Ранното ставане ми е проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ранното ставане ми е проблем
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 4790 пъти
Откакто се помня винаги ми е било много трудно да ставам рано сутрин, без значение в колко съм си легнал и колко съм спал. Дори и да съм се наспал, пак ми е трудно. Най-големият ми проблем е, че не се чувствам трудоспособен през целия ден, а професията ми е такава, че се работи само редовна смяна.

Само в университета имах възможността да ходя на лекции следобед и тогава се чувствах истински щастлив, енергичен и работоспособен. Дори съм се изненадвал колко работа съм свършвал и колко информация съм запомнял.

Освен това цял ден съм в лошо настроение, изпитвам тревожност и се чувствам някак блокирал и изтощен. Все едно съм в нечия друга кожа и не мога да се отпусна, колкото и да се мъча. Това ми е голям проблем, защото хората остават с впечатлението, че съм мрачен, необщителен човек и че не ми се работи. Това съответно пречи на кариерата ми. А и от чисто човешка гледна точка ми е трудно да общувам, просто от страни не прави добро впечатление. Аз не че не си върша работата, напротив несвършена работа в срок не съм имал от години. Но това ми коства неимоверни усилия и това се усеща от хората, които често си правят грешни изводи.

До сега не съм се оспивал, но сутрин като стана, си отварям очите чак в автобуса, до тогава съм полузаспал със съвсем леко отворени очи. Дори и самото усещане, докато се приготвям и докато вървя до спирката, е като сън.

Цялото това настроение продължава денонощно през цялата работна седмица, а събота и неделя ставам напълно различен човек - приветлив, позитивен, с настроение, отпочинал, спокоен.

Ако има някакво значение организмът ми не понася кафета, енергийни напитки и тем подобни, а и не помагат, насилвал съм се да ги пия.

Много ще се радвам на съвети. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: d18a641d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така, даже ме боли корема, не ми се яде, гади ми се от ранно ставане. :( Пробвай като се прибираш да спиш или не знам, ама тоя проблем го имам и аз и просто си продължавам с него.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c43d5b77ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ooo изпитах малко облекчение, че и друг има моя проблем. Всички хора около мен са ранобудни, а за мен всеки знае да не ме закача в почивните дни преди обед :)) Според мен просто си лягай рано. Аз например ако спя по-малко от 8 часа се чувствам зле. Но какво да се прави, не винаги имам възможност да спя по толкова. А най-тъпото е, че дори да съм спала 5-6 часа, но съм станала в 11-12ч да кажем след това се чувствам добре през деня... Приемай витамини. Настрой се психически, че ТРЯБВА да ставаш рано. Ще свикнеш с времето...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f101154114
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Повечето хора спят по 8 часа и са будни по 16. На мен обаче ми са малко 8 часа сън, а след 16 часа въобще не ми се спи. Затова карам на такъв режим - 9 часа сън и 17-18 часа буден. Добре, че работата ми го позволява. Малко са ми 24 часа в денонощието.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 03755d28b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма ли начин да започваш по-късно работа? Не знам какво работиш, но ако работата не го изисква, поговори с шефа ти да имаш изместено работно време от по-късно до по-късно. Циркадианният ритъм е строго индивидуален и не е съвсем вярно, че повечето са ранобудни, а и всеки има нужда от различно количество сън, което варира между 3, 5 и 11 часа на денонощие. По-добре е да се опиташ да нагодиш работата и ангажиментите си към себе си отколкото себе си към тях.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 434174e89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз съм така, ако има как до обяд ще спя и няма да стана, освен ако не ме събуди някой. Това при мен не е семейна черта явно. Баща ми е бодигард той си става най-спокойно когато му звънне алармата без никакъв проблем, аз така не мога. На мен за училище като ми звънне телефона поне десет минути се въртя и тогава ставам. Остави това, ами и трудно се разсънвам ;д. Мама и тя може да става когато е време - сестра и демек леля ми също.
А да братовчед ми (от на мама страната) е като мен и той - на една възраст сме. Като съм у тях вечно до обяд спим баба едва ни събужда. И с него си приличаме, ама не чак толкова много. Аз например приличам на вуйчо ми (от на тате страната), а той на баща му (другия ми вуйчо) и така.


Те двете (мама и леля) работят в магазин, ама мама нали ся ходи на лекции и е във Варна за това рядко е виждам, а и със тате не живеят заедно. Вуйчо ми (от на тате страната) също става рано, а заспива късно. Той ми е казвал, че поне един час се върти по леглото докато заспи, а става рано, аз не мога така е не знам защо. А си лягам на време към 22:30 най-късно. И пак... Приятелят ми (гаджето ми демек) ми е казвал, че те с брат му стават всеки ден към 05:30 и какво правят не знам, а той до 21:00 часа е навън играят футбол с още едно момче (неговият най-добър приятел). Само аз съм така и защо ами не знам. ;)


Йоана ?

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 36a3a7fc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ох и аз съм така, когато не съм се наспала не работя качествено ама хич. Случвало се е да истървам разни неща, да не съм в настроение, , , , определено са ми нужни кам 8 часа сън и тогава съм добре :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 07181f5200
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм така, кафетата и енергийните напитки не помагат и съм неадекватна по цял ден, а на работно се бачка здраво...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker