Страх от изяви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх от изяви
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2041 пъти
Здравейте, надявам се в този форум да намеря хора с подобен проблем както и специалисти, които могат да ми помогнат. От доста време съм с този проблем той буквално ми спира развитието...

От тинейджърска възраст до сега имам силно притеснение, когато трябва да се представя било то на устен изпит, или някакъв проект, представяне. При такива случаи, в които съм център на внимание треперя от страх и гласът ми изтънява буквално се вцепенявам, най-лошото е че после виждам съжелителните погледи на хората. Поради тези причини аз започнах да избягвам всякакви изяви.

През 2009 година изпаднах в ужасна депресия прекъснах висшето си образование и се лекувах година депресията с анти депресанти. Имах почти никакъв социален живот. Бях се решила през 2011 отново да уча кандидатсвах специалност изобразително изкуство. Имам огромно желание да завърша това образование, но когато наближава изпит аз буквално седмици преди това съм мн тревожна. Понякога ги отлагам не ходя. Когато не се налага да имам някакво представяне и правим само практически задачи се чувствам добре.

Според мен а и професорите в университета са мн доволни от моите художествени творби. Но не знам как ще издържа на напрежението от тези изпити, ще се наложи и да преподавам по училищата( хич не се виждм там ). Искам много искам да завърша и да стана самостоятелна и независима без да се страхувам толкова от чуждото мнение, но уви....

Не мога да преодолея този страх, той ми пречи за абсолютно всичко за работа, лични взаимоотношени, аз буквално нямам никакво самочувствие.

Ще се радвам ако ме насочите към определено лечение, специалист било то в София или Велико Търново. Благодаря много за отделеното време и внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 21c1dfae3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си решавам проблема с 50 - 100 грама уиски и няколко дъвки да не се разбира :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f88d45140e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се връзвай на № 1, няма такава глупавина. Алкохола не помага. Имаш панически атаки и по добре го сподели с преподавателите. Вече се случва доста често и няма да те гледат, като извънземно. И аз съм така, и имам педагогически изпит, разбраха ме и ще го взема само с теория. А другото, което искам да ти кажа е, че само ти можеш да се измъкнеш от тази гадост. Без антидепресанти и алкохол. Имам познат, който точно по този начин не можеше да изнася презентации, а беше винаги подготвен. Е не се спря, няколко пъти се издъни от притеснение, но явно с опита идва и рутината. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f74e276192
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пробвала съм и с алкохол, но не ме успокоява особено. Тези изпити и изяви не знм защо така се получава със мен, примерно сестра ми дори не може да ме разбере тя обича да е център на внимание дори ходи на конкурси по пеене. Благодаря за отговорите. Не знм ако говоря с преподавателите дали ще ме разберат, чувствам се ужасно когато колегите ме зяпнат и съжеляват, вече трябваше да съм завършила образованието си. Както каза номер 2 подготвям се максимално добре и аз, но дойде ли момента или си тръгвам или се излагам. :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3cfb70af86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   хаха, здравей, аз съм почти като теб :)

И аз си зарязах магистратурата, защото преподавателите искаха да правим един куп презентации. Още от училище мразех да ме изкарват на дъската да разказвам уроци и, дори и да си знаех добре урока, гледах да го претупам набързо за да ме оставят намира.
В гимназията ходих за няколко месеца на актьорско майсторство. Имали сме няколко кратки 20мин представления. Преди всяко от тях като че ли изпадах в безтегловност, мозъкът ми отказваше и единственото, което си спомням е, че всеки път бърках една и съща част от сценария :)
Отписах се от актьорското и от магистратурата просто защото реших, че не си заслужава да си късам нервите с това.

Да, обаче... В настоящата ми работа също се налага през 2-3 месеца да правим презентации, а освен това всеки ден се събираме целия екип и се изреждаме всеки да каже върху какво е работил вчера и какво ще прави днес. Дори и до сега (вече от 2 години съм там) ми се случва понякога преди дневния репорт да започна да си усещам пулса в слепоочията, да си мисля как като дойде моя ред гласът ми ще затрепери и заглъхне, да си преплитам езика и да обърквам какво искам да кажа.
Но пък работата много ми харесва и според мен заслужава да си късам нервите.

Ако нещо според теб си заслужава да се излагаш публично (работа или магистратура) и периодично се излагаш публично заради него, започваш да свикваш. Ако се излагаш пред познати хора знаеш, че те вече са ти свикнали със страха ти и не обръщат особено внимание. Ако се излагаш пред непознати... ами какво толкова!? Нали са непознати.

Пожелавам ти успех!
И да знаеш, че на всеки се е слувало да се излага публично, но на другите просто не им прави впечетление, а ние тепърва трябва да се научим да не ни пука от това :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3cfb70af86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм номер 4 (предполагам, още не са ме публикували). Забравих да ти кажа - когато объркаш, омажеш нещо или много се притениш най-добрият ти изход е усмивката. Ако се издъниш нещо, вместо да се притесняваш и мънкаш просто се усмихни и се извини, опитвайки се да изглеждаш сладка (на жените ни се получава).

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f74e276192
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря за укоражителните думи, радвам се че успяваш да преодоляваш страховете си. Надявам се искрено да успея да променя нещо, но засега съм мн песимистично настроена.
Мерси за милите думи :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8ae2b0a012
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много е просто, започваш да си самовнушаваш следното: аз мога, ще успя, щом другите могат значи мога и аз, не ме е стах. Опитай и ще видиш, че помага. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8ae2b0a012
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не ме е страх, другите не са нищо повече от мен, няма от какво да се притеснявам, аз съм самоуверена и ще успея.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 140df19854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Веднъж преодолееш ли притеснението и психологическата бариера, после ще ти е по-лесно. Моят съвет е като начало да направиш презентация пред малка група хора, ако човек излезе да говори пред 100 човека, разбира се, че няма да се чувства уверен и ще си проличи колко е напрегнат. Ако обаче говориш пред 5-6 човека, определено е по-малко стресиращо. Запиши се на езиков курс примерно, там се работи със сравнително малко хора, а на всеки му се налага да говори и да прави презентации, като си в друга среда може нещата да се получат дори по-бързо. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker