Как да получа разрешително за оръжие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да получа разрешително за оръжие?
преди: 11 години, 17 дни, прочетена 15155 пъти
Пускам тази тема от чист интерес :)

Живеем в България преди всичко. С всичката циганска престъпност наоколо, която само нараства - обири, групови нападения, пребивания, изнасилвания, убийства, брадви, камъни, сатъри - не е лоша идея да можеш да се защитиш. Особено като се има предвид, че полицията в тази "държава" НЕ ПРАВИ НИЩО по въпроса. Ами политиците? !

Едно време е било чест да бъдеш полицейски служител, но днес не се славят с добро име. Самия аз исках да бъда полицай като малък, но дотам.

Да се върнем към темата. Как мога да изкарам разрешително за притежание на огнестрелно оръжие като цивилен гражданин на Република България? Колко се заплаща? С кого мога да се свържа или къде трябва да отида?

Надявам се някой да сподели от личен опит :) Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 17 дни
hash: 0457b988fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди в оръжеен магазин. За газов пистолет не ти трябва разрешително, към 120 лв. е. Там ще ти кажат как стават нещата за другите оръжия, но имай предвид, че ако държиш такова чудо у дома и някой го вземе и убие с него някого ти също ще бъдеш съден за убийство при непредпазливост. В Америка доста деца се изпотрепват така.
Колкото до циганите - ами смени квартала или града. Аз живея в град, в който почти няма цигани, а малкото са си нормални и не съм виждала в живота си оръжие при цивилен човек, не искам да имам такова чудо в къщата си. За газов пистолет съм мислила, защото зимата е доста тъмно, когато се прибирам от работа, но си купих кола и вече си паркирам пред дома и нямам проблем. Ако бях мъж, изобщо нямаше да мисля и за газов пистолет - малко е вероятно все пак някой циганин да те изнасили, а ограбените пари се печелят. Недай си боже да убиеш някой невинен или някой да се убие от невнимание с това оръжие, как ще живееш с това?
Да имаш оръжие е голяма отговорност. Иначе в оръжейните магазини ще ти помогнат.

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 550fbb376d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Съжалявам, че не мога да отговоря директно на въпроса ти, но исках да възразя на опасенията на номер 1. Отговорността да имаш огнестрелно оръжие вкъщи е голяма, но могат да се вземат предпазни мерки да не бъде откраднато като подходящ сеиф например. Аз съм израснал в семейство което имаше бойни пистолети и пушки вкъщи. Още от малък ми беше обяснено кое какво е и че не са играчки. Никога не съм посягал към тях а някои дори не бяха заключени. Като порастнах достатъчно бях научен и как да боравя безопасно с всички оръжия. Предполагам номер 1 не е имала възможноста да се запознае с безопасното боравене на оръжие и затова се страхува.
Огнестрелно оръжие си е необходимо в тези несигурни времена когато полицията не и пука и не реагира особенно адекватно да защити обикновените граждани.

Аз живея в страна където свободното притежание на оръжие е разрешено. Даже не ти трябва разрешително за да го купиш. Тук всеки трети е въоръжен и криминалната хроника е доста тиха. Случват се инциденти от време на време по непредпазливост, но са сравнително рядко. В някои съседни области притежанието на оръжие е по-ограничено и там обийствата и изнасилванията са масово явление. Извода е, че криминалните типове ги е страх от въоражено общество.

На Автора успех!

~M29

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: c56db448e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Автор:

Благодаря за коментарите :) Може би ще поразпитам в оръжейния магазин

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8d4acfc0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Искам да си изкарам разрешително за ловна прашка. Някой може ли да каже как стават нещата. На принципа на огнестрелното оръжия ли? Не ми трябва за стрелба по дивеч, трябва ми за лично оръжие, понеже искам да започна работа като въоръжена охрана. Явявам се на курс за безопасно боравене с оръжие и после отивам на психотест. Дано тук има някой компетентен.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b01b945811
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз исках същото като тебе. Ама в България за добро или лошо закона за притежание на късо нарезно оръжие е меко казано същия като закона който се прилага в западните страни към рецидивистите по отношение на оръжието. В България ще ти идват в къщи униформени да те проверяват дали го съхраняваш заключено във сейф и дали патроните към него са толкова колкото си закупил. И ако са по-малко веднага ще попаднеш в графата "заподозрян" за разстрел на някого или в друго престъпление. В най-добрия случай ще ти отнемат разрешителното. Всъщност според закона престъпление е да стреляш с него където и да било освен на лицензирано стрелбище където ти се води отчет по документи за патроните. Да не говорим че ако не изтъкнеш сериозна и убедително причина че имаш нужда от оръжие ще получиш разрешително през крив макарон. Но може би така е правилно-по-добре без права, отколкото сума ти избити. Иначе ако наистина имаш нужда отиваш в служба КОС по раьон на местожителство и там попълваш нужните документи и започва процедурата-психотест, курсове и още други. Да ти кажа аз какво направих-заради закона се отказах, ама след като ми счупиха ребрата на улицата едни наркомани си взех телескопична палка. Страшно удобно и ефективно оръжие. Към 20 см е в сгънато състояние и се носи в джоба без да се вижда и да пречи. И при нужда само замахваш един път с нея и излиза от дръжката като джедайски меч. Има много голям спиращ ефект, и обсега ти е по-голям. Демек никой не може да те достигне с юмруци щото ще изяде палката по-отдалеко и ще се свие да скимти от болки и да ти се моли да не повториш. Аз като хода с нея определено се чувствам спокоен. Гледай филма Green Street Hooligans първа част да я видиш в действие. Ще се влюбиш в това оръжие.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a2daad579f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Авторе, за циганите не се притеснявай. От Януари като разрешат на българи и румънци да работят легално в останалата част на Европейския съюз, огромната част от мангалите ще се изнесат на запад, особено в Англия, заради социалните помощи, които са много по големи там, а и безплатните къщи които ще им дадът.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bf4c65d447
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   През 2008 година си купих турски газов пистолет, 8 мм от бургаския оръжеен магазин за 38 лв. Тогава не се изискваше разрешително нито регистриране. Пистолетчето е малко и удобно, не ми тежи на джоба. Халосните патрони са по 25-30 стотинки парчето. Определено човек трябва да носи оръжие. С газовия пистолет също можеш да убиеш човек, макар, че не ми се е налагало да го ползвам за защита, възпиращия ефект е много сигурен. По Коледа и Нова година гърмя по около 100 патрона. Много съм доволен.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cc66c5ddc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Здравейте, аз съм момиче и също се интересувам от къде и как мога да си купя пистолет, при положение, че си нямам на идея от оръжия абсолютно нищо. И как мога да закупя без документ на ниска цена? А и още един въпрос за който ще ми се смеете, но какво точно прави газовия пистолет? И споко нямам никакво намерение да убивам никого!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker