Защо Западът мрази България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо Западът мрази България?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 6058 пъти
Първо бих искал да кажа, че съм на 16 години и донякъде имам отговор на заглавието но искам да чуя и други мнения по темата ЗАЩО СТРАНИ КАТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, САЩ, ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? В какво се корени това отношение към българите освен от ромите, които само източват социалните банки. Въпреки, че съм още незрял да чета вестници и да гледам вечерни новини в мен отдавна има някакво влечение към това какво се случва по света и какви отношения имаме с другите страни. Преди около година, когато се проведоха 30-те олимпийски игри във Великобритания чух думите на репортерката на новините, че в отношение със спорта развитите страни гледат на българските спортисти като на ТОАЛЕТНА? Сериозно, и това го казват публично!! Оттогава изпитвам един гняв към всички тези страни, в които също има проблеми със управлението, но не биват излагани пред другите.
Също така гледам как европейският "СЪЮЗ" всеки път гледа да урони достойнството на българите като всеки път им намеква, че са слаби и неконтролируеми. АЛООООООО, Вие кои сте че ще ни коментирата, като и вие не сте перфектни.
Ако сте забелязали по-горе написах съюз с главни букви и в кавички. С това искам да намекна, че когато сме в съюз с някого, ние не се делим на богати-бедни, бели-черни, чисти-мръсни и т. н.
Следователно ви питам, защо все ние сме виновни за всичко и защо винаги сме посмешиштето на Европа? Моля статията ми да бъде публикувана!! ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1d62b28fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Виж, не е вярно, че Западът мразил България - иначе нямаше нито в НАТО да ни приемат, нито в ЕС.
Никой не ни мрази, но често ни използват в разни предизборни кампании като изкупителни жертвички. След изборите не сме интересни. Всички държави си имат своите проблеми и всички правителства имат своите грешки, за които не искат да се говори, но виж - българите и румънците са интересна за популистите тема.
Интелигентните избиратели, между другото, не вярват, но навсякъде има такива и като избирателите на Волен у нас - те се повлияват на популистическата кампания.
Недей и ти да мразиш, защото е глупаво.
Когато станеш на 18 г. събери някой лев (евро) и отиди на една екскурзия на Запад - никой няма да се отнася зле с теб, напротив - хората са любопитни, задават въпроси за културата и начина на живот и дори доста са били на нашето Черноморие и са останали очаровани. Политиците искат да ни разделят, но истината е, че като европейци ние сме много сходни един с друг.
След като си обиколил Европа, ще разбереш, че българите, немците, французите, финландците, ако щеш си имат своите национални черти, но като цяло са много-много сходни - европейци с две думи. Дори начин на живот и ценности са сходни. Причината е, че всички сме християнски държави със сходно историческо развитие и ценностите са сходни.
Не се впрягай с две думи, никой не ни мрази. Нека ние не мразим и да покажем на света, че не сме такива, каквито искат да ни изкарат политиците. Ако видиш англичанин, немец, руски турист - бъди любезен, опъти го, помогни. Това е достатачно.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: eed40be25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   1. Виж, не е вярно, че Западът мразил България - иначе нямаше нито в НАТО да ни приемат, нито в ЕС.
Хахахааа!!! Е какво общо има любовта и мразенето с политиката???
Става дума за власт, оцеляване, пари, политически игри и управляване над света, за каква любов и омраза говорите тук???

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: eed40be25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   А защо софиянци мразят провинциалисти и обратното, когато си отговориш на този въпрос, ще си отговориш и на другия. Отговорът не е еднозначен и в ничия полза не еомразата и агресията, но това е то, човечеството.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 08948bd30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Първо се научи какво е омраза и сам прецени възможно ли е запъдът да ни мрази. Разбира се, че не ни мрази, обикновенните граждани дори не знаят къде е България. Някога в началното образование са изучавали картата на Европа, но за съществуването и точните координати на България знаят колкото ти знаеш за Таджикистан, мислят за нас толкова колкото ти мислиш за Виетнамците.
А заненаказаните думи на репортерите и медиите са виновни посланниците и президентът ни, такива сме си ги избрали за съжаление.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a2533083aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Виж сега аз също не харесвам Западните държави особено Великобритания и Сащ по исторически причини - те са едни от най-големите врагове на българщината и в исторически план са навредили много на България. Не се заблуждавай, че ни обичат и за това сме в Нато (а ине помня някой да е питал българският народ дарли иска да бъде член на Нато). Приеха ни в Нато за да може да разположат базите си срещу Русия и т. н. и за да пращаме български воиници да воюват в Ирак и където другаде има интерес Сащ. За тях винаги сме били разменна монета на Балканите и това е още от средата на 19-ти век. Накратко мразят ни защото сме страна от Третият свят и могат да ни третират и унижават както си искат и такъв им е манталитета - господарски, имперски. Още повече, че идват и посредством купени политици и медии ни втълпяват как трябва да мислим, как да се обличаме, какъв трябва да бъде морала и отношението ни по между си и т. н. В общи линии ще ти кажа не слушай съвета на номер 1. По-скоро бих те посъветвал да си намериш работа в България която да може да ти осигури приличен жизнен стандарт, но не се продавай за пари на западняците. Бъди българин, бъди патриот, чети стари исторически книги и не се оставяй да ти промивът мозъците западняците. И за да не бъда голословен ще ти дам един прост пример - преди няколко години откриха паметник на на англо-американските летци бомбандирали България през Всв. Това е все едно някой да влезе в твоя дом и да убие твоите роднини и ти да му изградиш паметник.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c259744724
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ами как да ти кажа, то зависи от човека. Например в Англия можеш да попаднеш на хора, които се държат добре с теб и на такива които не са особено мили и добри. Така е навсякъде. И аз не знам какво против нас имат! Но както ние българите не обичаме ромите, така и те не ни обичат. Явно са си изградили някаква лоша и грешна представа за нас.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 94e9bc9a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Аз живея на запад и не си прав. Всичко си е до личното впечатление, което създаваш. Ако заслужаваш добро отношение, ще го получиш, ако ще и от Юпитер да идваш. Уверявам те, че малцина от западните граждани знаят въобще къде се намира точно България и какви са проблемите ни. Разбира се, имат резервираност към целият източен блок, но не може да се нарече омраза. Същото е като нас и Албания, например. Казваме "загряваш като албански реотан" или "албанска подводница- движи се нагоре-надолу, за да си поемат дъх плувците", а всъщност никога не сме виждали нито техен реотан, нито подводница. Просто става като синоним за нещо бедно, но в никакъв случай омраза към тях. А не можеш да отречеш, че в сравнение със Запада, ние сме бедни (финансово).
Що се отнася до Европейския съюз- имат си изисквания, които ние трябва да покрием (до колко това е правилно не коментирам, защото изборът да се присъединим към тях и да им изпълняваме нарежданията си е наш). Когато ние не ги покрием си получаваме и критиките. А кои са те- те са тези, които по един или друг начин, са успели да се опазят от кризите и имат възможност да ни "помагат" финансово. Всеки знае, че никой не помага без да има полза, но все пак- който дава парите, той поръчва музиката.
Аз, в университета, например, имам една доцентка, която изпитва много симпатии към българите. Казвала е как ходи на море всяка година, на балкан, на ски... за културата, за храната и т. н. Казвала ми е, че българите сме много способни, но много се оплакваме и приемаме това, което имаме, за даденост. Така че- не всички западняци са мразещи или неутрални.
А за Олимпийските игри. Ако става дума за Англия- там случаят е друг. Те са в моментна омраза към нас и румънците, но ще ми трябва много време да го обясня. Ще им мине...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cf5bef1db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не гледай и слушай буквално какво предават медиите. Те се прехранват с отрицателна енергия, насаждат индирекно конфронтация. Така е по целия свят. Създават искуствени проблеми за да пораждат реакции сред хората и съответните решения на управниците.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7a9b9b3e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   А за обичане ли сме? На 16 си, вече си голяма, сама можеш да си отговориш на тези въпроси. Кое тук е нормално бе хора? Претъпкано е с роми, турци, и всякакви изчадия. Заплатите са изключително ниски, повечето хора живеят в тотална мизери, управляващите ни са едни алчни чичковци, които се правят на палячовци пред германците и другите, мда... нормално да имат кофти представа за нас. Излезте на терасата и вижте заобикалящата ви среда - всичко е мръсно, потрошено, надраскано с тебешир и подобни. Всеки си прави к'вото си знае... едни елементарни закони не можем да спазваме, тогава какво очакваме? Как да си влезнем в пътя?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7a9b9b3e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хахаха, относно това, че другите гледали на българските спортисти като "ТОАЛЕТНА", хора ние истински футболисти имаме ли??? Аз освен някакви мазни гейчета, пълчещи се пред "стотици тийнейджърки", които ги гледат сега, футболисти не виждам. Добре, че имаме няколко достойни спортисти, които да ни прославят с нещо хубаво... жалко обаче, че тия хорица в чужбина са милиони и си трупат милионите, а тук се броят само на пръстите на едната ми ръка.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 47bbfeec36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До номер 5 - Жалко, че се пише нова история със същите намерения.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8a83983c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1, мъдрите хора са казали "Дръж приятелите си близо, а враговете - още по-близо! " Това обяснява ли защо ни приеха? Нужни им бяхме поради статегическото ни местоположение, но това не означава, че ни обичат.

Авторе/авторке, всъщност не ни мразят, а ни възприемат като паразити, безполезни същества и техни роби. Англия, Испания, Холандия са имали колониална политика преди време. Е, явно те още не са се отърсили от усещането, че светът се върти около тях и колониите им трябва да им козируват (а за тях колонии са всички, които не влизат в горния списък) Останалите пък проявяват същото отношение, но по други причини - твърде високо самочувствие, мегаломания и т. н.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 307b075e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Това е болезнено глупав въпрос.
Защо?
Ми защото Българинът не е способен да поеме никаква отговорност и защото все чака някой друг да му реши проблемите. Не може всичкото циганин и боклук да отива в чужбина и да иска да направи кинти от нищото.
Иска права, също както братя мангасарян, които не си плащат тока, не дупчат билети в транспорта, не плащат за нищо, като всички други плащат за тях, но искат много, искат независимост и равноправие.
Логично е да не се случи, лошото е, че поставени в такава ситуация в собствената си държава, оглупяваме все повече, бягаме от отговорности и си играем на прееби другарче.
Тук в БГ е същото, всяко следващо поколение е по-деградирало от предишното. Днешните 20-25 годишни момчета искат работа от която да изкарат много пари на бързо, без да са се изучили, без да са положили усилия. Отиват да работят и искат стартова заплата 2 000 лева, в замяна не могат да дадат нищо. За това озлобени решават да се пробват в сивия сектор, измами, наркотици и т. н.
Е да, ама сивия сектор е за сметка на другите данъкоплатци. И примерно имаш комшия, който всички познават и знаят че краде ДДС, на гърба на всички останали. Вместо да го мразят, вместо да му попречат, неговите съграждани му завиждат искрено, че бил пробивен, че бил голям бизнесмен и имал много пари.
Жените още по-зле. Страшно меркантилни, гледащи само кинтите, без морал, постоянни емоции, готови на всичко да "грабят с пълни шепи" от "живота", да изпъкнат и да се издигнат с лакти над другите, независимо от цената.

Но истината е, че всяко нещо си има цена, за съжаление малко хора тук го разбират, за съжаление не виждам надежда нещата да се променят към добро.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 44a0c6adda
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   То отговора е лесен и тъжен- през 12 век Хало Йоан / Халата Йоан/ - Калоян/ име незнаино дадено от кого/ смазва латините в открита битка, не е имало никакви засади и т. н. - елита на Европа, естествено те няма как да си признаят, че тази армия която се е смятала за непобедима е победена в открит двобой и разпростряняват версията за клопки и капани за пред Европа - по късно удобно приета и от нашите безмозъчни историци.. / тази част от историята ни е била леко променена както какво ли още не/ Това е нещо като да размажеш Нато и след това да няма кой да дойде срещу теб.. Това разбира се няма как да ни бъде простено. Който има време да се поинтерсува в нвта има все още всичко :))

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5ac7549444
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Западът, изтокът, северът, югът - всеки мрази всекиго - особенно в последните години. Хората в западните държави мразят чужденци, които не са раждани в тяхната си държава. Всеки един народ е шовинистично настроен срещу друг - абсолютно сигурно ти го казвам. Ако си икономически емигрант в някоя от тези държави - задължително ще чуеш реплики от типа "дойдохте да ни вземете работата и нашите пари". "Езика ви е груб и звучи като удари от барабан", "Заминавайте си от там, откъдето сте дошли", обиждания на раса, цвят и кадърност и др. - включително игнориране, дори убийства. Всичко това е от завист и егоизъм, и никой народ не може да се похвали че е толерантен към друг народ(индивиди). Кое е най - гадното от цялата работа? - това че са фалшиви. Фалшива любезност, фалшиви усмивки, фалшиви обещания и помощ, докато разбереш че си persona nongrata. А за "привилегията", че си работил в технните държави най - нагло ти ограбват труда и те оставят да "живееш" в техния измислен свят на кредити и данъци. За съжаление това чудо дойде и у нас, и хората от честни, добри и работливи се превърнаха на вечно искащи и недоволни, защото приеха чуждото и пошлото.
Нима българите са толерантни към имигранти и неемигранти в България? Да не си кривим душите - българите в България всячески се стремят да ограбят и излъжат чужденеца. А тези чужденци винаги споделят опита си в техни си общества и клубове и си правят негативна оценка за това, което им се е случило.
Политически, ние българите никога не сме били силни и единни, за да ни уважава някоя чужда държава - ние винаги сме били "баницата, която се раздава на триглавата ламя".
В заключение ще кажа, че вярата в истината, живот в името на истината ще направи хората по-добри и ще върне честния живот, който вече е забравен от една голяма част от народите и най-вече управляващите.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 651468a06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   здравейте. според мен знам защо мразят българия и българите, ами защото ние имаме политици които нищо не правят за държавата които само гледат на тях да им е добре. за това когато някой от тези страни като сащ, германия, франция идват в българия се очудват защото нашата държава е от европейския съюз a e толкова бедна и мръсна буквално, но знаетели кой я прави такава? не не не са ромите а ТЕЗИ КОИТО КОМАНДВAТ НАШАТА ДЪРЖАВА

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 2199245ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Не ни мразят. Просто не ни познават и заради това са дистанцирани. Смятам, че трябва да положим усилия и да ги запознаем с нашата култура. Например с фолклора. Не знам защо, но имам неприятното усещане, че самите ние игнорираме да не кажа, че се срамуваме от фолклора си. Като че ли го смятаме за селяндурщина и отживелица. Повярвайте ми-ние българите имаме най уникален фолклор. Имаме нещо невероятно. Мелодиката и ритмиката на фолклора ни са съвършенни. Ето нещо позитивно от което можем да започнем. Нека не забравяме, че освен гастербайтери ние сме и посланници на народа и държавата си.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a301b1992
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Към коментар 5- по същия начин е и със съветската армия- когато е дошла в България и грабила и убивала, ама й издигат паметник, нали? На големия предател Георги Димитров пък мавзолей, така, че не си мисли, че пък Русия много ни обича също :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1d0db707f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Ами просто е. Каквото и да говорят пред камерите истината е, че на този свят нищо не се дава даром. В този ред на мисли каква според теб е основната причина страни като България, Румъния и Украйна да се стремят да влязат в Европейския съюз, вместо да са с Русия? Защото европейците са им по-симпатични като хора, защото се отнасят с тях по-добре ли, защото българите са с по-близки корени до тези на ЕС? Цялата работа е заради огромната разлика в парите между едните и другите. Това извинявам се за израза е прикрито проститутско поведение-аз не съм с този който ми е по-близък като вяра език и корени, а съм с този който е с парите за да намажа от него понеже съм беден и неспособен да се оправя сам. И именно най-богатите страни от ЕС са най-дразнени от това нещо, което е прието да не се казва така в ЕС а да се казва вливане на пари за общо развитие. За тях ние сме едни кърлежи, които само пият кръв, а не дават нищо в замяна. А и като се добави огромната историческа гордост и агресивност на англичаните нещата стават съвсем "розови". На тях им е дошло до гуша от чужди асоциални елементи в държавата им, които само правят бели там, и им плюят по културата, и изтръпват само от мисълта да им дойдат още повече. Американците пък ни мразят защото сме рускоподобна държава, а Русия им е заклеймен враг в сърцата им, както и православието. Французите са си шовинисти по принцип. За Германците не мога да кажа лошо нещо-те просто си гледат интересите, не съм видял лошо поведение от германец, и дори напротив продават ни стоките си на много ниски цени, защото знаят колко сме закъсали, докато при англичаните не е така.

Ето тука ще копирам мнението на един англичанин живял в България за българите. И кои са нещата в очите им заради които ни презират! Макар и да е арогантен и злобен на моменти трябва да се съглася с някой от нещата които казва за нас.

Очерк на един англичанин за България! Няма по-прост народ от българския

Под заглавието “Няма по-прост народ от българския”, огромна популярност сред англичаните придоби очеркът на техния сънародник Едуард Стърнс, касаещ България. Той публикува своите впечатления, опит и разочарование от грешката да си купи имот в нашата страна:

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна, наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга, ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси накланяха везните в полза на решението за една такава – на пръв поглед изгодна – сделка. Но, приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна, неумолима, потресаваща! …

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на земята. Няма по-прост народ от българския и тук аз бих искал да направя едно разяснение. Под „прост народ” аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости. Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите, напротив: те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува. Аз използвам думата „народ” в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти – идиоти в гръцкият смисъл на думата. Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава, не, те дори не са тълпа. Те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората, населявали някога това място, за чиито наследници по незнайно каква логика се смятат.

Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ? Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския? Долу лапите, простаци, от името „българи”. Вие не сте и не бихте могли да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин, не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

„Но как така” – ще попитате вие, – „нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? ” Има, разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – на тях им е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят. Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко – тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

„Но защо казваш, че са прости? ” – ще попитате вие. Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се измъкнат от това положение, но въпреки това те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до същото положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.

Българите смятат себе си за тарикати – това е дума която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Най-общо казано тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият. Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш. Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, на които си гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност, защото точно те са, които нарушават закона.

Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

Трябва да си много прост да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат тлъсти печалби за твоя сметка, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самият тебе. И ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш: “Ми аз какво мога да направя? ”

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някои други, за да оправят твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея, в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг. Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.

Трябва да си много прост да живееш в земен рай и да го унищожаваш. Трябва да си много прост, за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости. “

А изводът ще оставим на вас, защото смятаме, че все още има мислещи хора, които ще погледнат над розовите си oчила

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 76f873f796
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Самото определение "Запад" е много неясно и подвеждащо, кои държави точно се включват в него? Когато се говори така наедро, че "Западът" мрази България, пропускаме факта, че същият този Запад се състои от хора, които не са еднакви и не може да се генерализира, че всички те имали непременно лошо отношение към България.
Замислете се примерно за една германка касиерка в "Лидл" - тази жена има по-добро заплащане от една касиерка в България, но ежедневието й също е изпълнено със стрес, трябва да бъде и работеща жена и домакиня. Мислите ли, че на тази жена, или на хилядите други като нея в Западна Европа, цел в живота е да мрази България?
Като оставим предразсъдъците настрана за момент, ще видим, че на чисто личностно ниво, отношенията между хората могат да функционират съвсем нормално. Да, с народите от Източна Европа имаме много по-близък манталитет и ни свързват повече неща, но това е само базата - оттам нататък всеки е различна индивидуалност и не е задължително да съм приятел с някой руснак само защото е руснак и "славянски брат", а да се държа хладно с някой французин само защото е французин. Затова моят съвет - преди да съдите по определени етикети, се вгледайте в конкретния човек и ситуация.
Моето мнение е, че хората в Западна Европа не мразят България, но една част от тях имат определени предубеждения, формирали се от медиите - това пак е базата. Оттам нататък започва общуването с конкретния човек - ако един българин се покаже като почтен и възпитан (това не означава да се подмазва, а просто да се държи с уважение към околните), смятам, че ще бъде приет от огромната част от хората там.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e01b7ab0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Тази тема може да се разглежда на длъж и на шир. Реално всичко може да се погледне още в миналото когато Европа е била разделена на Запад и на Изток в битката между две идеологии. Макар и комунизма вече уж да го "няма" и при всички източни държави да е "демокрация", то в медиите винаги описват дадена източна държава като "бившата комунистическа държава" и това по психологичен начин въздейства и на хората. Европейският Съюз първоначално уж е бил създаден за да се улесни търговията в Европа сле двойната и да може държавите да се въстановят и да се избегне нова война. Реално обаче със всички онези договори ЕС се превърна в нещо наподобяващо САЩ и е управлявано на федеративно ниво, със закони които са наднационални, макар и държавите да не са си дали пълният суверенитет. Ако погледнем още по-глобално, ще разберем че ЕС не е това което е вече - защо? Не знам, може би цялата тази свобода на движението е с цел да се компенсират отрицателният прираст на населението и това което застарява. Бивша нацистка Германия е чист пример - преди са избивали всичко що не е арийско а сега са на първо място по нетен приток на имигранти и бежанци. И не е само тя а всяка една богата западна държава е така. Във всяка държава в Европа, (без Албания и Турция), има отрицателен прираст на населението. Защо ни мразят ли? Те не мразят само нас, мразят всички емигранти. Европа става като САЩ и мултикултуризма се развива, или поне на Запад. Само дето в САЩ се борят с мексиканци и латиноси, а тук се борят с идеологията на исляма, защото приемат прекалено много от тях и не могат да ги интегрират. Изобщо цялата бяла раса като гледам изчезва. Това може да се проследи още от до преди няколко века - колониалната ера, после преселението от Европа към колониите, после Втората Световна Война, ами това са милиони изгубени бели хора, (не го пиша на расистка основа). Това са хора израстнали със дадена идеология. Балканите не ги включвам за горе-споменатото, тъй като те са били репресирани от Турция.

Тази омраза която се насажда сега, е омраза която се насажда от медиите, които влияят на мнението на хората по психологичен начин. Те това сега го правят постоянно първо заради циганите, после заради това че емигрираме. Обикновените хора не съзнават че просто имат нужда от лейбъри, заради отрицателният им прираст. Медиите пък са повлияни от политиците (там също са коя от коя по-продадена медия), та така както в Българя, така и там всеки се чуди как да захапе кокала и политиците им трупат точки на гърба и омразата към източно европейците.

Айде няма да говоря повече че ако продължа имам да разтягам локуми до утре а ме мързи да пиша. Много има дето не съм написал като мнение, но знай, че света може да се погледне от много ъгли - причини много могат да се извадят и реално психологичен профил може да се прави по различни причини които са свързани с много и различни фактори.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8db7b8770b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   " Оттогава изпитвам един гняв към всички тези страни, в които също има проблеми със управлението, но не биват излагани пред другите. " - напълно основателен гняв, такъв трябва да изпитва всеки истински българин, а подлоги като 22 са жалки същества. Това всъщност не е омраза, а пренебрежение, незачитане да достойнството ни. Това е така, защото знаят, че българите сме народ с по древна култура от тяхната. Ако не е било проклетото турско робство, което е било подкрепяно точно от тези, които сега не искат да ни зачитат, днес България щеше да бъде много по цивилизована държава от мижавите западняци. Имал съм възможност да работя с много техни специалисти, ползвали сме техни машини, и да ви кажа не са по печени от нас, но си вирят носа, защото са надъхани със самочувствие. Не забравяйте, че те са по богати, защото до вчера, половината свят работеше за тях. Няколко европейски страни(най вече Англия), разполагаха с 80% от благата на земята, колониите работеха за тях, а тези идиоти играеха голф. Тази "омраза" я имат още от турско, търсели са келепира и са го получавали от османците, които са драли българският народ с данъци. Ето какво пише Петко Славейков в едно негово стихотворение за запада : --"
"Немци, френци, англичани
наши са враждебници,
дружни с нашите тирани,
наши са изедници. "
Какво може повече да се каже, мъдрият Славейков го е казал.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: adb64a312b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Защото като цяло за нищо не ставаме. За нищичко.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 02cdab45d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Защото имаме много нисък стандарт на живот, много цигани, много калпави политици и много скапана икономика.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 70cdd97ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Виж, причините са много и културни и исторически, но има и много пропаганда в цялата работа. Ако на един човек по цял ден му се набива в главата, че източноевропейците (не само българите) ще дойдат, ще му вземат работата, ще подбият цената на труда, ще вдигнат нивото на престъпността и т. н. той и без да ги е видял започва да ги мрази, защото в неговите очи те са обрисувани като някакви чудовища, които ще дойдат да му съсипят хубавата държава и да му развалят спокойствието. И за това и обикновените хора имат такова мнение за нас, а в последствие като ни опознаят даже са изненадани, че не сме чак такива диваци каквито ни обрисуват. Ама нещата са двустранни, мигар и ние нямаме негативно мнение за тях и не ги смятаме за надути, дебилни, нямащи елементарна обща култура, но пък с огромно самочувствие без покритие и т. н.
Когато не познаваш другия е много лесно да си изградиш негативно мнение за него само въз основа на разни клишета и общи приказки. И за съжаление после е доста трудно да промениш мнението на другите за теб, но и да си промениш мнението си за тях. Попитай кой да е българин, който живее в чужбина от години да ти разкаже как в началото са го гледали като някакъв гаден натрапник и колко много време му е отнело да промени това мнение, но пък има и много българи, които отдавна са спечелили уважението на местните и вече никой не гледа на тях като на "тъмни балкански субекти". За съжаление обаче има доста наши сънародници (не само с тен), които се държат толкова безобразно, че не допринасят ни най-малко за подобряването на имиджа на страната. И после като иде там нормален човек ще му трябват години докато се докаже и се разграничи от тях. Ама пак ти казвам процесът е двустранен. Мигар ние тук имаме особено високо мнение за англичаните и за американците? Попитай кой да е човек на улицата и ще чуеш куп негативни неща по техен адрес. А далеч не всички са прости, ама на нас това мнение ни е насадено и като се каже американец веднага си представяш някакъв полуидиот без грам обща култура, нали? Клише, какво да правиш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 774d39cb6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   на 100% подкрепям н. 31 и макар, че темата е стара, тя е все още актуална.
Мога да допълня към написаното от него само, че ПРОПАГАНДАТА срещу Източна Европа като цяло се корени в Студената война. Проблемът е, че поколения са израстнали със страх, че ще им хвърлим някаква атомна бомба да кажем или, че сме луди и фанатични комунисти, които се храят с трева поради липсата на други блага, не са виждали тоалетна и сапун.
След 89-та Западът беше твърде зает със себе си и победата си над Изтока, но и с дребните си проблеми и проблемчета като икономически цикли, западането на Тигър-държавите от Азия и страховете от неизвестното, а нашите очаквания са били твърде нереалистични.
План Маршъл ДА, но за пост-хитлеристка Германия, за страни като Франция, Италия, Англия и така нататък, торби с пари за постдиктатури като Испания и Гърция, компромиси за „западни“ страни, но не и за нас, защото и винаги са се страхували от нас, славяните. Не е случайно, че са се пробвали до последно да поддържат Османската империя, за да ни държат в шах и мат.
Лошото е, че след 89та журналистите, редакторите на вестници, телевизионните директори не са се сменили и същите тези хора, възпитавани 50 години във враждебност, мачкани от руски ботуш през ВСВ формират общественото мнение до днес!
Обидното е, че дори не си правят усилието да пратят кореспонденти в нашите страни, а разчитат на платени драскачи някакви.
А ние наивно сме очаквали помощ, капитали, знание от Запада. НАИВНО
Ние за тях сме просто един пазар, един pool с евтина работна ръка без права и претенции, но моля - стоите си в страните.
Искат да профитират, но не и да дадат.
Затова и Авторът е прав да напише „съюз“
Аз знам английски, немски, холандски и следя тяхната преса - какво да ви кажа, манипулацията е огромна - това, че не сме съгласни да дондуркаме примерно бежанци от незнайни страни и без документи ни прави „несолидарни“. Това, че не даваме 1000 евро помощи на циганите ни прави „расисти“, а когато гърците затворят границата за нашите коли и ТИР-ове - това не е новина.
Ако в Гърция или Швейцария някоя крава се обрине - това е новина, но ако у нас цял автобус падне в някое дере и погуби 30 човека - това не е новина. Дори като падне правителство не е новина...
Учила съм, живяла съм на Запад и обичам хората и там, чувствам се европейка, не само българка - попила съм от културите на много държави, била съм и съм живяла в много държави, но е време и аз да стана реалист - ще са нужни 50 години поне, за да се обедини Европа. Желязната Завеса е в главата на хората. Ние сме просто втора класа европейци и не само на книга - във всичко и това няма общо с ниския ни стандарт на живот и с нашите маниери и недостатаци - перфектни да бяхме...същото щеше да е... просто Стара Европа има нужда от време... там нещата стават бавно, мозъците работят бавно...

Въпросът е дали ние, Нова Европа имаме това време и дори да го имаме дали ще им го дадем. Русия е все по-привлекателна за доста хора. Просто те сякаш ни гледат очи в очи, не отгоре, а и освен това са сходни по душевност, култура, проблеми.
Времето ще покаже, но ТЕОРЕТИЧНО си представете турската армия да нахлуе у нас (не че е реална заплахата! ) - кой ще ни помогне??
Само на останалите православни и славянски държави можем да разчитаме в хипер критична ситуация... НАТО не те защитава, когато основната заплаха е там - не знаем до къде е готов да стигне Ердоган и до какви висини ще стигне там национализмът и ислиамизмът - ами след Ердоган - що за чудовище идва след него?

Европа? Тя ще затвори две очи докато не е засегната - периферията никога не е била интересна, така както и малките държави... Сещате се, че само Русия би се намесила в такъв момент без 1 ден забавяне. Това е истината, колкото и да ме боли да я призная, защото съм русофоб, но така стоят нещата за съжаление - никой западно европеец няма да си пролее кръвта заради нас... два самолета нямат да пратят... но това е друга тема ...

Мисля, че е грешно да се стремим да им се харесаме във всичко и е грешно да се чувстваме едва ли не длъжни да лижем и мажем пред тях. Трябва да покажем повече гръбнак ако искаме уважение.
Западът не ни мрази - той ни ненавижда. Това е тргичното - дори за тях е грешка, че сме част от ЕС, макар че алтернатива няма. Не ни пускат в Шенген, макар че от години отговаряме на условията, орязват ни от субсидии за най-малките грешки, които в тяхните собствени държави са практика, обещават без да изпълняват обещаното...Приятели? Ще видим...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 14595143e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Заради развитата ни индустрия, големия интелектуален потенциал, заради огромните ни постижения в технологиите, заради трудолюбиво обработваната ни земя, заради излишъка в хазната, заради милосърдието към близките, заради завидния етнически модел без омраза и сегрегация... За всичките ни богоизбрани качества. Царичината дупка да не забравя. Там нали се събира вселенската енергия само на ползу нашего роду. Еми завиждат, копелетата.

Хахахахахахаха.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: c8fc43b6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Западът, не че ни мрази, той прости си играе неговата игра, преследвайки своите имперски цели и интереси. Целта е - да ни изкупи, да ни завладее и да господства като господар над нас, а на нас да ни бъде отредено робското място, там в ъгъла. Да им робуваме, да не искаме, и да не получаваме! Да живеем в мизерия, да живеем от нищото и там където е мястото на роба!
На Запада ние не им трябваме, трябват им нашите територии, земи и природни богатства.
Как ни изкупуват ли? Ами като наброят няколко милиони на някои наши продажници, които са готови да продадат или да разрушат общонародни, общонационални неща, които струват милиарди. И продажниците го правят. Срещу няколко милиона в джоба, продават неща за милиарди или разрушават неща за милиарди. Та те са готови срещу пари и майка си и баща си да продадат.
Другият начин е като подпомогнат някой наш продажник, финансово и всячески да се докопа до властта и да се облажи от тази власт. И после елате вижте, какъв послушник е и как изпълнява всичко, каквото Западът му нареди.
Как ще ни унищожат ли? Ами с подкупи! Отвътре!
На Запада не им е нужно да ни убиват, те просто не ни дават да се раждаме. Не ни дават възможност да защитаваме държавата си, да защитаваме интересите на държавата си, не ни дават възможност да се развиваме, не ни дават възможност да произвеждаме, да се лекуваме, да се храним, да се образоваме, да дишаме и т. н.
За Запада е добре да има хаус в държавата на всички равнища. Планът за разграбването и унищожението на държавата се изпълнява на всички равнища, повсеместно, бавно, сигурно и методично. И Западът успява. В тази негова игра той е победител! Трябва да го признаем!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5cbafb8b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Здравейте, Искам само да питам за едно видео във YouTube. Казва се Красиво момиче отива на доктор да и сложи инжекция... вижте обаче какво се случи. Та така ако някой знае нещо за това видео моля да кажи защото аз не мога да го гледам. Мерси предварително☺

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c189a86cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Запада не ни мрази, обаче ни презира.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cc5cc53726
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Това за Германия че ни е мразила. НЕ Е ВЯРНО, явно не си учил по история за Германия и България, значи ние с Германия от първата и втората световна война, сме били съюзници и даже много сме си помагали даже и до днес си помагаме били сме заедно а между другото Хитлер е обичал България, ако отидеш в Германия и кажеш че си българин те много са се радвали, бъща ми е бил там и е знаел какво става. И не само с Германия сме били в съюз но също и с Япония и япония с много сме си помагали и ще си помагаме и япония, много добре ни познава и ни обича и тези държави Германия, Япония, България са били заедно, а аз много се интересувам от Япония обужавам я, но също много хъресвам Германия и съм голям почитател на Хитлер и съм негов последовател и съм, НАЦИСТ също много обичам тези държави.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2accee45ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   До #23 ,
Това не е вярно, цялата тая статия която си копирал от онзи сайт който всички сме чели Е ИЗМИСЛИЦА. Не е истина, това е измислица на българи, няма такъв англичанин който да е казал това. Дори от собствениците на сайта беше признато че е измислица от нашенци. Тъй че няма българин който вече да не знае, че целия този ферман който си копнал не е истински а измислица на нашенци.
Иначе да, Англия ни мрази много, но и ние ги мразим. Няма по грозен и тъп народ от англичаните в Европа за мен, виждал съм ги цели лета на гръцкото море какви глупости правят, колко са тъпи и как се напиват. Няма значение че са богати, това не е с честен труд, а че са грабили години наред другите държави.
Англичанките грозни и тъпи... Като им кажа че съм от България, ми казват че не знаели къде се намира България и аз винаги им отговарям че България се намира в Европа. И те млъкват. Дошли в Гърция на почивка, знаят къде е Гърция а не знаят къде е България.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2accee45ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   До #1,
Не си мисли че са ни приели в ЕС от добро сърце.
Вeчe e cъвceм яcнo зaщo ни приeхa в EC, тa дoри ни дърпaхa нaтaм, чрeз прoдaжeн eлит, кoйтo пoдкупихa, тa дa излeзe, чe "ниe ce нaтиcкaмe".

Ниe cмe в EC пo eднa eдинcтвeнa причинa - дa ги кръвoдaрим c 3-4 милиoнa млaди бългaри.

Тoвa e цeлият зaмиcъл, тoй e грaбитeлcки, умeн, и e уcпeшeн.

Мнoгo дoбрe знaeхa eврoпeйцитe, чe влeзeм ли, и тeхнитe пo-виcoки зaплaти щe cъздaдaт "дeмoгрaфcкa пoпмa". Бялo, кaчecтвeнo, oбрaзoвaнo нaceлeниe, кoeтo нaпрaвo дa ce включи в oбщecтвoтo им.

И знaeхa cъщo тaкa дoбрe, чe тoзи прoцec щe блoкирa caмaтa възмoжнocт дa ги нacтигнeм. Кaтo нямa хoрa тук, кaтo млaдитe бягaт, кoй щe рaбoти, кoй щe cъздaвa бизнecи, кoй щe търcи пaзaри? Мнoгo дoбрe гo знaeхa тoвa - взимaмe Бългaрия, имaмe 3-4 пъти пo-виcoки зaплaти, млaдитe щe дoйдaт. A бeз тях, тя нямa кaк дa ни нacтигнe.

Eтo тoвa e зaгoвoрът cрeщу Бългaрия.

Eднo дeтe, зa дa ce oтглeдa дo 20 гoдини, cтрувa oкoлo 100 хиляди дoлaрa. Cтaвa нa 20 и ти гo взимaт. Oтивa дa рaбoти нa Зaпaд.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2accee45ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   До #4
Какво общо има Таджикистан и виетнамците?! Те не са в Европа, те са в Азия, друг континент и то в далечния изток в Азия.
България е в Европа, трябва да знаят за нас, както ние знаем за тях. Все пак Европа е малка.
Иначе някой беше казал а и наши историци също са го казвали, че страни като Великобритания, Франция и САЩ в исторически план винаги са били врагове на България (също колкото Турция) и тия четири държави са ни навредили най-много от която и да е друга страна в света. При това от тия четири държави сме виждали само лошо. А страната която ни освободи от турско робство е Русия. Да, братска Русия...докато по това време Англичани, американци и французи са снабдявали турците с оръжия да потушават българските въстания и бунтове. Дори в Англия има паметник на някакъв турски паша който е потушил българско въстание малко преди Априлското въстание. Англия най-много е снабдявала Османската империя с оръжия да потушава българските въстания.
Така че в тоя ред на мисли не мога да си обясня как може да има българи които да се кланят на англичани и американци при положение че те ни мразят в дъното на душата си, а плюят по руснаците единствения народ който ни е помогнал най много от всички останали. Но това е др тема.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2accee45ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   До #39,
Напротив, ВЯРНО Е! Хитлер, Световни войни... инфото ти е МНОГО ОСТАРЯЛО и вече НЕ АКТУАЛНО.
Това си е било за тогава. Сега нещата стоят по съвсем друг начин. Имам двама съседи германци купили си имот до нас, научили и малко български език, идват за по два месеца в годината пролетта, питам ги какво е мнението в Германия за българите и България, обичат ли ни и двамата (единия е учител) и двамата ми отговарят, че в Германия всички немци викали:, , българите вън. да се махат от тук, да си ходят от където са дошли. Не ги искаме тук. " Мразят ни доста и не ни искат в Германия. Омразата към българите е голяма и това ми го казаха на чист български език. Донякъде си обяснявам това им поведение заради многото български роми в Германия които живеят като скотове в бърлоги и по улиците. И от там имат тази омраза към българите. Но не мисля че изцяло на 100% ромите са причината за това им отношение към нас.
Отделно си и пиша с германци в интернет, и тях съм питал... казвали са ми абсолютно същото, за огромно наше съжаление. Тъй че пак ти казвам, тия Хитлери и световни войни са ти много много старо и отдавна не актуално инфо вече. Та аз също се изненадах колко много ни мразят в цяла Германия и особено в Мюнхен, тия двама образовани немци като ми казаха на живо какво им е мнението за българите в Германия направо се смразих... неочаквах такова нещо, мислех си че отношението им към нас клони към неутралитет до лека омраза, но съм се лъгал... :(

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c3fc9c53fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Подкрепям коментар1. С изключение на първото си изречение всичко, което казва е съвсем смислено и актуално, въпреки че е писал преди повече от 6 години.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 38929b4b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Какво се правите на ущипани? Не знаете ли, че в Европа казват ''Бълкарска работа'', както ние казваме ''циганска работа.''

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 622af3b1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   А не го ли мразим и ние?
Българите сме свикнали все да сме жертвите, прецаканите и онеправданите. Този мъченически комплекс се е просмукал дълбоко в нас до ден днешен и ни пречи много. Така или иначе, светът е прекалено голям, за да можем да се харесаме на всички. А и има ли значение дали ни мразят? Това нито ни оправя нашата ни държава, нито ни прави по-щастливи. То се е видяло, че на Европата няма да угодим никога, но не означава да се вживяваме прекалено в това.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 71237a8c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Номер 45 като Всички Германци мразят България тогава защо идват на почивка тук!? Защо има германци които са гаджета с българи примерно? Имам позната млада студентка българка в Германия, питала съм я с интерес какво мислят те за нас, тя каза че възрастните като цяло имали добро отношение към нас, а младите не били много наясно с това къде точно е Бг и какви сме ние. Нея си я приемат съвсем нормално! Тия с които си говорил са някакви глупаци, които са виждали нашите цигани и са се отвратили... Тва е.
Номер 5 и ти грешиш (освен за базите на Нато, които имат намерение да са близко до Русия) Откъде на къде Американците ще ни мразят, та тях не ги е грижа за нас, те нямат и представа къде се намираме изобщо. Обикновения американец хич не е наясно с Европейския континент като цяло. Ако заминеш за Щатите и кажеш че си от България и кажеш, че националността ти е Викингско-Келтска ще клатят с глава и хич няма да им мине през акъла че се бъзикаш. А що се отнася до американската политика спрямо нас-вие не разбрахте ли, че в политиката Всеки си гледа интереса. Никой не обича никого там.
Авторке, слушай хора които са били в чужбина. Те ще ти кажат, че средностатистическият западняк или не е чувал Нищо за България и българите, или пък е любопитен. Тези, които са били тук, са останали със спомен за летни партита. Някой западняци просто си нямат идея къде е Бг, някой казват че се намираме в Северна Европа, а други в Близкия Изток... Тъй че как да ни мразят, като не знаят почти нищо за нас :D А що се отнася до спортната коментаторка, сигурно се е подигравала на нашите футболистчета, които са си за смях. Е само за Англия мога да се съглася, че някой от тях имат по-специфично или злобно отношение конкретно към Българите и Румънците, не знам защо. Но само някой от тях. Зависи на кои попаднеш. Спокоо...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f393d3ec6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Номер 49 съм, още нещо да добавя конкретно за Англичаните, или по-скоро лични впечатления. Имам трима "приятели" англичани във Фейсбук и тримата се държат много възпитано и куртоазно, а третият се опитва да ме сваля и ме кани там. Тъй че много зависи...Да, знам за англичани с лошо отношение към българи, чела съм по интернет най-вече, едно, две злобни изказвания по наш адрес, но това май беше отдавна. Както и да е, както казах зависи на кого попаднеш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker