Моля за съвет относно измама с кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля за съвет относно измама с кола
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2068 пъти
Здравейте. Преди 4 години реших да продам колата. Дойде един манго и поиска да я купи, но бързаше да заминава за чужбина и затова не направихме покупко-продажба, а решихме да минем по съкратена процедура с нотариален лист, с който заявявам, че съм дал колата за ползване и съм освободен от плащания по тази кола. Преди година започнах да получавам писма, че колата е с неплатени данъци. Отидох в данъчно и показах листа, но ми казаха, че щом нямам документ за покупко-продажба, листа не важи и трябва да плащам данъците. Получих и за неплатена гражданска. Явно магото я е дал за старо желязо и не я обслужва вече. Отидох до Кат, за да я обявя за открадната, но в системата излиза, че има нотариален лист за предоставяне за ползване и не мога да я обявя за открадната. Шах и мат. Не знам какво да направя сега. Някой има ли идея как да действам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 614532fc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имам идея плащаш данъците и отписваш колата от кат. И друг път не правиш глупосттта. Защо по дяволите отиваш до нотариус с клиента и подписваш не покупко продажба, а право на ползване. Ако документа, който притежаваш е нотарялно заверен то вие с клиента сте били при нотариус. Съмнява ме само това, че щом си си продал по този начин автомобила, значи си нямал задължителната бележка за платен данък и сега ти е дошло на главата, същото това, от което си мислил, че си уеспял да избягаш.
В твоя случай измама има, но не насочена срещу теб, а обратно ти си се мъчил да измамиш държавата. Съответно сега държавните служители са се осетили.
Ходи и плащай, защото скоро мой познат го осъдиха, и сега шест месеца в затвора за 1500лв дължими на държавата суми.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ef676e1f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Консултирай се с адвокат, или пий една студена вода- с цигани далавери не се въртят, защото могат да те купят и продадат теб самия без да се усетиш даже.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 16cd6ac39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Обективно погледнато ти си дал пълномощно на циганина да ти кара колата, а понятие нотариален лист не съм чувал, това не значи, че няма такова, разбира се, но е малко вероятно. В закона за собствеността са дадени ясни разпоредби относно правото на ползване, каквото ти може да претендираш, че си учредил в полза на циганина. Проблемът е доколко тези текстове са приложими относно движими вещи, поради по-трудната доказуемост на подобно учредяване, както и осведомяването на трети лица относно този правопораждащ факт, но пък след като този документ е вписан в базата-данни на КАТ, би следвало да претендираш, че всички разноски са за сметка на ползвателя, вкл. данъците. Но по-необяснимото за мен е друго - защо си дал пълномощно на циганина, а не си прехвърлил направо колата, усилието е на практика същото, замо е трябвало да представиш квитанцията за платен данък и застрахователна стойност на автомобила, каквато вадят веднага и дори самият нотариус може да съдейства. Грешката, според мен, е изцяло твоя.
М, 35

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f01a2204f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   БРАКУВАНЕ !!!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 89f0f080d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не съм искал да измамя държавата. Вързах се на циганина, че много бързал и му трябвала бързо. Всичко съм си плащал винаги. Сега ми казаха вариант да подам молба за отмяна на пълномощното, да платя данъците и да не се занимавам повече. Дано да стане. Благодаря за съветите. Нотариалния лист е пълномощно, може да не съм се изразил правилно.
Автор

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 614532fc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе били сте при нотариус, колко по бързо става пълномощното от покупко продажбата? Това са два различни документа, които се издават с една и съща бързина около 20 мин, на едно и също място. Защо си му направил пълномощно?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b1d2be95b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това ми беше първата кола. Той каза, че за покупко-продажба се чакало и отнемало време, затова и се съгласих на такъв лист. Уговорката беше като се върне от чужбина да мине да му я прехвърля, но не се обади повече.

Автор

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker