Чувствам се отчаян и ако нещо не се промени ми идва да зарежа следването и да работя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се отчаян и ако нещо не се промени ми идва да зарежа следването и да работя
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 3468 пъти
Студент съм. Някои казват, че това да си студент е супер, но аз немога да усетя нищо от това. През времето с класа се стремя да съм сред тях, но немога да се отпусна и да разговярам нормално. Все съм подтиснат , на какво се дължи не знам. През повечето време седа затворен в квартирата , защото няма какво да правя. Чат пат се събирахме на дискотека с курса, но пак не се чувствах уютно. Най-вече , защото другите момчета имат със себе си момичета, а на мен въобще не ми е вървяло и върви с тях. Дори вече не си правя труда и да се занимавам с тях- първо съм скапаняк - едва ли ще ме харесат такъв мен , и също така и финансово не съм процъфтял. Не ми и идва да се дрънкам за що и да било.

Но проблема си остава- до сега съм бил без много приятели, живота до 12 ти клас някак си го проспах и сега е последния момент да направя нещо , но как, защо всичко е повтаря. Е тази затвореност немога да я променя. До сега има някои по добри познати , но само това. Другите през останалото време си звънят по телефона- обаждат им се , а на мен никой. Имало е периоди , през които цяла седмица никой не ми се е обаждал. Някои може би ще кажат - "излизай" , но как - сам ли ще върва ? Къде ще ида, к'во ще правя.

Чувствам се отчаян и ако нещо не се промени ми се идва да зарежа следването и да работя - поне пари да изкарвам. Все пак хората , поне харесват и ги стимулират парите, ако не нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: a66776cc6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, и като зарежеш следването, какво ще работиш, изкопчия или сервитьор...И друго: как може някой да казва за себе си: аз съм скапаняк?...
Като гледам по това което си написал, имаш малко погрешна представа за нещата: света не е място за удоволствие и забава... макар че и това го има. Разбирам, че ти е самотно, но... как смяташ да го оправиш с такова мислене, че си "скапаняк", и че някоя ще те погледне заради пари.Оправяй се, момче, отдавна сме излезли от детската градина...
Ако искаш да общуваш, направи го; говори с колегите си. Не казвай: свит съм, стеснителен съм. Просто го направи, не си слагай етикети...успех ти желая

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 86ee09b2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
Момче, извинявай че го казвам, но ако можех, щях да ти завъртя много здрав шамар. На теб ти трябва един ритник в задника, за да се вземеш в ръце. Не стига, че мислиш пораженически, но и мислиш тотално погрешно. Трябва да си най-големият тъпак, за да се откажеш от следването си по съображенията, които ни описа.

Какво си мислиш, бе, сине майчин, че си единственият беден студент ли? Аз знаеш ли кво студентство имах? Баща ми плати първата държавна такса, качи ме на влака, даде ми 200 лева и каза- "Синко, нататък се спасяваш сам." Бях хамалин. Тогава тежах под 60кг, ама съм носил повече от собственото тегло на гърба си. Бях вестникар в кучия студ. Бях преводач, после пиколо в хотел. Знаеш ли кво е да вечеряш три вечери поред две тънки филиики хляб, наръсени със сол. Накрая един колега от общежитието ме съжали и ми подари една глава лук.
А следвах право в СУ. Редовно обучение. Сега съм практикуващ юрист, заможен съм /не казвам богат/и умирам от кеф по това, което работя. Не ми се вярва твоето следване сега да е по-тежко от моето тогава. Работи си пак, като искаш, ама не си и помисляй да оставяш следването си. Аз успях, изобщо много хора бяхме работещи студенти. Знаеш ли какво удоволствие е да харчиш собствени пари? Да си свободен и да няма мама и тати. Богатите лайнарчета не могат да ти стъпят на малкия пръст като свикнеш да си самостоятелен. Харчиш 10 лева с много по-голям кеф, отколкото техния, като изхарчат 100. Защото това са твои пари. Сам ги правиш. И така ставаш много по-готин в очите на момичетата, нали се оплакваш и от това, че не ти обръщали внимание.

Ако нямаш жаждата за оцеляване и за напредък, нама как да станеш успешен в тоя живот. Ако е така, стой си в квартирата, самосъжалявай се, чуди се що не ти се обаждат и в крайна сметка напусни следването и стани един обикновен бачкатор. Необразован лузър без минало и без бъдеще.
Ако не искаш това за себе си, стягай се. Ама здравата се стягай. Тук можем само да те нахъсаме, но крайните постижения зависят от теб. Желая ти успех и смело и мъжката!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a8bc5988c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хах все едно аз съм го написал това (без това за скапаняка де)! И на мене не ми върви с момичета, и аз не съм някое богаташче, нито съм супер красавец на разликата е че не ми пука. Аз съм вече трети курс и все още немога да се отпусна пред колегите си. Виждам ги че имат супер различно мислене от моето, мислене което аз имах преди 4-5 години. За сметка на това обаче има други приятели които учат в различен университет с които се чуствам много по близък. Не се виждаме често нито се чуваме често но като се видим винаги си изкарваме яко.

Не се отчайвай, търси нови контакти! Не е лесно но в университета винаги ще намериш с кой да се заговориш! Запознай се с някой от по-горните курсове или от по долните. За това е университета за създаване на контакти. Да ще научиш някоя друга формула и дефиниция която я ти тряба я не. Възползвай се от контактите и всеки ден се стреми да говориш с някой/я и ще видиш че не си толкова самотен! Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: aad456fc03
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завърши си образованието и ще работиш след това,това не е причина да го изоставиш.Аз те разбирам,имала съм тежки периоди в университета,подобни на твоите и то не защото съм затворена или пък защото не съм хубава.Напротив имам добра външност,но не това е факторът понякога.И затвореността пречи разбира се,но най-големия проблем (принципно говоря) е когато си различен,когато не си точно като останалите като начин на мислене,като поведение.Ако ти не се държиш като масата в университета ти винаги ще се чувстваш аутсайдер,но не защото си такъв или го заслужаваш,а защото не си като простата пасмина,която те заобикаля.Знаеш ли,за тези хора, твоите колеги-поне за повечето, най-важното са удоволствията-да се напият,да ходят с някого и да си правят кефа.Те изобщо не мислят за бъдещето и за това какво ще им е необходимо в бъдеще.Така че не ги гледай тях,налягай върху учебниците!!!А работата и парите едва ли ще променят положението.Просто бъди себе си,с малко повече самочувствие и се отпускай пред хора,които си заслужават.Желая ти успех!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e8007ceea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   2, хубаво си го написал. Само това за "лузъра без минало и бъдеще"... Защо с такова презрение... Не могат всички да седят по бюрата или да са шефове...Стола или дивана на който седиш, и те са направени от такъв "бачкатор".Не казвам че е хубаво да си такъв, но и не е хубаво да презираме хората само защото не са адвокати или инженери...Да ти кажа, не е много по темата, но понякога предпочитам откровената простотия пред излъсканата...образованието в СУ не дава интелигентност, но да, то дава по-добра професия и възможности в живота, прав си за това. Изобщо, изцяло съм съгласна с тебе, само малко се стреснах от начина, по който го изразяваш

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e8007ceea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към автора на темата: искам само да добавя, че човек трябва да се бори.За добро или за зло (надявам се за добро) съдбата ни не е да сме щастливи просто ей така. Съдбата ни е да се борим, ако искаме нещо... Ако искаш добра професия, или приятелка с която да се разбираш, или каквото и да е... трябва да се пребориш за него. Успех още веднъж от мен

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a10ca088e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 5: Аз съм номер 2, може би малко крайно се изразявах, но то е защото се ядосах. Не понасям да гледам добри и умни млади хора без капчица самочувствие и решителност. Исках да му вдъхна повече увереност, защото виждам, че не е глупав, да го провокирам, да го засегна даже, за да се амбицира. Аз не изпитвам презрение към нито един бачкатор, напротив. Вадят си хляба с честен труд хората. Презрението ми е за тези, които заради ленност, страх и слабост са постигнали по-малко отколкото заслужават. Нашето момче го чака това, ако си напусне следването.

И пак към автора- пич, я кажи в кой град следваш. Аз съм във Варна и ако и ти си тук, ще искам да те видя. Мисля, че мога да ти помогна, имам някои планове в главата си. Няма значение каква специалност си.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 446d17bc86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От автора : до номер 2 и 5

Основния ми проблем е, че съм сам и се чувствам кофти сред хора. Дали проблема е от това, че съм бил сам(говоря в двата смисъла на думата) или в парите не знам. Ще се радвам да не са в парите. Но да си по изолиран от хората е много гадно и не го пожелавам на никой. Срещам всякакви хора - от изпаднали наркомани до преуспяли в живота, но техният живот не е толкова скучен имат накакъв стимул за нещо. Докато при мен проблема със самотата си остава. Та парите , не са най-ключовата дума в тази история. Но по принцип всеки, който няма нищо гледа поне да е добре финансово.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 4297b0bb46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти хоби имаш ли?,интереси в някаква област?,спортуваш ли?,прочел ли си други книги, освен тези, които в училище е трябвало да четеш?,ти да не си мислиш, че ако си сред хора, те ще те извадят от скуката?Ако СКУКАТА е твоето хоби-кой ще ти помогне?А и учението ти било скучно, значи не учиш нещо,което си искал или може би учиш от скука?Прекъсни за година,бачкай, изкарай се от тази апатия, може и да потръгне, пък и ще разбереш дали изобщо учението ти е нужно-ако и в работата все ти е скучно,потърси психотерапевт..

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d417f19efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много се радвам, че има стойностни хора като номер 2.
Изключителен коментар- здраво разтърсване на отчаяния младеж.
Поздравявам Ви за коментара- определено променихте мнението ми за юристите (по-специално адвокатите, но уви все по-често и прокурори, и съдии...). По принцип за мен ''адвокат и журналист'' са най-мръсните професии...Съжалявам, но наблюденията ми от живота ме научиха това.
Но не мисля, че Вие се вписвате в тази категория.

Не мога да добава нищо повече към вече казаното. Освен едно- и аз имах трудно в някои моменти студентство- перманентно безпаричие, въпреки изключително всеотдайните родители....
Работа за студенти тогава нямаше- никаква.... (90-те...).
Сега съм самостоятелна, имам собствен бизнес, обичам професията си и си спомням понякога за трудните студентски години.

Сега има студентски бригади в САЩ, има разни дребни нещица, с които могат да се изкарват пари....Място за отчаяние няма.
А, пропуснах нещо- много самотна се чувствах тогава, невзрачна....
С времето нещата се наредиха....
Мисля си, че на някои хубавите неща - и в личен, и в професионален план, им се случват в зрелостта.

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 201c79ddd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Към автора: Проблема не е в парите, в това дали ги имаш или ги нямаш.Това дето го мислиш, че някой ще те погледне защото имаш пари, е изцяло погрешно.

Помисли: аз например не бих искала "приятел", който е тука заради парите ми. Ти това ли искаш за себе си?
Мога да ти дам същия пример, какъвто номер 2 ти е дал, с моята дъщеря... тя също работеше докато следва... работеше в пицария, в книжарница... завърши, сега кара магистратура и работи... има си приятели и хубава добре платена работа.

Защо ти казвам това? Защото, ако тя се беше отказала да следва, нямаше сега да има всичко това. Моят съвет към тебе е да не си оставяш следването. В противен случай като отидеш да работиш както казваш ти, пак ще общуваш с някакви хора, но те може и да не ти бъдат на нивото. Най-вероятна няма да са... Тогава разочарованието ще бъде дори по-голямо, както ти казаха по-горе.

Стимула който ти липсва, няма да дойде отвън.Ти си основния двигател на своя живот, не бива да очакваш нещата отвън да те движат и стимулират...Съвета който ти дадоха да си намериш работа, и да работиш и да учиш, е много добър.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 0616a71bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не разсъждавай така! Твърде погрешно е.
Радвай се ,че си стигнал до тук, да бъдеш студент,това е голяма промяна в твоя живот и себе си можеш да промениш стига да искаш.


Просто трябва да преусмислиш някои неща. Радвай се,че си сред нови,непознати хора и можеш просто да захвърлиш сегашното си "Аз" .Можеш да се превърнеш в човека, когото искаш.

Остави финансовата страна.Винаги съм била на мнение,че може да имаш и 2 стотинки в джоба ,но пак да си крал. Пък и все още някъде има хора, който не държат само на парите.
А външния вид е само една формалност.

Но помни, че никога нищо няма да се промени ако не се променят твойте собствени възгледи.И сега е времето това да стане.Дай шанс на хората около теб!
Успех:)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: ff95661156
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От автора: разбира се, че имам хоби. Има много неща, от които се интересувам. Дори и в най-тежките моменти има неща, от които мога да забравя тревогите си.

Но основното нещо , което ме мъчи , че до сега не съм имал много приятели и съм бил почти сам. Гледам как колегите се опознават и мисълта , че мога да продължа по същия начин ме отчайва. Ще се постарая да променя тези неща.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bc1f37a27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Незнам какво да ти кажа аз съм в подобна ситуация най ми е гадно за това че съм свестен не съм лош човек просто не мога да приказвам много или по точно не мога да дранкам глупости постоянно. А точно това всички обичат да плещиш врели некипели и на момичетата и на момчетата. Те не се различават просто с едните правиш секс, а с другите пиеш и излизаш.

Просто опитай да говориш колко много те кефи това или онова как си си счупил ръката като малък и имаш супер яко детство колко много обичаш чалгата ма не да го показваш а някак да го подсказваш, това много се харесва в момичетата. Всички красиви момичета с готини тела слушат чалга по дяволите но това е живота. И знай верни приятели няма всички се използваме взаймно...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker