни. Тя е невидима, нематериална и нетленна. Но реално съществуваща. Душата, или духът е всъщност истинската личност на човека, която се запазва след смъртта. Тоест душата(духът) е всъщност това, което оживотворява плътта ни.

Най-голямото доказателство за съществуването на душа е смъртта. В момента на смъртта, душата и тялото се разделят.

На някое погребение просто погледни отблизо покойника в ковчега и ще видиш точно какво представлява човешко тяло без душа. То си остава просто един вкочанен мъртъв труп. И този труп, който остава, след като душата го напусне, не се различава по нищо примерно от една пържола, или от парче месо. Затова гледката е толкова силно отблъскваща за живите.

Много скептици твърдят, че човека е само тяло, но това е глупост. Ако беше вярно просто ние никога нямаше да умираме.
Да вземем за пример някой удавник. Човека пада във водата и започва да се дави. Наблизо няма кой да му помогне достатъчно бързо и той се нагълтва с вода, удавя се и умира. След десет минути го вадят от водата, но той вече е мъртъв.

Ако човек беше само тяло, защо тогава е мъртъв? Тялото му си остава абсолютно същото каквото е било преди да падне във водата. За краткото време от десет минути няма промени във вътрешните органи. Би трябвало ако стимулират и рестартират сърцето и мозъка чрез медикаменти и електрошок, след като сърцето тръгне, тялото да оживее.

Но това не се случва. Причината за това е, че при удавянето, душата, която съдържа живота, къса връзката си с тялото, напуска го и вече отива на съвсем друго място.

И точно по същата причина не можем да създаваме живи хора, като сглобяваме части от трупове.

Примерно имаме няколко човешки трупа, загинали при различни обстоятелства. Ако от единия вземем главата, от другия торса, от третия краката, от четвъртия ръцете и съединим всички здрави части чрез хирургични операции в едно ново тяло, новото тяло никога не може да оживее.

Точно поради факта, че в него няма откъде да дойде душа, която да го оживотвори. И въпреки, че всички части ще са напълно здрави и функционални, тялото няма да оживее никога, защото в него липсва това, което да му придаде живот - душата.

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 7cab55c3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Има тя се преражда много пъти, и за това в всеки живот, същността и е различна. В зависимост от това какво си правил в този живот, определя какъв ще бъдеш в следващият, тоест каква ще бъде душата смирена, или палава. Всички ние сме души, които сме съгрешили спрямо Господ, и сме изпратени на земята, за да си изкупим грешките, затова се прераждаме, за това има карма. Раят е горе при Създателя, а адът е тук на Земята, за това има болести и страдания. Ако правиш лошо, в следващият живот ти се връща страдаш, и. т. н. Това е истината.

 
  ...


...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 64006033f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма душа. Няма и доказателства за душа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 27 дни
hash: 459de7a521
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми да разбира се, ако я няма тогава как изпитваме чувства мисли и изобщо всичко. Ако помислиш реално ще видиш, че въпросът ти е бил излишен.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 4873d5d3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Зависи какво смяташ под понятието душа. Колкото и да не ви се вярва на 17 съм, много съм мислил за живота и смъртта. Дали човек е просто организъм, който като всяко живо същество умира или в него има онова нещо наречено душа. Душа има във всичко независимо живо или не живо. Във вещите има късчета от тези душите на собствениците им.

Нека разгледаме човека и една машина:

Човекът, както машината има ресурс. Човекът се разболява, както машината се поврежда. Има системи които също се повреждат. Например както беше дадено по-горе. Мозъкът няма кислород, когато човек се дави, в дробовете му навлиза вода и не може да става химичната реакция между кислорода и въглеводородите във тялото, настъпват увреждания. Необратими при това. Както при една машина когато се счупи и не може повече да се оправи.
Би било логично и един организъм ако е напълно здрав от гледна точка на устройството му той да работи. Например трансплантациите? Това са органи от други хора, които са починали, но твоето тяло продължава да работи.

Човек има душа се оказва. Забележи излъчването на даден човек. Качи се във неговият автомобил, дом или докосни някоя вещ. Не усещаш ли неговото излъчване? Дори и да е починал пак остава. Неговата душа части от нея остават във вещите. Тя е нематериална, не можеш да я видиш, чуеш, но можеш да я усетиш.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 459de7a521
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пак съм номер 7 забравих да дам пример. Един мой съученик ми го каза. Значи, , , , когато един човек умрял го притеглила на кантар и са видели, че тежи по -малко следователно... Такива прераждания няма. По тази логика тогава хората не трябва да намаляват. Глупости са това. Все според делата си отива или в рая или в ада. Това е... нищо повече не мога да кажа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: 7cab55c3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много си в грешка 7 вземи по чети и се образовай, има и доказателства за това. /5/

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b5e25763dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, много грешиш. Тялото на човек след смъртта олеква, защото от организма се отделт някои вещества и минерали, които вече не са му нужни. Затова тялото губи от 28-30 грама Също така всички чувства на човек са в главата му. Човек не чувства нито с душата си, нито със сърцето си, а с мозъка си. За всичко си има научно обяснение.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 48c656bd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Мен пък ще ме вземете за луд , но познавам вярващи хора които са умирали и Господ ги е възкресявал . Ходили са при Него и са разказвали свидетелствата си на много хора, при все както и в политиката малко хора имат вяра и доверие в техните разкази . Говорили за за ада и рая .. има такива места . Има справедливост има и Божии закони по които трябва да живеем . А ти който питаш .. просто помоли Бог с 2-3 просто думи и ще разбереш по някакъв начин, не си правя майтап . Аз имам подобна опитност в други неща но така или иначе тук повечето ме взеха за луд вече . Поздрави ;-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c1dbea5fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   А как говорят с мъртвите, като се прераждат ли? Това не са те, говорят с дявола, който се опитва да ни излъже и измами. За прераждане не вярвам толкоз, но в рая и ада вярвам. Дори да не са се преродили, няма как да се осъществи контакт с дух.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b5e25763dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм Номер 12, до Номер 13, няма нищо след смъртта! Задгеобният живот е измислен, защото всички хора се страхуват от смъртта и се надяват тя да не е края, но е! Трябва да живееш по твоите закони, а не по законите на нещо, което го няма!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52e5e011d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 12/15, тогава как би обяснил появата на живот изобщо на Земята, пък и на цялото човечество, ако всичко се прекъсва. Прав си за страха от смъртта, обаче пък как може да се обяснят сънищата например? Някои са толкова странни, че не са свързани с ежедневието. Освен това не ви ли е случвало да видите някого/някое място и да ви се стори, че ви е познато, въпреки че го виждате за първи път? Аз бях така, когато бях дете в първи клас. Не е ясно дали има Рай, или Ад, но най-вероятно съществуват извънземни, паралелни светове и т. н. Реинкарнациите може да са на различни нива. Животът ни в нашия свят е пъзел от полуистини и откровени лъжи, но мисля, че в някои митове се съдържа и действителна информация. Колкото до това дали има душа, още в древни времена философите са отчели, че съществува такова чудо. Каква е семантиката на думата психология? Наука за душата. Дали тя умира заедно с тялото? Не знам. Но дори и умъртвеното тяло участва в кръговрата на веществата. Вземете един истински и естествен домат, оставете го да се развали, от него ще се създадат малки мушици. Това показва, че дори при процесите на гниене енергията не се губи, а просто се преобразува в друга форма. Ниe, хората, сме нещо по-висше от животните например - поне така изглежда на пръв поглед, комуникацията ни е по-усъвършенстване, обаче се държим като пълни кретени със себеподобните и с цялата ни среда. Друг е въпросът, че не сме по-важни от природата, трябва да я пазим и да се съобразяваме с нея и да ценим всяко живо същество, което не ни вреди. Че има много по-висши същества от нас, съм убеден. Едните/едното вероятно е добро, съвършено, а другото е негов антипод. Всъщност, и ние хората сме така: на моменти сме добри, в други сме гадняри, но едното обикновено е по-силно от другото. По-ранимите души страдат повече по мои наблюдения. За мен не е нормално невинно детенце да почине на 4 години, без да е видяло нищо от този живот, да няма шанс за друго развитие. Вярно, че справедливостта не е доказана и трудно се среща в нашия свят, но за да има някакъв баланс, по пътя на логиката тя трябва да съществува. Вярно, че нямаме спомени от предишния си живот, ама случайно някой да има информация за себе си от бебешките си години, или отново всичко е в мъгла?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52e5e011d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 12/15, тогава как би обяснил появата на живот изобщо на Земята, пък и на цялото човечество, ако всичко се прекъсва. Прав си за страха от смъртта, обаче пък как може да се обяснят сънищата например? Някои са толкова странни, че не са свързани с ежедневието. Освен това не ви ли е случвало да видите някого/някое място и да ви се стори, че ви е познато, въпреки че го виждате за първи път? Аз бях така, когато бях дете в първи клас. Не е ясно дали има Рай, или Ад, но най-вероятно съществуват извънземни, паралелни светове и т. н. Реинкарнациите може да са на различни нива. Животът ни в нашия свят е пъзел от полуистини и откровени лъжи, но мисля, че в някои митове се съдържа и действителна информация. Колкото до това дали има душа, още в древни времена философите са отчели, че съществува такова чудо. Каква е семантиката на думата психология? Наука за душата. Дали тя умира заедно с тялото? Не знам. Но дори и умъртвеното тяло участва в кръговрата на веществата. Вземете един истински и естествен домат, оставете го да се развали, от него ще се създадат малки мушици. Това показва, че дори при процесите на гниене енергията не се губи, а просто се преобразува в друга форма. Ниe, хората, сме нещо по-висше от животните например - поне така изглежда на пръв поглед, комуникацията ни е по-усъвършенстване, обаче се държим като пълни кретени със себеподобните и с цялата ни среда. Друг е въпросът, че не сме по-важни от природата, трябва да я пазим и да се съобразяваме с нея и да ценим всяко живо същество, което не ни вреди. Че има много по-висши същества от нас, съм убеден. Едните/едното вероятно е добро, съвършено, а другото е негов антипод. Всъщност, и ние хората сме така: на моменти сме добри, в други сме гадняри, но едното обикновено е по-силно от другото. По-ранимите души страдат повече по мои наблюдения. За мен не е нормално невинно детенце да почине на 4 години, без да е видяло нищо от този живот, да няма шанс за друго развитие. Вярно, че справедливостта не е доказана и трудно се среща в нашия свят, но за да има някакъв баланс, по пътя на логиката тя трябва да съществува. Вярно, че нямаме спомени от предишния си живот, ама случайно някой да има информация за себе си от бебешките си години, или отново всичко е в мъгла?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9c7455877d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От Номер 12/15 до Номер 17/18, как бих обяснил появата на света? Големия взрив естествено. Да не мислиш, че е както в еврейската приказка, Господ създал Земята за 7 дни, глупости. Нито пък е създал първия мъж и след това от реброто му, създал първата жена. Засега теорията на Дарвин ми допада най-много и ми се струва най-логично. Колкото до сънищата, това са мислите в подсъзнанието ни. Понякога на по-дълбоко ниво, понякога на не чак толкова. Рай и Ад няма - това ще ти го каже всеки наполовина мислещ човек. Колкото до думата, , психология'', тя наистина означава, , наука за душата'', само че е значение, не семантика. Аз също вярвам в извънземни, има със сигурност и се адявам един ден да се срещнем с тях. И пак ще кажа, че няма душа. За всичко еобикновено си има научно обяснение.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52e5e011d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 12/15, отново съм аз. Голям взрив сериозно ли го мислиш? Дарвинова теория - още вярваш, че си произлязъл от маймуна - това е велика глупост, може да сме някакъв хибрид между рептилоподобни(в мозъка ни има запазен R-комплекс според същата тази наука) и маймуни, но ако бяхме произлезли само от маймуните, те щяха да са изчезнал вид. Някъде по света ни да летят птеродактили? Съгласен съм с твърдението на Дарвин, че животът е произлезнал първо във водна среда (Атлантида). Думата семантика има две обяснения и едното от тях е точно "значение", поправката е излишна. За извънземните ние вече сме се срещнали, най-вероятно сме точно тяхно творение :) и още нещо: уж не вярваш в Бог, а вярваш в извънземни? Че Богът какво е: извънземни сили, по-висши от нас хората, едната сила е добра и ни помага, а другата е зла, затова и считам, че хората не сме нито само добри, нито само лоши, eдното властва повече, но имаме и от другото у себе си. Има достатъчно конспирации за срещи с извънземни създания, освен това има много материали, филми, книги за Анунаки/Атланти/Гиганти. Отричаш окултизма, защо тогава в тайните общества има определена символика, ритуали? Човек никога не трябва да се уповава само на твърдения, които се водят за научни и общоприети. Колко години се е считало, че Земята е плоска? За много неща не можем да сме сигурни, защото лъжата е навсякъде. Аз считам, че в Библията са казани и истини. Може да има елемент на хипербола, но все нещо вярно има, па дори да е изразено по някакъв прикрит начин. Че религията се използва за манипулация, е ясно. Същото е и с образованието, политиката, парите, пристрастията, икономиката, кариеризма. Същите учени, на които толкова си се доверил, създават изкуствено вируси, крият лекове за неизлечими болести с цел да се правят пари. Тогава как може да вярваме на теориите им? От друга страна, според някои от тях има паралелни реалности и душата съществува. На кого да вярваме? Древните хора и философи са вярвали в съществуването на душата. Марк Аврелий е написал "Към себе си" и в нея много често говори за нея и за космосаи Аристотел има творба за душата. Според Айнщайн енергията не се губи, а само се преобразува. Настоящите учени също твърдят, че атомът не се губи, а самият Аврелий преди толкова много години е стигнал до същото заключение. Според Хокинг сме биологични роботи - по-скоро в нещо такова се опитва да ни превърне настоящият трансхуманизъм, защото все още изпитваме емоции, макар че материалното и първичното е поизместило по-стойностното в живота.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9c7455877d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От Номер 12/15, Велика глупост? А не е ли глупост това че Адам и Ева са първите хора? То по тая логика ние всички сме потомци от кръвосмешителен акт! Думата ,,семантика'' означава кръг от значения, така че поправката никак не е изшишна. Колкото до истините в Бибшията, ето най-голямата от тях - Земята е на 12 000 години. Вярвам в извънземни, защото просто във Вселенарта има милиарди галактикии планети и просто е изключено да сме сами! Освен това, кой е смятал, че Земята е плоска? Църквата не науката. И учените, които са доказали, че църквата греши са си платили на кладата.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2fdec413a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Земята, а и Вселената като цяло, е нещо твърде перфектно, за да позволи някакви гадове (визирам нас) да я унищожават без да има полза от това. Има закон за запазване на енергията. Ние сме енергия. Всичко около нас е енергия - абсолютно всичко носи някакъв заряд. Всяка наша дума, движение, та дори и вдишване ги размърдва. Какво останало за смърт? Енергията не може да бъде затворена под земята, изгорена или там каквито и други ритуали изповядват различните религии. След смъртта енергията ни се отделя, но не като едно цяло. Пример: Ядете един шоколад. 1/3 от тази енергия ще ви послужи при някакви движения, другата 1/3 при говорене, третата 1/3 ще се озове в тоалетната. Същото е и с нас като умрем. Енергията ни се разпръска, като по този начин "бута" и задвижда енергията, която вече споменахме, че е навсякъде. И за всички тези, които вярват изцяло на науката (за което ги поздравявам, но все още науката не е достигнала до твърди доказателства по въпроса, а и ще и е малко трудно в идните години) ние натрупваме някакъв опит тук. Ние се зареждаме през целия ни престой на земята. Емоционално, умствено, физически и etc. И когато достигнем нашата си оптимална граница на зареденост - точно като една батерия или акумулатор - гърмим. И отделяме енергията си. Една мъничка батерия ти отделя количество топлина и електричество след смъртта си, а си мислите, че ние нищо не отделяме? По-малки сме от батерия ли? Ето, че "душата" е енергия. И след като я отделим тази енергия - можем само да предполагаме какво се случва, но съм склонна да вярвам, че това нещо си продължава по своя път нанякъде - бута заряди, приема се от различни тела, после пак се отделя и тъй като ако говорим от чисто научна гледка точка - нищо не е безкрайно, то следва, че Вселената има край и аз краят го виждам, точно като една енергийна дупка. Вселената си я представям като една бобина - от единя край се поддава заряд, от другия се усвоява. Та в крайна сметка - рано или късно енергията ни отива там. А и още нещо - много хора се чудят на дежа вю-то - това е именно погълната енергия. Можем да отидем на място, на което за първи път сме били и някаква енергия да ни разбърка нашите заряди и да ни пусне малко ток, и започваме да чувстваме, че тук сме били и преди. Най-вероятно човекът, който я е притежавал тая енергия е бил там - да. Защото (пак от научна гледна точка) всичко има памет. Вода, камъни, та дори и енергията.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a88fcfafcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Към всички които не вярват в съществуването на душата,гледайте всеки вторник от 19:30 и 22:30 по Нюз7 предаването "Въпрос на гледна точка" с гост Христо Нанев,писател посветил се в изучаването на човешката душа и прераждането чрез регресия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52e5e011d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номер 12/15, Преди да спориш, първо прочети всички значения на думата семантика, ако обичаш, вместо да ме караш да се занимавам със словоблудства:
1. В езикознанието – наука, която изследва значенията на езиковите единици и отношението към назоваваните предмети.
2. Значение, смисъл.
С други думи, семантика е и синоним на думите значение и смисъл. Диалогът е полезен, когато е конструктивен, когато двете страни възприемат и асимилират информация. Като гледам, ти не си сторил това нещо, така че това май ще е последният ми пост в този спор.
Учените били доказали формата на Земята, а ти видял ли си как изглежда Земята в Космоса? Допускал ли си, че снимките, които виждаш, може да не се точно отражение на истината? Защо масоните вярват в своя Велик Архитект, а съм почти убеден, че влиятелните от тях имат по-големи познания от мен, теб и още куп други хора, взети заедно.? :D Чувал ли си за бакмаскинг? Че в песните има прикрит окулзизъм, който в настоящите клипове става все по-видим и очебиен? На кого се кланят те? Защо в текстовете си всеки известен има щрихи за продажба на душата? Нали няма такова нещо? Защо в литературата се говори за душа? Защо постоянно излизат материали за наличието на душата, при това дело на физици и учени, които уважаваш? Явно и тези твърдения са лъжливи тогава? За Адам и Ева казваш, че е глупост. Добре, а не ли е глупост хората да са произлезли от маймуните? И как така тая еволюция досега не е променила изобщо шимпанзетата и горилите? Защо не са изчезнали? Защо Айнщайн счита, че енергията се запазва=> тогава как всичко ще се губи след смъртта? Всъщност, има хора, които имат категоричен отговор на повечето от тези въпроси, при това изчерпателни, само че не достигат до масата. Съобщават ни полуистини. :) Колкото до изгарянето на кладата, аз съм против насилието над друго човешко същество, както по физически, така и по психически начини. Всеки има право да изразява мнението си и може да се окаже, че знае повече от голямата общност. Ще си позволя да те посъветвам едно нещо: не вярвай на всичко, прочетеш само защото е било казано от учени. Науката е сериозен бизнес, в който също има манипулация и заблуждаване на човешката общност. Аз не съм и най-големият защитник на Църквата - все пак, Ватикана е мястото, където се вземат важни стратегически решения, а и там корупция се шири, обвързаност с банки. В нашата българска църковна общност се случиха немалко скандали. Също така някои свещеници са хомосексуални, педофили и са много повече светски хора, отколкото духовни (за тези пък във Ватикана това още с по-голяма сила). Слава, респект и почитание към тези, които са истински духовници не заради догматизма, а заради праведния си живот в лишения и смиреност, светът има нужда и от хора, които да принизяват този сух материализъм. :) За извъмнземните: Милтън Уилям Купър предрече 11-ти септември и после го очистиха, а беше споменал и за среща на американци с извънземни, може би пък е казвал истината за второто, както е споделил предварително за т. нар. атентат. И вече последно изречение: медиите предоставят колкото информация, толкова и дезинформация, така че почти всичко трябва да се подлага на съмнение, поне можем да упражняваме аналитичността на мисълта ни, доколкото ни позволяват възможностите. :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6efa4ed0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Много пъти съм си мислил какъв ли шок е за атеистите, които цял живот са живели с едно едничко разбиране, че този материален свят и тяхното тленно тяло е единственото нещо на този свят. И са живели само за телата си, пренебрегвайки душата и нейните нужди. Какъв ли шок е за тях, когато дойде моментът на смъртта и видят парчето безжизнено месо, което допреди малко са отъждествявали със себе си, и осъзнаят, че те все още за живи и осъзнати и че всъщност те НЕ СА БИЛИ това тяло, а НЕЩО ДРУГО, което в момента мисли, вижда, чува и осъзнава?

Каква загуба е човек да прекара целия си живот в служба на едно тленно животинско тяло, без да разкрие съкровищата на вечната душа!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d8124fc9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   аз лично нямам идея за това, но сас сигурност има!
незнам дали сте чували за една книга-corpus hermeticum? !?
това се води като книгата на живота. преди да се роди човек, душата му трябва да слезе на земята и да се всели в тялото му. но преди да направи това, тя вижда части от живота си от тази книга, но никога не вижда как идва смъртта-от там имаме т. н. deja vu.
ако някои е сънувал като малак, че пада от високо, то това е от скорошният спомен на душата, преди да влезе в чожешкото тяло!
може да направите следният експеримент с едно малко дете(бебе), на около 6 месеца. вземете го с вас на терасата, когато е спокоино и е нощем. погледнете го и му задаите въпроса:-ей, от къде идваш ти?
ще видите нещо невероятно, нещо което ще ви остави учудени, но си струва.
то ще протегне ръчичка нагоре към небето!
а дали има душя???
това ще си остане най-голямата загадка-нали?
ако някои иска да ми пише, на каквато и да е тема оставям актуален e-mail: silversunshine@abv. bg

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker