Искам да помагам на животните по света - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да помагам на животните по света
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2602 пъти
Здравейте, приятели! Аз съм момиче на 20 години и имам дълбоко в мен мечтата да пътувам и да помагам на питомни или диви животни по света... Искам да работя в голяма организация, която да е изпълнена с топли и добри хора, постоянно да идват доброволци и да помагаме на животните да живеят здрав и пълноценен живот!

Искам да ходя в Африка да помагам на ранени газели, лъвове, жирафи, искам да отида в Китай, за да подпомогна опитите за увеличаване на популацията на пандите.. Искам да помагам на животните...

Обожавам ги просто! Имах 11 годишно куче, което почина преди 2 месеца и половина, гледах си го в апартамента и го обичах с цялото си сърце. Така както посветих живота си на него, искам в негова чест да го посветя грижите си на животните по света, искам да помагам, да се грижа за тях, да ги дарявам с топъл и уютен дом, с прекрасни стопани, искам да лекувам диви животни и да ги виждам как се връщат към живота в дивата природа..

Реших просто да СПОДЕЛЯ тази моя мечта и да видя колко хора ще бъдат на моето мнение :) Ще се радвам да комуникираме и кой знае.. Може някой ден да основем подобна организация и да пътуваме по света, помагайки на животинките и на природата :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 123a691a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубава мечта... въпросът е дали животните се нуждаят от твоята пряка помощ? Животните могат сами да се оправят, въпросът е влиянието на хората върху тяхната среда на обитание. Затова по-голям положителен ефект върху животните биха имали косвени мерки, които са насочени срещу деструктивните човешки дейности. Например, в Амазонка горите намаляват всяка година. Дали ще отидеш да привържеш крачето на някой крокодил или ще спреш изсичането на 200 декара гора? Кое би имало по-голям ефект? Иначе, ако искаш да си нещо като изследовател на животните и просто да ги наблюдаваш, според мен и в България също има доста животни, на които можеш да помогнеш (наблюдаваш). Например, египетският лешояд в определени периоди от годината живее и на територията на България (освен в Африка) и мисля, че имаше експедиция от Българското Дружество за Защита на Птиците до Египет, но дори и по-наюг до Етиопия, следвайки миграцията на лешояда, изследвайки поведението му и грижейки се за оцеляването му. Нещо такова бях чел в сп. "Гео".

Успех :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0af3e0a2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Споделяме една мечта! :)
Момиче 16г.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 73770676a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е супер идея и аз ги обожавам, но за другите страни не съм съгласна... Има много нуждаещи се животни и във България :)))))) Камелиа : )))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c8ae1b38c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Желая ти успех! Надявам се, че един ден ще мога да помагам финансово на такива каузи, защото са нужни и доста средства. Браво, не се отказвай от мечтите си!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cac4c90fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От дете мечтая за същото... Вече съм на 30 и мечтата ми не отслабва, а напротив. Обикновено спасявам ранени животни, но ми се иска да направя приют. Може да се каже, че поголямата част от денонощието мисля за това. Скоро писах на една швейцарска организация, но не ми отговориха... Явно са наплашени от многото измамници. С болка ще кажа, че в България подобни организации, които уж защитават животните само точат пари и нямат изобщо никаква ама никаква грижа към животните. Говоря за БДЗП и за старозагорците. Имам доказателства, говорила съм и с хора с преки няблюдения. Само се източват проекти.... Много ми е мъчно, но всичко се прави за пари, а безкористни хора като мен си остават с мечтите, защото целта ни не е да "лапаме мангизи".

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d3ebdd1715
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, което чувстваш към лъвовете и газелите е много хубаво. Аз го споделям. Помагай на всички животни по света, моля те, само не на кучетата в България!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 40b19e1f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 10 какво имаш предвид, да не помага на кучетата в България!? Ако тя не им помогне аз ще им помогна. Явно имаш нещо против кучета! Аз пък няма да те слушам! Кученцата са ми едни от любимите животни(всички животни са ми любими), но това е просто... Това, че ги прибраха и ги сложиха в приют, не означава, че ги убиват. Там се грижат за тях. И още по добре да са в приют, защото на улицата никой няма да им обръща внимание и да им дава храна.

И ако имаш нещо против... Майната ти!

Violet

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 40b19e1f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И още нещо... Авторката е имала куче, така, че ще помага предимно на тях, номер 10!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 46821701f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авторката: Много благодаря на всички за вниманието! На номер 10 ще му обърна специално внимание, тъй като аз съм съм огромен почитател на кучетата. Проблемът в България е, че не се грижи за животните си така, както би следвало. Бездомните животни трябва да се прибират по приюти (в които кучетата не биват подлагани на евтаназия след 2 седмици, ако никой не ги осинови) или ако ще са на улицата, то поне да се кастрират. Аз не виждам решение на проблема с популацията им, защото общините не проявяват интерес да се занимават с "помияри" (както ги наричат). Има много решение на всеки проблем.. Именно затова искам да имам възможността да решавам подобни проблеми. Ако имах средствата щях да направя огромен приют, щях да си гледам и храня животинките без никакви проблеми. Но нямам средствата, затова засега това ми е само мечта..
Животните имат инстинкт за самосъхранение, така както и хората.. Нямаме право да ги виним, че се самоотбраняват, защото първо, че явно общината не си е свършила работата, за да е из улиците това животинче и второ : за да е толкова агресивно едно куче, то е поело стабилна доза агресия и върху себе си :) Не забравяйте, че има и хора, които си млатят кучета и други животни под път и над път.. Лошото е, че докато при животните е за самосъхранение, при хората е от удоволствие..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1e68f78174
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   В момента се грижа за 3 - 4 улични котки. Помагам и на кучета когато мога. Обичам животните. Участвам (чрез разпространение на линкове) във някои от инициативите на мои приятели във Фейсбук, грижещи се за животните. Успех в благородното ти желание.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c4d96c70a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Обожавам да помагам на животните. Очите им показват всичко. Моя мечта е да се боря за правата на животните, за това, че те не са начин за печелене на пари, не са наша храна, не са и наше забавление. Ако зависеше от мен, щях да затворя всички зоопаркове в държавата. Животните там не са хранени нормално, а не ми се мисли за това как една кафява мечка трябва да живее в клетка. Животните не трябва да бъдат експонати, по които да се хвърлят монети и опаковки. Да си лъв, да си царят но животрите и никога да не си напускал клетката си. Животните имат правото да живеят, да имат дом-Земята и да са свободни. Те населяват планетата много преди нас, а ние с нашия велик разум разрушаваме всичко след себе си заради желанията ни. Защо имаме мозък, с който можем да мислим след като изобщо не го използваме. Храната ни прави прости ( убити животни )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker