Вероятно за околните съм отвратителен човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вероятно за околните съм отвратителен човек
преди: 14 години, 7 месеца, прочетена 4141 пъти
Здравейте!
Дойде време да изкажа една мисъл, която леко ме тормози напоследък. Предполагам, че ще си навлека критики и злостни забележки или най-малкото някои повдигания на веждите, но какво от това.
Просто характер. Особен и своенравен характер.Аз съм най-големият и самовлюбен нарцис, който можете да си представите. Ако бях сладолед, сигурно бих се излизал сам. Самочувствието поначало е много важно за всеки един мъж. Напоследък обаче се замислям дали моето не е в повечко от необходимото. Като прибавим вроденото ми честолюбие, инат и склонността ми да манипулирам- образът май не е на особено приятен човек.

Сякаш ми се ще леко да се попроменя и да бъда по-приземен, но просто не ми идва отвътре. Пък и нямам усещането, че с промяната ще стана по-щастлив.

Другата особеност при мен е разбирането ми за междуполовите отношения. Е сега вече ще си навлека омразата ви. Накратко веруюто ми: сексът е спортно състезание, жените са лъскавите трофеи, за които се борят претендентите, целта е повече трофеи. Спечелената вече титла следва да се подмени с нова и по-актуална. Любовта? Тя е обикновен зрител от трибуните без право на глас. Състезателите оправдаваме действията си на терена с присъствието й на стадиона. Но всъщност на никой не му пука за зрителя , само трофеите са важни.

Защо съм такъв? Не съм се самоанализирал чак дотам, предполагам причината идва от детските и тийнейджърските ми години. Бях изключително стеснително и срамежливо хлапе, а бях израснал почти без майка. Да, тя почина чак когато бях на 19, но може да се каже, че умираше бавно повече от едно десетилетие. Всички знаехме какъв ще е крайният резултат, беше само въпрос на време. След осмата ми година болестта й не й позволяваше да бъде пълноценен родител. Може би липсата на жената-майка, която да научи сина си на коректно отношение към жените? Не знам.

Бащата изнесе всичко на гърба си. Отгледа деца, въртеше къща, работеше здраво, погреба съпруга. Не винаги му стигаше времето за мен. Много силен, умен и волеви мъж, но и много чувствителен и принципен. Ей затова страдаше. Сега вече е уморен от битките си с живота алкохолик; отвреме-навреме сядам на по чашка с него. Реших, че не искам да съм раним и великодушен като баща си и че скрупулите не си заслужават.

В началото беше трудно. Имаше момичета, имах чувства, но пуста неопитност. Не мога да кажа, че те са ме наранили, просто аз бях твърде наивен и несръчен. Така или иначе, първите провали бяха факт и май предопределиха развитието на сексуалната ми кариера.

След като преодолях непохватността си и се обиграх, аз залитнах в другата крайност. Някак си го правех като за отмъщение. В очите на всяка жена, с която бях, вече виждах следващата. Удоволствието не идваше (и сега е така) толкова от самия секс, колкото от зарибявката и от това, че момичето постепенно поддава. Винаги съм бил прахосник и не жалех средства, когато си наумявах да впечатля жена. Използвах също интелекта си и чувството си за хумор. Стараех се да вкарвам дискретен, непреднамерен чар и кавалерство. След акта вече губех интерес. Победата вече е постигната - победата е да я заведеш до кревата и то по нейно желание - значи, признала е магнетизма ти. Затова още преди много години прекратих периодичните си посещения на бардаците - там победа по моите правила не може да има.

Както и да е, честите фронтални или обсадни атаки спрямо жени означават и немалък брой отсвирвания. Бил съм отсвирван много пъти. Това е голям удар за самолюбието, но щеш-не щеш, свиква се. Номерът е да извличаш поука и максимално бързо да компенсираш поражението с друга победа. По възможност убедителна и зрелищна победа.

Напоследък обаче сякаш взех да чувствам някаква неясна празнота. Дали защото биологичният часовник трака- догодина удрям трийсетака. Странно за мен, но взе да се появява необяснимо желание да стана баща. Елементарно постижимо от биологична гледна точка, почти невъзможно от житейска. Просто такива като мен са направени, за да нараняват (не физически, разбира се) и да се спогаждат добре само със себе си.
Хем ми се ще да направя лек компромис със собственото си его, хем не. Пък и бих ли могъл да бъда добър баща? Хм, странно животно е това човека! Знам ли...

Много ми се проточи разказа, цяла хроника стана, за което съжалявам. Е, на който не му се е чело, предполагам е отебал да чете още от началото.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 7 месеца
hash: a6b1b04297
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ми звучиш като човек със самочувствие , а като пълен отчаян комплексар , който се чуди как да си докара малко самочувствие.

А колкото до нарцисизма , аз не видях никъде да се възхищаваш от себе си , а по-скоро да се хвалиш с трофеите си , които са си чисто и просто начин за докарване на самочувствие. То и нарцисизма си е заболяване от детството , когато не са ти обръщали никакво внимание и са те считали за пълна нула. Но както и да е - изобщо не ме впечатли - не знам тия мацки как ги впечатляваш , поне за мен много вяло и отчаяно звучиш.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 53497cdbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е доста откровена самооценка...явно не търсиш мнение или съвет...какво да кажа, щом се чувстваш добре така, ок. Но ако така я караш, на стари години ще си сам

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 9d10232058
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Владееш изкуството на разказа,ако не с друго-с приказки може да заведеш някоя до леглото,но нещо не е наред,щом не си повторил с една и съща-секса е изкуство,което се твори от двама,ако си го изживял,сега нямаше да си тук а в леглото и.Дано ти се случи-КЪСМЕТ!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 9763d6d16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти живееш някакъв измислен живот.

Празнотата идва от липса на любов- нито я даваш, нито я получаваш.

Няма нищо друго, което да прави човека толкова щастлив, колкото любовта. Даже и многото пари- многото пари са винаги свързани с много тревоги- как да ги запазиш, как да ги умножиш...

А преди да искаш деца се научи на любов. Това е по-важно.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 8c82325f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Mного ти се иска да си играч и на теб нали? ама с писане по форумите и самонавиване на става бе младеж...

 
  ...


...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 0d5bac6308
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз не съм толкова интелигентен, колкото теб и дори незнам дали има разлика между думите "самоуверен" и "самочувствие". Аз винаги съм ги разграничавал са себе си и съм бил самоуверен, и мисля без самочувствие. Не мисля, че съм нещо повече от другите, но реша ли да направя нещо-знам че мога да го направя. В теб виждам точно обратното, липса на увереност и просто голо самочувствие. Мързи те да направиш нещо, защото не вярваш дали ще има смисъл след това. Не знаеш дали един ден няма да изгубиш "жена ти" по една или друга причина и да се превърнеш в алкохолик. Истината е че не знаеш дали утре ще си жив, но въпреки това живеем. Сравнението ти със сладоледа е добро, но аз бих казал в твоя стил-или някой трябва да те изяде или ще остане едно лепкаво петно от теб след време.
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 84eed5a372
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Познавам същия човек като теб и мога да кажа, че наистина единственото, което прави е да наранява жените. Мисля, е си прав. Всичко е заради смъртта на майка ти. Явно доста трудно си я изживял. Трудно е да се промениш на 30г., но не е толкова трудно да се оставиш на течението и да се влюбиш. Намери жена, която освен сексуални желания в теб може да събуди и страст, любов, обич... И не си поставяй бариери пред чувствата. Знам, че те могат да се контролират. Аз също съм го правила, но не мисля, че е редно. Защото така изживяваш всичко наполовина. Не бъди страхливец, бъди МЪЖ!!!
Ж, 24г.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 5c1156f5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами да бе човек, точно това ти трябва - едно дете, което да ти осмисли живота. Не се колебай, а го направи и няма да съжаляваш.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 35a25278a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От самоуважение дори няма да си направя труда да коментирам, толкова е съшита с бели конци тази историйка! Но какво пък толкова ... малко повече въображение не пречи никому, нали (поне докато си остава в границите на форума)?!? :P

Via

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: da6cd973a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знаеш ли, аз си падах по момче тоочно като теб иии замисли се как се чустват "трофеите" ти, защото мен още ме боли..Минаха три месеци откакто онова жалко нещо ме заряза а аз още си мисля за него..Обаче написаното от теб ми помогна да разбера начина му на мислене, макар че винаги съм съзнавала че съм просто поредната..Промени се и се замисли какво причинаваш на хората около теб, защото някои ден живота ще ти изиграе на теб лоша шега и ще е късно за промяна..

ZuZi

 
  ...

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 2c9bffda8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Толкова истинска и добре написана изповед.Като четох изпитах симпатия и ми се подобри настроението, защото и аз съм същата, само, че съм жена и съм на 45! Знаете ли колко обичам да бъда точно това, което сте описал...да ме преследват, а аз да бягам, да се изплъзвам и чак най - накрая да стана трофей! когато най-после бъда уловена се чувствам истински нещастна, но готова отново да започна да бягам, да бягам до безкрай, защото в преследването се чувствам истински жива и истински горя!

Моите най- големи приятели са истински преследвачи от класа! А аз цял живот не се уморих...защото винаги съм била себе си! Искам да ти кажа, че напълно те разбирам какъв си и как се чувстваш...ти си прекрасен! Сигурна съм, че ще бъдеш един чудесен баща, аз не се провалих като майка.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: ab97e1bb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На автора само искам да кажа да обърне внимание на коментара на ZuZi, която не е написала годините си, но ако не греша е на 14 и познава момче като теб. ;) Замисли се дали не си още в пубертета и ти.
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: aa113e540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора на историята: Да-а, стана така, както допусках, че ще стане. Приемам аргументираната и обоснована критика и благодаря на тези, които са я отправили. Дали ще се съобразя с написаното е отделен въпрос. Обаче една малка част от мненията са крайни, нелепи и леко обидни. Никак не обичам, когато хората ме ебават. А още по-малко, когато тези хора не ме познават. В тези случаи иронията се задейства сама и като следваме правилото prior tempore potior jure започваме с нумеро уно:

1 - ще се постарая да обясня простичко, така че и ти да разбереш. Самооценката е плод на обективността ми, опитвайки да се погледна отстрани. Самочувствието никога не пречи на интелигентния човек да може да мисли и да оценява. Прочете думата "нарцис" и реши, че трябва непременно да славословя великолепието си? Е, добре. Аз мога да те осмея на три различни езика без да ме разбереш. Аз мога да те победя на шахмат, играейки блинд, на спортен бридж, на билярд и на почти всичко друго, изискващо мислене. Аз съм специалист по средновековна световна история, като със сигурност познавам по-добре от теб и античната, и съвременната. Аз съм познавач на класическата литература, философия и етика. Аз съм роден естет. Аз имам изтънчен вкус по отношение на обличането си и на марковия алкохол. Аз мога да играя роли. Аз мога да бъда изискан джентълмен и брутален селяк. Аз мога да бъда дипломат и агресор. Аз мога да разплаквам и да разсмивам. Аз мога да утешавам и да принизявам. Апропо, ти какво можеш?
Това ли искаше от мен да напиша? Това ли? Заповядай, дано сега съм удовлетворил претенциите ти. Излишна демонстрация, но беше излишно и да ме провокираш. Че съм бил в детството си "нула"- за всички е ясно, че и най-високите кули почват от земята. Пък и много хора не ги виждам хич, ако беше им се паднало моето детство.

5: Уважаеми г-н/г-жо ветеран (след като аз за теб съм младеж)- никога не съм имал за цел да съм играч- нито в личния, нито в професионалния си живот. Кариерните ми амбиции вече са осъществени, аз съм професионалист в областта си и хората, с които работя ме уважават. А какво правя в личния си живот и защо го правя е изключително моя работа. Както е и моя работа да избера дали да го споделя по форумите или не. Ако наистина си мислиш, че имам нужда от самонавиване, дай някакъв е-маил, аз ще те открия и тогава ще разбереш кой съм и какъв съм. Ако не го направиш, ще счета, че си най-обикновена цифра зеро (макар вече да не си дете).

9- от самоуважение и аз няма да коментирам много-много виждането ти за съшиването с белите конци (трогателно клиширана фраза) и въображението. Де факто изразено мнение няма, но и да имаше, бихме могли да си представим на каква висота би било. Затова казвам в аванс за него - trans penis mihi est.

Останалите коментари не са празнословни заяждания, а градивна критика, която разбирам и приемам.
Други въпроси?

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 35a25278a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До автора: Наистина нямах никакво намерение да коментирам, но ти все пак успя да ме провокираш, макар да действаш малко грубо (апропо, къде остана самоизтъкнатия ти по-горе финес?!?)! Мислех, че личния ти живот и споделянето му във форумите си е твоя работа, защо тогава очакваш "де факто" да давам мнение - противоречиш си в случая! Не че противоречията са лошо нещо, но са присъщи за многопластовите личности, лишени от склонност към показност и самоизтъкване! "Vanitas vanitatum et omnia vanitas!" Btw...нямам нищо против латинския, но в случай, че отново решиш да бъдеш циничен, ще те разбера и на български, нищо, че съм блондинка;))) Всъщност, цезарофил ли си или просто стечение на обстоятелствата? :)) Внимание!!! В случай, че и този път пропуснеш да забележиш, мнение все пак има и за твое сведение "де факто" е от висота 173 см !:))) Ами спирам дотук, за да не стане прекалено комплицирано! Хубав ден на всички!
Via

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: ca2de5b25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Загубих си времето да изчета цялата тая полемика и мисля, че констатацията, съдържаща се в заглавието, е вярна - Вероятно за околните наистина си отвратителен комплексар.Много важно...

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: aa113e540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До Via- Браво на теб, поне излезе мъжко момиче. Не давах много надежди някой или някои от "настъпаните" да ме апострофира. Вторият ти пост е смислен, за разлика от първия. Жалко само, че тъкмо стана комплицирано и интересно и спря да пишеш. А-а-а, тия 173см без токчетата ли? Бравос!
За Юлий Цезар- не мога да кажа, че съм голям цезарофил (не съм и 'фоб'). От демокрация към автокрация, граничеща с диктатура и накрая предаден от свои. Не е бил чак много прозорлив. Но фразата, от която ти така демонстративно се засегна не е негова. Не знам защо масово му я приписват, в биографията на Майер нищо не се казва за това.
За суетата- дълга тема, няма смисъл да я почваме. Никак не ми се ще да губя от ценното време на големия познавач на човешките характери - номер 15.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 44e4750869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Всичко в живота е баланс, трудно е само да взимаш и някъде да не натрупаш нещо за даване. Толкова време само си вземал, че сега постопенно се оформя една огромна бездна за даване. Всеки си намира майстора, лошото е, че с това дето си си послал до сега, майсторът ще ти е голям и доста ще те изпоти.
Мога да го опиша: посредствена, грозновата, себична, алчна кучка, която ще обичаш, ще и плащаш сметките, ще и готвиш, ще ти роди поне две деца, ще се грижиш за тях и един ден ще остарееш с ясното съзнание, че много много я обичаш и че не си направил достатъчно за нея. ще работиш много, ще се позанемариш - няма да ти стига времето да се грижиш за себе си, тя ще поразцъфне при толкова грижи от твоя страна. Ами кой каквото си надроби...

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 2c9bffda8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Еее, не! Жена му няма да е нито грозновата, нито посредствена, нито кучка. Напротив ще е готина и то много, чувствам го. На готините мъже се падат готини жени...винаги!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7018535780
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   АМА ЧЕ ГЛУПОСТ, №18, къде е моята готина жена!!!!! Точно обратно, на готините мъже/нямам предвид "херкулесите"/, просто свестните, се падат или кучки или мърли, а на готините жени/нямам предвид силиконовите барбита/, се падат хитри андрешковци, тъпи байганьовци... ВИНАГИ !!!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 44e4750869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 19 за съжаление баланса в природата - Поздрави!

 
  ...

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: aa113e540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Ха-ха-ха, ей, 17, много ме развесели с написаното. Поначало бях в отлично настроение днес, а ти допринесе за укрепването му. Бях си запазил правото да се заяждам с всеки коментар, който не харесвам, ама теб ще те пожаля, защото явно имаш чувство за черен хумор. Пък аз винаги съм харесвал циниците.
Само да кажа, че описаната от теб хипотеза никога няма да се осъществи. Посредствена жена не може да издържи с мен (и аз с нея) нито седмица. И да тръгна да повишавам такава жена в майка на децата ми? Хайде на бас, че не. И как да й готвя, като досега не се научих да го правя за човека, когото обичам най-много (т.е. за себе си)?

Защо си мислиш, че цял живот само съм вземал? Ако и да е така, от никой нищо не съм получавал насила. Нищо не ми е идвало на готово, значи съм давал нещо от себе си за придобивките.
Стана ми интересен диалогът между 18, 19 и 20. Не съм се замислял и не съм съдник, не мога да преценя кое мнение ми допада повече. Само не разбирам защо казвате "се падат"? Все едно всички сме седнали да играем бинго и гледаме да видим какви числа ще излязат. При мислещите хора селекцията е взаимна - мъжът ще си избере жена (ако, разбира се, иска да е само с една) и жената ще си избере мъж (ако, разбира се, иска да е само с един). Просто който може да мисли и да наблюдава няма как да сбърка. As simple as that.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 38cdd0f72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ооо, от където и да го погледнеш се вижда една наранена душа, ако не успееш да се промениш в един даден момент истински ще страдаш.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7018535780
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От № 19:Да, ако МИСЛИШ - така ще бъде, но за "сляпата неделя" чувал ли си? 100%!!! Ти си толкова "клевър",/за да не сменям шрифта/,пък после търси латински проверби! След дъжд качулка! но, както се казва:"Quot capita, tot sensus!" Въпросът е: за коя глава говорим?

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 49de6d2fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Радвам се, че във всеки твой коментар обогатяваш българския език с английски. As simple as that.-няма аналог на български- прав си. :))

Ок, да не звуча заядливо, само искам да те попитам ти имаш проблем, или анализираш проблемите на хората? Дотук звучиш като-съвършен съм, моля помогнете ми! Знаеш ли, само опаковка без съдържание е нещо много лошо. Показваш уж разни "интелектуални мускули", но на мен лично ми напомнят изказванията на един знаменит български психолог и тв водещ, не на последно място и той като теб голям хубавец и плейбой. Говоря за проф. Вучков. Незнам, дали съм прав, но се получава идеален паралел междъ вас. :))) Незная, до каква степен английският е свързан с ежедневието ти, но за мен е ежедневие (в буквалния смисъл) по принуда. И въпреки това, се чувствам добре да говоря на български! Анадъм? :)
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7018535780
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   "As simple as that",Анадъм?"клевър""Quot capita, tot sensus!" "Vanita,"проверби"-всички пишете и обичате българския език!Личи си, всеки го разбира...Евалла!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 35a25278a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   "Евалла"?!? И без кавички?!? (Без да коментирам "етимологията" на двойното "л"!) Личи си, че и ти обичаш и разбираш българския език!!! ;))) Via

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7018535780
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ралф, thanks!, "де факто"и"апропо"си прав,
thankfully/благодарно, с благодарност/!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7018535780
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От №25 до Via : "Евалла, бе Костов!" заглавие на публикация в национален всекидневник-само за илюстрация на широката "неграмотност" на българите, когато си служат с турцизми, имаш донякъде право, "евала"се пише с едно "л", НО! когато искаме да наблегнем на една дума - това е често използвано, напр."бравооо...о!!" не си ли съгласна, Via, твоето мнение все пак е, "де факто", от висотата на 173 см !:))) Имам един сантиметър преднина - на босо! А"етимология" /от гръцки etymon - истинско, действително значение, и logos - наука/ е наука за произхода и развитието на думите , а не на буквите /цит."етимологията" на двойното "л"!"/. Може би си искала да кажеш нещо за диалектологията -"Диалектология е дял от езикознанието, който изучава диалектите, тоест всички езикови прояви извън обсега на книжовния език в съвременното им състояние и/или историческо развитие /териториални диалекти и социални говори/,изучава вариетивностите в езика, свързана е с научните дисциплини етнография, топономастика, археология, фолклористика и др., но ликуващият ти финал:"Личи си, че и ти обичаш и разбираш българския език!!! ;))), е , ТОВА си е вече щедьовър, че какъв български, дали е "евала" или "афферим"/afferim/, или "машалла"/masallah/, все са си думи от турския език, kucuk hanim/госпожице/, или hanim efendi /госпожо/ Via, съжалявам ако с нещо съм Ви засегнала, за по-сигурно ще кажа и :"I am sorry to give you so much trouble"или" Je suis d?sol? de vous donner tout ce mal.", не зная точно кой език най-добре владеете!
Със симпатия: №25

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 49de6d2fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Яко хлопане на дъски пада обаче, а? :)
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 35a25278a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До №25: Развеселихте ме, наистина! Симпатията я имате и от моя страна, макар да не сте успяла да уловите иронията, която съм вложила в коментара си! Та явно трябва да разяснявам ... какво пък, в добро настроение съм ;))) Така-а-а, ...:

1. Отлично знам значението на термина "етимология" (съвсем случайно съм държала изпит по Езикознание) и затова си позволих да поставя кавичките - като леко иронично намигване ;))) Подразни ме факта, че човек, който се обявява в защита на българския език, си служи с турцизми! Въпроса за двойното "л" ме наведе на неволния паралел с подобно изискване при позоваването на "Аллах" и ... ами не се стърпях да отговоря!

2. Няма проблем, не съм засегната, тъкмо напротив! Само за протокола да отбележа : нямам претенции да съм полиглот, но с езиците все някак се оправям, ако и да не ги "владея"! ;))) Показността не ми е приоритет (поне по форумите), за да доказвам колко мога или колко знам! Ето защо ще пропусна така щедро отдалата ми се възможност за морфологичен разбор!

3. Последно от коментара Ви не разбрах, на "Вие" ли сме или на "ти", понеже в обръщенията си към мен използвате и двете форми! ;))) И в заключение нека се върна там, откъдето започнах - последователността е качество, достойно за уважение! Човек, когато изразява своята позиция, я аргументира и стои твърдо на нея! Няма нужда да навлиза в лингвистични подробности! Жени сме, нека не затвърждаваме битуващото погрешно мнение, че сме непостоянни! Иначе и аз като Вас - "всичко българско и родно любя, тача и милея"!!! :))) Поздрави! Via

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: aa113e540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Айде-е-е, то тук стана всеки срещу всеки. Навлякохме си колективно праведния гняв на 25 и ако някой ще пише нещо занапред, ще 'требе' да се изразява на чист български.
Да, Ралфи, яко хлопане на дъски и направо къртене на мивки. Сега хич не ми се заяжда, само да те питам следното: къде видя да съм казал, че съм голям хубавец? Или то се подразбира, казваш? Оп, замалко да кажа "априори се подразбира", ама нали забраната влезе в сила:)))

И последно до теб - щом съм писал тук, значи съм искал да изясня нещо за себе си. А ако стилът те дразни можеш просто да не четеш.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 49de6d2fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Номер 31, ти си влюбен в себе си. Нарцис си, нали така твърдиш. Затова апропо-сагапо се разбира, че си красавец за себе си. Просто, не обичам всичко родно-ама е тъпо да говорим на английски,латински и тн. Затова включих и турски. :)) На Via искам само да кажа, че използвах турцизми с ирония и да се опитва понякога да чете и между редовете. :) По принцип не съм на езиковото ниво нито на Via, нито на автора. Все пак аз се занимавам с други неща.
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 5ae20bc802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Чета, чета и се опитвам да разбера какъв точно е проблемът на автора.. Май няма такъв! А лингвистиката, на която наблягате в коментарите си към историята "Вероятно за околните съм отвратителен човек", би могла да се разгледа под друго заглавие, в друга история..

Авторе, за мен си едно самодоволно К****Е и нищо повече! Да, с езикова култура на високо ниво, с остър ум, но с "куха" душа. Форма без съдържание! Ти си от "дърветата с много череши", за които трябва да се носи малка кошница! Съжалявам, чак отвратителен-едва ли, но със сигурност си крайно неприятен тип!

Мегън

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 5fd6a7c26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Номер 4 и номер 5 браво ! има и още много други, които знаят как да те съветват, но що за живот в твоя ? я си представи след 10 години как ще си !? .... да кажем имаш жена, която те мрази и смята да ти даде развот дете , което учиш на твоите номера и кво след 60 години то ще е автора на такава тема в такъв сайт ... я по-добре не ставай баща, тегли си коршума или си качи темата в " измислени истории", щот както написа номер 1 ти не си от хората с нарцисизъм бих казала, че аз съм, но ти си просиш вниманието, което ти е нужно, за да си дигнеш самочувстието ... УСПЕХ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ :)

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 2c9bffda8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Охххх, комлекси, комплексииии отвсякъде валят тук / хм, как ли пък се казваше комплекс на lingua latina ?/ Авторът иска на всяка цена да ни втълпи , че е голяма , ама много голяма работа, все едно, че е хванал и държи Моисей...за кайсийте. Лично на мен нито ми хареса изповедта, написана високопарно от мъж на доста годинки, неосъзнал се още , абсолютен лигльо-неприятен, заядлив и комплескар...търсещ нещо, но и той самият не знае какво е то. Какво да го посъветвам?! Да продължава да тежкарее в същия дух още 10-15 годинки, докато другите хора, не чак толкова на "ниво", колкото е неговото си отгледат децата, че и внуците! Но правилно е казал народът, че от всяко дърво свирка не става - ето живото доказателство за това!!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: aa113e540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Понеделник по обяд е добро време за писане на отговор и даване на обяснения. Не съм длъжен да го правя и не виждам голям смисъл, но предпочитам аз да затръшна вратата, а не други да я тръшват под носа ми.

Бях казал по-горе, че търсех да изясня нещо за себе си, поради което и пиша тук. Като прочетох изказванията (повечето пълни със зле прикрита неприязън) си направих и изводите.
Да-а, явно хората предпочитат смиреността пред искреността. Бях максимално откровен (може би наистина и леко високопарен) и се описах такъв, какъвто съм. Иронията е, че можех да представя същите житейски факти със съвсем различен разказ. Никак не е трудно да звучиш самосъжалително, стига да искаш.

Пример: Заглавие- "Животът ми е вечно изпитание". Текст: "Имах нерадостно детство, загубих майка си като юноша, после сам се борех за кариера и за личностно израстване, направих кариера, поумнях. Бях с доста жени, но по една или друга причина не се стигна до нито една трайна връзка, неминуемо се отегчавах. Сега искам да направя завой, да се обвържа трайно и да стана баща и т.н. и т.н."

Тогава вкупом щяхте да се втурнете и да ме убеждавате колко съм свестен, колко неща съм постигнал сам, да ми пожелавате успех и дано срещна "подходящата" и прочее ненужни любезности и клишета. Ако бях лигльо, както твърди 35, щях да напиша тъкмо такъв разказ.

Истината е, че има само три категории хора. Едните са родени, за да ги ритат по задниците, другите - да ритат по задниците хората от първата група. Третите ритат само след като тях са ги изритали. Ако съм се видял някому заядлив, то е защото никак не обичам да ме сритват отзад. Обаче аз пръв не изритах никого.
Няма да ви убеждавам, че не съм комплексар. Тази думичка задължително и винаги се лепва като етикет на всеки, който е различен и говори по-дръзко. "Аз, разбира се, не страдам от комплекси и съм нормален човек. Тоя тук обаче е различен от мен и дрънка нагло. Значи е комплексар"- звучи логично, а? И от какво да се комплексирам, от това, че не получих нищо наготово и че цял живот сам си водих битките ли?

Писах, каквото писах, видях, че има хора, които могат да четат и между редовете и да коментират аргументирано, дори когато са критични. Благодаря им и им пожелавам всичко добро. На останалите желая също всичко добро и ако все-пак приемат съвет от един отвратителен човек - Не съдете прекомерно различните от вас, различието е есенцията на живота. Ако нямаше нарциси и гадняри, педали и циници, хитри лисици и вълци-единаци - щеше ли да е интересно да се живее?

Ако има други въпроси, препоръки, проклятия - давайте! Ако не - крайно време е да я закривам тая конференция.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 72aaee2596
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Бла-бла-бла..толкова думи, за да потвърдиш "резливите" коментари на аудиторията!! Говориш, говориш и нищо не казваш. Това ти е проблемът!

Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 35a25278a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Не, не е там проблемът! "Проблемът" (доколкото изобщо съществува такъв) е, че на автора просто спря да му бъде забавно да се бори с "вятърни мелници" във форума... :))) И...всъщност е прав, темата беше достатъчно преекспонирана, така че да, крайно време е да закрие тази конференция, дори и само, за да може да открие поредната (тема, тръпка, жена...в сянката на предишната) ;))) Не смятам, че ще се откажеш толкова лесно! Все пак си играч, нали?!? ;)))
Via

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker