размисли за домашен любемец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

размисли за домашен любемец
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 1392 пъти
Здравейте! Имаме си домашен любимец, куче - улична порода. Много симпатично и добро. Всички му се радваме, но имаме проблем. Не можем да се разберем(а то не може да ни каже), кое за него е по добро, дали да бъде вързано за верижка която се движи по тел, при това положение кучето се разхожда из двора, или да е затворено в малко дворче, но без верижка на врата? Кое според Вас е по добро за кучето, в кой случай ще се чувства по свободно и щастливо? Нека пишат само любители на животните!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: e3d4b4d5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами моето куче го държа вкъщи горе в моята стая. Имаме малък двор, но колата на баща ми стой там и няма много място. Пускам го и на терасата като е по-топло (тези дни например) само през нощта го прибирам, защото има протести (аз съм от София), а пък къщата на баща ми е близо до тях и ме е страх да не се уплаши. То е порода пинчер. Не го вързвай според мен ще е по-добре вторият вариант макар, че и да е затворено не е много желателно, но както и да е. Ето това е моето куче http://www.malkiobiavi.net/uf/obiavi/628-obiavi-090924_145223.jpg малко е за това баща ми дава да го държа у нас не го пускам по другите стай, защото после трябва да чистя след него, ама остават свободни. Баща ми е бодигард и кара нощна смяна доста често за това спи само в една стая или всекидневната или в спалнята и има три свободни стай като той е на работа аз оставам сама тогава то стой на терасата или в хола зависи ..... :)



Йоана

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 079953948a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен във втория случай. Кучетата когато са вързани се озлобяват. Няма такъв проблем когато са просто затворени. Все пак напиши колко е голямо дворчето. Макарче ако го разхождаш ежедневно и това не е от голямо значение.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 35bd63eb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Връзването винаги крие опасност от удушване, така че бъдете внимателни с този вариант... А защо не може да си се разхожда из целия двор???

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bba92e0576
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да ти имаха хората проблемите...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bba92e0576
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Еми, така де. Не мисля, че като е вързано ще е по-добре. Сложете го в малкото дворче. Според мен това ще го зарадва повече. Ще е по-свободно:)))

Violet

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 09dfcf384f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора:
№1, благодаря за коментара. Моето куче е по голямо, може би поне 3 пъти, пък и да не е, не бих го допуснал в къщи. Все пак е животно, а животните нямат хигиенните навици на хората. Според мен не е хигиенично животни да се гледат в стаята в която живее човек. А ако има и малки деца, това е още по недопустимо. Така аз мисля, а който си иска, нека си ги гледа в къщи.
№2, няма признаци на озлобление, напротив много е игриво и закачливо с хората от семейството ми, но по чужди хора, наистина лае злобно. Но нали в крайна сметка затова е куче, да лае и да пази. Сега с верижката и по телта се разхожда на 15 метра и площ 30-40 кв метра, ако е в дворче, то е около 2 кв метра. При вторият вариант трябва да се води на разходка, а аз нямам време за това, затова си мисля, че на верижка се разхожда добре, а си и подбира мястото. Когато е по студено си лежи на слънце, когато е пек си има прохладна сянка, сменя си и гледката, мисля, че му е по разнообразно при първият вариант.
№3, няма опасност от удушаване, няма как да стане. За да се удуши, трябва да падне по ниско от нивото на площадката му. Не е пуснато из целият двор по обесними причини, двора е засят и то пакости, нали писах, улично куче е, без специални навици, а и не възприема такива.
№4, гледаш с насмешка на проблема, но хора които не обичат животните имат по големи житейски проблеми. Животните успокояват и релаксират човека, по този начин му решават и част от проблемите, най вече стреса, а той създава много по сериозни проблеми. Вземи си животинче и сам ще се убедиш.
№5, опитвам се да се поставя на мястото на кучето, много ми е трудно да си представя кое ще ми е по добре, да съм вързан, но без огради около мен, или да съм невързан, но между огради. Мисля, че оградите повече подтискат. Не случайно, затворниците ги затварят в килии. Вероятно всеки затворник ще предпочете да бъде вързан с въже, в някой парк например, отколкото да стои в килия. Не знам, затова събирам мнения. Най ми е лесно да го затворя в дворче, но дали няма да го превърна в затворник? Дали точно тогава няма да се озлоби. Аз бих откачил, ако съм затворен в клетка. Близо до нас има кучешки "приют"(то си е направо затвор) и искрено съжалявам тези животинчета. По добре, да им оградят няколко декара гора и да ги пуснат свободно сред дърветата. В клетка е истинско мъчение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e3d4b4d5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6 - ако се грижиш добре за кучето си не виждам какъв ще е проблема. Мислех, че си момиче, но ок както и да е все ми е едно. Не няма малки деца ти да не мислиш, че стаята ми е огромна. Е щом е по-голямо може и да го вързваш. :)



Йоана (н. 1)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker