За телефонната любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За телефонната любов
преди: 14 години, 7 месеца, прочетена 3364 пъти
"Телефон все ни свързва, телефон ни дели,
Малко тъжна е тази наша обич, нали..."

През далечната 1982 въртяхме до безкрай този хит на Васко Кеца, без да предполагаме, че след четвърт век телефонът ще стане бедствие, а и не само той. То тогава и телефоните бяха кът, затова се срещахме, забавлявахме се и разговаряхме очи в очи, сега робите на майкрософт са милиарди. Но думата ми е за любовта по телефона. През същите тези години имаше един номер / май беше 180 / за точно време. Тогава бяхме тийнейджъри и не помня по какъв начин, но открихме, че след полунощ телефонът спира информацията и тогава всички, които го наберем, се свързваме едновременно и участваме в еди огромен аудио форум.

Разказваха се вицове, обменяше се информация от първа ръка, покупко-продажби се осъществяваха, но се уреждаха и срещи. Уреждаш си, да речем, среща с някое непознато девойче, уговаряте се за ден и час, как ще се познаете, кой какво ще носи в лявата или дясната ръка, в същото време неизвестен брой кибици слушат разговора и в деня и часа на срещата установяваш, че на това иначе толкова спокойно място е доста оживено - зяпачите от телефонния форум са наокло и гледат сеир. И когато с трепереща ръка поднесеш букета наоколо гръмва от овации.

Завързаха се и сериозни приятелства, някои завършиха с брак и са живи и здрави семейства и до днес. Но все пак това си беше рядкост, а сега всичко живо се е залепило за телефоните и компютрите и се надява да завърже семейство по жицата, но ако може без да мърда от къщи. И неусетно започва робията от комуникациите. А като резултат са модерните заболявания и ежедневните интернет измами, особено в сайтовете за запознанства, за които се пише достатъчно. Сещам се и за един разказ на Чудомир - "Природата, Енчоооо!":
"...Нищо ти няма, чичовото, нищооо, само едно е то, само едно — дето робуваш на богатството си! Послушай ме мене, остави магазина на момчетата, да поспечелят и те нещо, зарежи полици и фактури, изхвърли тия пусти вестници из джобовете и не се интересувай пада ли франкът, качва ли се лирата; махни тая колосана яка, гдето ти е притиснала главните жили на шията, поразкопчей се, поразпусни се и ела с мене. Ела с мене да те водя на лов, та хем да оздравееш, хем наука да научиш..."

Та нека да чуя и вашите мнения за интернетната любов, особено от препатили, ако през 1982 телефонната любов беше тъжна, то каква е сега. Не че ще променим нещо - животът си има свои закони и правила, но поне да се разговорим, да споделим. А може и вие да споделите подобни истории...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 7 месеца
hash: 10e85470fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересна тема и добре написана!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 9b93ad3f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страхотна тема, аз съм доста по-малка, но това за телефон 180 много ме усмихна :)))))))))))))

Е, аз съм една препатила от такава любов - първо "интернет", после стана "телефонна". Най-големият проблем е, че не можеш да видиш очите на човека от другата страна, и дори да не се окажеш излъган, без да се усетиш, самият ти ще си си изградил нереалистичен и изпълнен с очаквания образ :)

Моят съвет към всички мислещи хора - дори и някой да ви заинтригува в уебпространството, веднага пренесете това познанство в реалния живот :) Така ще има по-малко излъгани, недоволни, самотни и разочаровани.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 9ed7e7d709
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Kъм автора: при добро желание, свържи се с мен на emocionante@abv.bg
Ж,20

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker