Съдебен лекар - доказуемост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съдебен лекар - доказуемост
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3361 пъти
Мъжът ми ми посяга. Но не ме бие с юмруци или ритници, а ме хваща и ме души, или ме вдига и ме хвърля на земята или върху стол примрно, и е много ядосан и се страхувам, че някой ден няма да си прецени силата и може да ме убие. Но най-често ме души. Последният път ме боля 2 дни гърлото от това. До сега не съм имала синини, нито нещо, по което да си личи, че ми е посягал. Въпросът ми е как бих могла да докажа пред съдебен лекар, че съм жертва на домашно насилие. Всъщност не знам дали съм такава жертва, защото иначе се държи добре с мен, разбираме се и на вид сме хубаво семейство, но като се ядоса за нещо, става страшно. Моля, кажете ми какво трябва да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 664e9ad97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Без синини или счупено съдебен лекар няма да ти издаде документ, гарантирам.
При това от което се оплакавш трябва да има синини, от душене остават пръсти по връта, от вдигане и хварляне на земята остават синини от пръсти при вдигането и натъртвания и синини от падането на земята, така че синини трябва да имаш, не може да нямаш, ако наистина е толкова жесток както пишеш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4feb90955a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не знам... Това се случва и на мен. Същото. И аз съм се замисляла как да докажа, че ми посяга.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1baa96ded6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ама хубав човек... божеееееее

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4bb8d351f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Мъжът ти те бие и души... Дали си жертва на домашно насилие? !? Бягай от този човек. Просто БЯГАЙ!!!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: abf66fe47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не, наистина, тази тема ме остави без думи.. Що за нещастници и малодушни отрепки имате за мъже и как търпите това положение? Нямате ли капка достойнство?

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9be0b8693d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   И аз съм без думи, 5.
Мазохизъм - това е.
Извратена психика.
Те ако не искаха, не биха го търпяли.
Най-гадното от всичко това е, че страдат децата им, нанася се непоправима вреда върху крехката им психика в такава ненормална среда.

Но уви, дори и това не ги интересува.
За жените говоря.

Какво ще доказвате, не стойте при изроди-насилници.
По-добре с 2 лева, по-добре и без тях, отколкото да търпите това, което вие търпите. Не ви ли е ясно, че всичко друго е по-добро от това, всичко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: dab33718f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Авторката:
Към номер 1: "ако наистина е толкова жесток, както пишеш" - Наистина не е жесток. Както казах на вид сме хубаво семейство, разбираме се. Но понякога (веднъж - два пъти в месеца) се поскарваме, и той много бързо пали, и лицето му направо става друго, тогава почва да ми причинява, това, което описах по-горе. Прилага много сила, но не ми се получават синини. Мен най-ме е страх да не ме убие, защото в тези моменти ми стиска врата продължително и със сила. Моите ръце също явно са силни, защото се държа за дрехите му, а той се е опитвал да ме блъсне в ръба на мивката (лята с плочки). С други думи ДА, в такива моменти е МНОГО жесток.

Към номер 2: Аз едва вчера започнах да осъзнавам, че неискам цял живот да живея така - един недостатък има, но не мога да живея с това. Да се разведа - това ще е много трудно решение и не знам дали ще го взема. Защото мъжът ми не пие и не пуши, гледа си къщата и ме гледа в очите. Къде бих намерила друг такъв? Ти мислила ли си за развод?

Към номера 4 и 5: Лесно е да се каже "защо го търпиш? Бягай от него". Принципно искам, но освен, че иначе е добър съпруг, има и други неща, които сякаш ме "приковават" за него - дом (общ, който като продадем няма да ми стигне и една стая да си купя). Освен това, ако се разведа почти сигурно е, че ще остана и без работа, а вземам добри пари. Самата работа е отвратителна, и колегите са отвратителни, писна ми да я работя, отивам с нежелание, но както казах, парите са хубави, а и за човек без квалификация подобно работно място си е като пет 6-ци от тотото.

Хубаво. Значи да разбирам, че не мога да докажа пред съдебен лекар нищо, щом нямам синини и счупено. Дано никога да не се налага да ме преглежда такъв лекар!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 58494ecbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ти пък вземи го стисни за топките - да види той кон боб яде ли!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 664e9ad97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторке като не си сигурна, че искаш раздяла дори да си цялата синя, дори 10 медицински от съдебен лекар няма да са ти в полза!? !?
Като имаш камък в бъбрека и 10 снимки да му направиш, като не си сигурна, че искаш да го отсраниш, полза няма, състоянието ти ще е същото!
При твойте условия, като не искаш да го напускаш, има едни начин да се научиш как да го въртиш така че да не изпада в такива състояния. Направи си разБор ня случките, виж кога защо и колко трябва да се ядоса за да посегне и не прекрачвай границата. Щом се "поскарвате" изглежда причината за яда му е в теб, в твоето държание и отношение веднъж два пъти в месеца.
Така, че ако искаш хем да не ядеш бой, хем да не го напускаш, третият вариант е да наведеш глава и да не го ядосваш, когато е нервен. Това съвсем не означава да се съгласяваш с неговите искания и решения, а да намериш друг начин да го караш да става на твоето, изглежда начинът и времето, които си избрала не е правилен.
Дай пример за скарване как и защо започва да посяга и колко посяга за даденото нещо. Защото ако ти посяга за пресолена манджа е едно, но ако ти посяга за флиртуване с чужд мъж е съвсем друго.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ad8b7b3746
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами защо не му се противопоставиш, бе жена. Другият път може да ти строши грькляна. Развикай му се, кажи му че ти причинява болка, че няма да тьрпиш такова отношение, кажи му, че това е гадно, заплаши го, че ще го напуснеш, че ще кажеш на родителите му, на приятелите и т. н. Сьщо така поговори и в спокойна обстановка. Кажи му ясно и категорично: 'Не така'.
От какъв сорт са кавгите, за какво?
Понякога е по-добре човек да си замьлчи за нещо, отколкото открито да провокира такава реакция. Какво провокира тая физическа агресия в един нелош и сговорчив иначе човек. Аз например знам от какво моя мъж го избива на агресия-ако кажа нещо лошо за баща му. Тогава става става друг, неуправляем - тряска, чупи и хвьрля. За това вече си мьлча. Иначе на мен не ми е посягал.
Разбира се това не го оправдава, каквото и да си му казала, не го оправдава да те хваща за гьрлото и да те души.... Мисля си и друго -дали има в него например някаква неудовлетвореност за нещо... Това не бива така да продължава.
Питаш за медицинско... Дори и да не можеш да изкараш- ти си жертва на домашно насилие, това си е ясно. Може да отидеш в полицията и да докладваш, да обясниш, те ще ти кажат какво и как да стане. Ако дойде полицай и разговаря с него в кьщи или го извикат в полицията може да се постресне и да спре. Може да отидеш и в агенция за закрила на жени от дом. насилие сьщо.
Само не се премирявай с това.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4feb90955a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Аз съм номер 2: Да, много пъти съм мислила за развод. И моят не пие, не пуши, по жени не ходи. Но е смотаняк. Аз се държа лошо с него, защото аз изкарвам парите. Не ми помага за детето и т. н. Финансово не съм зависима от него. Жилището е мое. Но детето е привързано към него... Не знам кое е по-маккото зло за детето. Но мисля, че в крайна сметка ще се разделим. Той ме обича (все още), но аз него - НЕ.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 53cd287494
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уникална логика номер 11. "Аз се държа лошо с него, защото аз изкарвам парите" - По тази ваша "умна" логика всеки мъж, който изкарва парите трябва да се държи лошо с жената.
"И моят не пие, не пуши, по жени не ходи. Но е смотаняк." - Така е, друго си е да пие, да пуши и по жени да ходи, но да носи добри пари в къщи. Тогава не е смотаняк, а е истински мъж. Браво, още веднъж чуденсна логика. А и много интересно, като се държиш лошо със съпруга, как изобщо може да очаквате той да се държи много добре. Нещата са като огледало. Не може да се отнасяш зле с другия, а да искаш той да се държи добре с теб. Свръх егоизъм и нахалство. Я да те видим, ако с теб се сържат зле, дали може да отговаряш само с добор отношение. Ако Х, се дъжи постоянно лошо с Y и постоянно му показва неуважение, то ще е чудно ли, ако на Y след маса търпение му писне всин ден и забие юмрук в лицето на Х? Каквото повикало, такова се обадило. Отнасяйте се зле и после очаквайте да ви носят на ръце. Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
"Той ме обича (все още), но аз него - НЕ" - Ами естествено, той е "смотаняк", не пие, не пуши, по жени не ходи, а даже на всичкото отгоре и ви обича. Баси "смотаняка", може ли такова нещо?! Номер 11, пожелавам ти да си с някой, който не е "смотаняк" според твоите "интелигентни" разбирания. И ти пожелавам да се държи лошо с тебе, защото ще изкарва повече пари от тебе. Вече можеш да обичаш такъв мъжкар, нали? Колко сте ми смешни не е истина. Внимавай какво си пожелаваш, защото може да вземе да се сбъдне е казано :) . Номер 11, искрено ме забавляваш с качественият си примитивизъм.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 664e9ad97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   От №9. Подкрепям №12
С K-Man пак сме на едно мнение, макар да съм от женски пол.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: dab33718f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От Авторката:
Благодаря на номера 9 и 10. Давате ми добри съвети и със сигурност ще се възползвам от някои от тях. Говорила съм с него, но пак ще опитам. Той твърди, че не ме бие. Чудя се - това да не би да е като при алкохолиците - те не знаят, че са алкохолици... Мисля, че основното е да не позволя да се стига отново до такава агресия. Признавам, че понякога, в битови скандали (от рода "иди да изхвърлиш боклука", "аа, не ми се ходи, утре сутрин ще ида", "сега отиди, защото до утре ще се вмирише къщата", "не ми се ходи", "абе няма Не ми се ходи, отивай", "мен не ми пречи боклука", "да де, що да ти пречи, даже и ти харесва")... Та признавам, че се дразня с него, но в никакъв случай не заслужавам да ме души. Не флиртувам с други мъже, от моя получавам всичко, от което имам нужда (и нещо, от което нямам нужда, както стана ясно). Отвратителна съм и даже от шега не разбирам - режа ги от раз разните закачливковци. Предполагам, че стана ясно, че не съм кротко агне, а се дразня с мъжа си понякога - а той казва, че аз го бия с думи. Пишейки тук и четейки коментарите ви, успявам да погледна на ситуацията отстрани и разбирам, че аз също трябва да променя нещо в себе си. Не искам да "бягам", а искам да се реши проблема. Радвам се, че не постъпих импулсивно, защото в някакъв момент ми се прииска да си тръгна, тогава и написах темата.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 664e9ad97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До №14 Авторке, браво, мислиш по въпроса, което е добре. Защо ти е да се караш за боклука, след като ти е отказано първия път, изкарай боклука на терасата да не вмирисва къщата и готово. Ние жените доста често не виждаме, колко много пъти, нашите мъже, също ни влизат в положение, когато не ни се прави нещо. За една торба боклук струва ли си, да се карате толкова, че и да се биете /с думи и без думи/? Не ти казвам да става винаги на неговото, но когато е уморен и току що нахранил се, защо да не му влезеш в положение? Я си представи, ти да си в същото положение, дали той ще ти се кара така, ако тази вечер не ти се мият чинииите.
Също промени начина си на искане, тези твой думи, които цитираш са заповеднически. Къде са милите обръщения щом го обичаш? Къде е молбата в думите ти? Виж разликата: "иди да изхвърлиш боклука" или "Скъпи, може ли да изхврълиш боклука, докато аз измия чиниите, , не за друго но да не се вмирисва в къщи"
Трябва да говорим с мъжете си по мило и с разяснение, че в момента, в който той ще хвърля боклук, ние ще сме заети с други дейности за общото благо на семейството. Също когато са изморени от труд за семейното благо да намерим друг вариант "боклука на терасата", а не да се дразним все едно светът ще свърши ако не се изпълни нашата заповед.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 03424a4f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 15, рядко виждам човек с истинска мисъл. Чудесно сте прогледнали в нещата. С налагане и скандали не стават нещата. Много хора бъркат важните неща в живота и маловажните такива, като един боклук. Чудесен начин на мислене, така вървят нещата. Де да го имаха повече жени.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 664e9ad97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   №16 K-Man нещата в живота са правопропорционални, колкото мъже го имат начина на мислене толкова и жени. Така че моля, не нападай жените, които го нямат, те поне търсят съвет, за разлика от мъжете, които не мислят така.
Но тук в тази тема изглежда става въпрос за добър мъж, на когото просто му писва от мърморене, колко много изречения с многоточие накрая, значи разговорът продължава и всичко за една торба боклук. Виж и изреченията, на жената и на мъжа отделно. Женските са заповеднически, а мъжките тук са като детска молба, което е доста интересно, изглежда този мъж доста обича жена си, просто му кипва от думите й.
От №15

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6f57da989f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ами авторке, личи си че обичаш мъжа си тогава защо не правиш компромиси и да гледаш да избягваш скандалите. Има проблем с гнева, мой приятел също има такъв проблем - пали от раз или ще строши нещо или ще набие някой, но най-често избухва когато е пиян. Ако тези действия не са в следствие на алкохол, а просто на словесни нападки можеш да ги избегнеш. Това съвсем не означава, че си слабохарактерна или че той едва ли не ще загуби уважение към теб. Не знам за мен хармонията и спокойствието са най-важните неща в живота и се стремя към това и колкото и да ме дразни и наранява нещо гледам да го преглътна. Относно битовизмите - след като не е възпитан от малък да се включва в така нареченото домакинстване ти не можеш да го промениш и превъзпиташ. Спомням си едно време майка ми и баща ми много се караха, че баща ми чака като принц да му се сервира да яде. Като не го правеше, той изобщо не се помръдваше сам да си сложи яденето на масата, случвало се е цял ден да стои гладен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4bb8d351f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Авторке, аз съм номер 4. Искам да ти кажа следното - той няма да се промени. Способен ли е да го направи 1-2 пъти, бъди сигурна, че това ще продължава. Дори да тушираш скандалите, утре ще дойде изнервен, ще го попиташ защо е нервен и ще ти скочи, крещейки да го оставиш на мира. Това не спира! Такива хора не се променят. Най-добрата ми приятелка преживя подобно нещо, но от гаджето си. От страни прекрасна двойка, а всъщност идваше у нас и ревеше с часове как я бие. Излизали сме заедно и той се държи мило с нея, говорят си и т. н., но в даден момент избухва и то за няма нищо. И тя твърдеше, че го обича. Но на мен ми е чудно, как може да обичаш човек, който те бие, души, бута на пода и т. н.? ! Заслужава ли си заради миналото да търпиш домашно насилие? Махни се от него, намери си работа, макар и по-нископлатена. Поне няма да те бият и унижават. И разбери - проблемът не е в теб, а в него. Ако беше друг тип човек, колкото и да го дразниш, ще се скара, ще те обиди, ще тръшне врата, ще говори сериозно с теб и т. н., но няма да ти посяга.

Ж 27

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c764ec7288
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Разбира се, че мъж, който посяга на жена си, без значение по какъв повод, и то тайно и по начин, че да не остават следи, е пълен мухъл и смотаняк. И как може да уважаваш и да се държиш добре с насилник? Той ще я млати, тя ще му говори мили приказки и ще му се моли. Някои наистина живеят в средновековието още, а по-стряскащото е, че част от тях са жени. Добър мъж, на когото му писвало? ! И затова смята, че е редно да посяга? А стига бе! То и аз мога да набия децата, като ми кипне, ама не го правя. Защо ли?
Авторката, при стискане на гърлото може да останат вътрешни следи. Следващият път, като посегне, му кажи, че отиваш за медицинско, а лекарите ще открият, каквото е необходимо.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8a93fff827
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Аз това не бих до търпяла изобщо - просто ще го напусна без да ми мигне окото. Мъж, който посяга на жена не е никакъв мъж - той е нищо повече от отрепка. Намери си мъж, който да те цени, защото насилието започва с писъци, но никога не трябва да свършва в тишина.....
Напусни го докато е време!!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 02902503d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз съм ученичка по медицина. Мога да Ви кажа, че при душене остават синини. Ако наистина те души както твърдиш(макар, че съм сигурна, че преувеличаваш) щеше да имаш следи. Виждала съм трупове, и уверявам Ви има следи, които не могат да се сбъркат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker