Проблем с бъдеща работа, и изобщо бъдещето. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с бъдеща работа, и изобщо бъдещето.
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1546 пъти
Здравейте, пише ви един леко отчаян 20 годишен студент. Уча в България, не в София, в друг град. От нормално средностатистическо семейство съм.
Леко съм отчаян от към намирането на работа. Особено от към намирането на работа по специалноста. Не че завършвам университета де, това лято ще завършва 2- ри курс.
Търся си работа в града в който уча... но за сега без успех. Казват, че който търси намира, но явно не винаги е така. Не съм мързелив човек, работяга съм. Работя още от 16 годишна възраст (само летата де, все пак съм бил ученик). Мисълта ми е, че до сега съм работил само хамалска работа, поради това че не мога да си намеря по качествена работа. Родом съм от град малко по- малък от Стара Загора. Еми там работа не мога да си намеря. Тоест като по- малък съм намирал, но само хамалска и мръсна работа. Навсякъде където отида искат човек с опит. Ама как да го придобия този опит, при положение че не ме допускат до работата- защото нямам опит :D. Сами разбирате, че това е омагьосан кръг от който няма излизане. Изобщо нервира ме това, че за нас младите няма кой знае каква реализация. Аз кво' ще им уча 4 години в университет, за да може всяко лято да продавам сладолед на морето, а зимата да съм ресторантьор на Боровец (примерно).
Притеснява ме и това, че повече се търсят момичета по ред професии, които са по характерни за мъже. Мисля че мъжкият пол намира по трудно сезонна работа.
Имам роднини по морето, само звънкам телефона и можеби ще ме оредят някъде. Но не искам постоянно да е така. Не искам да съм "човека с връзките", искам сам да си намеря работа. И най- вече тая работа да е малко повече свързана с това което уча. Все пак да имам едно добре изградено CV за в бъдеще.
А какво е това нещо, ще ми четат някъде CV- то и ще пише- хамалин, промоутър, разносвач, товарач и не знам си какви работи още. Не че има нещо лошо в това да си товарач- бил съм. Няма срамна професия. Но айде бе хора, не искам постоянно да съм товарач на нещо си. Искам нещо по сериозно- искам развитие. Но как ще се развия в страна която като цяло не се развива :(.
Явно и тази година няма да мога да намеря работа в града в който уча, и пак трябва да си местя багажа от едното място на другото. Айде, бъдете живи и здрави и работете и се веселете :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2e7f578fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре описа, защо НЕ стават нещата, сега ако обърнеш обратно хастара и виждаш чашата напълно пълна, не напълно празна - можеш и да намериш изход.
Всичко е до нагласа. Аз познавам хора, който в България не се реализираха, защото е скапана държавата. После отидоха същите в Испания - върнаха се - скапана държавата. Хайде пак към Англия - скапана държавата. Сега са се наточили за поредната „нескапана“ държава - Германия, която няма начин - след година ще им е скапана и така, ако не друго, поне хората обиколиха държавите, но не виждам нещо да са научили, а и все в скапана държава живеят.
Иначе, който го е страх от Мечки, не ходи в гората. Явно те е страх от работа - ами не работи.
„А какво е това нещо, ще ми четат някъде CV- то и ще пише- хамалин, промоутър, разносвач, товарач и не знам си какви работи още. “
Всеки би предпочел да назначи такъв човек, защото ще има препоръки от 5-ма работодателя, ще е работил здраво и ще се е доказал, че може да бъде дисциплиниран и натоварен учейки и работейки, да ти върши работа с две думи. Какво ще пише на неработилият никога магистър на 27 г.? Празно пространство! Писал дипломна работа на тема „Ролята на униформите в Червената армия“...и иначе - празно пространство. Е, тук съм съгласна - не всеки има татко генерал да го урежда за министър председател, останалите трябва да работят. Това е животът.
Не се отчайвай, не се настройвай негативно, защото така не стават нещата. Мисли позитивно, вярвай в себе си и ще успееш. За първо време - идва лято, ти си само във втори курс, можеш да си позволиш да отидеш на някаква сезонна работа на морето, а до година на студентска бригада, защо не? Не забравяй да искаш препоръка от всеки работодател, може да си работил като мияч на чинии някъде, но винаги си събирай координатите и препоръките на работодателите и после първо на тях се обади, когато си търсиш работа СЛЕД завършването, защото ако си направил добро впечатление те ще те назначат на подходяща позиция, или ще звъннат един телефон в твоя полза. Това хората наричат „връзки“.
Завършвам с една австрийска поговорка

„Връзките са вредни само за тези, които го нямат“

Щом в Австрия така стават нещата, как мислиш, че стават у нас? Затова не бягай от работа. Срамна работа действително няма. Който е почнал от най-ниското ниво поне е почнал, останалите се събуждат в бюрото на труда с празно CV и една гола диплома от полулегитимен университет. Не си го причинявай - отиди на морето, хем ще изкараш някой лев, хем ще си прекараш добре и ще си направиш някакви връзки. От сън спомен не осава, няма какво да губиш, нали?
Много успех и горе главата - ти можеш и ще успееш!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2859dbb223
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е казал насърчителни неща, донякъде и верни. Препоръка се иска от предходния работодател, иначе минава давност. А и ако се обадиш след време може въобще да не си спомнят за теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker