Искам да живея като нормален човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да живея като нормален човек
преди: 14 години, 7 месеца, прочетена 5843 пъти
Здравейте! Чудя се какво да правя и реших да споделя тук. Виждал съм всякъкви проблеми тук - семейни,любовни и други. Аз съм младеж на 20 години и проблема ми е, че нямам много приятели. Не съм сигурен дали всичко почва от тук или от това, че не съм много общителен. Именно това искам да променя, но не знам как. На приказки е лесно - някой ще ми каже излизай или подобни, но си трябват действия. Каквото и да правя немога да избегам от този проблем. Заради това живея някък си изолирано от всички.

Споделям с нашите, но те ми дават коренно различен отговор , т.е. това не било важно. Но на моите години това, когато връстниците ми си живеят живота , аз се чувствам излишен в този свят и не знам какво да правя. Да всеки си има проблеми- било здравослони,семейни,с работата или други, но всички те имат и личен живот. На празниците не са сами и имат хора около себе си . За мен се очертава поредна година, през която ще съм сам- повечето нямат такива проблеми. Тук не говоря за гадже(при това положение, не мисля за какво ще ми е ), а това да имам приятели.

Всичко това през годините ме комплексира и ме кара да се чувствам човек втора категория. Проблеме е в мен , но как да го реша. Факт е , че не съм разговорлив, че не съм нахален, но какво да правя. Как да се променя - готов съм на компромиси, но нещо не се получава.Така ако продължавам съм сигурен, че много няма да изкарам. Ден и нощ мисля, за това, и не знам как да подходя от къде да подходя. Където и да отида все се чувствам изолиран, нелофко , нежелан и излишен.....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 7 месеца
hash: 8f4eba48d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Bъх знам какво ти е....

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: c909a40f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имах този проблем с разликата, че съм момиче. Не мога да ти кажа, дали съм го преодоляла, но се чувствам много по-добре. И аз като теб се чувствах толкова изолирана, не бях общителна, дори когато говорех с някого, на ум си казвах "след малко ще замълча и събеседникът ми ще разбере колко съм безинтересна и скучна" и т.н..

Виждам, че си интелигентно момче и съм на мнение, че хората около теб не са на това ниво, за да се чувстваш така или просто се подценяваш. Знаеш ли, човек трябва да е на-добрия психолог за самия себе си.
Аз разбрах каква ми е грешката, осъзнах кои са ми комплексите и разбрах от каде идват. Напрови го и ти!

Но не до там свършва всичко.. След като осмислиш това, започни да искаш да го промениш, искай го толкова, че да забравиш фразата " никога няма да успея" или "аз не мога"... Защото можеш, всеки човек може, ако има воля!

Следващата стъпка е да действаш. Нямаш приятели, но имаш познати, нали?! Говори с тях, шегувай се, бъди открит, не мисли, че това, което казваш е глупаво и не е на място, а и да не е... голяма работа, не от това зависи животът ти..
Изразявай мнението си, хората ценят много това, дори и да не го осъзнаваш! И всеки човек се ражда интересен, просто се научи да уважаваш и харесваш себе си!

Надявам се да съм ти помогнала, много добре те разбирам и за това реших да ти пиша! Успех ти желая и бъди силен, това тще ти е нужно!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: a49dd42b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Hе ти трябват! като патил от "добри" приятели, хора с които съм бил десет и повече години, ти го казвам. в днешно време приятели просто няма, стане ли дума за пари или жена ще ти забият ножа в гърба без да се замислят и за миг за всички пъти в които си помагал. лично ми се случи. доверие повече на никого, на жена още по-малко, и жена ме е предавала а я мислих за мой човек, за приятел (защото бяхме заедно много дълго време), но стана дума за пари и така...

Cтой си сам, аз за втора година избрах да остана вкъщи на нова година, имаше покани за две места, но отказах. добре се чувствам и сам, нямам нужда от лицемерни хора около себе си. имам приятелка, но и казах да кара нова година с родителите си ил ис приятелите, аз искам да остана сам. аз съм сам за себе си, но не съм самотен, просто мисля през това време.

Cамо мога да ти кажа да бъдеш по-контактен, но не да търсиш приятели на всяка цена. аз имам номерата на сигурно двеста човека в телефона си, но нито един от тях не ми е приятел - само познати. и засега се справям добре, а бизнес с приятели е просто забранен.

Hяма да ми повярваш, но като научиш този урок от живота да се доверяваш само на себе си и да смяташ всички за чужди хора, ще мислиш точно така.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 1d43081616
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, искам да ти кажа, че истински приятели има! Аз имам една ИСТИНСКА приятелка, която е с мен в добро и зло, както и аз с нея!
Хора като тебе ме плашат. Според мен имаш нужда от психолог, не е нормално твойто положение!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 496993d900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Aвтора: номер 3 - ти поне имаш покани за никъде. Аз и това нямам все едно несъществувам в този свят. Неконтактен съм и това е . Ако продължа така в скоро време не знам какъв е снисала да живея.

 
  ...


...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: a49dd42b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До номер 4. от номер 3 - и аз съм се кълнял в моя "най-добър" приятел, когото познавам от повече от 10-12 години, беше ми като брат. мислих че винаги мога да му се доверя, даже веднъж преди много години му спасих задника буквално от една каша, която бяхме забъркали заедно. аз си изпатих, всички ми казваха "защо го правиш, просто го прецакай за да се отървеш", но аз бях безкомпромиен и казвах "никога няма да го предам".

Kакто и да е, няма да влизам в подробности, но имах много неприятности след това в продължение на 2 години, но мислих че постъпих правилно. защото бях добър приятел! мислих че приятелството ни е заздравено от тоя случай, направо неразбиваемо. така минаваха още години, 6-7 или повече и нямаше случай на изпитание, но преди около 2 години се появи. когато трябваше да вземе решение в много тежък за мен момент, той се опита да го направи нееднозначно и скалъпи едни неща, хем да е с мен, хем предавайки ме. така не става!

Да, стана дума за жена. жена която обичах, да, беше с нея за кратко време. да, бях предаден и от нея и от него. ето това е - а и нея я познавах от години и беше "мой" човек, бях повярвал в нея и исках да бъда с нея. а той, той ми беше брат! сега и двамата не съществуват за мен. останах сам, и ми е добре. не вярвам на никого... знам че и двамата ще съжаляват след време.

Затова по-добре да не се правят заключения, понякога са грешни..
разбира се, може само аз да съм прецакан, но се случват и такива неща :)
само да кажа че не сме деца, хлапета, а мъже и жена на по 25 и малко нагоре, кой е най-стар не казвам хех

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: dfa82c4b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "По-добре е да грешиш с всички, отколкото да бъдеш интелигентен съвсем сам"- М. Ашар
От номер 4 до номер 6

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: f643ccda7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Bиж сега пич отпусни се и обади на някой познат да отидете на кафе като за начало :) второ ако продулжаваш да се самосъжаляваш май яерно до никаде няма стигнеш :) трето не бъди сухар това че някой не те е отценил така както ти искаш или така както ти очакваш е съвсем нормално случват се и такива неща :) четвъто когато излезеш на кафе ако бъди себе си така ще спечелиш компанията с която си не се претеснявай как ще се изразяваш просто бъди себе си :) успех с новите приятели :П Габи

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 877a30f6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   аз съм момче на 17 години и съм много затворен хич не съм общителен не излизам ходя само на училище,там всички ме изолират, никога не съм ходил да се забавлявам даже и приятелка не съм имал досега но не знам дали ще си намеря някога.Преди имах приятели но вече са ми като познати здравей и толкова,не искам да съм толкова затворен за обществото,искам да се отворя към живота и хората.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 877a30f6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ми ти няма да се отвориш щом до 20 год. възраст не си се отворил,и как искаш да имаш много приятели когато ти не си общителен а си се затворил в себе си а за приятелка да не говорим.

 
  ...

...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 28538f65ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Цел ти трябва човече и тогава ще бъдеш удовлетворен и ти и тия около теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker