Вярвате ли в Бог? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96297)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22639)
 Секс и интимност (11204)
 Тинейджърски (20163)
 Семейство (4809)
 Здраве (7767)
 Спорт и красота (4048)
 На работното място (2138)
 Образование (5877)
 В чужбина (1289)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1491)
 Други (13037)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в Бог?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 26955 пъти
Здравейте, всички читатели!
Искам да попитам дали наистина вярвате в Бог или не. Аз по принцип съм вярваща, но не много силно. Напоследак като се замисля изпитвам съмнения по този въпрос. Дали наистина има Бог както ни учат, или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
151-200 от 291

преди: 7 години, 7 месеца
hash: e76d272ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

170.   От 165 - Всяко внушение, че има Дявол е внушение от Бог. Нещата вървят ръка за ръка. Преди да се появи едното никой не знаеше за другото Факт. А на 167 ще кажа, че непознати го съзадоха.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0b4dc21469
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

171.   леле чета коментарите ви и направо съм изомена как може българите да сме пропаднали толкова че чак и религията да не си уважаваме направо незнам на къде отива българския народ

Падналото ангелче

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b9aed222cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

172.   На всички разпалени по-горе вярващи, ще кажа едно-смешни сте. Нападайте ме колкото си искате, както и всеки друг с различно мислене от вашето, личи ви колко "мирянски" и "християнски"сте настроени. Имам написани коментари в темата, не ми се търси кои са, в тях ми е обяснено мнението по въпроса, сега ме мързи да пиша, пък и с фанатици не се спори. Живейте си в богобоязливо съществуване и прикрита(в живота) и ожесточена(в компютърното пространство) омраза към невярващите във вашето невидимо същество, което стои на бял облак. Ваша воля. Но не забравяйте, че въпросният старец вижда и чува всичко, казва да обичаш ближния си и ако те ударят по едната буза, да си дадеш и другата. Да ви кажа, в коментарите ви, написаното доста се различава от тов а и щом дядо господ ви е видял, заминавате в ада. Сори, правилата за всички.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f00ecdfde4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

173.   Човече 172, сам се осъждаш. Всичко е предсазано, но не от хора. Бог е справедлив и казаното от Него се сбъдва. Който има очи - да гледа и който има уши - да слуша. КРАЙ!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 962cc13d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

174.   Абе 168 Православен ли си или Евангелист си?

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f00ecdfde4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

175.   Какво значи "православен" и какво значи "евангелист"? Не е ли написано от Апостол Павел в:

1Коринтяни 3:

2. С мляко ви нахраних, а не с твърда храна, защото не бяхте в сила да я приемете, па и сега още не сте,
3. понеже сте още плътски. И наистина, щом има помежду ви завист, раздори и разногласия, не сте ли плътски и не постъпвате ли по човешки?
4. Защото, щом един говори: "аз съм Павлов", а друг: "аз съм Аполосов", не сте ли плътски?
5. Какво е, прочее, Павел? какво е Аполос? Не са ли те служители, чрез които вие повярвахте, и то според колкото всекиму от тях Господ е дал?
6. Аз насадих, Аполос полива, ала Бог направи да израсте;
7. тъй че нито който сади е нещо, нито който полива, а всичко е Бог, Който прави да расте.

И пак там:

9. Защото ние сме съработници на Бога, вие пък сте Божия нива, Божие здание.
10. По дадената ми от Бога благодат, аз, като мъдър първостроител, положих основа, а друг зида върху нея; ала всеки нека внимава, как зида.
11. Обаче, друга основа никой не може да положи, освен положената, която е Иисус Христос.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3b9bd05b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

176.   С други думи на пастор или свещенник слушаш проповедите?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f00ecdfde4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

177.   Чети Библията - истината е една.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f00ecdfde4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

178.   До №176
Кой е твоя Бог - пасторите или свещенниците? Какво значи пастор? И не е ли Иисус Христос първосвещенника? Ако правиш нещо, прави го в името на Христос, така както ни е завещано. Всичко друго няма значение и е безмислен спор.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 027dcca9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

179.   Оф аре стига си се правил на интересен отговори ми на простият въпрос - Православна или евангелска църква посещаваш или въобще посещаваш ли каквато и да била Църква

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0b4dc21469
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

180.   166 като не вярваш тогава значи не си човек.... незнам но на мене винаги са ме учели че има БОГ и най вече че доказателствата за него са навсякаде около мен и че просто трябва да го открия както аз съм си казала най същественното е невидимо за очите то се вижда само с сърцето... ама няма значение вие не сте виновни както по нагоре казаха милярди са доказателствата... ама това е друга тема... признавам си имало е моменти в който съм се съмнявала... но след това си спомням моментите в който БОГ винаги ми е помагал.... и просто незнам по някога имам чуството че той ни обича повече от всичко и въпреки напатките който изричате към него той пак ще е ваш приятел и в вашето сърце винаги ще има едно малко късче вяра което с нетърпение ще чака да бъде намерено....!!! докато пишех пръстите ми изтръпнаха незнам... дали аз греша или някой друг но както по нагоре казаха оставам християнка до гроб!!! ... и само да оточня (това е извън темата) някаде прочетох че БОГ е "наказал жената" което не е вярно да трудно раждаме и т. н но това не е наказание нали все пак ако не се помъчиш за нещо няма как да оцениш колко е важно за теб...???? така ли е??? :)


Падналото ангелче! :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9e55d6f793
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

181.   „166 като не вярваш тогава значи не си човек.... “

Паднало ангелче, моля те пиши НЕ ГЛАГОЛ отделно.
Например - „не знам“ вместо „незнам“.
Другите грешки, както и да е, но това прави написаното направо нечетимо.
Благодаря.

Иначе, не знам, кой те е възпитавал в християнски добродетели, но май е забравил да те възпита в любов към ближния. Христос именно е проповядвал търпимост и любов, че всички хора са равни, а ти си позволяваш да твърдиш, че си била християнка, а наричаш атеистите „нечовеци“ едва ли не.
Всички сме хора и вместо да търсиш доказателства в съществуването на Бог, хвани и прочети Новия Завед и приложната литература, замисли се за християнските добродетели и за това, как да бъдеш християнка и към ближните, въпреки различната им религия и убеждения.
Ева

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f00ecdfde4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

182.   Не външната проява, сиреч коя църква посещаваш или какво е името и, е важно. Важното е да следваш истината, да не се поддаваш на изкушенията от света, да спазваш завещаното от Христос и да вярваш, че Божието царство ще замени световното. Не отдавай прекалено значение на опаковката, а следвай духа. Материалния свят ще бъде заменен с духовен (повече не ни е дадено да знаем). Нали и Христос каза да внимаваме да не се заразим с фарисейската квас. Ако те интересува истината, не си затормозявай ума с несъществени неща. Бог да ти даде да разбираш и да бъдеш по - търпелив.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 831945144e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

183.   Конституция на Република България (в сила от 13 юли 1991г.)

(кратко извлечение)

чл. 13 (1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.

чл. 37 (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними.
чл. 39 (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
----------------
Значи основният български закон ми дава право да си избера дали да вярвам или да не вярвам, а набожните душици ме заплашват, че не съм човек, ако не вярвам и че ще си плащам като за грях, ако не повярвам.
Еми аз избирам да не вярвам. Макар никога няма да съм нахален и досаден като вас и да си натрапван избора на другите. Вярвайте си, четете си библии, завети, свети писания и каквото друго е там, но бъдете така добри да не ни занимавате и превъзпитавате. Любезно моля за последното! Вие разбирате от молби и молитви, вярвам ще ме разберете :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0b4dc21469
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

184.   значи ева или там каквато си... незнам за теб обаче на мен не ме интересува какво мислиш ти или някои друг след като всички сме равни тогава от каде на каде ти си позволяваш да ми гоовориш така а с какво право нито ме познаваш нито нищо даже и името ми незнаеш и си тръгнала да ми казваш че не съм християнка така ли???? оо не няма да стане няма да турпя убиди от човек които и името ми не знае... както вече казах няма да търпя убидите ти ти от каде знаеш че не обичам ближните си а??? как от един израз разбра това??? >? човек от един израз ли се разбира какъв е характера му а???? и само ще ти кажа почти всичко от класа ми не вярват и ми са се подигравали защото ходя на неделно училище аз не съм им казвала нищо и знаеш ли защо имено защото глеедам да съм по търпелива към тях... и извиняваи много но няма да да си мълча докато другите хвърлят такива убиди стрещу този които винаги е до мен и винаги намира време за мен на всякаде и по всяко време той никога не ме е изоставял и мисля че му дължа поне това поне да го защитя много ми е гадно че никои вече не вярва... ето сега докато пишех това се разплаках и видях няколко сълзи по клавиетурата си знаеш ли от какво са те???? именно от мъката и времето в което съм си мълчала пред саучениците си и заради какво за да не стават кавги защото ги уважавам но вече няма да си мълча не ме интересува кои какво мисли за мен просто пре достатъчно търпях такива убиди но краи??? вече чашата преля след като всички сме равни тогава защо тези които не вярват си позвуляват да ни обиждат и говорят така защо винаго вярващите трябва да ги търпим а??? колкото до правписа ми знам знам неграмотна съм и учителите това ми казват цитирам "много хубави приказки и есета пишеш но са с страшно много правописни грешки " :Д както и да е надявам се този път да си ме разбрала правиолно :)

Падналото ангелче :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 888ce67ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

185.   Незнам дали има подобен коментар, но ме мързеше да чета.. Чували ли сте това: Причината поради която знам, че съм Господ е защото един ден, докато се молих, осъзнах, че говоря на себе си.
Господ е във всеки един от нас!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dbf37eac1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

186.   Просто ми отговори на въпроса и спри да се правиш на интересен - каква църква посещаваш - православна или евангелска?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1379f6472d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

187.   Ади да се уточним за бог, къв е па тоя и къв го иска.
Че те много са се нароили, богчеАта. И всяко богче, то право, то единствено, то направило Земата, че и Космоса. Е, Космоса го направило, като разбрало, богчето, че има Космос.

Педерастът И'исус, дето му се искало да му разпънат гъза. И го разпънали. Заченат лично от Господ, от непорочна свирка.
Манафът Мохамед, дето се кефи като му се гъзят у джамията. Оправен лично от Ал'лах, отзад. И получил просветление.
Хюмнето Мойсей, дето обикалял като замаян из Обетованата земя (това трябва да са били тогавашните бърдаци), и все не можел да го дигне. А Ехова го насочвал от небето като Джи Пи Ес.
Чекиджията Буда, с многото ръце, дето се чудел с коя ръка да си го държи.
И разни други, знайни и незнайни, богчета.

А ве ей, християните! Вие давате ли си сметка, че сте точно същите, като мюсюлманите? Толкова си приличате, вярващи сте. Разликите са дребни и несъществени, едните се кръстели у църквата, другите се гъзели у джамията.
Що не се разберете да си бъркате с пръст в гъза, например, докато се молите.

Амин :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c53396c56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

188.   Боговете са мъртви, и човекът е оставен сам на себе си! – Фридрих Ницше.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e359132323
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

189.   187 не съм най-праведният христянин, но по-добре помоли за прошка Всевишният защото ще ти одере кожата повярвай ми. Знае ли каква е съдбата на Пилат Понтийски - побърква се и се самоубива. И не е само той.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: bac24a4e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

191.   Определено ДА.

Светата троица е истинна и жива. Смешно е човек да си мисли, че всичко зависи само от него и ми странно, когато се случи някакъв катаклизъм в живота на заблудените невярващи, много бързо се обръщат към Бог и синът му Господ Иисус Христос.

Помислте бе, хора, какво неправилно има е Десетте Божи заповеди? Или сме покварено поколение, затова ги отричаме.

Аз не съм най-стриктен християнин, но ми стига да усещам Божията помощ и закрила, стига ми, когато съм напрегнат и се помоля, всичко да изчезва, когато ме боли и се помоля, болката да отшумява без лекарства и глупости.

Нищо не е измислено, пророчества за Господа е имало далеч преди раждането му и е казано как ще живее и възкръсне.

Как си обяснявате чудесата, може ли някой лекар да възкреси мъртвец от три дена вече?

Дори мюсюлманите признават Господ, те му казват Иса Месхи, за велик лечител и изцерител, и че той ЩЕ СЪДИ ЖИВИ И УМРЕЛИ.

А вие, уж потомци на християни, се съмнявате.

А че е Син Божии, това казва сам Бог Отец от небесата, когато св. Йоан кръщава Господ Иисус Христос в р. Йордан и когато Св. Дуж, по формата на Бял гълъб, каца на раменете му.

Изпитания има и ще има, страдания също, но те са за каляване на духа и тялото. Нима Сатана не изпитва Господа 40 дена в пустинята, като му предлагаше земните царства, нима не страда Господа, когато го разпънаха?

Четете Библията и се учете на мъдрост, това е живо слово. Стараите се да го спазвате, правете добро, не мразете, не съдете, защото които е безгрешен той да хвърли първият камък, не правете това, което не искате да ви правят, помагайте, давайте, и ще усетите да 1-2 дена разликата.

Ама тогава сигурно ще кажете, ама то няма да има интриги, тръпка, андреналин... Еми, вие си избирате, никой не е казал че праведния живот е пълен с екшън. Но всеки може да се покае, дори и най-грешният. Има простичка молитва:"Господи Иисусе Христе, помилуй мене грешника". Който не знае да се моли, с това да почне.

А кой е казал че свещенниците не са грешници, та нали са човеци

А в колко трудни моменти ми е помагал Бог, не искам и да ги изброявам, и дребни, и едри случки.

Няма случайни работи в живота, всичко е навързано и е следствие, дори с лоши мисли само си прокобваш живота.

Бог е винаги с нас, той помага, но иска да го призоват, иначе не става. Човек трябва да живее със съзнание, че Бог винаги е с него и го следи във всяко действие и мисъл!

А тогава да ви питам дали света няма да е по-справедлив

А зверства стават и ще стават, защото у човека има и добро и зло, и което храни човек, то надделява, но с името на Господа Иисуса Христа, злото остава слабо

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: bac24a4e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

192.   Дали няма възмездие, как мислите

Мисля че 37 години(може и да бъркам точните години)след Рождество Христово в покрайнините на Йерусалим са разпънати на кръст 200 000 еврей от римляните.

Аз вярвам че всички, които са викали "разпни го", за Господ Иисус Христос, и синовете им дори, са били в тая бройка.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 292fa04816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

193.   Не вярвам, по простатата причина, че има толкова много страдащи хора, които съм убеден, че се молят за залък хляб и някой лев... Е.... , къде е бог тогава, нали всички казват, че той е справедлив... Какво са направили малките новородени деца с детска церебрална парализа също и др. болести, да не са убили някой, излъгали ли са, а? Естествено, че не са! Щом бог е справедлив (тоест към хората, които вярват в него) аз мисля, че тези деца и възрастни вярват и най-вече се молят на него... Помогнал ли е им??? НЕ!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d258557e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

194.   Вярвам в Бог. Ако всички сме по-вярващи, ще сме и по-добри хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ee754f81d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

195.   ДА.
Бог беше този към когото се обърнах, когато вече нямаше на кого друг и Той не просто ме вдигна от пода, на който лежах, но и ме направи повече от победител чрез Исус Христос!

Твърдо вярвам в Бог, защото Той е верен Бог(точен) и всеки който го е изповядал за свой Господ и спасител не живее в бедност. Има страдащи хора на тази земя защото тя ни е дадена да се грижим ние за нея. А не за да търсим кусури на Бог за нашето нехайство.

Можем още утре да се справим с бедността ако искаме. Има достатъчно ресурси на за всички. Просто ако спрем да харчим толкова пари за оръжия и да се избиваме един друг, можем да помогнем на всички - стига да искаме!

И Бог го е грижа за всички ни. Затова даде Сина Си.
За да може секи който повярва в Него със сърцето си и с уста го исповяда да бъде спасен и изваден от уковите на живота.

И също така има и враг, който ужким не харесваме, а всъщност всички него следваме. (сатана-луцифер)

Който е приел Христос в живота си, не е беден или депресиран и тн.

Но и Бог не ни угажда на капризите. Ние не заслужаваме неговата милост. Тя ни е дадена по Благодат-незаслужено. Никой не може да я заслужи!

Кой я приема е друг въпрос!

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ee754f81d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

196.   Бог е СВЯТ Бог!!!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0b4dc21469
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

197.   195 напълно съм съгласна с теб ти даде наи точният отговор аз вярвам в БОГ защото и той вярва в мен!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c91436febd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

200.   Отдавна съм се отказал от него. Толкова лоши неща ми се случиха без да съм ги заслужил по никакъв начин, а изродите които ги причиниха живеят щастливо. Няма никакъв господ не се надявайте на стари еврейски приказки!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ee754f81d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

201.   200 На мен лоши неща ми се случваха за много дълго време(по-скоро години), но когато най-накрая спрях да се гордея и предадох живота си на Бог... Сега същите тези които са ме тормозели, не са ми проблем. Защото Той ме научи как да се оправям с тях.


А и всичко което ми се случва работи за мое добро и за мое изграждане. Вече нищо не ми се случва НА мен - Всичко работи ЗА мен.
И това ме прави повече от победител чрез Христос, ако знам как да се поуча от всичко..

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2ec3d8d331
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

202.   Вярвам, че съществува Бог и по-точно Богът на Библията (има безспорни доказателства за това) но за мен Той е символ на тиранията, жестокостта и садизма. Имаше едно време в живота когато Го почитах р покланях се, покайвах се за греховете си. Но наскоро това време приключи. Защо ли? Защото имах една мечта - да намеря момиче което да ме обича. Толкова много исках и мечтаех да намеря любовта, но никоя не иска да бъде с мен. Девствеността си изгубих с проститутка. Имаше едно момиче в 9-ти клас се влюбих в нея, обичах я до 12-ти клас повече от всичко въпреки това тя не отвърна на чувствата ми и се подигра с тях. И дори и сега никоя не ми обръща внимание! Защо Бог ме направи такъв, че никоя да не ме обича? ! Защо ме изпитва по такъв начин? ! Нима му доставя удоволствие да гледа как се напивам, как страдам и Го моля за смърт и как с часове плача? ! Нима играе някаква извратена игра със сатаната? ! Замислете се над това - именно това играе Бог. Хваща се на бас с рогатия и ме измъчва за да види колко време ще издържа и дали няма да се самоубия. Нима това е хуманно и справедливо - да ме измъчва за да си прави експеримент и за да спечели бас? ! Защо просто не направи така да се стекът обстоятелствата да се срещна с човек когото обичам дори и за 3 месеца (защото не искам да създавам семейство и деца защото не мога да ги защитя от огъня на ада и всички други гадости които са по света). И нима Бог е справедлив? ! Защо не прекрати изпитанието? ! И ако се самоубия ще ме изпрати в огъня на ада само и единствено защото не съм искал повече да страдам? ! Справедливостта не се измерва със сила и Бог може да е всесилен, но не е справедлив. Нима властта Му го е главозамаяла до такава степен, че да изпрати за цяла вечност вада човек само и единствено защото не е искал да страда повече и да бъде самотен повече? ! Защо просто не не убие и не прекрати съществуването на душата ми? ! И не само това - родих се в край без перспектива, в семейство без перспектива с отвратителен баща (буквално смея да твърдя, че е човек с дефектни гени ). Спомням си как взе спестяванията ми, как взимаше всичките пари на майка ми за да ходи по кръчми. Спомням си как когато бях на 5 и си бях сцепил ръката и майка ми ме водеше къмболницата той си седеше в една кръчма, пиеше си бирата и като майка ми отиде и му каза той само махна с ръка и продължи да си пие бирата. Единственото което става от мен е учител по история. Но съм роден в Северозападна България - най-бедният и западнал край на България. Къдетовече няма места за учители вече и няма ученици за училищата и единственото което ще мога да работя е като общ работник. Баща ми също като мен беше учител и вече 10 години е без работа, вуйчо ми има да погасява заеми и единственото от което ще живея е пенсията на майка ми (защото подобно и аз на баща ми съм развалина и човек с дефектни гени).

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b4c2a355ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

204.   Мдааа, гледам още дращят тук, вярващите.
Значи, докато не вярвали в бог било мноо зле. После повярвали и всичко се опраило.
Тоест, като му го набутали ( на вярващия) за първи път, било зле, болял го гъза. И после пак го болял гъза, и пак. Докато повярвал в бог. Сега пак му е в гъза, но вече НЕ го боли.
1. Надявам се съм полезен.
2. Не знам кво е хейтър и значи не съм такъв.
3. Не съм обидил никой, надявам се. Освен бог, който, знаем, не съществува.
4. Съчувствам на вярващите, ама много, мноооого.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b4c2a355ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

205.   Защо Бог се отвърна от хората...
И рече Бог: - Отивам на почивка!
И втурнаха се ангелите да му предлагат оферти:
- Иди, Боже на Венера!
- А не! Много жегаво там!
- Иди, Гслоди на Марс!
- Нее, там много хладно пък.
- Иди Господи на Земята.
- А, там пък съвсем не! Там преди 2000 години ебах една еврейка и още ме разнасят хората :)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ff66a9dba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

206.   Егати милостивия бог, щял да дере кожи. Харесва ли ви или не, все повече хора спират да вярват в тази простотия и скоро смешните ви постройки ще са пълни само с бабички и разни идиоти от факултета по теология в СУ. Честито на печелившите, а на атеистите - поздрави!

Venjus

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0646c05122
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

208.   Номер 173, това не е полицейска радиостанция, че да завършваш главоблъсканиците си с "КРАЙ". Сега ще кажа нещо по темата:
Имах една приятелка, която тръгна от нулата - нямаше пари, родена на село, живееща в неблагоприятни условия, но сега не си знае и парите, заможна е. Винаги е казвала, че всичко дължала на Господ, което звучи твърде безславно и несериозно, защото тази жена се бореше много с живота. И какво излиза? Ти се бориш, а накрая казваш, че друг ти е помогнал. Казвайки на по бедните хора, че всичко дължи на Господ, тя ги демотивира във всяко едно отношение. Те си стоят и вярват, но малко от тях споделят нейната съдба. Надявам се, че поне някой ще разбере какво искам да кажа. Кой вярва в Господ, защо вярва в него, защо го натрапва на другите? Всички въпроси водят към една и съща посока. Някой да е чувал за бедни митрополити? Не е ли малко лицемерно, че ви говорят за силата на невидимото? А колко от нас спазиха една от 10-те Божи заповеди? Съчувстваме ли на бедния? Съчувстваме само на приказки, защото вярата ни е натрапила, че само с нея ще се изправим. Религията учи на индивидуал?зъм, не на колективна борба.
195, ако си митрополит или си пряко свързан с църквата, не се и съмнявам, че не живееш в бедност. Ти пък 191, защо не не отидеш да ги приказваш на гладните и бездомните? Сигурен съм, че ще се лишат от твърдия си комат хляб, за да те замерят с него. Няма съд за грешниците, разберете го! Клетият мъртвец отговаря пред пламъците на крематориума или пред червеите под земята, факт.
Пoздравявам Venjus и 187! Тези хора вярват в своята сила! Някой път може да пием по бира пред входа на някоя черква, после клисарят ще изхвърли бутилките.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2a49baa72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

209.   не

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6a3fb3f854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

210.   Както казва един приятел " Не, не и не". Бог ли?! 204, 205 и 206- хората го казаха.
Ели-28г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b4c2a355ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

211.   А да, за бедните и дето трябвало да им съчувстваме.
В съкратен вариант: Да го духат бедните:)
А по-разширено...
Значи винаги може да ти пробутат нещо скапано в магазина, например. И кво праим, връщаме го. Или ако не може да се връща просто го хвърляме, щото е скапано, нали така.
Та значи, бедните, и тези дето животът им се вижда скапан: Ами не го ползвайте :) Намерете прост, евтин и безболезнен начин да сложите край на живота си. И вие да не се мъчите и другите да не се мъчат като ви гледат.
А да, има и друг начин. Който смята, че животът не му е ДАДЕН, а си е негов - да вземе да си го оправи. Обаче да си го оправи сам. И тогава и само тогава, това което има си е негово и само негово.
А тези, дето бог им оправил живота - да го духат, като бедните, нали са бивши бедни, оправени от бог.
Да не пропусна, и бог да го духа :)
Сещам се един какво ми разправи:
- Жена ми, казва, Бог й помага. Ето, намери си кожено палто на улицата, и й е по мярка! И пари намира редовно, на улицата и то когато е тъмно уж не се вижда. И маркови дрехи си намира, на разпродажба, съвсем на евтинийка. А аз, аз едни слипове намерих в спалнята... и не ми стават.
А да, а веднъж не само пих бира пред една църква, такава висока, в Ниурнберг, ами и се изпиках там ( заради бирата). И излезе един божи служител и ме анетемоса, на немски. А група местни жители (немци) в последствие ме черпиха още бира :) Така, че не вярвам в бог, а в деуретичният ефект на бирата. Наздраве:)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 853d8a396b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

212.   Незнам дали има или няма Бог, допускам, че може би има някаква по-висша сила. Това, което обаче истински ме дразни е лицемерната религиозност и религиите като цяло. За мен те са измислени за да озаптяват народа, в частност тази част от него, която е природно бездуховна! Надявам се всички тук ще се съгласят с мен, относно това, че и вярващите имат един куп грехове. И какво, като отидат да се изповядат всичко им се опрощава...!? И след това започват отначало!? Освен това според христяните мюсюлманите са грешници, и обратното, защо? Не мога да го разбера това. Явно всичките ези псевдо проповедници целят всяване на омраза по света, чрез разделение на вярата. Уж всеки изповядва някаква религия, а всички живейят извън нейните догми и рамки, и само на празници се сещат да отидат до църквата, да запалят свещ, да се помолят. Е не, мерси от такова "христянство". По-добре открит атеист, който е добър чове, отколкото лицемерно вярващ, който се "хвали" със завоеванията си, върши измами и краде.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 198d88519f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

213.   Аз вярвам в някаква велика сила, но не и в това, за което се говори в Библията. Една от причината да не съм религиозна е, че така наречените му представители - свещениците, са много покварени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ee754f81d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

215.   Аз мисля че тази дискусия тук е безсмислена. Бог няма да го намерите тук и Той не е това за което го представя светът. По скоро всеки който се интересува от Създателя си трябва да го потърси лично, а не да се спори в интернет.

Ако търсите Бога с цяло сърце ще го намерите и не слушайте кой какво ви говори!

 
  ...

...
преди: 7 години, 13 дни
hash: ff6632cd22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

216.   Преди вярвах в господ или справедлива сила дето донася възмездие. Сега си мисля че просто всичко е лъжа за по-лесна манипулация. Баща ми почина заради лъжлив и крадлив селяндур. Баща ми цял живот на никого лошо не беше направил - беше много добър човек, а въпросния изрод освен с кражби, измами и лъжи с друго не се занимава. Сега измамника е жив и здрав и тормози други хора, а баща ми е в гроба. Ебаси заспалия господ ако го има, ебаси справедливоста!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 45a9ed2e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

218.   Това, че вярваш в Бог не значи, че не може да вярваш и в себе си? ! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b1a6d40400
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

221.   №216 имам същите мотиви. Само мъка, само гледане отстрани. Всички хора около мен се мъчат, кой с малка заплата, кой здравословно, но се мъчат. Какво има да вярвам? Има грешни хора със спокоен и безгрижен живот, но Бог не им търси сметка. Вярвам в злото и покварата, но не защото ги искам, а защото се налагат на доброто. Искам да подчертая на всички коректори тук, че Не става въпрос за Бога, който църквата и Библията описват, а за каквато и да е доброносеща сила. Малко хора усещат такава сила. И много невярващи живеят добре. Как иначе се появиха законите на Мърфи? Да не е от хубаво..

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3829b48927
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

222.   Вярвам в Бог. Не забравяйте, че Сатаната и зли демони контролират този свят, а от тях всички злини са тръгнали.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 03bac4f6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

223.   няма смисъл да вярваш в нещо в което не знаеш дали съществува

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ec78cc44ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

225.   Човек се ражда и саществува, живее както може. Вярваите в себеси, живеите достоино. А ако има бог ще ви вазнагради.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 85c8d7f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

227.   Има Бог, но не в смисъла на белобрад старец на трон.
Това е един несътворен и вечносъществуващ свръх разум благодарение на, който всичко е станало.
Как се казва този разум не е важно. Дали ни харесва не е важно. Дали го приемаме за добър, лош, жесток - не е важно. Важното е че Той е реалност и не му пука ако ние ние в нашата надутост го отричаме.
Ние не можем да бъдем съдници на Бог, но Той може да ни съди. Дали ни харесва как ни съди Него не го вълнува.
Ние нямаме власт, а Той има цялата власт. Това е.
А на неверниците казвам така : Дайте ми един единствен пример в който сте способни да създадете следствие от действията си надхвърлящо способностите ви.
Ако намерите такъв пример, тогава продължавайте усърдно да вярвате, че неразумното и случайното могат да бъдат баща на разума. Защото вярвам считате себе си за разум.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a32a804148
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

228.   Абе, то Бога е малко като Дядо Коледа. И двамата правят чудеса, ама никой не ги е виждал. И все пак, шансът някой да се преоблече като Дядо Коледа, да даде подаръци на бедните и гладни деца по света, е много по голям, отколкото Бог да им помогне от небето. 212, 216 и 221 пишат много смислено и будно, дано и повечето хора да се осъзнаят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 85c8d7f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

229.   Към 228 : Не съм чул дядо ви Коледа да е направил човек здрав, но ако се позаинтересувате ще разберете, че e имало и има хора, които са станали здрави чрез молитви към Бога.
Това, че във вашето битие нямате дадено чудо като личен опит не означава да отричате опита на другите.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: deca648507
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

230.   На съмняващите се препоръчвам да потърсят в YouTube и изгледат филма „Знаците за съществуване на Бог“, а и останалите филми, които ще намерят в същия видео канал.

 
  ...

151-200 от 291
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker