Вярвате ли в Бог? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96325)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22646)
 Секс и интимност (11203)
 Тинейджърски (20160)
 Семейство (4813)
 Здраве (7772)
 Спорт и красота (4051)
 На работното място (2140)
 Образование (5883)
 В чужбина (1290)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1492)
 Други (13043)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в Бог?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 26977 пъти
Здравейте, всички читатели!
Искам да попитам дали наистина вярвате в Бог или не. Аз по принцип съм вярваща, но не много силно. Напоследак като се замисля изпитвам съмнения по този въпрос. Дали наистина има Бог както ни учат, или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
251-291 от 291

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 501a3a091a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

309.   От 299 до 300
Ако Земята се владееше от Сатаната тя щеше да е в ада, където е заточен той самият, заедно с останалите паднали ангели. Но е факт, че той има голямо влияние върху нея. И затова Бог няма никаква отговорност, а цялата отговорност е върху хората, които в огромната си част са изключително слаби духове, те са много невежи, смятат, че всичко що хвърчи се яде, но най-вече защото се отнасят несериозно към Бог, не слушат гласа му, и с тези си качества отварят сърцето си за Дявола, а той веднъж като влезе му стават кукли на конци. Ако те не бяха такива и Сатаната нямаше да има влияние на Земята. Всъщност той има разрешение от Бог да изкушава хората на Земята. Това е и единствената причина да не е унищожен от Бога. Сатаната мрази Бог изключително много, а също и хората, и ще направи всичко възможно да завлече в ада колкото се може повече хора. Той е препятствието пред всеки дух което трябва да бъде преодоляно за да може този дух да е достоен пред Бога! Това да си просто човек, което означава слаб дух, не е достатъчна причина да бъдеш завлечен в ада, въпреки че Сатаната е по-силен от теб, защото ако си поставил Христос в центъра на живота си, и го следваш със себеотрицание, и слушаш гласа му и му се подчиняваш той ще те променя, ще ти отвори очите за истината и ще разбираш, че нещата не са такива каквито си ги виждал преди това, ще те облагородява като дух и ще те прави все по силен дух и все по-близко негово подобие. Но ако си просто човек, което значи слаб дух, който живее в грях и съзнателно е избрал да отхвърли Бог, тогава ще си останеш духовен ембрион без никаква сила, което те прави вход свободен за Дявола и със сигурност ще бъдеш унищожен от него. Запомнете: не можете да вярвате на сетивата си, на желанията си, на ценностите си, на разбиранията си. Всички те ще ви подведат. Единственият на когото можете да вярвате е Христос! Искам да ви кажа също и, че тези коментари които ви пиша тук, ми костват много, защото те вбесиха Дявола и той ме нападаше и изкушаваше тези дни изключително силно. Едва издържах! Затова ви призовавам-вземете ги на сериозно!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ac357739a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

310.   Бог да ви въздава според себе си!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ac357739a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

311.   306 Aз си Върша работата ,която Бог ми е въздал!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ee88631023
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

313.   Как е възможно да спорите за нещо, което никога не сте виждали. Няма задгробен живот, това е. Що не огрее навсякъде Бог? Що някой е нещастник и няма покрив над главата, а друг измамник и крадец живее охолно? Няма Бог. Аз съм забелязвал, макар и рядко, да има и много бедни и нещастни вярващи, което е още по-голяма заблуда. Съжалявам ги тези хора, защото не Бог, а борбата им за справедлив и достоен живот ще ги избави от мизерията. как не разбирате, че тук няма две гледни точки. Или виждаш нещо, или не го виждаш. Спрете да се делите на вярващи и атеисти, а а бъдете само атеисти.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 270d58beb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

315.   Така е, в живота всеки се оправя сам. И съм напълно съгласен, че където има по-малко проблеми и липса на пари, има силна вяра. Бог не е доказал своето величие, защто много добри пострадаха и продължават да страдат. Всичко е материя.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f44c11d151
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

320.   Бях вярващ до скоро, но се случиха определени събития, които ме накараха да прозра истината - всичко е в нашите глави, религиите са една голяма илюзия.
Всичките "проблеми" идват от това, че имаме повече акъл от другите животни и се замисляме за света около нас, вроден модел на мислене е, че за всичко трябва да има причина, не може нещата около нас да стават без причина. Праисторическите хора са имали начални вярвания за света - природните феномени са ги обяснявали с духовете на техните предци или някакви други свръхестествени сили. С течение на еволюцията "духовността" или конкретно религиозността са станали наши черти - да вярваш в някакъв вид бог е било предимство - така хората са имали надежда и са устоявали на природните бедствия, били по-задружни и сплотени. В този смисъл религията е имала положителна роля.
Скоро даже откриха център в мозъка, който може би отговаря за това - когато бъде стимулиран се получава мистично преживяване. Същото може да се получи като се приемат определени психоактивни вещества. Всичко, което мислим и чувстваме се дължи на процесите в мозъка ни. Да вярваш в нещо е "кодирано" във всеки. Боговете не са ни създали нас, а ние тях - по наш образ и подобие. Друг фактор е, че религиозността се предава в семействата - вие сте православни християни, защото вашите родители са такива. Ако се бяхте родили на изток щяхте да бъдете будисти или други. Това, с което израстваш от малък ти остава като разбиране за света, цялото ти мислене може да бъде обвързано с вярата. Не случайно голяма част от психиатрите са атеисти - наясно са с човешката психика. Даже има теория, че някои от пророците и основоположниците на християнството са страдали от определени психични заболявания и от там видения, гласове и тн. И сега има хора, които твърдят, че са пратени от бог и имат мисия, но с подходящите лекарства се оправят и никой не ги смята за "божествени".
Друга причина за вярата в богове и задгробен живот е страхът от смъртта. Всеки се страхува, всеки се надява да има нещо "след това". За сега няма доказателства за такова нещо - всичко просто свършва и това е! Живоът е един и никой не ни го е дал, освен нашите родители. Смъртта е естествено нещо и не можем да избягаме. Но пък какво толкова - преди да се родим е изминала цяла вечност и не сме имали проблеми с това, защо да имаме проблем, че ще спрем да съществуваме отново някой ден?
След като човек преодолее тези страхове ще разбере, че всичко е тук и сега - и рая и ада. Никой няма да ни съди, никой няма да ни помогне сега, освен ние самите и може би късметът. Ако спреш да съдиш себе си и останалите според една илюзия може и да ги разбереш по-добре и да ги обикнеш. Разбира се моралът и нравствените ценности са нещо много важно - ако всеки започне да си прави каквото иска светът ще бъде ужасно място. Трябва да можем да съжителстваме с останалите хора. Това дали си вярващ обаче няма никаква връзка с морала.
И на края може би ще прозвучи иронично, но действително "истината ще ни направи свободни". Но не тази, породена от страха и илюзията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 85c8d7f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

321.   Здравейте! :)
Какво значи "вярваща ама не много силно".
Човек или вярва или не вярва.
Тук няма степени на силно и слабо.
Не знам в днешно време кой ви учи, че има Бог, но по мое време фанатично ни учеха, че бог няма.
После онези, които ни учеха, че бог няма първи влезнаха в църквите, а и същите тия се оказа, че са протрили прага на баба ви Ванга, а феномени и врачки в социалистическото общество нямаше, но на уж. Както и повечето неща в онова време.
Да вярвам в Бог!
"Умните" вярват, че първичната несътворена и безразумна причина по случайност е родила всичко.
"Глупавите" вярваме, че първопричината е съвършен вечен и несътворен разум сътворил всичко останало.

Аз не съм видял ученик не научил си урока да го вземе случайно с шест. Но съм видял много зубрачи взимащи изпит с шест. Никой до сега не ми е разказал книга, която не е чел. Обратното се е случвало. Така и нисшето едва ли ще произведе висше дори и по погрешка на случайността.
Сама прецени в кой отбор да бъдеш!
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8013df6aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

322.   Ботев е кaзaл всичко:

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d93a2cbc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

323.   Моятa молитвa

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: aa7520597c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

324.   Един въпрос към всички вярващи, защото оправдавате нещастията на земята така: Бог създал хората за да ги изпитва. Защо се възмущавате, че някой е застрелял дете? Детето се е появило, за да го изпита Бог. надявам се, че този пример ви показва, колко нелогично и смехотворно гледате света. Бог и децата ли изпитва? Разбира се, че няма Бог.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0c0a439746
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

325.   До 324

А защо всичко трябва да опира до детето? Може то да е застреляно за да страдат родителите му, които имат да плащат грехове. То да им е било най-ценното нещо в живота, и така загубвайки го да са получили урок който да ги разтърси из основи и така да ги изкара от коловоза на заблудата и греха и да ги вкара в коловоза на истината! Нещо като електрошока за пациента в критично състояние за който обаче все още има мъничка надежда! Наказанието идва не там където малко ни боли, а обратното-там където най-ни боли! За съжаление най-ефективните уроци са болезнените! Детето ако е чисто и все още няма грехове ще отиде в рая. Човек като има грехове Дявола има активи върху живота и съдбата му. Но Бог контролира в кой момент Дявола да си вземе дължимото, така че душата да може евентуално да се замисли над събитията около нея и да прозре, че е била грешна и плаща за това и да се покае и изхвърли греха от живота и съзнанието си да се обърне към Бог, и така прекъсне връзката си с Дявола! Докато не го направи си остава роб на греха и ума и възприятията, зависимостите и желанията с които не може да се бори, страховете, тълкуването на нещата, както и събитията в живота и ще се управляват от Дявола. Демоните в хората са като компютрите свързани в обща мрежа и така става координация между тях в управлението на хората и събитията в живота им, както и общото зло на света. Важно е да обръщаме внимание на знаците около нас! Има и много хора които изглеждат добри но страдат! Това се случва с тях защото имат грехове от миналото си за които не са се покаяли, и които даже може да са забравили, и за които ние не знаем! Идвали са ситуации в живота им които са ги изпитвали за същото и се е оказвало че не са си научили урока и затова продължават да страдат! Достатъчно е само мисленето им да не е наред! Някой ще каже защо най-големите боклуци тогава си живеят като принцове! Това е защото са си продали душите на Дявола, и той ги възнаграждава щедро за това, като с това изкушава и други да си продадат своите! Ще са принцове за период от време след което змията хапе! Като цяло тук сме не за да ни е купон, а за да се учим и развиваме духовно! Този свят е грешен! А за да се развиваме духовно има само един начин-да се обърнем и следваме Христос като го поставим над всичко друго в живота ни! Бог се опитва да накара хората точно това, понякога им дава знаци, използвайки дължимото им страдание от собственият им грях, защото го е грижа за тях и не иска да отидат в ада!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 85c8d7f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

326.   324 Един въпрос и аз ще ти задам.
Това ,че има сянка означава ли ,че няма светлина?
Злото не отменя доброто нито отрича Бог.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ac357739a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

328.   Дявола ви е завладял ума!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 81783af83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

329.   Истината е, че без Бог(Христос) хората не стават и за чеп за зеле. Кажете ми кой и доколко го е допуснал в сърцето си, за да ви кажа колко струва като човек!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4412e5f82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

330.   325 - накара ме да настръхна направо с глупостите си. Ти си за лечение на съзнанието, задръстило се е сериозно! Няма оправдание за нищо, все едно дали е смъртен или реещ се в нечие съзнание бог, ако отнеме детски живот! Ти знаеш ли какво е ДЕТСКИ ЖИВОТ!? Това е начало, това е светлина, радост, и наивност! Все едно за какви изпитания говориш - само садистично и зло същество може да убие дете, и то само от самовлюбеност, да провери доколко вярва бащата или майката в Него! Психарска история, чак ми е неудобно да коментирам това.
326 - Защо ако не вярваме в твоя бог то задължително дявола ни е завладял ума. Няма ли опция в твоите разбирания да има хора рационални и разумни, които нямат нужда да вярват в приказки за големи. Или щом не вярваме в твоя Бог, сме все служители на злото? И изобщо, не разбирам как големи хора сте седнали да обсъждате Йехова, Исус, Луцифер, Пепеляшка, дядо Коледа, Снежанка, и Веселото пингвинче, и да спорите дали наистина съществуват. Нуждата от приказки в децата я има и при възрастните, религията е приказка за възрастни. Хубава, полезна, и поучителна до момента в който я приемаме за приказка. Когато стане смисъл на живот - тогава вече е опасна. Вижте сами докъде е довела радикалните ислямисти, и разните му там секти! Давайте в същият дух, и ще ви четем по вестниците един ден. Поне оставете децата си да имат избор, и не ги вкарвайте в "заблудата" от малки! Не че ще го направите, вие чуждите деца лъжете с листовки и брошури, и каните на сбирщините си, камо ли пък свойте деца.
324 - каквито и примери да им даваме, колкото и ясно и красноречиво да се изразяваме - вече е късно за тях. Остави ги в блаженото им съзерцание на картинките в църквите и книжният си бог. Нали е казано :"Блажени са вярващите"... Нека си благуват ;)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5c5bbefdac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

332.   330, защо не спреш да ни сравняваш-няма нищо общо между нас-християните, и мюсюлманите. Идеологиите ни са различни! Голяма част от тях са необразовани и се фанатизират лесно, но при нас няма такива случаи. Ти да знаеш(в историята) за фанатизиран християнин, който е тръгнал да избива невинни хора? Не си и няма да чуеш, защото нас ни учат на благочестив живот, съпричастност и прошка, докато при тях ги няма тези неща!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f44c11d151
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

333.   332, чувал съм и то доста - в средните векове е имало не малко примери - инквизицията, горене на "вещици" и тн. Всичко това в името на вярата. Малко ли е? Има много общо между нас, мюсюлманите, будистите и тн. и това е, че всички сме ХОРА. С какво е по-лош един будист, който искрено вярва? Или един мюсюлманин? Когато човек разбере, че няма такова нещо като богове може да разбере останалите.
Всичко това го казвам за другите, които четат. За теб съм напълно сигурен, че няма да ме разбереш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 85c8d7f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

334.   Здравей 330!
Аз пък настръхвам от хора позволяващи си да се изказват към вярата на другите неуважително.
Ами ако вие във вашето неверие сте "за лечение на съзнанието, задръстило се е сериозно! "
Много компетентни сте само на лични нападки не и със сериозни аргументи. А нима знаеш какво е живота??? Без да знаеш какво е живота и без да си сигурен какво е смъртта не може да твърдиш нищо по отношение на детския живот или който и да било друг живот. А твоят (не бог) случайността родила всичко за милиони години, остави че звучи безумно просто е лишена от потенциал за постигане на целите, в които фанатично вярвате, че същата е създала.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: f7d0f392e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

339.   Вярващите твърдят, че земята била на 6 хил. години, а вярващите дали са чували за радиовъглеродно датиране? Съветвам ги да се интересуват малко и да разглеждат обективно въпроса. Науката обяснява всичко. Подкрепям 324 с две ръце.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8f7d8fdb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

340.   Така като чета коментарите си правя сметка, че голяма част от атеистите са просто хора, които не гледат по-надалеч от носовете си. Или казано по друг начин - съмнението, отрицането и потъпкването на всичко необяснимо, се дължи на незнанието и душевната неграмотност. Аз не съм религиозен, но не мога да отрека религиите, които до голяма степен си приличат по между им. Има толкова необясними за науката неща, които вероятно никога няма да бъдат откити. Науката не дава отговор за всичко. Човешката логика и разум също не са трансгранични. Със сигурност има сили, непонятни за нас, със сигурност светът и ние се направляваме до известна степен от енергия. А Бог може да е всичко, може да е природата като цялост и хармонията, може да е извънземна цивилизация, може да е кармата или прераждането. Бог е това нещо в нас, което наричаме доброта, на което да се оповем, на което да вярваме (без вяра не може), към което се стремим дори в известна степен. Но Бог преди всичко съществува, за да слага някои граници. Защото нашето самочувствие, нашата самовлюбеност и грешност, може да ни изпратят отново в каменната ера, може сами да се заличим. Не друг, ами ние сами като съвкупност. А отделно има хора, достигнали до други човешки висини, свръхчовеци, преодолели общо приетите граници, стараещи се да се усъвършенстват духовно, интелектуално и морално най-вече.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8d10c8a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

342.   Номер 325 съгласен съм с теб за всичко би ли споделил от къде си чел нещата които пишеш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a54bac48bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

343.   Бог няма!!! Нямало е и никога няма да има. Нали уж той е добър, прощава всичко и т. н. Тогава защо хората умират от глад? Защо има инвалиди? Защо в Африка измират от заболявания, от жажда? Защо има нещастни хора? Всъщност основно- Защо има несправедливост? Ако Бог съществуваше нямаше да позволи тези неща да се случват. Хахаха... а ако съществува само се излага! Явно е доста посредствен. Съжалявам. Но замислете се... чувствате болка нали? И физическа и особено психическа. Ако Бог съществуваше нямаше да го позволи. Имам още много да говоря по тази тема но предпочитам да го запазя за себе си, защото иначе ще ме помислите за сектантка :Дд Бог няма хаха

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4da57c3c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

345.   Бог съществува! И той дава знаци на хората, стига да могат да ги четат. Ще ви дам пример... бях в един бар, беше испански или нещо латино, не съм сигурна, в друга държава... седнах с един приятел на кончетата на бара и си говорехме. В бара имаше много хора и беше претъпкано по стените висяха всякакви снимки и картини, но нищо общо с религия. Тогава погледнах нагоре, точно над главата ми имаше една икона. Рисунка на Исус със светещо сърце между ръцете си.. Попитах приятеля ми вярва ли в Бог... а той ми отговори-да. В този момент точно срещу мен от другата страна на бара видях едно красиво момче със голяма татуировка на кръст върху гърдите си... Излезнах да пуша цигара навън.. Една испанка дойде при мен и ме заговори. Иска ми огън и ме поразпита малко общи неща. Предложих й да дойде при нас. Защото бяхме само двама. Тя беше с още едно момиче. Върнахме се в бара. И тогава момичетата ни предложиха ние да се преместим. И ние се преместихме. Махнахме се от кончетата и иконата под която бяхме. Накрая разбрахме, че едното момиче е жена на собственика на целия бар и тя настояваше да ме черпи. Жените си тръгнаха а ние останахме на новото си място. В този момент при нас дойде един мъж. Беше странен и изглеждаше много лукав. Каза че е руснак. Зарадвахме се, нали все пак братушка. По нищо не предполагах какъв ще се окаже. Излезнах да пуша навън и той също излезна с мен... Тогава като го попитах с какво се занимава. Бях шокирана. Той ми обясни че е сутеньор и едва ли не започна да ме зарибява по един много завоалиран начин. Върнах се в бара и казах на приятеля ми, че се прибирам. Веднага си тръгнахме... Бях шокирана, за първи път ми се случваше да говоря с подобен род човек... И това се случи, след като се изместихме от първоначалното си място с иконата.... сами можете да си направите изводите хора. Мога да приведа и още примери за знаци но трябва да напиша роман, затова спирам до тук.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a1efec4f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

346.   №324 много неуместен пример. Това е твойто изпитание, да говориш неща които не разбираш, а само провокираш. Какво общо има убиеца на дете с Господ? Ти описваш човешки действия нямащи нищо общо с Бога. Знаеш ли най-общо какво е то, Бог? Каквото и да правиш на този свят, каквото и да е, най - накрая умираш, нали? Е това никой на никого не може да отнеме, защото е закон Божи. Сега разбираш ли кое е Божието изпитание? Ще ти стиска ли да убиеш дете или който и да е друг, без да те гризе нещото наречено съвест? И ако станеш убиец, лъжец, крадец, мръсник и тям подобни в по-ранна възраст, целия ти живот ще е придружен с гнусни спомени и мъки, язък ти за хубостта, марийке. Ако е на по-късен етап, може би единственото ти успокоение ще е, че няма да те бъде още дълго.
Айде сега мисли за позитивните неща в живота, защото живота не се обуславя от глупави отричания, а заеми достойно мястото си на човек от това общество. Кой да научи идващите поколения, ако не ние сегашните възрастни? Нали не ти е все едно?
Бъди богат със съдържание, а не с провокиращи отричания. Господ(ар), Бог(ат) и други определения се отнасят точно за душата на човека, какво носи вътре в себе си и какво ще завещае на тези след него. Ето замисли се, просвети се и може да прогледнеш, какво е Бог.
Закономерностите никой на никого не може да отнеме, те се живеят и се разбират в процеса на живота.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6e5021ff7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

350.   Отговарям 8 години по-късно хах, но искам да кажа на тези, които казват ''Ако има Бог, защо има толкова страдания по света? ''. Аз имам отговор на този въпрос. Това е, защото хората не търсят Бог. Бог съществува, аз съм силно вярваща и Той ми е помагал винаги! Една силна молитва е достатъчна. Ако целият свят повярва и отдаде хвала към небето, към Бог, тази земя ще е едно уникално място, но имайте в предвит че и дяволът живее тук, при хората на земята. Затова има болести, убийства, кражби и др. Ако се молите, Бог ще ви пази винаги и няма да допусне нищо лошо да ви се случи. Да, Той дава уроци на хората, но за да ни направи по-силни и смели, пък и това е волята Му.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: dbe6b9a485
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

351.   Аз вярвам

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 582b2f1d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

352.   Всеки вярва в каквото иска, Християните в бог, Будистите вярват, че всичко, което е, винаги е било, няма начало, нито ще има край. Тоест те не вярват, че нещо е сътворило земята. Моята гледна точка е, че ние хората, колкото и да си мислим, че сме велики, сме създадени ограничени същества, виждащи света три измерно, нямащи представа за съществуването на следващи измерения. Както мравката няма представа, че хората виждат света три измерно, така и ние нямаме представа за четвъртото измерение. Защото то е много по-висше от нас, за да го разберем с нашето ограничено мислене. Факт е обаче, че съществуват много неща, които човешката логика не може да обясни. :) Аз вярвам в бог, но си нямам представа какво представлява, предполагам, че е някаква енергия, която е свръх мощна. Вярвам, че човек трябва да засилва вярата си в бог и че хората, които вярват в Бог са по-щастливи и удовлетворени. Това им помага да имат вътрешен мир.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e068df14e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

361.   Сега доколко Бог е помогнал на някой, въпреки всичките му искрени молитви, вяра, според мен е малко спорно. Истинската вяра дори се притъпява от религиозните догми и разни измишльотини за вечния ад. То, ако има дявол, дяволът на първо място си е окупирал самия храм и много религии и след това останалото. Естествено е човек да започне да се съмнява или да не му се вярва, когато вижда разврат и при самите вярващи, религиозни хора, които са по-голяма трагедия и от някои свестни атеисти. Все пак лошите неща се случват на всеки, без значение, така че е много трудно да се каже нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8acf6527f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

362.   Като се замисли човек, каква е разликата между тоя бог и севернокорейския диктатор Ким. И двамата убиват когото не харесват или им пречи. И двамата имат списък правила. И двамата имат написани книги. И в книгите на двамата пише че са правили чудеса. Триединството е застъпено и при двамата. И двамата имат последователи които им се молят.... Само дето ако не на живо, то Ким може поне по телевизията да го види човек. Ама Ким го смятаме за лош пък бог за добър... Едва ли имат голяма разлика в бройката затрити хора, особено пък като се вземе предвид и потопа... Странно нещо са това вярващите. Няма логика в тия хора.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8acf6527f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

363.   В кой точно бог да вярваме? Дори само християнската религия има над 40 000 разновидности. Всяка една от тях си противоречи с останалите. Всяка една религия се смята за истинска. И това в коя ще повярваш, зависи почти единствено от това къде си роден. От нищо друго. Нямаш избор. Никой не те пита. Никой не те чака да осъзнаеш и да почувстваш. Или си с нас или си против нас! Раждаш се - кръщават те, или те обрязват или нещо друго. Какъв избор имаш? Никакъв. Ти не приемаш религията. Тя те поглъща, докато си още неспособен да се защитиш или реагираш. След това ставаш ревностен застъпник и хулиш инако вярващите, заклеймяваш ги като неверници, по същия начин както и те теб. Кой е прав? Никой! Така хората приемат религията. Няма нищо възвишено в религията. Най-големите зверства са се вършили в името на религията. Дори така охуления дявол няма толкова кръв по ръцете си колкото има вашия бог (който и да е той). Дори и книги има, които възхваляват тези му зверства.
Майната й на религията. Имам глава на раменете си. Мога да мисля. Мога да преценя достатъчно добре кое е лошо и кое добро. Мога да се уча, мога да се развивам и с това да допринасям за своето и чуждото благоденствие. Не ми трябва религия за това. Трябват ми ЗНАНИЯ. Бог бил имал всичкото знание на света. Ами и да го има, не го дава. Сам трябва да си го вземеш. А дали ще има бог или не, няма разлика, усилието е едно и също. Само дето ако не вярваш, не ти се пречка по пътя.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3d8dc87010
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

364.   №362
Няма разлика, и двамата са продукт на концепцията за власт. Да уточним, че става въпрос за азиатски бог от бронзовата ера с малки ъпдейти в късната Античност (сектата на християните) и ранното Средновековие (разклонението ислям). Идеята си остава същата - владетелят има тотален контрол, подчинените му са роби. Всяко твое действие, че и мисъл се следи, съди и наказва. Връзката ти с природата е прекъсната, тук си отскоро и замалко да натрупаш точки за "истинскив живот" в друга реалност. Тази реалност е без значение, унищожавай я както си искаш. Животът ти е подхвърлена милостиня и трябва да е мъчителен, целта ти е да умреш - тогава започва кефа.

Съответно това е пренесено "на небето". Просто така се разбирали властта през 18-ти век пр.н.е.

Сега сравни с боговете на прото-индо-европейците (твоите автентични богове) - свободни хора като теб, не те съдят, а съветват. Един е мъдър старейшина, носещ познание, друг е защитник на хората - олицетворение на физическата сила, трета персонифицира цикличността в живота.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bc69514285
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

365.   Какво невежество лъха от последните коментари само, трагедия. Хора, които не знаят истината мъдруват за нещо от което нямат понятие. Ама за защо Бог е направил това или онова, ама на мен ми се струва неправилно понеже не разбирам значи Той не съществува нали?, ама Той ли Го е на правил или не? Вместо да задавате елементарни въпроси, които имат своя отговор и да си се съмнявате поради собственото си невежество започнете едно Библейско изследване за да си отговорите на въпросите.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 42e00b03bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

366.   №365
Не всички са готови да приемат чуждия идол и да са му робски подчинени завинаги (както препоръчваш).
Не е невежество да изучаваш собствената си спиритуалност и да я следваш накъдето те води и да я развиваш.
Знам, че няма да го разбереш, но дори Вселената да е симулация в телефона на 5-годишно дете не значи, че то е Висшо създание, на което трябва да слугуваш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0b56f62389
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

367.   Номер 365, няма смисъл да се опитваш.. ти разбра ли, че Господ е убил повече хора от дявола. :Д. Определя го като "лидер" :Д. Сравняват Християнството с "религии" нямащи реално нищо общо с него. Друг е въпроса, че и да направят такова проучване, шанса да разберат нещо с тази видима липса на елементална обща култура... не е особено голям.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8acf6527f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

368.   367, доста арогантност лъха от твоя отговор. И нищо конкретно не каза, просто се опита нескопосано да се присмееш на чуждо твърдение. Но така сте вие "вярващите" - логиката няма никакво значение за вас. Светът ви е пълен с чудеса. Нормално, след като единствената книга която я сте чели я не, е религиозна пропаганда, откъде да знаете кое как става на тоя свят. Сигурно и интернета е чудо, или пък творение на дявола? Всичко зависи от това колко изплашени или застрашени се чувствате от нещо. Какво не ти хареса за дявола? Я вземи и отвори библията и прочети точно колко човека са загинали по негова вина. Ама няма да го направиш. Докато аз без да съм я чел, за твоя господ знам че поне веднъж е затрил целия свят, после има Содом и Гомор, безчет заплахи за саморазправа в отвъдния свят, какви ли не болести и сакатлъци, оправдани с "изпитания на вярата". То, като са замисли човек, как ще позная аз дали бог ми изпитва вярата или дявола ми е натресъл някакво проклятие? ... Няма много критерии май, всичко е както го извъртиш. Имало е доста дълго време през средновековието (не случайно му викат тъмните векове), когато християнството е имало пълна власт. Тогава са се случвали най-големите извращения - и горене на вещици, кръстоносни походи, инквизицията, безкрайно много хора затворени, измъчвани или избити под предлог че богохулстват или са извършили грях, и колко погубени човешки съдби, заради незнание или просто от завист и омраза. Да не говорим за начина по който църквата е спирала всякакво развитие на науката. Просто защото всяко откритие е водело до противоречие с религията и разобличаване на лъжите й. С напредването на науката вашия бог все повече се смалява. Все по-малко неща остават, които да се обяснят с неговата намеса. Тежко и горко на такъв бог, чиято функция е просто да запълва празнотите в познанието на човечеството. Или в личното такова. Няма нищо лошо в това да признаем че не знаем нещо. Но да го обясняваме с невидима всемогъща сила е просто глупаво.
Погледни Ватикана, как си върти гъза и анатемосва и заплюва този или онзи, после 200 години по-късно го реабилитира. Това като божие дело ли ти звучи или като дело на уплашени и необразовани политици. Защо е цялата тая показност? Наметала, злато, корони, храмове? Да впечатляват малките души? Да вдъхват респект или да внушават величие?
Смешно е. Смешно е как изобщо не се замисляте над толкова много въпроси и несъответствия. Ако религията ви предоставя утеха в свят без отговори - няма лошо, вярвайте си. Но не се бъркайте на хората които активно търсят отговор за устройството на света.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0b56f62389
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

370.   Номер 368, не е арогантност, а реализъм. Говориш за инквизиция на православен... вина ли да изпитам, че Рим никога не стана християнски. Да ти напиша колко книги съм прочел ли, не знам точно, но меко казано не е една. Може да не вярваш, твоя работа е така или иначе, но като идеология Християнството е по-логично от всичко друго. Макар да не пише с директни имена нещата(поради което е нужна доста обща култура), но Библията е предсказала всичко. Друг е въпроса, че християнството е антидот на робството и власста. Затова и над 300 години унищожение на християните(най-жестоките действия:клади и т. н. са именно срещу християни) не побеждават над тази вяра(нашата). И Рим е принуден да играе на християнство. Друг е въпроса, че и до сега според Рим папата е безгрешен, нещо противоречащо дълбоко. Но според християнството сам избираш, да има определения за правилен и грешен избор, но никой няма право със сила да ти сменя разбиранията. Товя въобще не важи за останалите религии, въпреки, че мното от тях успешно влезнаха в България и лъжат хората. Да говориш за логика и да отричаш Бог като цяло(за оставим религиите ако искаш) е меко казано наивно. На земята има живи организми, но без разум(не е опит да те обидя :Д), тях трябва да ги контролира някой. Най-великите философи, учени рано или късно се конценнрират над тема тип:"каква е ролята на Бог", а не:"има ли го". Ще прощаваш че не мога с напълно точни цитати, но затова пък ти можеш да разгледаш примерно немските класици във философията, разсъжденията им са доста интересни и могат да дадат възможност да си отговориш на много въпроси. Аз винаги се интересувам от антитеза на досегашното ми мнение, но при теб то не е добре структурирано и се концентрира в отричането на нещо друго. Търсенето на антитеза е пряк път към логичното/рационалното.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0b56f62389
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

371.   368, само да допълня. Достатъчно дълго Ватикана не е спирала развитието на науката, а го е определяла. Достатъчно дълго тя унищожава носителите на истината и на просперитета, това не е било трудно за нея понеже през цялото време тя "помазва"/назначава и сваля кралете. Дори сегашния календар е всъщност грешен, тогава много велики учени се противопоставят, но това естесвено води до тяхната смърт. А Ватикана сменя календара за да може да обедини всички религии, нещо невъзможно ако "славят" на различни дати. Друг е въпроса, че най-много да кажем православни са убити от Ватиката. Ватикана и Османската империя са като. САЩ и ислямска държава. Първо ги създават(както сами САЩ признаха), после се борят с тях. Затова когато падат балканските православни държави, се води поход срещу Русия,(единствена останала православна държава), която печели под ръководството на Александър Невски.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3d5fef3468
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

372.   №371
Можеш ли да се издигнеш в някоя сфера до нивото на твоя бог (избери си който искаш, Яхве, Йешуа или Дух) или винаги я има дистанцията господар - роб?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 30bf54c207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

374.   От 365 - Ще се опитам да хвърля светлина и да внеса яснота за да се види истината, защото тук има хора с промит мозък, които повтарят някакви масонски антихристиянски доктрини. Теза номер едно: "Господ е убил повече хора от дявола". Първо това не е вярно, чрез лъжите си в Райската Градина сатаната е причинил смъртта на цялото човечество. Освен това Всевишния е Твореца на цялото Битие и Той може да разрушава и съзижда, да убива и възкресява както и когото Той реши, всичко е в Негова власт, но Той е верен и истинен и има интегритет на характера, затова той разделя всичко на две - светлина и тъмнина, добро и зло, ден и нощ, вярващи и невярващи и т. н. Тези които са към светлината, вярват в Него и в Господа Иисуса Христа Когото Той е пратил ще получат награда и живот вечен а тези които отиват към тъмнината ще получат осъждане и мъки. Друга теза, която е повече свързана с историята а не със Словото Божие: "Средновековието е наречено тъмни векове и е било много лошо". Дори кратка справка ще разкрие, че Средновековието слага край на "тъмните векове" и е време на подем. "Извращенията на Средновековието" - кръстоносни походи. Без кръстоносните походи, ти вероятно щеше да биеш главата в пода на джамията всеки Божи ден! Кръстоносните походи са дело на идеална, себеотрицателна вяра при които хората оставят земите си, семействата си и всичко позната и отиват да се бият с опасност за живота си, не за пари и облаги а заради техните братя и сестри християни, които са заплашени и преследвани от ислямистки орди. Да направим сравнение с "лидера на свободния свят", който отиде в ислямския свят, изби невъобразимо повече народ, но не заради идеал а заради петрол, но не виждам някой да го заклеймява като носител на "най-големите престъпления" в човечеството. Очевидно е как тук някои хора повтарят като папагали масонска пропаганда от преди един век без дори да могат да направят едно сравнение и анализ с настоящите събития. Мога да продължавам и още по-историческия анализ, но това няма никакво значение, защото тук е важна вярата във Всевишния Бог и Христос а не някакви исторически хроники.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: 7d12c905f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

375.   370 - Като казваш че християнството било най-логично от останалите религии, би ли се похвалил и с коя друга религия си дотам запознат, че да я заклеймиш категорично и със сериозни доводи като нелогична? Съответно приложи конкретни цитати в сравнителен вид. Че нещо много дълбоко се съмнявам ти и другите като теб да сте чели каквато и да е друга религиозна литература освен единствената ви, неповторима библия. И... ако беше роден в Индуя, в семейство на набожни индуси, а вече на около 30 години прочетеш библията, мислиш ли че пак би твърдял че християнството е най-логичната религия? Ако отговорът ти е ДА, значи няма какво да обсъждаме с теб. Фактът че смяташ наивно-глуповатите библейски приказки за логична и непоклатима истина, би трябвало да те накара да се позамислиш. Но щом не си го направим досега, едва ли и някога ще се случи. Знам и защо не се е случило и няма да се случи, но се придържам към цивилизовано държане в сайта, и ще ти спестя директното ми мнение в прав текст в името на добрия тон. Отчитам си и факта че все още човечеството боледува от религия, и всеки пост без темане пред йехова бива гледан с лошо око. Но ако изобщо админите ми допуснат коментара - благодаря им!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: be7f519a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

376.   Няма смисъл от вярвания!Ако попаднем в рая дали ще повярваме че сме там!?Особено след като сме били несправедливо в този ад тук!Рай=свобода,любов,справедливост!Само че тук раят не ни е бил даден за всички!Ние не сме виновни уж за греха на двама от нас!Да носим последствията на техният уж грях е нерайско-несправедливо!Това почти ми доказва на мен че бъдещ рай няма да има щом го няма сега!Бог не е бог а Машина!Може би ние сме Бог-машината!Преди 24 г ме нападна злото-демони които ми разбиха живота и сърцето!Отнеха ми и вярата и свободата и здравето и приятелите и любовта ми към любимата!Настрадах се-24 милиона мига и вечер с непрестанните кошмари също!Мъчат ме все едно аз съм Богът!Ама че абсурд!Атеист съм агностик който приема сътворението от Машина-Куб която се въплъщава в ролята на "Бог-Сфера"вписани в машината куб!Тоест сънува,мисли се за Бог!И това е един безкраен цикъл!Може би!Но Рай с Бог няма защото ко има този "рай"ще е пак с "дявол"в него!И то още неопетненият!!!Откъде накъде!Е ангелските ми карти ми предрекоха май 2018 че скоро щял съм да си получа свободата и любовта на 7 число!Е аз още чакам със сърцето си заради любовта към жената но с разумът си не вярвам!Краен срок съм им дал-7 май и после край!Бия шута на всеки псевдо рай!

 
  ...

251-291 от 291
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker