Приех Християнството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приех Християнството
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 5963 пъти
Приех християнството защото ме е срам от турският ми произход и заради религията. Сега майка ми и баща ми не ми говорчт но не ми пука защото неискам да пазя турското в себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: ac25ad1765
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато един човек страда от заблуда, това се нарича лудост. Когато много хора страдат от заблуда, това се нарича религия. Според мене ще е най-добре да не вярваш в никакви богове!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0503dfe930
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ако приемаш християнството по причини, че те е срам от произхода и сегашната ти религия това просто не си струва.
Кого ще заблудиш, че си станал християнин... пък и можеш ли да избягаш от произхода си...

Ако обаче приемеш Християнството като лично вътрешно убеждение и вяра ето в това вече си има смисъл. Не случайно Исус казва"Аз съм пътя истината и живота... "
А пък една от 10-те заповеди е:"Почитай майка си и баща си... "

Пожелавам ти да приемеш и християнството истински в сърцето си, а не заради външни подбуди. Чети и се поучавай... Няма да съжаляваш.... то е като вода от която няма никога да ожаднееш и ще ти дава сили в трудни моменти в живота. :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bdddb86df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Номер 1 - НАЙ-добрия коментар, който съм чела някога. Много ме изкефи :)

Не обичам религията - която и да било тя.
Ако имаш вяра - вярвай. Кому е нужна ритуалност? !

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ed95fc31df
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   1 и 3 са се изказали много на място. Честно казано не съм виждал човек, който да не таи вяра в себе си - вяра в по-доброто си бъдеще под каквато и да е форма, независимо пряко засягащо го или пък негови близки, вяра в собственото си благоденствие, добро здраве или дори в по-добър задгробен живот. Вярата е част от човешкото, от разума, от мисловното извисяване на личността. Но не мога да приема, че някой или нещо има правото да обсеби тази вяра за себе си, да паразитира по този начин в човешката душа, ами точно това правят религиите. Помислете колко стотици религии има дори само към този момент на планетата ни, помислете за целта на проповедите им - обикновено финансовата изгода на някаква група от хора, решили да узурпират вярата на събратята си и така да се обогатят. Това ли искате, едва ли, но съм убеден, че религиозните фанатици ще ми напраскат ниски оценки, защото вместо уж "мир и любов", религията на практика ги учи на пълна нетолерантност към останалите хора, учи ги на религиозен фанатизъм, който от своя страна освен до различни регионални и световни конфликти, не води до нищо добро...
М, 35

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c76e70ebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз вярвам, че Бог е един, независимо кой с какво име го нарича, че Бог е във всеки един от нас и във всичко. Според мен Бог е по - скоро нещо като енергия.. Също така Ванга е предсказала, че религиите ще се обединят (и съм сигурна, че и много други хора са на това мнение) - "Баба Ванга заявява, "Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача. " Вместо да спорят и враждуват помежду си религиите ще си подадат ръце за изграждане на един нов и мирен свят"

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1a5d7a6588
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В днешно време религията е все по-малка част от живота ни. Всъщност никога не е била кой знае какво, но винаги е имало разни фанатици, които да създават обратното впечатление... В крайна сметка можеше да си мюсюлманин, но да си по-секулярен, т. е. непрактикуващ мюсюлманин. То 90% от християните в България са непрактикуващи, а когато трябва да се помолят защото изпитват искрена нужда се обръщат към Господ с думите "Бог" или "Господ", а не с "Иисус" (както е в католическата практика). Така че и като християнин ще се молиш на същия Бог, затвърден в аврамовите религии (юдаиъзм, християнство, ислям).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d8f2e35713
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ме е срам от Турскичят ми произход а от религията ми защото проповядва основно омраза и не е толерантна.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 55912b15b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Поредно доказателство, че религиите трябва да се забранят със закон! Всичките. А всичките секти - християнски, мюсюлмански, будистки да бъдат изравнени със земята(имам предивд храмове, джамии и т. н. ). Няма такова гнусно нещо на света като религиите, което тъй да разделя хората и да ги кара да се мразят. Баща срещу син, майка срещу дъщеря. Проклинам всички откачалки на древността, обикновени шизофреници, които в своята лудост са били сметнати за пророци. *** ***

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c8ae039196
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не знам как са те убучили религиозно, но мога да ти кажа с сигурност, че мюсюлманството не проявява омраза!
Не ми вярваш???
Провери сама!
Ти въобще чела ли си корана?
Просто прочети свещенната книга, и всичко ще ти се нареди в главата, после я сравни с библията ако искаш.
По добре ме послушай за да си убедена в решението си и да не съжаляваш за постъпката си.
:) Всичко е в главата ти!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0c3545ce8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, факт е, че абсолютно във всеки регион, в който си граничат мюсюлманска държава и не-мюсюлманска такава има конфликти. Коранът казва, че при среща с човек от неправилната религия, трябва да го посечеш (не мога да цитирам точно- чела съм го само перефразирано- но от много източници)... Според един египетски писател, ислямът е миролюбива религия по следната причина- "Мюсюлманите се целят към вкарване на целят свят в "правата" религия ( Исляма) и когато това стане, то по света няма да има никакви спорове"- и според него това прави Ислямът миролюбива религия- че когато няма хора с други разбирания, по света ще цари мир и разбирателство. Как ТЪЙ да не насажда омраза? Признавам, че САЩ се постара да изкара мюсюлманите пълни изроди и агресори за своя изгода, но и те самите се доказват като такива без да искат. За мен е неприемливо млади хора да се самовзривяват, убивайки други човешки същества, с мисълта, че правят нещо хубаво. А за отношението към жените не ми се започва...

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b0250989ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Религиите са създадени, за да може да се контролират хората! За тези, които не са религиозни са измислени законите! Моето мнение е че религиите в основата си учат на добро! Това, че едни я интерпретират по един начин, а други по друг е вече друг въпрос, от който всъщност възникват проблемите! Но моя съвет към теб е следния: Ако мислиш, че като си смениш религията без да си го разбрала със сърцето си ще има значение... лъжеш се! Когато правиш нещо независимо какво е то, трябва да го правиш както трябва! Ако ще избираш определена вяра то трябва да е защото нейното учение те докосва най-много. Това е като да слушаш чалга, но да се обличаш като метъл. Няма смисъл! Или едната музика те докосва и се обричаш на нея или не правиш такава повърхностна промяна, защото е лицемерно! Все пак ако сега се чувстваш по-добре, радвай се на живота и го живей с усмивка!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 272efcc826
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз лично нямам нужда от бог и религия, за да бъда добър човек. Помагам на хората с каквото мога. Гледам да съм позитивен. Умея да виждам красотата на света. Не поставям хората под общ знаменател.

За мен всеки човек е уникално същество. Той може да споделя общи неща с някои други хора, но той има собствено мислене и виждане за много различни неща. Всеки ум е ценен и от всеки човек мога да науча нещо ново.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dd93c56318
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Осланяй се на разума си, за да си добре. В религиозните учения има и мъдрост, но ограничават съзнанието ти, което много лесно води до фенщина и конфронтация с различното. Не си губи времето с религии, обърни внимание на образованието си и други полезни неща.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d8f2e35713
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 9 ти си някаква с пробит мозък сега ако кайеш че си помакиня или българска приела исляма няма нжда да коментирам. Защо исляма като е толкова хубава религия съществува групата на ислямистите коя религия вреди на света и на България. Пичовете и пичките отгоре който викат че религийте трябва да се забранят се сещам за една голяма причина държавата да ни е зле докато българите не вярват в истинският спасител Исус ще сме на това деридже и ако се интересувате станх част от католическа секта.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3f95c5081d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Виж сега, приятелю, ти или си някой християнин, който мрази мюсюлманите и пише тук, мислейки си, че така ги злепоставя, или си много заблуден.

Ако е второто, ще ти кажа, че приемайки една чиста религия, без да приемеш вярата, малко се обезсмисля. Религията е нищо повече от ритуали, празници, институции. Тя без вярата е само за пред хора. Виж вяра без религия има смисъл, но обратното не. Ако го правиш, за да получиш одобрението на околните, не ти прави чест. Това означава, че имаш проблем със себе си, а не с религията.

Другото - никъде в Корана не пише, че се насажда омраза. Преди да отречеш нещо, е редно поне да се запознаеш с него. Всъщност Исляма и Християнството си приличат изключително много. Те проповядват любов, уважение и т. н., все хубави неща. Ако съдиш по екстремистките терористични организации, които са се самопровъзгласили за ислямистки, значи не си вникнал в нещата. Те са всичко друго, но не и мюсюлмани, те са секти на радикални ислямисти и използват "исляма" като средство за манипулация и промиване на мозъци, но това няма нищо общо с истинския ислям.

На края ще ти кажа, че можеш да приемеш и 100 религии, но това няма да те направи по-добър човек. Не религията и произходът определят човека, а качествата му, характера му, акъла му, делата му, ценностите му. Ако ги нямаш последните и индус да станеш пак ще си си същия...

Успех в проумяването на истината

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d05c7e1f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Новини от последния час:
Днес от партията Движение за Права и Свободи излязоха с констатация, че Господ и Аллах са един и същ бог, който е наричан просто под различни имена. Но също така от ДПС казаха, че Бог дискриминирал мюсюлманите спрямо християните, защото не им позволявал да ядат свинско, да пият алкохол и кара ги да гладуват и да стоят жадни цели 40 дена.
Лютви Местан спомена също така че ще заведе дело срещу Бог в Страсбург за религиозна дискриминация.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ab2ef04683
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   №8, -"Проклинам всички откачалки на древността, обикновени шизофреници, които в своята лудост са били сметнати за пророци. *** ***" - Съвсем не са били откачалки и шизофреници тези които са сътворили религиите! Напротив, били са най прозорливите хора за времето си и са се възползвали от невежието на простолюдието. Както сега има мошеници, които живеят с хитрости, така и в миналото е имало хитреци, които измислят тези учения за богове, пророци и тем-подобни! Естествено, всичко е измислено, за да се подчини волята на народа, да изпълнява идеологиите на хитреците! Нима КОМУНИЗМА не е вид религия? Нима Ленин не е смятан за пророк, както Мохамед? Нима има разлика, между комунизма, исляма, християнство, или национал-социализма на Хитлер? Така както Хитлер е сътворил идеологията за национал-социализма, така и юдеите са сътворили християнството(библията) преди повече от 2000 години, а по късно, на базата на библията, е сътворен и корана. Всичко е с една и съща цел, манипулиране на масите народ! Който следи историята, знае до какво води това манипулиране-ДО ВРАЖДА МЕЖДУ ХОРАТА! Тази вражда, носи големи дивиденти на хитреците, но и голяма тъга на обикновените хора! Вижте какво става в България. ДПС с манипулации и налагане на страх сред избирателите си, чрез религиозни похвати ги води като стадо, а кой печели от това? Нима обикновеният мюсюлманин, или по скоро турските агенти от ДС? Ето затова им трябват религиите, за да ги водят за носа, както циганите водеха мечки навремето!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 793809f4ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Хубаво е, че си приела християнството. Не критикувам вашата религия по никакъв начин, но мисля, че не всичко в нея е правилно. Преди да попиташ от къде знам толкова много за турската религия нека ти кажа, че вуйчо ми е монах в един от софийските манастири (от София съм) той знае много добре. Вчера бях при него в манастира и просто ей така стана на въпрос той каза, че всичко от корана е преписано от библията тоест сменени са само имената. Всички монаси не са съгласни, с това че при мюсюлманите мъжа трябва да има власт над жена си. Не е така те просто са си го преиначили. Хайде Турция не толкова, но пък например в Палестина така изповядват религията си. Няма от какво да се срамуваш, че какво като си туркиня това не те прави нещо по-малко от българите изобщо. Знай, че Бог е един, но просто всеки го приема различно. Ако си приела християнството без да вярваш няма смисъл, но както и да е. :)





Йоана

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0503dfe930
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Видяхме 45 комунистическо безверие и 23 мутринско всевластие до какъв морален упадък ни доведоха.

В едно общество няма ли стабилна ценностна система, вяра, морални устои не чакай нищо добро... Ама колко ли го разбират това някои като горепишештите. Дай им чалга и купони...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 85748aae5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравей приятел. Разбирам те как се чувстваш, когато бях в гимназията, аз станах протестант и това не се хареса на нашите. Не се притеснявай за отношението на твоите родители. Ще ти дам няколко стиха от библията за твоя проблем. Матей 5 ''10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас. ''
Матей 10 ''34 Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож.
35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й;
36 и неприятели на човека ще бъдат домашните му.
37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;
38 и който не вземе кръста си и не върви след Мене, не е достоен за Мене.
39 Който намери живота си, ще го изгуби; и който изгуби живота си, заради Мене, ще го намери. '''

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker