Какво издава музиката, която слушаш за теб? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво издава музиката, която слушаш за теб?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 6966 пъти
Здравейте от доста време ме вълнува тази тема. Не знам защо повечето хора съдят за теб какъв си само по музиката, която слушаш. Например аз познавам хора, които слушат чалга, но са си най - свестните и мили хора на света. И не всеки метъл трябва да е сатанист с кубинки и дълга коса нали? Зачетох се в различни проучвания за това как музиката, която слушаш определя характера ти, но в повечето нямаше нищо вярно. Например за човек като мен, който слуша Dubstep, Drum and bass, house, electro, techno пише, че е екстровертен и общителен. Тези неща въобще не се отнасят за мен. Аз съм срамежлива и в повечето случаи мълчалива. Та исках да ви помоля да опишете своите наблюдения и да характеризирате хората, които слушат определен тип музика. Например с какво се отличават хората, които слушат рок от тези, които слушат поп и RnB например. Знам че музиката, която слушаш показва начина, по който възприемаш света, начина ти на мислене, но трябва ли да съдиш един човек само по музиката. Но вярвам все пак, че оказва някакво влияние върху теб и все пак хората, които слушат определен стил си приличат по нещо. Моля дайте своите мнения :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1ec560940d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много от статиите и "проучванията", които пише в сайтовете са измислени от самите журналисти за рейтинг, така че не вярвай на всичко което четеш. Според мен това каква музика слушаш няма чак такова голямо значение, по скоро самите изпълнители са се превърнали в един вид пример за подражание. Например фолк певиците ни са к*рви, техните слушатели/ки ги харесват и искат да са като тях...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 751c943ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тва с музиката е таш. ак работа. Просто още една причина открита от българите да се делим.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3b5f27a54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък слушам всичко без изключения завиди в какво настроение съм.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f9e919396f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   № 2, уф, ама какво да се делим бе, човек?
Аз сега например като слушам алтернативен рок и метъл, какво общо мога да имам с един чалгар? Какво общо мога да имам с човек, който слуша някакви цигански кючеци и се радва на циците на някоя елитна проститутка?
Извинявай, но просто нищо. За това делението си е прието, и трябва да си го има. Не може нещата да се смесват, защото утре всички ще започнат да "слушат" (слушат в кавички, тъй като не е музика) чалга, и на какво ще заприлича и без това пропадналата ни държава - на цигански публичен дом ли, пълен с разврат, голи мацки по улиците, които си друсат задните части или пък момчета от типа на Азис? Айде моля ви се. Музиката е много важно нещо, и определено определя характера на човек.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: eb665df33c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз съм жена на 27 години и слушам много стилове музика.Има и чалга песни,които много харесвам,също така народни песни много харесвам,харесвам доста от класическите произведения,също така харесвам много песни които са стил рок,също слушами поп музика и българска и чужда,някои опери също много ми харесвам и тях си ги слушам,изобщо голяма гама от песни и стилове.И какво общо има това с характерът ми?Нищо.Това,че харесвам някои чалгий не означава,че съм курва и че се обличам като тях,дори не означава и че харесвам изпълнителите като визия и поведение,означава само,че харесвам конкретната песен.Аз харесвам и песните на лейди Гага,но не се обличам и не се държа като нея все пак.Важното е какъв човек си и какви принципи имаш.Да определяш човека,по музиката която слуша за мен е ограничено и глупаво.
lo

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2e6d83b538
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно подкрепям номер 5!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a020bc79fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен музиката може да събира хората с еднакви вкусове и настроения, но не бива да разделя! Аз не си правя изводи за човека по музиката, която слуша, ако той ми харесва заради други неща. Но ако е вглъбен в някакъв стил, било то чалга, метъл, рап, ми се струва, че човекът е по-ограничен и това вече е проблем. Иначе със сигурност тези, които слушат класика и рок са повече ценители и разбирачи, защото все пак в тази музика има много повече... музика, отколкото в чалгата и попа, например. И пак нищо против нищо и никого. Споко.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7c041f2c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Въобще не съм съгласна с номер 5. Слушам чалга и не се радвам на никакви цици, цигании, голи мацки по улиците, разврат и тем подобни. Всеки разумен човек ще може да отдели смислената и приятна песен (да представете си има и такива в чалгата) от безмислената такава, в която се пее само за секс и пари. И аз слушам рок и метъл, както и стиловете на авторката, ако трябваше да ми се определи характера от музиката, не знам.. Глория и Рамщайн заедно ще е интересна комбинация :D

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f6aca538f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами аз като съм металистка това да не означава че съм сатанистка или нещо такова.... напротив нищо подобно аз съм си вярваща християнка!!! И въпреки че слушам само метъл не се обличам като металистка с кубинки и такива напротив нося най - нормални дрехи като всяка тийнейджърка на моите години (например дънки, блузи на цветя или анимационни герои по нищо в облеклото ми не личи че слушам само този стил музика :))) )!!! И все пак всеки човек е различен...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6637082ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Музиката показва предпочитанията ни И НИЩО ПОВЕЧЕ. Номер 5 много добре се изрази за допирните точки на рока с чалга културата. НО ХАРАКТЕРЪТ не винаги съвпада с музиката. Така е! Познавам хора, които слушат чалга, но само защото харесват звученето, а не защото харесват разврата по клиповете и поведението на "изпълнителките". Тези хора се оказват много свестни в един момент и аз реших вече да не ги деля по този начин, защото трябва да елиминирам половината от приятелите ми в такъв случай. Аз слушам алтернативен и хард рок, малко метъл, поп музика и дъбстеп, но това не ме определя по никакъв начин, освен че си ПАДАМ ПО ТАКЪВ ТИП МУЗИКА. Когато опознаете човека, разбере вижданията му, чуете разсъжденията му, ТОГАВА го съдете що за човек е!

Саманта 16г

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 175f550b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

14.   Музиката издава страшно много за човека! Тя е вибрация - на каквато вълна резонираш, такава е и твоята същност и степента ти на духовно развитие. Цветовете също - не е все едно по кой цвят си падаш.

- Чалга: (чалгиите - виещи вариации от по 2-3 тона, издухани от свирка с остър и дразнещ тембър на фона на монотонен и плиткоумен аранжимент, придружени от безнадеждното виене на някоя чалма) - елементарна "музика" за първосигнални хора и дребни душици. Резонира с най-ниските страсти и чакри (секс, плюскане, пари, власт и притежание над другите). почитателите й може и да са добродушни, но не носят в себе си нито особен интелект, нито особена духовност. БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МУЗИКА НЯМА НИЩО ОБЩО С ЧАЛГАТА!!!

- Поп, диско, денс и сродни: също елементарна музика, но на малко по-високо ниво. Това е музиката на "ежедневието на съвременния човек", на ритъма на младите и т.н. Пълен комерс с редки изключения и проблясъци. Резонира с междинните чакри.

- Рок, метъл и други музики, основани главно на ритъма: резонират със сърдечната (Анахата-)чакра. Въпреки привидната монотонност на звученето в някои случаи, носят доста по-дълбок емоционален и духовен заряд от попа.

- Симфонична, оперна музика, вокални изпълнения, джаз: свързани са с Вишшуда-чакрата, разположена в гърлото. Първи зачатъци на истинската духовност, съчетана с материалното, виталното и чувственото.

- Електроника: интелектуална музика, резонира с Аджна-чакрата. Това е чистата човешка фантазия и абстракция. Синтез между математиката и звукоизвличането, основаващи се изцяло на фантазията и творчеството. Звуци, които са немислими в природата. Ритми, за които единственият предел е въображението.

- Медитативна музика, ембиънт, чил-аут, транс: последното ниво. Резонират със Сахасрара-чакрата (или "лотусът"). Способстват за изработването на ендогенен DMT в организма. Пренасят съзнанието в други измерения...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0de8b269b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Аз пък слушам балади не зависимо какъв жанр , не съм привърженичка на попфолка , но грехота е да не признаем , че някои чалга изпълнителки имат по някоя смислена песен . Не се определям като романтичка вследствие на музиката , която слушам и не мисля , че е определящо . Поздрав с една песен , която харесвам http://www.vbox7.com/play:480e88bb

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 49d738ca0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   И аз мисля, че музиката говори много за човека. Всичко, всяко едно нещо, било то дреха, предмет, храна, напитка, цвят... всяко нещо издава по нещо за човека.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7df594b972
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Понякога музиката говори много за някой, но друг път не. Една от най-добрите ми приятелки обича да слуша чалга и то много. Наистина има такива момичета, който слушат чалга и се държат
курвенски, но тя не е такава. Тя всъщност е супер милия човек и не се опитва да е, като тях просто и допада музиката. И е доста умна също!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9f8fcf4a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Въпрос на вкус. За всеки влак си има пътник! Може би рока издава по-избухлив и неуравесен характер. Поп музиката по-весел...

Не знам точно как се определя...

Violet

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b7e4d2aa50
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Музиката може да издаде много неща за един човек.
Ако човекът който разглеждаме цени музиката наистина
обръща внимание на текстовете не само на самата мелодия
то по песните които слуша може да разберем през какво преминава - какъв иска да бъде, какъв може да бъде
какви интереси има.
Има хора които слушат музика самод а релаксират и не обръщат внимание на смисъла които някои песни носят
тези хора си търсят просто по ритмична музика често съм
забелязвал дори че незнаят текстовете ако песента е на друг език особено. При тоя тип хора може пак да се разбере нещо за човека какъв темперамент има и т. н.
Да защото те се радват само на мелодията.
Аз лично слушам много стилове, като от всеки стил намирам нещо за себе си аз обичам музиката - обръщам внимание на текста и смисъла - има някои песни които са само музика те също ми харесват и в тях откривам пак нещо свое. Определено човек може да разбере много неща за мен така ако види музиката която слушам.
Но хора всякакви - аз съм срещал хора които не слушат музика много, ползват я за фон за пиене и забавление и не им пука каква е, но общо взето това са повече елементарни типове.
Чалгата каквод а кажа за нея - еми в по голямата си част тя е една огромна простотия - затова хора които познавам да слушат чалга са прости до голяма степен или по разсъжденията си или заложения им интелект е на първосигнално ниво.
Но и от чалгата има добри неща песни в които е вложено творчество и изпълнителката /лят е е човек с талант които наистина може да пее - аз не съм почитател но съм оценил че има добри неща сред боклука от този стил и има хора които слушат само тези неща от тоя стил - тоест няколко песни - не бих ги причислил към простите хора.
та за темата едно финално - Да, музиката определено подсказва кой си всъшност.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0a2017c51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   мразя чалгата щото е тъпа-слушам метъл и то от тежките жанрове black metal -скоро ще си купувам кубинки и някой да не ме помисли за момче-момиче съм ;)-нося пентаграми, обърнати кръстове , даже тва лято ще си правя медальон с кръв-демек с моята кръв -занимавам се с Уика и чалгарите да не си отвярят устата щот не са с нищо повече от нас-за тях да си нормален е да си К *** а или П *** с! но както е че са тъпи -тъпи са ;d -никога няма да си хвана за гадже момче с розова тениска на адидас или да има прическа с пума на главата си ;d -предпочитам някой от моя стил :* Black _Lady

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 81cad30eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Мба чак пък на живота ти - не. Всеки си е различен. От вас зависи дали, ако слушате чалга ще станете прости или ако слушате метал дяволи ;д.

Само смятам, че влияе малко на държанието ти, ама не и на друго. Например, когато бяхме тази година на море в Италия (при баба ми и дядо ми) се запознах с италианец, той много усилено слушаше оперна, симфонична музика и успокоителна италианска (така я нарече). Като характер беше много мил. Направо ангел, търпелив, спокоен, не се занимаваше с такива под нивото му.

И евала му правя на момчето просто... Ся и аз покрай съучениците ми започнах да слушам рап, балади, гръцко, сръбско, ама и опера у нас пускам, за да ми стимулира поведението.






Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9ddb1805ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Музиката има за цел да ви контролира. Така де, използват музиката за контрол над ума. Затова и много от "големите" световни хитове са меко казано странни. Целта е една и тя е да ви контролират ума, съзнанието. За чалгата да не говорим, направо ми се къса сърцето като видя някой малоумен чалгар... това е човек без никакъв мозък, за мен. Абсолютен дебил, който се интересува само и единствено от секс, пиене и... все такива глупости. Затова си слушам Тупак и ме боли фара за ретардите, които биват използвани по най-безкруполния начин, колкото и да са много.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 65631ad6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Ами ако слушаш и малко поп фолк,и рок,и латино,и аренби,и балади,военни и партизански песни,и малко метъл,и различни композитори,тогава с какъв характер ще е ?Това са глупави класификации и определения....музиката в никакъв случай не издава характера ти.Разбира се ако човек се интересува живо то музика,или е композитор,или певец,или е част от точно определен стил,нещата стоят по съвсем различен начин.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4c78c32904
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Музиката, която слушаме е част от стила ни и то от духовната част. Тя изразява какви хора сме. Разбира се не е единственото нещо, което ни определя и ако човек слуша много стилове, значи поне за музиката е широко скроен и харесва всичко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ac290b9fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Ако знаеш какви глупости драскат някой във сайта относно чалгата просто нямам думи...
Човек не се съди по това каква музика слуша, а по характера.
Това да съдиш някой, защото слушаш метъл, чалга или нещо харесано от теб е пълно неуважение.
Това е все едно да съдим чернокожите, че са еди какви си...
Музиката не показва изобщо какъв човек си...
Примерно един ненормалник ще слуша чалга и друг ще слуша (нормален), къде ни е крайният резултат? Няма такъв.
тези статистики са измислици

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 175f550b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   26, това отговаря на характер = помияр. :)
Разбира се че можеш да слушаш различни стилове музика, въпросът е какво слушаш ПРЕДИМНО, какво предпочиташ, какво те влече вътрешно, дори и без да го искаш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c5ab45e9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Аз също съм металистка като номер 12! Не мисля, че щом слушаме метъл сме сатанисти или нещо такива! Ние по този начин сме себе си. колкото повече хора има като нас, толкова по-добре!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: ffdb4fc617
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Стаята ми е цветна, дрехите ми ка цветни. Обичам всички цветове без черно. Изглеждам спокоен човек, нормална би трябвало да съм. Но осъзнавам, че външността ми е противоположна на душата. В последната половин година преминах на рок, пъно или инди. MettalicA ♡. Когато подам слушалката си на някоя приятелка, която се чуди какво толкова слушам, после си остава ужасена и казва, че не приличам на такъв човек. Изобщо ме приемат различно от това, което слушам и с което живея.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d802d16915
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   14, чудесен коментар! Благодаря ти!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0e6881270a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Хей 14-ти, какъв духовен заряд какви пет лева при рок метъла? Това е сто процента сатанинска музика. Ако някой иска да деградира духовно-това е музиката за него. От слушане на този тип музика бях станал тотален изперколясник. Сега чуя ли я от някои автомобил на улицата даже, изчезвам от там със запушени уши да не ме зарази с вибрацията си. Покрай слушането на рок метъла в мен нещо изтрещя и се пристрастих още по-силно от него към други две мелодии още по-пагубни от него. Едната беше химна на Северна Корея, а другата химна на СС. Бях стигнал до там да се подстригвам като Ким Чен УН. На скоро случайно разбрах че тази прическа не била случайна, а била отличителен знак за вярност към сатана. Същата я имат и нацистите. Аз не съм го знаел, а съм го правил всичко това като робот, само от слушането на рок метъла. Човеконенавистничеството, болезненото мечтаене за трета световна война и разврата вървяха в комплект с останалото. Правете си изводите за тази музика сами! Най-добре не слушайте никаква музика ако питате мен. Музиката е външно вмешателство в съзнанието на човека. Но ако искате да сте управляеми избора е ваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker