Прикачени устройства към рутера за Wi-Fi - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прикачени устройства към рутера за Wi-Fi
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 6413 пъти
Здравейте! Как мога да разбера кои и колко устройства има прикачени към рутера ми?
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: f485ebb70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да провериш в самият рутер при настройките. Отвори си страницата на рутера /например често се използва ip адрес 192.168.0.1. Провери си на твоя модел рутер дали е същият ip адрес. След това въведи този ip адрес в адресната лента на браузъра, който използваш. Въвеждаш име и парола, ако не ги знаеш и не са сменяни можеш да използваш тези, които са по подразбиране. На много рутери ги пише на лепенката отдолу или потърси в гугъл за твоя модел какви са. Обикновено се слага нещо от типа: user: admin ; pass: admin, но варират за различните модели. След като влезнеш в рутера трябва да имаш нещо от типа на "Wireless Statistics", но най-добре си прочети User Guide-да, защото и там варират нещата. Най-добре, за да няма неканени гости включи филтрирането и ръчно задавай достъп само на онези устройства на които искаш да имат достъп. Всички останали няма да имат достъп. Избери обезателно криптиране WPA2 и си смени паролите и на рутера и на мрежата с по сложни и дълги. Иначе има много програми, с които си лесна плячка.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 44a46cdd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво пък толкова ако някой използва рутърът ти, ако не е заключен е възможно, но иначе много трудно се разбива парола, ако не си я дал на някой.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c844d1e480
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Какво пък толкова ако някой използва рутърът ти" - спираме да си говориме. Ползването на интернет от рутера е най-малкото зло, което може да ти се случи при това положение. Личната информация в компютъра е застрашена.
"много трудно се разбива парола" - напротив, много е лесно, защото повечето пароли са с няколко символа и са елементарни за една brute-force атака.
За хакване на рутер ще препоръчам може би най-добрата linux дистрибуция за хакване изобщо - Backtrack.

Макар и малко по встрани от темата мога и да препоръчам и един от ветераните в бранша под windows - Cain and Abel. Безплатна програма със солидни качества. Ето какво може:

"Cain & Abel ще ви помогне да възстановите забравена парола. Програмата представлява снифер, който дава възможност за разбиване на криптирани пароли, например тези за регистрация в операционната система, парола на скрийнсейвър, dial-up и т. н. Cain & Abel съдържа също анализатор на мрежовите протоколи.

Cain & Abel е програма за разкриване на всевъзможни пароли, които може да се напишат докато вие или някой от съседите по LAN-а работи под Windows. Cain & Abel ви позволява да подслушвате мрежата; краква криптирани пароли, използвайки речници, Brute-Force and Cryptanalysis атаки; записва VoIP разговори; декодира "доловените" пароли; показва какво се крие зад звездичките; разкрива кеширани пароли, които са заседнали на хард диска ви, запаметени в различните потребителски профили; пароли за закачане към Интернет, VPN и др. Cain & Abel може да подслушва всички популярни протоколи, включително FTP, SMTP, POP3, HTTP, mySQL, ICQ, Telnet и др. Функциите на Cain & Abel включват също: LSA Secrets Dumper, филтриране и др."

K-Man

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 44a46cdd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има такива програми, но това не става толкова лесно, освен това ако паролата е достатъчно дълга и съдържа букви, числа и други символи, трудно се разбива, така че това за което говори kman, не е вярно. А иначе имаше някаква програма, която ти показва МАК адресите на устройствата, които са закачени към рутъра, но не си я спомням. Но дори и да имаш тая програма, това са само цифри, и трудно ще разбереш, КОЙ Е НЕКАНЕНИЯТ ГОСТ, сменяй си често паролите, а най сигурното е, приоритет на определени МАК адреси, така всеки няма да може да има връзка с рутърът ти, дори и да е разбил паролата ти за заключване на рутъра.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 838d72fb38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря на K-Man! Номер 2- задавам конкретен въпрос ако не си прочел. Автор!

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f485ebb70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 4, написал съм ясно, че е лесно разбиването, ако паролата е с няколко символа. Ако е дълга паролата със различни символи, а не само букви и числа е много трудно начинанието. Но нека напомня, че вече има програми за разбиване на пароли които използват изчислителната мощ на видеокартите. Както имам приятели с по 2 и 4 карти вързани за техните машини ще е точно лесна работа да разбият с brute-force една парола до десетина символа. Имам и приятел с машина правена за така нареченото "копаене". Има 9 дънни платки вързани в мрежа под Линукс , като на всяко дъно има по четири видеокарти AMD 7970, всяко дъно има 1000 ватово захранване, даже е монтирал специално климатик до тях за да ги охлажда. Само да отида при него и с 32 видеокарти от висок клас почти всяка парола ще падне лесно. Напомням, че видеокартата в това отношение е доста по-бърза и от най бързия процесор. Паролата ще е проблем, ако е наистина с доста символи. Затова кратки пароли от една дума или няколко числа са твърде лесни и не е препоръчително да се слагат такива изобщо.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 44a46cdd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре, съгласен съм с теб k-man, но когато има ограничение по МАК, тогава вече става много трудно, та дори и невъзможно.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f485ebb70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, аз по горе може да прочетеш съм написал да се включи филтрирането на рутера и да разреши достъпа само на определените устройства за които иска, а това може да се прави по МАК. Но това не е съвсем вярно, че става невъзможно. Аз лично съм сменял на десетина компютри досега МАК адресите и по този начин се ползва интернета на някой друг. Тъй като филтрацията при много интернет провайдъри се извършва по МАК, то при два компютъра в мрежата с еднакъв МАК обикновено се пуска трафик и към двата и реално така се краде интернет. Програми за смяна на МАК адреса има много като : a-Mac Address Change, Mac Makeup, K-MAC и други. Така, че и това не е съвсем вярно, че мак адреса ти гарантира сигурност. Няма пълна сигурност, но може поне да не си лесна плячка. Да не разводняваме темата, отклоняваме се, но просто не мисли, че един МАК адрес ти гарантира всичко.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f485ebb70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Видях, че съм забравил да напиша една от предпочитаните от мен за това програми - Technitium MAC Address Changer.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 44a46cdd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да така е, 100% сигурност няма, но както ти сам каза да не разводняваме темата, нека дадем възможност и на други да споделят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker