Ангел сред хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ангел сред хората
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 3600 пъти
Не знам какво ми става напоследък! През последните няколко месеца все си мисля че никой не ме заслужава и че никой не е достоен за мене. Не знам какво ме подтикна да имам такива мисли, но в момента гледам на почти всеки с който се запозная (а и на приятелите си също), като на "простосмъртник".

Преди няколко месеца си бях супер щастлив, винаги помагах на хората дори и това да значеш аз да изостана в някоя област, било то финансова, любовна и т.н. С една дума поставях всички други преди себе си. Бях доволен че съм им помогнал, че поне нещо в живота им е както трябва. По близките ми приятели ме наричаха "наивен". Тези които не ме познаваха добре ме наричаха "подлог". Тогава не ми пукаше. Знаех че каквото правя, го правя защото аз искам и защото на мене ми носи върешно удоволетворение.

Може би след толкова добри дела съм осъзнал че съм прекалено добър и че много малко хора заслужават да бъдат до мене и да им бъда от помощ?

С една дума чуствам се като ангел сред хора които не заслужават нищо. Това което казвам ми звучи ужасно и знам че не е правилно. Аз никога не съм бил високомерен, задръстен и стиснат. Когато съм можел съм си давал цялото сърце и душа само и само да помогна на човека отсреща.

Сега пак се опитвам да помагам на хората с каквото мога. Проблема е че вече е няма тази тръпка която усещах. Няма го и удоволетворението че съм бил полезен. Сега правя добрини само и само за да докаж на себе си че не съм се променил.

Как да се върна към предишния си вид? Искам да бъда отново щастлив! В момента се чуствам толкова изоставен от целият свят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: 46fab26b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зодия Овен ли си?

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 17264aa20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, Водолей съм...

-Автора

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: f0a2d60cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Продължавай да помагаш! Това е единствения начин човек да е щастлив :-)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 46fab26b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хммм и аз съм водолей, но разликата ни е във възрастта и пола ;) Ами съвета ми е малко да се оттарсиш от това, направи нещо ново и различно, ако трябва направи тройка или накарай някое момиче (може и момче) да се изкъпите с дрехите (в морето или в някоя река ;) ) Просто да е нещо яко, което да те накара да се почувстваш жив. Прави това, което ти се иска, а не постоянно да мислиш за този проблем, скоро ще отмине ;)

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 17264aa20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 4- точно това направих, опитах доста нови неща но нищо не ми доставя удоволствие! Мотори, момчета, момичета бързи коли, просто тръпката не ми е достатъчна.

-Автора

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 46fab26b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами....психолог.....
Може да ти каже на какво се дължи това... а и ще научиш доста неща за себе си (ако попаднеш на добър специалист разбира се). И не си мисли, че това е за лудите.. ;) Това е като да отидеш до магазана... успех, но според мен ще премине като всяко лошо нещо. Колкото пъти ти чета историята толкова ми прилича на депресия тва, а ти приятелка нямаш ли си, може в това да е проблема не знам...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 42f5382a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, това ми е познато. Майка ми беше такава. Казваше: много съм добра, хората не го заслужават. Накрая живееше с чувството, че тя е кристален диамант посред скапаняци.Дано не ти прозвучи грубо... Исках да ти кажа че, ако имаш чувството, че си "ангел сред хората" и съжаляваш за нещо: за отношение към тях, и неща които си правил... значи нещата отиват в крива посока.Не е важно какво мислят другите и че ти казват подлога и наивен... важното е какво мислиш ти, и как го чувстваш. А това което чувстваш: "добър съм, но те не разбират от добро и затова, ще обърна другия край"... това е индикация, че нещата отиват накриво...

Знам го от опит. Трябва да направиш лек завой. Ние избираме какво да мислим, а чувството, усещането, се определя от мисълта. Н и е го избираме за себе си, а не другите хора. Какво да се направи?

Като цяло ревизирай отношението си... не помагай на някой който не те е потърсил и не те е помолил за помощ...Давай го малко по-независимо, не бъди толкова зависим от външни фактори... Осъзнай, че никой не е по-долу, нито по-горе от тебе, и не разчитай на приемане и оценка о т д р у г и т е.

Ревизирай нещата най-напред в мисълта си, реши за себе си какво и как искаш да бъде. И, не се придържай към модела "аз съм добър, а те са лоши", защото така попадаш в затворен кръг: човека, за когото мислиш че е лош, ще мисли същото за тебе.
Ще спра дотук, от сърце ти желая УСПЕХ, ако имаш желание да споделиш и някакъв конкретен пример, може да те посъветваме по-конкретно.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 545b752f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм жена над 40 години и съм твоята зодия, минах през същият период психолог ми помогна да го преодолея. Помогна ми да си култивирам малко здравословен егоизъм и сега съм много по-добре, някой хора ме смятат за ангел други за будала, но аз си знам, че съм ангелче ама с дяволска опашка ама си я крия в дрехите и си е за мен.

Хубавото е, че като се грижа и за себе си толкова, че да съм доволна от живота, не се сърдя на другите. Разбери, че колкото е по-способен един човек, толкова по трудно намира равни по достойнства, но винаги дори от най-добрият има по-добър за всичко, в живота си съм доказвала многократно качествата си, но съм срещала поне 5 души по-способни от мен, а съм обиколила голяма част от света и то по работа, а не за забавление.

Спри да се изживяваш, като най-страхотния, стига си се правил на Господ, винаги ще има по-добри и по-достойни от теб, просто не си живял достатъчно, за да ги срещнеш. Отрезви се не помагай винаги и на всяка цена, а само когато е наистина необходимо, евреите тази мъдра нация са казали - не прави непоискано добро - то вреди и на теб и на другите.

Обичай себе си, защото който не обича себе си не може да обича и другите. И ако наистина си способен ще ме разбереш някой ден и ще видиш света по-пълноценен и богат, а не по този едностранен и истеричен начин.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 545b752f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От 8. Реших, че трябва да се поясня защото звучи неясно, ще ти дам пример, често тези, които са по-способни и могат повече от теб ти помагат, когато не можеш да се справиш с нещо сам, но понякога обстоятелствата те принуждават да си неблагодарен с тях или да ги нараниш, звучи ли ти познато?!
Или ти помагаш на някой, но това не е неговият път и резултата е, че той те намаразва, защото единственото което получава е чувството, че ти си по-добър и способен от него....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: eda92f6ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каква красива фраза...Казват че ангели се събирали при залез и изгрев...ащастието било под дъгата...Какви красиви лъжи.Пък и какъв е смисала да вярваш на небивалици

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 66452da66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Тук има един пич. Бездомен е, живее някъде из квартала. Не е в бг, но няма значение. Та, той смята, че е Юлий Цезър. Така че, няма лошо дали се чувстваш, като ангел, Цезар или Елвис. :) Ако все още си нормален съм сигурен, че ще разбереш какво ти казвам и накъде отиваш. Между другото, човека за когото ти говоря е интересна личност-професор е по история (бивш). Говорим си понякога. :)
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 5d9669e2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Безинтересен си ми...ангел,господ,дявол- имай се за какъвто си искаш,ако се огледаш може да разбереш,защо не си щастлив-скучен си!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 9a99a71dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Щом е водолей сигурно последната забележка доста ще го депресира,но има нещо вярно - няма как да се откъсваш съзнателно от хората, и да искаш да бъдеш с тях - избери дали искаш да си ангел или човек ! Ако не можеш да си с хората ще трябва да почакаш докато те приберат ангелите...За жалост тук на земята се срещат рядко. Никое нещастие не може да трае вечно...

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: a653113b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Сигурно и ти си имаш недостатъци. Аз също имам много големи, но що се отнася до неблагодарността на хората, определено при повечето е минала всякакви граници и това се проявява още в гимназията, за университета да не говорим... И мен винаги ме е натъжавало, докато един ден не обърнах буквално гръб на всички, които са се държали така - аз не искам нищо от тях, и те от мен. Все пак останаха и от добрите ;)

Не се отчайвай и не се анализирай прекалено, това само вреди. По-скоро бъди по-твърд с хората, които са те разочаровали и се стреми да общуваш с по-човечни :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ea872b3e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ами може би, би било хубаво ако за известно време спреш да се оглеждаш в очите на хората и да търсиш това одобрение, дали си добър или не .. приеми себе си, така ще приемеш и другите. Помогни на себе си първо, после на другите. Изгради своят баланс, така ще има баланс и с околните ти. Ще си им много полезен, когато бъдеш полезен на себе си първо.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: dba094809b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   тъкмо си мислех, че полудявам, а то било от зодията явно ;д... писна ми да съм готова на всичко за хората около мен, а те да не ми отвръщат със същото. За приятелите си какво ли не съм правила, зарязвала съм собствените си интереси, когато те са били в трудна ситуация и то не веднъж, но НИКОЙ НИКОГА не го е правил за мен. Минавала съм през адски гадни периоди, случвали са ми се доста сериозни неща и всеки един от "близките" ми хора са били повече от добре запознати със ситуацията, но всеки път, когато е идвал моментът, в който се нуждая от тях са се държали, сякаш никога не съм им казвала какво е положението. Става дума и за физически и за психически проблеми и наистина много си мечтая да срещна и аз някога човек, който ако ми стане зле например и тръгна да припадам ще зареже АБСОЛЮТНО всичко и просто ще ми помогне. Или водолеите даваме прекалено много от себе си за другите, или пък те са прекалени егоисти.
Може да звучи сякаш искам прекалено много и сякаш някой ми е длъжен, но все още ми се струва правилно когато един човек е в трудна ситуация тези, които са му близки и се намират в по-добра от неговата да зарежат маловажните неща и дори и за малко той да стане на 1во място. Това ми е начина на мислене, няма да се промени, приятелите и роднините ми няма да започнат да си жертват филмите, излизанията с приятели или други глупости, независимо дали получавам гърч например и ми е ясно, че нито веднъж няма да го направят. Чудя се дали просто да се науча че няма да получавам това, което давам и да не се разочаровам толкова много всеки път или пък да пробвам " с техните камъни по тяхната глава" и следващия път, когато ми се обадят, че гаджето ги е зарязало или кучето им е умряло аз да им кажа например, че тъкмо съм се прибрала и съм се съблякла и ми е непосилно тежко да се облека отново и да сляза пред блока. Разбирам те напълно, но май не мога да помогна.. моята дилема е същата, просто сякаш съм прекалено добра за хора, които не са си го заслужили с нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker