Избягвате ли негативните хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Избягвате ли негативните хора?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3599 пъти
Здравейте, забелязал съм, че основно има три вида хора:
- оптимисти, ведри, които зареждат и околните с оптимизъм
- оптимисти за себе си, но изливат негативното към околните като така се разтоварват и черпят енергия (енергийни вампири)
- песимисти, които все се оплакват и зареждат и околните с песимизъм

За съжаление попадам най-вече на втория и третия тип и започвам да си мисля, че такива хора у нас са най-масово срещани. Имате ли подобни наблюдения? А вие избягвате ли хора, които ви натоварват с оплаквания или прекалено хвалене, разговори за политика, за цените на тока и подобни неща? Защо у нас всеки като седне на маса започва да говори за политика, толкова ли нямат хората собствен живот, та трябва да обсъждат поредната глупост на Бойко и Сергей? И защо оптимизмът у нас се счита за инфантилност и глупост? Защо у нас е нормално да си щастлив само като дете, а като възрастен наред със сметките и работата трябва допълнително да се натоварваш с нищене на политика и подобни натоварващи разговори? Не би ли трябвало приятелите да ни разтоварват, а не да се натоварваме с разговори за политика или за поредното изнасилване или трагедия в пресата и телевизията? Разбирам, защо пенсионерите обсъждат тези неща - те вече нямат личен и любовен живот, но се забелязва и сред младите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 12ddf09ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти към кои спадаш? Аз мисля, че човек е това което е.. и контактува с тези с които му е приятно и иска. А, че хората имат проблеми е факт. За съжаление живота е труден за много от нас. Независимо дали си млад или стар ако си здрав и имаш нормален живот - ти му се радваш. Ако имаш проблеми ставаш тъжен и подтиснат.. поне в повечето случаи. Добре е да имаш с кого да споделиш, та дори и да поплачеш на нечие рамо.. Не смятам това за " енергиен вампир".. Ако нещо в даден човек не ти харесва и той те натоварва.. просто не контактувай с него. Хора различни-характери различни. По-скоро всеки сам трябва да се замисли какъв е той самия.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7630612a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До автора: А ти от кой тип си? .... според теб, де!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 985b43198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не е лошо да се коментира политиката според мен -
ама това което наистина ми бърка в здравето е
хора които си нямат никакво понятие от нищо с
необосновано самочувствие да ми говорят за политика
някакви общи приказки съчетани с псувни т. е писна ми от прости хора с самочувствие и мрънкялници които си описал и ти които са големи "мъже" но единственото което правят по даден проблем е да изпсуват да си изкажат
идиотското мнение изградено от приказки в маалата...
И аз наблюдавам че оптимизмът се свързва с незряло поведение и имам своя теория за това :
Когато един неудачник без никакъв капацитет срещне един човек (оптимист) - неудачникът започва да обяснява как е правилно да се живее според него и според масата
глупендери без качества всички тея приказки за това че това и онова е невъзможно са прикрити добре зад една солидна думичка "реализъм".
Нека бъдем реалисти - често срещан израз.
Ти никога няма да направиш това и това - не е реално, невъзможно е - пак често срещано...
Истината е обаче че някои неща наистина са невъзможни за осъществяване - особено ако си тъп и ограничен тип.
Тогава ти остава да бъдеш реалист защото доста неща са непосилни за теб.
Реализмът е за слабите - лощото е че има хора с възможности които прекалено много се съобразяват с общественото мнение.
Живеем един живот и в него ти трябва да бъдеш всичко което можеш да бъдеш без да следиш какво казва сулио и пулио...
Оптимизмът, вярата и твоите желания са само основата
Хубаво е да си оптимист и мечтател, но за да си щастлив
трябва да си действащ такъв не пасивен :)
В противен случей все някога ще бъдеш разочерован
от живота който ти искаш да бъде - такъв и такъв.
и Колкото и да се опитваш да кажеш на черното бяло
неможеш и попадаш в категорията - реализъм все някога..
Знам че не писах изцяло по темата но поне изразих мнение базирано не на приказки от общи работници
за които най голямото геройство е че пият по 2 литра ракия.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 82ca1cbae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Избягвам песимистите и мрънкалата. Винаги. Песимизмът е заразен и ако някой нон стоп ти дрънка негативни неща и ти се оплаква, няма начин да не ти се отрази и да не се почувстваш зле. Освен ако не си дебелокож темерут.
От своя страна аз също гледам да не спадам в категория "мрънкало, песимист и депресар", не товаря околните с излишни негативни емоции, които са ме връхлетяли. Това е егоистично и отвратително. Да се разтоварваш за сметка на друг. Прекъснала съм едно дългогодишно приятелство именно защото тя беше абсолютно вкиснат и недоволен човек, вечно мрънкащ и обвиняващ околните. Никога не се усмихна и не видя хубавото в живота. Имаше очи само за лошото. Е, всеки си има грижи и проблеми, но такива приятелства-не, мерси.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d43487f9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз лично се смятам за първи тип. вярно е, че има много песимисти и доколкото е възможно ги отбягвам, защото ме натоварват. Постоянно говорят колко е лошо положението, като изказват някакви нелогични аргументи, а аз колкото и да се опитвам да ги убедя, че не е чак толкова зле, толкова повече ме кастрят, че нищо не разбирам. както и да е... Ако те натоварват избягвай ги. Какъв е проблема? И без това от тях нищо не можеш да научиш, освен да се оплакваш и вайкаш.

Но искам да ти кажа да не им се сърдиш, защото няма как всички да сме еднакви, а и нямаше да е добре да бяхме еднакви. Аз съм се убедил, че те просто така се чувстват комфортно в кожата си и дори да се опитат да бъдат оптимисти, ще им е дискомфортно и няма да се чувстват на място. Те имат потребност да са песимисти. Така че споко. Ако ти си оптимист, бъди си оптимист и не упрекавай никого за дето е песимист. Отбягвай ги, ако искаш, но не ги упреквай. Просто приеми, че има разни хора, разни идеали.

vova4ka

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0e0a05ac40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм от четвъртия тип - песимист съм за себе си, но оптимист за другите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d07f6066bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо ще отговоря на въпроса ти - да, избягвам ги, защото нямам нужда от още негативизъм. Винаги имам предостатъчно - лични запаси плюс негативизъм, който съм получил от зле преценени контакти с околните (негативистите имат таланта да изскачат от най-разнообразни локации). А относно твоята логика:

"Разбирам, защо пенсионерите обсъждат тези неща - те вече нямат личен и любовен живот, но се забелязва и сред младите. "

Причината Бойко и Сергей да правя глупост сред глупост е, че такива като теб смятат политиката за нещо недостойно за обсъждане, а други умници се възползват от това и ни обясняват, че предимно пенсионерите са политически ангажирани и то с една определена партия. Искаш да си щастлив и да подминаваш политиката, изнасилванията, катастрофите? Вариант 1 - намери място, където тях ги няма. Ще ти спестя търсенето до края на живота и ще ти подскажа вариант 2 - намери начин да си щастлив или оптимист въпреки тези теми. Според мен ти си незрял (нищо лично) и затова тези теми ти звучат толкова досадно. Просто едвам смогваш да мислиш за себе си, а какво остава да нищиш политика и сериозни неща? Няма страшно - все ще си намериш приятели като за теб и ще ти е приятно с тях. Време е да осъзнаеш, че не другите са в грешка за някои неща, а ти самия. :(

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 22d8dc8109
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   1. Оптимисти - Съзнаващи и Несъзнаващи значимостта на проблемите!
2. Песимисти - Търсещи причина и оправдания! И такива, които нямат преспектива, защото условията им пречат.

Няма как да се сърдим на вторите примери, те са чести явления.
Много реалисти ги изкарват черногледи, социопати, хейтъри и темерути. И тогава излиза, че хората виждат само оптимисти и песимисти, показателно, че наистина има проблем, щом се губи третия вид! Истината е някъде по средата, а средата е реализмът. Светоусещането на реалиста и песимиста си приличат, но при реалиста е меродавно, защото се гради на факти и анализи. Науката също я има, заради фактите и анализите!
Трябва да сме умерени, но апатията е враг на човешкото развитие и принципи. Повод за радост е, че повече хора се оплакват. Общувал съм с оптимисти, песимисти, каиши и други личности, но най-неприятно впечатление ми направи разговор с оптимист. Всяка втора дума му е "Не е толкова зле", "Защооо? ", "Хммм погледни го от веселата страна". Инфантилното е, че не зачитат поговорката - На чужд гръб и Сто тояги са малко. Да, оптимизмът и алкохола в голямо количестов са вредни!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 985b43198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз подкрепям автора - има си време за всичко...
Политиката е сложна тема и ако изобщо си позволяваш да коментираш ( не че от празни коментари има ефект)
ти трябва наистина да си запознат и да не говориш ей така.
Когато си навън с приятели - особено в компания е хубаво да разпуснеш напрежението и главнод а се забавлявате
на момента.
Но някои хора обичат да бъдат слушани и съответно приказките им уважавани - обичат да спорят и да отстояват своето в компания, но най често приказките за
"политика" или друга "сериозна тема" са бълване на празни думички защото говорещият си няма идея за какво говори - чул тук там нещо - гледал новини и си мисли че е достатъчно компетентен по въпроса а всъшност не е
и са малко хората които наистина са ( за самото управление )
Наистина като гражданин на република България всеки съзрял човек трябва да има своя позиция - което какво значи? ами значи да си наясно поне какви хора искаш да
те управляват и с прямо сферата в която се развиваш да
имаш идея какво може да се промени за да се развие тази сфера и когато се интересуваш от кандидатите за властта
да видиш този кандидат който предлага неща с които ти наистина си запознат и знаеш че осъществяването им
ще подобри развитието в твоята сфера и като цяло ако
си сменил доста работи - работил си в всякакви прослойки от обществото и имаш бегла представа какво искаш поне
така ти изряазяваш своето мнение като отидеш да дадеш своя глас(друга тема е че може би са манипулирани изборите по всякакъв възможен начин)
Ако толкова много искаш всички да чуят твоето мнение
и то да има някакъв "ефект" - отиваш на протестите
и крещиш с мегафона своята "компетентна" позиция
Аз обичам когато се говори по дадена сериозна тема
да се говори от опит, знание от наистина задълбочен интерес на говорещият който определено знае какво говори, а не приказки от сорта на " м.. ка му де.. а на Бойко
тоя само магистрали строи" Тоест някакви изказвания които имат истина в тях но общо взето са дърдорене
и мрънкане.
номер 7 казваш че автора е незрял - не мислиш ли че е по незряло да се обсъжда даден въпрос ако си нямаш реална представа за него, по добре да не говориш по дадена тема ако всичко което имаш да кажеш са чути някъде си надути реплики изчерпани от смисъл.
Аз съм по радикален човек и ако зависиеше от мен
не всеки в обществото щеше да има право на глас при изборите.. а само хора с интелектуален капацитет над средния...
Сега реват Бойко нз какво направил.. ами вие го избрахте Бойко - масата глупаци.
Защото само глупак ще гласува за човек който няма качества за да управлява една страна а това което има само е обществения интерес...
Имам чуството че ако Азис си направи партия ще е следващият ни премиер.
Един съвет искам да дам на тъпите хора - когато отивате да гласувате не гласувайте за най- блещукащият кандидат а за най малко споменаваният и сивият
и така със сигурност ще дадете вота си не напразно...
Защото политиката не е ТВ шоу или комедиен сериал
че там да набутаме хора с забавен начин на изказване
и надути реплики. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5d051ddcc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оптимистите са глупаци с нереални очаквания

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 000b0169a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям коментар номер3, номер9..
Като цяло подкрепям и автора.. но има едно друго нещо. Сега, след като вече не сме малки деца е нормално да се получи така - теми които за едни хора са дразнещи, за други са приятни, интересни, разтоварващи и обратното. И да много е гадно, защото дълги години си бил приятел с някви хора и ви е било супер забавно заедно. И един ден осъзнаваш, че всички сте станали някви супер различни, със супер различни интереси...
А изобщо за околните като цяло номер7 е казал много добре: "негативистите имат таланта да изскачат от най-разнообразни локации".
Аз например много се дразня на разговори за работа. Независимо каква. Ей тва: да излезете някви хора да се забавлявате да се видите и някой/някои да започне да обяснява как му е минал работния ден и това да го прави всеки път.. Друго май няма смисъл да пиша, те н. 3 и н. 9 са казали достатъчно качествени неща. Също виждам истина в думите на н. 8, н. 7 и н. 5.
Тук коментиращите виждат нещата под различни ъгли, но ясно.. макар някои мнения да са противоречиви на пръв поглед.. просто трябва да се направи баланс и се изгражда картинката..

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0190b334c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако искаш да оправиш живота си в положителна насока ги избягвай. Ако се срещаш с негативни хора ще приемаш енергията им и ще деградираш с годините и в един момент може и да се събудиш и да се чудиш защо си стигнала дъното.
Zake

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7dff56bf36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз по принцип не избягвам никого освен, ако не се налага. Но песимистите не ги харесвам. Само факта, че мислят грешно върху околното показва каква представа имат за всичко, което се върти около тях пък и за самите себе си. Човек винаги поне колкото може трябва да се опитва да разсъждава оптимистично. Песимизмът за мен е оправдание. Обвиняваш например другите или лошият си късмет, ако ти се случи нещо непредвидено или лошо, което за мен лично е пълна глупост. Абсурдно е всичко и всички да са ти виновни, а само ти не. Няма как просто трябва винаги да търсим на първо място вината в себе си, защото до колкото знам никой не е безгрешен в това число и ти и аз и всички. ;) Все пак не не ги избягвам, но не харесвам определено начина им на възприемане на нещата и как разсъждават.




Йоана...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d54d4d7386
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Йоанче, здрасти.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a51e0b1aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря ви за мненията. Аз като дете бях пълен оптимист, направо до глупост. После в тинейджърските години къде заради негативните ми родители, къде заради негативни приятели станах песимист и намразих живота, хората и себе си. В резултат на това почти спрях да излизам и получих заболяване на щитовидната жлеза. Благодарение на него обаче разбрах, че трябва да приема себе си, да се обичам и сега съм по-добре. Разбрах, че трябва да страня от негативните мисли и хора и да мисля положително. Всеки ден си повтарям колко обичам себе си и хората и се чувствам по-добре. Започнах да се усмихвам всеки ден и навсякъде. Пожелавам ви късмет и повече усмивки! Нека слънцето да бъде винаги с вас!

От автора

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker