Да кастрирам ли котката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да кастрирам ли котката си
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 5004 пъти
Здравейте, на всички, които ще прочетат историята ми. Минавам направо на въпроса:Да кастрирам ли котката си? Той по принцип е домашна котка, но напоследък се прибира само да яде и да спи. Вечно е издраскан, с рани по главата, по лапите... абе навсякъде. Страшно ме е жал за него. Другата причина да искам да го кастрирам е, че съответно като се разгони ходи и запложда котките из махалата и така се въртим е един кръг да произвежда бездомни котета, защото аз не мога да прибирам цялото му потомство, а много ме е жал като видя бездомна и гладна улична котка. Та въпроса ми е към хората, които имат котки:

1. Кастрирате ли си котките?
2. След като се кастрира наистина ли ще спре да иска непрекъснато да излиза?
3. Опасно ли е за него?
4. Бързо ли ще се възстанови?
5. Ще го боли ли много?
6. Има ли последващи опасности за неговото здраве?

Благодаря на всеки, който ще изрази мнение по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6bc28ad675
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Става дума за котарак на първо време.
За него е добре да го кастрираш поради две причини
1. Ще се кротне и ще спре да се бие с уличните котараци, ще си стои у дома
2. Ще изключиш възможността от рак на простата и тестиси, ще спре да ти пикае у дома (маркиране), ако го прави.
3. При мъжките котки няма практически риск.

Единственото негативно е, че ще почне да пълнее, но и това е краткосрочен ефект. Ще стане по-гальовен, по-спокоен.
Ти решаваш

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d1dd355f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кастрирай го. Аз си кастрирах едното куче и не съжалявам.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 75b81d6ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   1. Не.
Нямаш право. Не е в наша власт да решаваме кой да има поколение, кой не. По-добре го подари, но не му отнемай нещо, дадено му от природата, не от теб.
Или приемаш животното такова, каквото е, с негативи и прочие или не гледаш такова. Малкият ми котарак ми яде връзките на обувките-е, какво да го правя, да го изхвърля заради вещ? ! Не, оставям го с 2 чифта мои стари обувки, нека си ги дъвче. Тоя период ще премине.
Дъвче ми тапетите в коридора. Е, чакам да ги довърши и ще сложа латекс-него не може да дъвче.
Не пускай котарака си навън, ако не искаш да ходи по котки.
Срещу природата не се рита. Ако не е твоят, ще са 5-10 други котарака. Така се възпроизвеждат живите същества-а ние се бъркаме къде не ни е работа.. кастрация, да бе да.. Жал ти е, викаш. Няма друг начин. С теб и без теб-пак ще има бездомни животни.
Смени квартала на котарака или го подари, но не се меси в природата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a607250754
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има едни лекари наречени ветеринари които могат компетентно да отговорят на всичките ти въпроси.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: db87b31434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Абе остави го животното поне 1-2 пъти да направи котета, пък после му резни топките!
Да, ще се кротне.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d1dd355f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   5, защо да ги прави тези котета? Това не ти е човек да се чувства удовлетворен психически затова, че е оставил наследници. Това е котка! А котенца на улицата е гадна работа, трудно оцеляват. Авторе, резни му топките, бъди отговорен стопанин.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 483b6e0d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката:
Номер 1 и 2. Благодаря Ви за отговора. Помогнахте ми доста да реша.
Номер 3:Аз котарака го приемам такъв, какъвто е. Взела съм си го от улицата и го гледам независимо какви бели прави. Проблема ми е, че точно преди половин час когато се прибирах от работа видях едно котенце блъснато на пътя, не мисля, че в цикъла на живота в природата е да животните да ги размазва кола. Не мога да не го пускам на вън, по цяла нощ мяука, а никой друг освен мен не е длъжен да слуша нощните му арии. Нямам намерение да го подарявам, гледам си го с кеф. И да прав си, че с мен или без мен ще има бездомни животни, но честно казано мисля, че има толкова много бездомни животни заради безотговорността на хората.
Номер 4:Да знам за съществуването на тези хора наречени ветеринари, но исках мнения от хора вече кастрирали си животните, за промяната на характера на животното след манипулацията.
Номер 5:Той е на три години, така че вече е направил 2-3 поколения :)
Номер 6:Точно това ме кара да се замисля, не толкова, че маркира, прави бели и излиза, а това, че тези котета после най-вероятно мизерстват или биват премазани от коли.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: db87b31434
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   6, (от 5) какви ги дрънкаш? Та това е противоестествено! Освен това е важно за здравето и развитието му, да - и за психическото такова, колкото и странно да ти звучи.
И кой е казал, че котетата трябва да ги изхвърлят на улицата?! Има приятели, познати, по Интернет се подаряват, продават...
На теб да ти резнат топките или да ти опържат яйцата...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e69577216d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен е супер безотговорно да НЕ се кастрират животните, освен ако предварително не сме намерили домове за малките. Практически риск няма от кастрацията при котките, освен, че е по-голяма вероятността да му се образуват камъни в бъбреците му. Това се случва и при некастрираните котараци, но при кастрираните, вероятността е по-голяма.

Аз имам две кучета - мъжко и женско. Още са кутрета, но веднага, щом това стане възможно, ще ги кастрирам/старилизирам и двете. Консултирай се и с ветеринар.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: be649e04ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 (от 6) - защо няма психолог на котки? Защото котките не се нуждаят от такъв!
Хайде сега сериозно, наистина ли вярваш, че една кастрация ще травмира котката? Явно не си виждал кастрирана котка - колко спокойно си дреме на дивана, до дивана, на масата, под масата - абе, дреме си. Не препикава района, не мяука по разгонените котки, храни се и живее супер. Ако имах котка щях да я кастрирам, освен ако не е породиста - това е друго. Но да създаваш безброй безпородни котки, все едно такива няма бол по улиците и домовете на хората е меко казано безотговорно. И като ги подари какво? Така, като раздава домашно произведени котета, отнема шанса на бездомно коте да намери дом.
И стига сте драматизирали с тези топки. Аз като съм резнала ушите на моя питбул да не би да не е питбул?

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b39858dbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Домашните котки са по-щастливи кастрирани. От опит го казвам, защото имам няколко. Трескавата нужда да си намерят женска, което им заема голяма част от денонощието, се премахва и имаш един доволен котарак, който хапва, излежава се, играе и се гали много повече, защото не е зает да мисли за чифтосване. Тук моралното е да направиш този избор, не ги слушай, че ти обясняват колко жестоко било. Това е за доброто на котака и на уличните котки, които няма да бъдат заплождани от него, а поколението му няма да измества в списъка за подаряване една сурия други улични котета, които се нуждаят от дом. Направи го, за да спиш спокойно и да не го мислиш. Необходимостта му да излиза ще намалее, с което ще намалее и рискът да му се случи нещо лошо, докато е навън (да се зарази от котешки СПИН, да го блъсне кола или някой да му направи нещо лошо например). Самата операция е безобидна, няма да го боли, тъй като ще е под пълна упойка. Най-неприятното е излизането от упойката след това, но обикновено в този момент се наблюдава от ветеринари, така че няма страшно. После няколко дни трябва да се внимава да не си ближе оперираното място. Разрезът е толкова малък, че даже не се шие след това, ами зараства сам за няколко дни. Моят съвет е да не го отлагаш, никой нищо няма да загуби, най-малко пък котаракът. Той ще си е най-добре :) Освен неприятното усещане да го занесат в клиниката и да го пипат и бодат непознати хора, хич и няма да разбере какво му се е случило, нито ще го изживява тежко и драматично.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6bc28ad675
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 - напълно съм съгласна, но имай предвид, че котешкият СПИН не се предава по полов път, а чрез изпражнения и може домашно и кастрирано коте да си го хване.
Аз така загубих котка (породиста), която беше ми подарена, а преди това купена от нехуманен развъдник - много гадна смърт, добре че я приспахме. Другото ми коте е носител само и си живее нормално.
Съветвам всички желаещи да не си купуват котки. Аз също съм против, но в случая нямах право на избор.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 68571075ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да, знам, че не се предава по полов път, имах предвид, че като не излиза навън и не се бие с други котки, е много по-малко вероятно да го прихване, тъй като много често котките се заразяват от ухапване от заразена котка. Много съжалявам за котката ти :( Наистина е тъжно, аз също приветствам осиновяването от приюти и от улицата.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3a4d062d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   А Ти искаш ли някой да те кастрира? Без дори да те пита, а? Приятно ли ще ти е? Я оставете животните на мира и на вънка. Защо изобщо ги вкарвате в домовете си-те не са създадени да живеят вътре в къщите.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 478fbc94a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, мислиш ограничено. И хората като са били "създадено" не са живели "вътре в къщите", ама сега живеят. Не всички де, някои живеят и в блокове, ама да не издребняваме. Не бъди тесногръд, животното може да бъде приятел на човека и някои животни през годините са го доказали. Животните, които живеят с мен ги храня и обгрижвам аз, а не природата. Следователно аз решавам дали те ще са кастрирани или не. Това не е глезотия, а отговорност към съществото, за което се грижиш. Ти, очевидно, не го разбираш.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 84b921a2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До номер 15. Ами ако си гледаш Хималайска мечка у вас, да, тя не може да се справи с природата от бетон и цимент. Но предполагам и ти гледаш кучета или котки, което означава, че и без твоята помощ те се справят. Улични кучета по кварталите живеят до 10 и нагоре години. Ти като искаш си вземи тигър и намери 10-на 15 човека и се опитайте да го водите на ветеринарен за кастрация, че нали ти го гледаш, не природата.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 746eaeefcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   16, очевидно не гледам тигър, иначе щеше да ме дават по новините. Гледам кучета и да ти кажа честно, така хубаво си ги гледам, че едва ли ще се справят без мен. Едно животно, обгрижвано от човека от малко няма големи шансове да оцелее само.. да не казвам никакви... Ама ти с тая твойта природа.. Аман

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f1297991a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ами номер 17, животните си идват от природата, НИЕ искаме да ги променяме. То не са ваксини, то не са хапчета против разгонване, то кастрация, то чудо, къде се месим къде не ни е работа!
Я прочети Джой Адамсън-така възпита цяла лъвица, че я научи пак да живее в природата, да бъде самостоятелна, но и нея да уважава и да има нужда.
Аз лично смятам да пусна котарачето на свобода, защото той е от живите същества, които копнеят за нея. Майка му например, не иска друго освен да си живее в апартамента ми и да си спи до мен. Опираме и до различни характери на животните. Всяко си има такъв.
В момента имам 5 котки, майка с 4 малки-в зависимост от характера на котенцата някое ще подаря, друго навън, трето ще остане вкъщи и тн.
Подкрепям номер 14/16.
От номер 3.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c840425505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мъжките котараци трябва да се касртират дори да не са направили поколение. Мъжкарите винаги започват да излизат навън, да маркират, а понякога стават и агресивни към стопаните си. Имах няколко котарака, които обичах страшно много, но ги изгубих, защото баща ми не позволи да ги кастрираме (от солидарност явно) и така ден след ден гледах как котараците ми излизат навън и бягат, за да пазят територия докато просто не се върнаха.

Омръзна ми да слушам невежи коментари от сорта на "не е хуманно" или "на теб приятно ли ще ти е да те кастрират? ".

Ако оставим котките да се размножават държавата ще започне да ги изтребва, както кучетата. Котките са домашни животни и не трябва да ровят по кофите, затова трябва да ги кастрираме. Само за женските не е полезно ако не са раждали един-два пъти.

Аз съм човек, който гледа котки от ранно детство и перфектно знам какво е най-доброто за тях!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3be3331efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От 17 към 18:
Лелее ама ти си правиш и домашен развъдник за безшородни котенца, които... "някое ще подаря, друго навън, трето ще остане вкъщи и тн. "
Е, да беше почнал с това! Ти явно си от онези безотговорни хора, с които на глава не се излиза - ти им обясняваш плюсовете, а те си заливат улиците с животинчета, обречени на глад, ровене по кофите и опасност от попадане под гуми на някоя кола.
С това приключих диалога с теб. Наистина съм се убедила, че хора като теб не се "научават" на правилното отношение към заобикалящите ги животни. Те просто си правят каквото искат, отгоре на всичко упорстват, че това е единственото правилно поведение.
Не ми отговаряй, но и да го направиш, аз нямам какво повече да кажа на човек като теб. И в реалния живот ви игнорирам, та тук ли.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4ab16403e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Ако ти беше на негово място и откачената ти стопанка те кастрира дали ще ти е хубаво, как мислиш?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 54d46a70ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не го кастрирай, щом природата ги е създала така, така трябва да си и останат.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 74c6c99793
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Кастрирай го.Ще се кротне.Ако не го кастрираш ще продължи да прави улични котета,а това не е добре повечето умират и то в големи мъки я блъснати от коли,я от болести или от глад.И за женската вреди защото ако не може да намира храна за себе си как ще ги кърми тези котета отглеждането на малките я изтощава и тя отслабва много и ако няма храна ще е фатално и за малките и за майката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker