Ривотрил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ривотрил
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 4924 пъти
здравейте става въпрос за зависимоста от ривотрил и как во става с човек сле дългата му употреба. Аз съм на 54 години и пия ривотрил от 10 или12 години.. страдам от паническо разтройство и за спиране на ривотрила и дума да не става. Получавам стршни кризи който ги е получавал знае за какво става въпрос. та въпроса ми е до кога ще ми издържи срганизма да вкарвам по 1 мг всеки божи ден някой може ли да ми каже какво да правя. има ли и други като мен и ка се справят с тая отрова. Ако ме бяха предупредили докторите че води до такава тежка зависимост никога не бих го пил разбрах го още първия месец сега вече е късно личния ми доктор каза чи ще си го джвакам докато съ жив и чи имало и по гадни лекарства от ривотрила искам да го спра от години но не успях каво да правя не знам а и психиатрите също ак о някой ми даде съвет как да се измъкна от това положение ще съм му безкрайно благодарен. казвам се Румен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: b242357f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма значение как се казваш.. Хората са казали "по-добре късно отколкото никога"..
Много жалко, че при ПР не е така..
Пиеш това лайно от 10 години и сега си мислиш, че може да го откажеш? Мисля, че си малко закъснял..
Има три варианта..
1) да го откажеш веднага
2) да го заместиш с друго лекарство
3) да го пиеш до края на живота си..

Тези лекраства не са за подценяване.. Те са на един ред с тежките наркотици...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9ff9e27b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Здравей Румен, минал съм през подобен кошмар с доста по-страшно вещество - морф.... Бих ти препоръчал поетапно намаляне, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО под наблюдението на компетентно медицинско лице. Знам че ще се справиш.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ea10f6c306
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пия го от време на време от 5-6 години. Винаги мога да го спра и съм го спирала. Но не за ПР, а за отпускане и заспиване го ползвам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c2fa73f85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пила съм ривотрил месец, два. Сама го спрях плавно, защото се поинформирах какво пия и разбрах колко голяма зависимост причинява. Самият факт, че се дава с жълта рецепта е показателен. Не искам да те плаша, но имам приятелка, която работи в психиатрията и тя ми каза скоро, че го спирали. Причината е, че много наркомани го ползват и води до прекалена зависимост. Така че искаш или не ще го спреш. Според мен смени лекаря. Няма да се справиш без лекарства след толкова години. Най-добре смени го с нещо по-безобидно. Изписват го за щяло и не щяло. Това също знам от моята приятелка. Причината е, че е доста силно и спира симптомите на всяко разстроийство. Мен ме приспиваше от раз. Просто го смени за нещо не с жълта рецепта и следващия път прочети листовката как се пие. Задължително си смени лекаря. Не ти трябва някой, който те превръща в наркоман само защото го мързи да работи. Намалянето на Ривотрила става много бавно. Четвъртинката ако трябва на две ще я делиш. Пие се по една, две седмици и пак намаляш до като не спреш окончателно. Успех. И не знам дали знаеш, но с Ривотрила не се пие никакъв алкохол! Наркоманите го смесват с алкохол. Така става чист наркотик.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bb9bf92220
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Никога, ама никога не използвай вариянт 1 на първият отговорил ти. Ривотрила се спира с намаляване на дозите и то за дълъг период от време. Щом толкова дълго си го пил/а. А за паник атакаите Ривотрила просто замазва нещата, не помага. Ти трябва сам/а да се пребориш с тях. И не ти го пиша просто ей така, зная какво говоря, защото съм ги изпитала и изпитвам на гърба си. Бъди по-смел/а посъветвай се с лекар и наистина започни много бавно да намаляваш дозата, вече си се пристрастил/а и няма да стане от веднъж. И на мен ми предписаха Ривотрил за ПА, но никога не съм го пила. Нося си обаче шишенцето винаги в мен и това някък ме успокоява. Дръж ги и ти близо до себе си, за да знаеш, че ако имаш нужда винаги можеш да пийнеш половин хапче. Късмет ти желая! Много добре зная за какво говориш, но се преживява, колкото и да е гадно. Повярвай ми! Няма гътнал се от паник атака, просто чувството е невероятно гадно. Дано се отървеш и от ПА и от Ривотрила!

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 444c057a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   как да го спра веднага можеш ли да ми сбясниш нали знаеш какво става преживеял съм го и не знам за втория вариант с какво до го заменя като всичките са същите лаина значи остава третия сега ще кажеш това е твой избор и ще си прав не знам с него лошо без него още но как да го спра веднага пак някой психиатар сигурно трябва да ме светне по въпроса ако е наясно разбера се а такива много редко

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7022fdeb92
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм психиатър и най-добре се консултирай с такъв... Обаче доколкото чета ефектът на ривотрил е подобен на ефекта на валериана, но доста по-силен. Може да пробваш (и пак казвам - питай психиатър) да смениш ривотрила с по-големи дози валериан поне временно. Валерианът поне си е растение, а и не влияе зле на черния дроб (за ривотрила пише че има токсичност, макар и много малка).

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7022fdeb92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А да допълня и, че има техники в психотерапията, които могат да ти помогнат дори без лекарства (макар че след 10 години на лекарства ще е трудно). Препоръчвам ти да потърсиш за когнитивно-поведенческа терапия. Има и книга на български (от поредицата for Dummies).

Когнитивно-поведенческата терапия(на английски е Cognitive-Behavioural Therapy - CBT) се ползва за лечението на всякакви нежелани емоционални състояния като тревожност, обсесии и др.

И пак казвам - консултирай се с психиатър. И за валериана и за когнитивно-поведенческата терапия.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 444c057a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   не знам дали ще стане но все пак много ви благодаря

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 444c057a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   каде го това компетентно лице всички са един дол дренки ходил съм при такива лица и те ами да го сменим тогава я с ксанакс я ако не бива с нещо друго дай с друго трето и накрая взема та го уцелятмежду другото 5 години работех към нашия диспансер и съм се убедил че психиатрите не всички май за нищо не стават на мен май наистина ми трябва компетентно лице ане да си правят експерименти това и аз мога да лекувам така

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b3008eac74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   СПРЯХА ГО... И СЕГА? УЖАС! ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ ОТ КЪДЕ ДА ГО ВЗЕМА

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker