Градски легенди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Градски легенди
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 7019 пъти
Здравейте!Аз съм от Варна.От известно време имам една натрапчива мисъл.Любопитно ми е имат ли легенди и зловещи истории различните квартали в нашия град и.И ако имат,какви са те и до колко са истински.Ще ми бъде интересно да чуя и истории от други градове и въобще селища.Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 28742e1977
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ме извиняваш, но това е най-глупавата тема, която съм чела... явно си умираш от скука

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ad6bfc178
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземи си книгата Вампириада. Има страхотни градски легенди и ужасяващи истории. По късно може да напиша няколко.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 85dd61c638
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Автор: и аз питам, защото почнах да пиша разкази на такава тематика. Пиша ги предимно вечер.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5f383943ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1:Като е глупава темата, защо пишеш? Че са ти харесали коментара. Тук има толкова по-прости теми, но не те видях да коментираш и там. Темичката е изключително интересна и заинтригуваща.
Аз знам една легенда от моят квартал Чайка. Близо до моят блок, има един трансформатор. Дълго време се носеше слух, че преди много години там е било убито някакво момче. Понякога вечер, от там се чува дрънчене (и аз, който не вярвам, и съм скептичен по тези въпроси, даже се плаша, и дори съм склонен нещо да се вържа), и според дъртите ми съседи, това е момчето, което се е върнало, за да си отмъсти. Като малък даже ме беше шубе да минавам оттам, и винаги се прибирах по заобиколни пътища, за да стигана до нашия вход. Те такива ми работи. :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5f383943ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Eхе, авторе, такива истории бол. Аз съм от Аспарухово, и няколко пресечки по-нагоре от нашата къща, има една стара и разрушена, като вампирска дом, къща. Там живее дядка, седемсетгодишен, малко мръднал. За него разправяха, че ядял малки деца... абе пълни щуротии. Човекът си е мирен и кротък, ама тъпите тийнове на 11 си търсят емоции... кво да ги правиш, деца. Просто от много гледане на филми, и почват да си фантазират.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 088965a22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз съм от Враца. Близо да нашият квартал някога съществуваше запустяло и тревясало гробище. Като малки с приятелчетата ходихме често там и призовавахме Дама Пика и Кървавата Мери. Бабичките все ни мъмреха и ни съветваха, да не обикаляме около това място, защото било пълно с нечисти сили и разни такива. Веднъж, през лятната ваканция, да сме била 10-11 годишни, малка групичка от по две момичета и три момчета, решихме пак да отидем на гробището, но в полунощ, както често правят децата и съвременните тинейджъри. Тръгнахме, значи, ама така ни беше страх, особено мене, не питай, и каквото изживях тази нощ, няма да го забравя. И оттогава не сме повтаряли опитът си. Влязохме ние като последни глупаци, хванахме се за ръце в кръг, затворихме очи, и почнахме да призоваваме по три пъти Дама Пика, Кървавата Мери, душите на мъртвите, че и Дяволът. Принципно не вярвам в такива неща, но човек не бива да си прави шега с тях. Изведнъж чуваме силно стъргане, като че ли някой драска с нокти, после задуха вятър, сетне някакво куче зави, и за капак, долетя нещо като писък, чак кръвта ми се смрази. Не знам как се измъкнахме оттам, ама после трябваше бая вода да изпием и да си починем от бягането. На едното момче дори му ляхя куршум. Сега, когато съм възрастна и самата имам дете, момиче на горе-долу същите години, изобщо не и` позволявам да върши такива работи. Не опитвайте! Човешкият страх е толкова голям, че може да създаде във въображението измислени реалности, и после ще си докараш инфаркт. Така че, № 5, тези дечица, за които говориш, съвсем естественно изпитават ужас от този дядо, а не просто търсят емоции, от опит ти го казвам.

Историята не е свързана с градски легенди, но ми се стори удачно да я разкажа, все пак е някаква истинска случка при това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 088965a22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   № 6, извинявай много, ама ми се струва, че историята ти е измислена. И стилът ти не прилича на възрастна жена. Имам усещането, че си на 17 или там някъде, и си изразяваш писателските способности чрез измислени истории.
Както е казал № 2, има страшно много книги и филми на тази тематика. Разбира се, повечето са детски, свързани с Дама Пика, или лични преживявания, но можеш да намериш хиляди страшни истории от нета.
Аз съм от София. В моята махала така и нямаше особени легенди или митове. Но се сещам за една личност. Беше луда жена, клошарка. Всички я наричаха просто "леля Мими", и не беше лош човек, не нападаше никого. Едни хора ми разправиха историята й. Когато била млада, още по социалистическо време, съвсем с ума си, нейната къща изгоряла със семейството й. Тя не била вътре. Оттогава полудяла. По-късно се пропи, и умря, лека й пръст. Твърдяха, че нощем обикаляла из улиците, и надничала през хорските прозорци. Лично съм я виждал. Питам я:"Какво правиш, лельо Миме? ", а тя :"Еми нищо, гледам си. " и свива рамене. Не съм психолог, но мисля че заради травмата си-може би и тя като всички хора, макар и луда, е искала уют, дом и така нататък. Всички бягаха от нея-беше мърлява, мръсна-само аз се спирах да я заприказвам. На някой сега може да му се стори зловещо, но тази жена беше неизменна част от култовите личности в кварталчето ми и елемент от детсвото ми там. Съдбата и беше малко като на филмова героиня. Може би след време, тя ще влезе в партидата от списъкът на градски легенди в София.
Успех с издирването на градски легенди и ако, авторе, намериш такива, сподели тук, ще ни бъде много интересно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: af391d51d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравейте Аз се казвам Невена и съм на 10 години Обичам страшни истории и сега искам да ви разкажа една страшна история По скоро тя е смешна отколкото страшна Макарче за мен беше ужасявашта Седя си аз сама и гледам телевизия По едно време чувам че някой влиза Помислих си че ми се причува но след това чух стъпки и по така се уплаших След това някой отвори вратата на спалнята Вече седя свита и си мисля кой ли може да е И само виждам една черна коса и тръпна Моля те не ме убивай казах аз но когато видях лицето на баба се успокоих Е чао.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8fe9dba159
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Всеки град си има легендите. И в повечето случаи са основателни. Например легендата в Русе е че е прокълнат, от момента в който комунистите събарят църквата на центъра му, за да издигнат пантеона на възрожденците на нейно място. От тогава града от един от най-културните и развитите, започва да запада, и да се превръща в една нестабилна основа за всичко и всеки, без да има логично обяснение за това. Аз имам много силна осезаемост и когато мина покрай пантеона определено чувствам една прокобна сила, и затова избягвам да го доближавам. Освен това всички отговорни за събарянето на църквата умират скоро след това. Толкова е тежко влиянието на това проклятие, че местни бизнесмени, решиха да сложат край на това и дадоха огромни дарения, и изобщо от години има инициатива да се събират пари, за да бъде вдигната църквата отново едно към едно каквато е била тогава, и близо до мястото където е била с надеждата само да се снеме това проклятие. И я построиха, но още не е отворена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ef7d5dc096
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам да ви кажа едно такива неща не съществуват, но лично аз като гледам страшни филуми например:Заразно зло или Погрешен завои 1 2 3 4 5-а част ме е страх. Понякога изкам да ме е страх защото си нямам работа после съжелавам. Между другото аз съм на 11години

 
  ...

...
преди: 9 години, 14 дни
hash: bcb55b2fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Скоро дядо ми и кучето ми умряха. Веднъж бях сама в нас и си гледам телевизия... Изведнъж тv изгасна и аз се стреснах... Чух едни стъпки и лай.... Бързо излязах на вън... Когато се прибрах видях снимката на дядо ми паднала... Само да отбележа че около нас няма кучета!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 41a1ba628b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Едно момче и неговите приятели решили да призоват Дама Пика. Отишли в една сграда която била изгоряла преди години. Взели огледало картата на Дама Пика и другите неща които трябвали за да се направи ритуала. Призовали я но нищо не се случило. Тогава едно от момчета изпищяло силно. Когато го питали какво има той посочил Радомир (така се казвало момчето от началото на историята). От ръката му текла кръв. Той решил, че това е номер и някой от приятелите му иска да го уплаши, затова пробвал течността. Наистина се оказала кръв. Когато се прибрали той си казал че се ударил ръката някъде в сградата, но когато го промил видял, че няма рана! Много се стреснал. Оттогава всяка вечер сънувал висока жена с черна коса и очи, която била облечена в бяла рокля. И всяка вечер в 00:00 часа вратата на банята се отваряла сама. Това продължило 1 година след което момчето изчезнало безследно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 58be69820e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ето и една история. Едно семейство им се повредила колата. Казали на детето да не се притеснява те ще отидат за помощ и ще се върнат. По едно време се чуло драскане по колата. Изведнъж дошла полиция и казали на детето да излезе от колата без да поглежда назад, но детето не ги послушало и погледнало. Оказало се, че някъкъв психопат драскал с главите на майка му и баща му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker