Малки котенца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Малки котенца
преди: 11 години, 2 дни, прочетена 3202 пъти
Здравейте! Аз съм на 13 години - 7 клас. Вчера сутринта намерих две малки котенца в дъжда, случайно когато минавах покрай една стара къща. Чух мяукане и реших да влезна. Имаше две котенца, които стояха в двора, докато валеше силно. Мякаха и дойдоха при мен, а на мен ми стана много тъжно и се разплаках. Забрах една приятелка и заедно отидохме да ги вземем. Заведохме ги у нас (живея в блок). Сложих ги на леглото в едни стари плетени блузи и пуловери на баба ми. Купихме им сухо мляко и го направихме. Със специални ветеринарни спринцовки им давахме мляко. Не са много малки, защото гледат, но не са много стабилни дори едното е леко куцо.
Нахранихме ги и ги оставихме да спят там докато сме на училище, защото майка ми не беше вкъщи, а ние сме втора смяна. Като се върнахме пак ги нахранихме и понеже имам котка и знаех, че майка ми няма да се съгласи да останат у нас, взехме един кашон и постелихме вътре плетените неща, и сложихме две бутилки с топла вода мушнати в чорапи, понеже така четох. Много мислихме и реших да ги оставя в гаража ни, които е под блока. Там майка ми не влизаше, защото колата на баща ми, който в момента не е в България беше там. Сложихме ги и заключихме. На сутринта пак ги взех и ги нахраних, като забелязах, че ядат и други неща - месо, хляб и т. н.
Едното хващаше само спринцовката и чакаше да му пусне мляко, но другото беше по-зле (не ядеше, дърпаше се и нямаше глас да мяука. ) Дадох и на двете ядене - мляко и котешка риба. Прочетох, че трябва да търкам коремчетата им с памуче и също и дупетата, за да задействам отделителната им система, и да се изходят. Направих го, но само се изпишкаха, а едното се изходи и по голяма нужда.
Много написах ;х
Знам, че не мога да се грижа за тях така и, че съм малка, но трябва да съм човек без душа да ги оставя там да се мъчат. Страх ме е да не се натровят, защото не акат. А и лошото е, че в петък съм на екскурзия петък и събота вечерта ще се върна и няма кой да ги гледа, а и не знам къде да ги оставя. В гаража не може, майка ми каза, че ще влиза там да изкарва другата кола. Мислех си в избата обаче не знам коя е нашата изба и трябва да проверя всички. :( Какво да ги правя? Дайте ми съвети - къде да ги оставя и да им сложа ли ядене в кашона в някакви купички да ядат през петък и събота? Най-големия проблем е това къде да ги оставя. Майка ми не дава да са у нас, а в гаража не става също, защото и там не ми дава.
Моля без обиди и негативни коментари! Моля ви, от сърце, много съм разстроена плакала съм с часове за тях. Обожавам котки ако мога ще взема всичките у нас. :( Моля да ми дадете хубави съвети :) И много се моля да оцелеят тези два дни, не са точно два, но 1 и половина :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 ден
hash: c98da79313
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка! И аз днес намерих едно миниатюрно котенце, но едни момчета го занесоха при майка му, май се беше изгубило :)
По твоя въпрос мога да те поздравя първо, че си се отзовала и че помагаш на малките душички. Не се отказвай. И храната ти е най-малкият проблем, ще им сипеш повече и те ще оправят. Имам домашен любимец, знам, че не е проблем това.
Обаче къде ще ги настаниш... Не познавам майка ти, но как би реагирала, ако я попиташ дали може да останат в гаража? Те не могат да живеят там, но се разберете за някакъв срок, в който да пораснат малко, да заякнат от храната и след това да ги пуснеш, да живеят в квартала и да се грижиш така за тях. Има и друг вариант, да публикуваш техни снимки в интернет (има много сайтове и групи във фейсбук) и да им търсиш стопани или да разкажеш из квартала, града или училището. За съжаление много родители не искат домашни любимци, но ти опитай! А ако имаш баба и дядо, особено ако живеят на село, можеш да пратиш котенцата там.
Засега или намери избата, или говори с майка си да не ги гони от гаража, като отиде да вземе колата. За акането не разбирам колко често трябва да акат, те не ядат много, но не знам. За това не мога да помогна. Желая ти успех с котенцата и родителското тяло и весела екскурзия.

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 236b15e467
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ми е мъчно за теб и за котенцата!! Ти си мила, добра душичка! Благодаря ти, че се грижиш за тези беззащитни бебенца! Аз също много обичам котките, имаме 2 у дома. И ме боли като видя бездомно котенце, но какво да направя... не мога да се грижа за всички котки и да ги прибера... Единственият начин, по който според мен можеш да продължаваш да се грижиш за малките е, да кажеш на майка си и да й обещаеш, че няма да я молиш да ги вземаш в къщи. Само да ти позволи да ги гледаш в гаража (или в двор, ако имате). Тя сигурно знае, но й кажи, че те като поотраснат, сами ще почнат да си търсят храна и няма да стоят вечно при вас. А само искаш да ги спасиш от гумите на някой камион или от зло куче, от гладна смърт. Така ще си спокойна, че когато си на екскурзия, майка ти ще им даде попарка - млекце с хлебче, водичка. Дай им мъничко масълце (не маргарин, а масло) да хапнат (парченце, голямо колкото нокътя на кутрето ти) - това ще им помогне да се изакат, действа разхлабващо при котетата. Изпробвала съм го и е по препоръка на по-опитни в отглеждането на котки - не се притеснявай, ще им помогне масълцето. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: cfebf3d887
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторката: Проблема с това къде ще останат е решен. Сложих ги в гаража ни и казах на майка ми да не изкарва колата докато не се прибера. Проблема е, че не знам дали ще оцелеят затворени в кашон макар и с ядене за 2 дни :( Много се притеснявам :Х Акат и двете вече, също и пишкат, но не знам :( Ще се моля много за тях !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 ден
hash: db6d3b9aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка! Аз съм абсолютно същата- пред блока се грижа за 3-4 котки и където видя малки се спирам и плача! Исками се да ги приютя всички. Държа се неадекватно за годините си-28! В къщи са 2 котки, прибрани от улицата. В колата имам винаги пакет гранули! Моето граничи с... но ги обичам много. Стига за мен. Питай приятелите си( които обичат котки и нямат) все някой може да ги вземе.
Приятели, познати... А, ако имаш село, можеш да попиташ и баба, дядо...
Искрено, ти желая успех!
ж-28г.

 
  ...
преди: 11 години, 19 часа
hash: a77c0206b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж, Авторке - поговори с майка си и се заклей, че ще намериш дом на котките, когато порастнат и се съвземат. Остават им 1-2 месеца. Има доста желаещи за котки, които са привикнали с човека и с деца, имат хигиенни навици, а това няма как да се случи в този гараж. Потърси съдействие при магазините за храна за животни, те да сложат на вратата обява със снимка на котките и контактите ти, но ти казвам - ТРЯБВА да издействаш разрешение да се грижиш за тях в следващите 1-2 месеца у дома, за да са на топло и сигурно. Не смятам, че болното ще оцелее, но заслужава свои шанс. Спечели майка си, защото без нея не става.
Ако не се съгласи, търси други деца, които имат условия да се грижат за котките докато им се намери дом. Попитай и съседите си. Звънкаш на вратата с кашона с котки и питаш дали ВРЕМЕННО може да са при тях, а ти ще се грижиш за тоалет и храна.
Не храни котките с риба, само с котешка храна. Нямат нужда вече от мляко, ако ядат котешка храна. Спри дори да им даваш сухото мляко, ако не е специално за котки.

До 4. Споко, не си ненормална и аз съм така...на твоите години съм и май ни тресе хормона. Нося и аз гранули в чантата си и храня 5 котки навън, а у дома скоро ще прибера 2...мисля, че ни е време за бебета.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: db6d3b9aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5, 4 съм.
Благодаря ти. Има резон в думите ти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2ce2a5cf16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: След екскурзията едното коте беше избягало от гаража, защото под вратата има доста голяма дупка, а другото беше там. Сега помолих майка ми да го занеса на село и тя ми позволи. От 5 дни едното коте е на село и го гледат баба ми и дядо ми :) Поне едното се спаси. Благодаря ви за съветите.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f133cab4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От номер 2: Много се радвам за котето, и, че имаш такава добра майка! :) А другото се надявам, че не е на улицата - може пък някой да го е прибрал в уютен дом! Но ти направи, каквото можа, това е най-важното! Поздрави! :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 94edf41c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Моят коментар няма да ти хареса, но ще ти кажа какво мисля по тоя въпрос. Аз също като теб обичам котките, но никога не бих постъпил толкова глупаво и безотговорно. Малките котета си имат майка, която се грижи за тях. Не знам дали ти е известно, но всички бозайници изпитват чувства, като хората. И те знаят да обичат, да мразят, да споделят, да играят и т. н. Най- много от всичко обаче обичат свободата. Известно ми е, че постъпката ти е породена от съчувствие и любов към тези беззащитни малки същества, но това не я оправдава. Ти си чувствителна и имаш добро сърце, това е много- хубаво, но си на 13 години, а разсъждаваш като 5 годишна. Постави се за момент на мястото на тези котенца. Дали ще ти хареса някой непознат на годините на баща ти или дядо ти, да те хване за врата и да те заключи в някое тъмно мазе. Да идва при теб от време- навреме, за да те нахрани и да те "търка по коремчето с памуче и също и по дупето". Как ти звучи? Ужасно- нали.
А как ще се почувства майка ти в този момент? Помисли!
Не те съдя, но мисля, че трябва да се замислиш и да промениш начина по който гледаш на света около теб. Намеренията ти са били добри, дори бих казал благородни, но начинът по който си постъпила е грешен. Може би си чувала изразът "Пътят към Ада е постлан с добри намерения".
Извинявам се ако съм те засегнал по някакъв начин, но този сайт е за споделяне на мнения, пък били те и негативни.
Желая ти късмет и приятно изкарване на лятото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 51f34abdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте и от мен, преди няколко дни намерих две котенца. Може би са на 2 или 3 седмици, гледат но, не могат да се хранят сами. Храня ги с биберонче с мляко. Най много ме притеснява че откакто са при мен не са се изходили, само пиш. Масажирам им коремчетата но.... не, само пиш. Може ли някой да ми даде съвет, вече започвам да си мисля че са много малки за да акат, знам ли? Ако знаех нямаше да пиша тук!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker