Странен женски страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Странен женски страх
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3222 пъти
Тръгвам с нагласата, че 99 %, ако не и 100 % от дамите в сайта няма да ме разберат... Но все пак ще се осмеля да споделя.
Жена на 28 съм, имам работа, приятел, дом.
Вероятно ще ме питате дали имам деца. Не, нямам.
И... се ужасявам да имам свои! Самата мисъл за бременност и раждаме ме потриса! И не за друго, а затова, че изпитам ужас, ама истински УЖАС да имам нещо живо, растящо в мене. НЕ! Това не е обикновен страх, а фобия! Ненормална за една жена, но фобия!
Имам майчинско чувство и обгрижвам всичко около себе си... хора, животни, цветя. Но ако стане дума за бременност, потрепервам от уплах!
Красива и интелигентна жена съм, имам доста таланти, знам, че има какво да оставя като генетичен материал занапред, който да си струва. Но бих предпочела да отгледам чуждо дете, отколкото нещо да расте в мен. Мислила съм и за сурогатна майка, но не знам как стават нещата там.
Като срещам бременни жени, гледам коремите им все едно са извънземни от друга планета и се чудя как може да понасят това нещо. Все едно гледам филм на ужасите на живо.
Правя си профилактични тестове за бременност всеки месец. Дори и самата мисъл, че в мене могат да се съчетаят сперматозоид и яйцелкетка и да тръгнат да образуват човек, ме влудява от ужас, сигурно ще се побъркам, ако нещо подобно стане и ще искам да си бръкна в корема и да махна това чудо от себе си...
Не пиша тук, за да ме убеждавате в това, че няма нищо страшно или че трябва да отида на психолог или психиатър. Нито, за да се заформя дискусия за или против децата и видовете раждания. А да попитам: има ли жена тук или такава, която познавате, която да има подобна фобия? Защото, честно казано... поне засега аз не съм чувала за такава и това ме кара да се чувствам странно и объркано...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3c2fec3356
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А и между другото, не е нужно да си правиш тестове за бременност. Ако не правиш секс, е невъзможно сперматозоид да попадне вътре в теб.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e8dd781432
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   2, водя интимен живот, но без презерватив.
Явно коментар 1 е бил обиден за мен и не е бил одобрен, както гледам. Но не разбирам какво бихте спечелили от обиди. Не сте на мое място и не знаете колко трудно се чувствам. Само искам да знам дали има други в моята ситуация и дали сте чували за подобни примери, дали някой ви е споделял. Защото, разберете ме... не ми е до обиди, объркана и уплашена съм!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fe6f43c7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей, спокойно. Никъде не е написано, че непременно трябва да си бременна и да раждаш. Една жена може да се чувства пълноценна и без да ражда. Мислила ли си за осиновяване например?
Едва ли ти си единствената, която се страхува от бременността и раждането, няма какво да се притесняваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3d3fce5b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей! :) Аз имам същите страхове. Просто се ужасявам! Като филмът "Пришълецът" - нещо расте в теб... Ужас!!! Знам, че ще бъдем оплюти - и аз и ти, но и аз като теб се страхувам от бременност. Направо изпитвам паника само като си представя как в мен има нещо живо, което на всичкото отгоре и расте, мърда... УЖАС!!!
ж 27

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bf06d2a4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм абсолютно същата, все едно аз съм писала историята. От време на време засягам темата пред приятели, но не мога да им обясня позицията си с правилните думи, а ти ги каза. Мен ме е гнус от това гнусно мъжко нещо. Може би си от по- гнусливите като мене. При мен не е наболял проблем в момента това, не смятам, че и за напред ще бъде. Не се чувствам длъжна да спазвам наложените от обществото норми. Освен това и от около половин година приключих и с мъжете, за сега съм намерила щастието си при жена :) Зодия водолей съм, твърде нарцистична и своенравна. Предполагам, че ти също. Споко, не се измъчвай относно собствените си чувства и мисли. Те просто съществуват и се развива невроза при прекалено самообвинение. Поздрави :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 260b11e9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами според мен не си луда, така де и аз го имам този страх, с тази разлика, че съм на 22. Според мен още не си готова за тази стъпка, затова е така. Това че някоя друга жена е готова и на 20 си е нейна работа, всяка жена се чувства готова по различно време - фактори много. Това е като страха от първия път, първата менструация, според мен всяка жена я е страх, но явно ти си по-страхлива, замисли се, например страх ли те е да ходиш на зъболекар и тн, какви страхове имаш, може би не търпиш на болка и се страхуваш от самото раждане. Проучи себе си и овладей страха. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 462b5d7c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм мъж и познавам една жена, с която като веднъж си заговорихме за деца, започна да използва думи подобни на твоите. Твърдеше, че иска да си осинови, а не нещо в нея да "расте".

Та, има и други жени с тази фобия, спокойно. А ако искаш да си имаш деца що не платите на сурогатна майка? Вземат ти яйцеклетка, вземат сперматозоиди от мъжа ти, само че бебето ще расте в друга матка. Хоп, ето решение на фобията ти. Да, кофти решение е, ама и фобията ти е кофти.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 641953a50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти гледай като пробваш и видиш, че няма нищо страшно, да не вземе да ти хареса и да ти стане мания, та да се спреш чак на 12-тото!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9d8f780ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз те разбирам- имах подобни мисли преди години. Вече ми мина. Още нямам деца, но ми се иска.

Ж39

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 131c6ef529
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Много, много ви благодаря на всички! Нямате си и на идея колко ми помогнахте! Да, мислила съм за осиновяване, а и за сурогатна майка. Но до този момент не знаех, че има и други момичета и жени като мен. Това ме кара да се чувствам не толкова сама в тази странна фобия.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d14659bb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   А според мен е добре да потърсиш помощ от психолог. Това което изпитваш наистина не е нормално, не искам да те обидя, а да те посъветвам. Раждането и майчинството са страхотно изживяване. Неописуемо е изживяването. Повярвай ми, заслужава си да се изживее. Това е смисъла на живота. Просто мисленето ти е погрешно, не казвам, че не може да се живее и така, но просто не е нормално това което изпитваш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d77c7cf81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз съм на 27 и съм абсолютно същата :) При това малки деца много ме дразнят и не възнамерявам да имам свои. Който не е съгласен с мен, да си ражда деца, АЗ не искам :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 641953a50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Така-така - самонавивайте се една-друга! В същото това време циганките изобщо нямат такива скрупули и раждат по 10. Ще си изживеете "кефа" от бездетието на младини, а после на старини ще гледате как нацията загива и ви ограбват и изнасилват братята Мангасарян.

То голямата философия да родиш - сякаш живите организми не са го правили милиарди години наред... ама те са, нали, изостанали и демоде, олд-фешън един вид. Пък вие сте супер-напред с материала!
Но то си е логично след като мъжете спряха да ходят в казарма и се изпедерастиха, и жените да спрат да раждат в един момент.

№13 е дала най-смислено мнение.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8235ec9372
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   съгласна съм с 13, и аз мисля, че имаш нужда от психолог. най-вероятно това е израз на някакъв друг твой страх или комплекс, който е най-добре да откриеш и да преодолееш. освен това няма как да знаеш как се чувства една бременна, докато не го изпиташ. някаква доза страх и притеснение са нормални, но чак ужас? !?
инстинктът за продължаване на рода е толкова дълбоко заложен във всички нас, че да го отричаш е смешно, все едно да отричаш че имаш слух и зрение. и някои коментари направо ме потрисат - наистина ли се мислите за възвишени и духовни, че да не искате деца??

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 784fdcc6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До авторката:
Предлагам да се попиташ откровено ти искаш ли да имаш деца или не наистина или се страхуваш какво ще кажат хората около теб и хората въобще. Животът си е твой, живей го заради теб. Осиновяването винаги го има като опция, а е и благородно деяние.
Кой е казал, че всички хора трябва да влизат в рамки и да са еднакви? Рамките се променят. Онова, което е било нормално преди 50 години, сега може да се смята за лудост. Нормалността не е константа. Ние самите създаваме Биг Брадъра, в който живеем. Бъди това, което си, ако се чувстваш в мир със себе си. Останалото е чиста глупост и влизане в роли, които не водят до нищо добро.

Soul

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3c2fec3356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз съм номер 1.

Не съм писала обиди, само казах, че ако искаш дете можеш да си го осиновиш. Но модераторите са решили, че можеш да останеш и без подебен съвет!

 
  ...
преди: 10 години, 21 дни
hash: 21c0d31618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Тази фобия е странна. Това да искаш да гледаш чуждо дете, а не свое, е просто ненормално. Авторката не е готова да има дете, въпреки че е на 30 г. Дано и да няма.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 715dc314b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Привет, аз имам същия проблем. Ако можеш и искаш, свържи се с мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker